Şimdi Ara

Beyaz eşya marka tercihi (Şaşırdım Kaldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Arkadaşlar kısmetse bir kaç ay içerisinde evleneceğim. Bütün beyaz eşya ve eve alınabilecek bütün elektronik eşyalarımı bir markadan almayı düşünüyorum. Yaklaşık 20 gündür araştırma yapıyorum ancak her marka için iyi yorumlarda var kötü yorumlarda. Kelimenin tam anlamıyla şaşırdım kaldım artık sizlerden yardım istiyorum. Hangi markayı neden tercih etmeliyim yorumlarınızı bekliyorum lütfen yardım edin.



  • Merhaba öncelikle mutluluklar dilerim. Evet evlilik telaşesiyle kafa karışıyor. Ama şunu bilin ki bir marka her eşyayı iyi yapamaz. Siz bütçeyi ve beklentilerinizi söyleyin yardımcı olalım size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-

    Merhaba öncelikle mutluluklar dilerim. Evet evlilik telaşesiyle kafa karışıyor. Ama şunu bilin ki bir marka her eşyayı iyi yapamaz. Siz bütçeyi ve beklentilerinizi söyleyin yardımcı olalım size.

    Merhabalar;

    Aslında çok bir beklentim yok 2 kişiyiz ve çalışıyoruz zaten. Bütçe olarak da çok fazla bir şey veremem beyaz eşyaya her şey dahil en fazla 10 bin TL ye kapatmam lazım bu işi.
  • Öncelikle Allah mesud etsin. Beyaz eşyalarınızı büyük ihtimal almışsınızdır. Almadıysanız, çamaşır ve bulaşık makinesinde Bosch veya Siemens'in Almanya üretimi olan ürünlerini tavsiye ederim. Buzdolabında ise Samsung tavsiye ederim.
  • Çamaşır makinası LG
    bulasık makınası ARÇELİK
    buzdolabı VESTEL
    ankastre BOSCH

    :)
    tercıhlerde sıkıntı yaşamadım
  • Ben hepsini internetten almıştım sizde internetten alabilirsiniz daha ucuz hepsi tek marka olacak diye bir şey yok birde kullanmayacağınız bir özelliğe fazladan para vermeyin 1500 liralık bir makine ile 3000 liralık makinenin ayrımını iyi yapın mesela ben internetten 950 liraya çamaşır makinesi aldım kullandığım programlar sentetik,pamuklu,elde yıkama ve hızlı 30 ve 44 dk programları diğerlerine ihtiyaç duymuyorum insanlar bu hatayı çok yapıyor aa dış görünüşü çok güzel wifi var bilmem ne var aldıktan sonra kullanmıyor bile ondan sonra 50 bin borcum var diyor 10 bin bütçeyle rahatlıkla beyaz eşya alabilirsiniz hatta kalan parayla oturma grubu bile alabilirsiniz mesela alacağınız çamaşır makinesi mutlaka inverter motorlu olsun kapasite en az 8 kg ve 1000 devir olmalı geriye kalan özellikleri bana göre pek önemli değil mesela televizyon alacaksınız bim,a101 ve migros gibi mağazaları takip edin mesela ben televizyonumu bimden aldım 122 cm 14xx liraya regal marka memnun kaldım.Geçenlerde migros da 102 cm tv vardı 1000 tl civarına.

    Çamaşır Makinesi : http://www.hepsiburada.com/lg-f2j5tnp3w-a-8-kg-1200-devir-camasir-makinesi-p-HBV000005KSQ7

    Bulaşık Makinesi :http://www.hepsiburada.com/arcelik-6343-i-inoks-4-programli-bulasik-makinesi-p-HBV000002E4EJ (Aynısını Aldım memnunum)

    Buzdolabı:http://www.hepsiburada.com/lg-gc-m502hqhm-a-454-lt-nofrost-buzdolabi-p-MTLGGCM502HQHM (Bir alt modelini aldım oldukça kaliteli dolap)




  • BOSCH. BOSCH. BOSCH.
  • Grundig’i rahatlıkla tavsiye ederim.

    İnternetten çok avantajlı şwkilde alabilirsin. Şekil şukul cafcaflı kullanmayacağın özelliklere para verme derim. Artan paranla çamaşır kurutma makinesi de alırsın. Çalışan kadınlara bence şart.
  • Eylül 2019 da Bosch marka Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi satın aldıktan sonra kuruluma gelen kişi "makinelerin bozulması durumunda garanti hizmeti bir şey yapmaz. Serviste biz geleceğiz tüm makineleri her bir parçasına kadar söküp bakımını yapıp tekrar birleştireceğiz." vb... Sözlü psikolojik baskı altında 2 adet 1 yıllık servis hizmeti sattı. Sonrasında bu ay servis hizmetini kullanmayı istediğimde farklı biri gelip makineleri bizden aldığı bezlerle sildi. Çamaşır makinesinin kapağından su sızıyor dediğimizde bir şey olmaz çok eşya atmayın dedi. Bir sıvı döküp çalıştırdı. Buzdolabının üzerindeki eşyaları çekerken kırdı (toplam ₺750 değerinde Pasta teşhir standı ve çanak), kırıkları bir bezle temizlemeye çalışmıştı uyardık süpürdük sonra kullandığı camlı bezle buzdolabını silmeye başladı yine uyardık. Şimdi buzdolabının sebzelik kısmı buz tutmaya başladı. Bulaşık makinesine de bir sıvı döküp çalıştırıp gitti. Kesinlikle satışta belirtildiği şekilde sök-temizle-tak-tazele şeklinde bir bakım olmadı. Üstüne bizi zarara sokup, sinir edip gitti. Servisle iletişime girdiğimde kırılan camlara takılıp servis eve gelmeden önce hazırlamanız gerekirdi deyip beni suçladılar. Makinelerin bozuk durumu hakkında hiç konuşmadılar. Kısaca; kandırıldım, kazıklandım, paramla rezil oldum. Bosch marka almanızı tavsiye etmiyorum. Hata yapıp alsanız bile servis hizmeti almayın. 





  • Hocam öncelikle Allah mesut etsin. Ve ayrıcada Allah kolaylıklar versin :) bende 2-3 haftadır araştırma yapıyorum ve aynı sizin ruh halinizdeyim. Edindiğim tecrübe şu, internetre gördüğünüz her yoruma inanmayın çoğu kullanıcı hatası. Ya makine su alirken çok ses çıkarıyor diye şikayet mi olur :)) Teyzem pantolunun cebinde çivi unutuyor, makine su kaçırdığı için servis çağırıyor. Servisin çiviyi bulduğunu yazmıyor ama kullanıcı hatasından şikayetçi oluyor. Bu şekilde örnekler çoğalabilir.


    Bu güne kadar hep internetten araştırdım. Dün fiziki olarak bi inceleme yapayım dedim. Siemense gittim ve nakit alımda güzel indirim yaptığını düşünüyorum. Daha pazarlik yapmadim belki daha da duser. Yani internetten daha ucuza geleceği kanaatindeyim. Gitmenizi tavsiye ederim


    KG55NVWF0N Buzdolabı

    IQ300 WG42A1X0TR 9KG 1200 DEVİR ikisini 9200TL ye biraktı mesela. Yarın da Arçeliğe gideceğim, Siemens ile arasında fiyat farkı cok olmassa Siemense yönelirim. Ama guzel bi fark cikarsa aradi fark ilede Bulasik makinesi alirim diye dusunuyorum. Arçelik urunlerim :Çamaşır Makinesi: 8100M, 9100M, 9120M

    Buzdolabı: 570504 MB(ustten kapak) ve 270482 MB(alttan kapak)

    bakalım bunlara ne kadar fiyat verecekler.





  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Hocam gidip görüştükten sonra fikirlerinizi tekrar yazabilir misiniz? Bende şuan araştırma aşamasındayım ama emin olamıyorum kasım gibi indirime girer diyenlerde var ama şu ekonomik durumda ne kadar erken alsak kar gibi görünüyor

  • Jegande kullanıcısına yanıt

    Evet hocam gittim. Bayi nakit alimda Arceligin internet sitesinde ki fiyatları cekti bana. Siemens ve arçelik ortalama %5 eylul zammı gelecek diye tırsittı beni. Henuz bakmadim asagida ki fiyarlar 31 aguya gecerli fiyarlardi. Arcelik cok yuzume bakmadi ama Siemens zam gelirse gel yine indirim yaparız dedi. Hele şu evlilik sezonu bitsin yine indirime girer diye dusunuyorum.


    Hocam ayrıca ben Arçeliğe dogru yöneliyorum. Dün internet sitesinde gezerken %15 indirim kazandiniz diye kod çıktı. Haftada bir çıkıyor geçen haftada denk gelmişti mesela. Kredi kartı kampanyası ile 100 er lira daha yakalasak guzel indirimle almış oluruz. Beyaz eşyadan kısacağım ödeme ile TV de nanocelle geçmek istiyorum mesela.

    Beyaz eşya marka tercihi (Şaşırdım Kaldım)


    Beyaz eşya marka tercihi (Şaşırdım Kaldım)

    Sizinde belirttiğiniz gibi ekonomik kosullardan dolayı çokta uzatmamak lazım. Doların düşmeye başladığı şu ortamda gelecek zamlar şimdilik yalandan olsada faiz inidirmi sonrası tekrar doların roketlemesi bizleri etkileyebilir. Ben size haberdar ederim hocam. Paslaşırız.


    Edit: 200-300 TL zam gelmiş hocam. Bir sonra ki zam tarihi ne zaman onu öğrenicem kısmetse bugun yarın. Hocan tavsiyem butceyi belirleyip marka modele kadar inmek ve kampanyalari surekli takip etmek gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 1 Eylül 2021; 22:4:30 >




  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Bu eylul zammı işini hiç düşünmemiştim herkes bayilerin iyi fiyat verdiğini söylüyor ama sizin bayinin internet fiyatını vermesi çok acayip,belki de indirim diye internet fiyatlarını veriyorlar bir kaç bayiye daha sormak lazım

    Ben de markalara karar verebilsem heryeri arayıp fiyat alacağım ama karar vermek gerçekten zor ve birazda şans işi bu beyaz eşya işleri kimi memnun kimi değil

    Daha önce arçelik sitesinde gezerken özellikle hangi ürünlere daha çok bakarsan onlarda indirim çıkıyordu ancak o sadece o ürün için geçerli oluyordu eğer tüm sepete %15 indirim de çıkıyorsa çok iyi fiyatlar çıkabilir ancak arçeliğin sitesinde çok az ürün var, ben bu hafta sonu bir iki bayi gezip ürünlere karar vermeye çalışacağım bakalım nasıl olacak siz de telefonla arayıp başka bir arçelik bayisine de sorun isterseniz , kuzenim uzak bir ilçenin bayisinden toplamda 2bin tl daha ucuza almıştı diğer bayiden




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jegande -- 2 Eylül 2021; 10:52:16 >




  • Jegande kullanıcısına yanıt

    Hocam tekrardan merhaba 4 bayiye daha gittim izmitte. Nakit alımda hepsi sitede yazan indirimli fiyatı çekiyor. Her gün siteyi inceliyorum %15 lik indirim kodu ciktiginda direk alicam urunleri. Bekoda da aynı indirim çıkiyor hangisinde önce çıkarsa alıcam direk. Siz ne yaptiniz varmi gelisme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 11 Eylül 2021; 19:23:44 >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt
    Ben markalara hala karar veremedim bu ara çok yoğundum hiç gidip de bakamadım sanırım biraz bekleyeceğim düğün sezonu bitti gibi bakalım indirim olacak mı
  • 7700 TL toplam maliyet ile arcelik 8100M ç.makinesi, ve 570504MB buzdolabını alarak konuya şahsım adına noktayı koyuyorum ))bekledikce fiyatlar articak endisesi ile yeter artık. Bu mesajima 2022 Ocak ayinda tekrar dönûp bakicam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 15 Eylül 2021; 23:47:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anubisin_Ruhu

    7700 TL toplam maliyet ile arcelik 8100M ç.makinesi, ve 570504MB buzdolabını alarak konuya şahsım adına noktayı koyuyorum ))bekledikce fiyatlar articak endisesi ile yeter artık. Bu mesajima 2022 Ocak ayinda tekrar dönûp bakicam.

    Tekrar merhaba doların fırlamasıyla beni bir korku almaya başladı sanırım bende bu hafta kapatacağım bu konuyu :) Ancak hala karar veremedim ürünlerde

  • Jegande kullanıcısına yanıt

    Çok düşündükçe işin içinden çıkılmıyor hocam. Alin gitsin. Arcelik yine zam yapmış. %15 indirimli aldığım ürünler şuan 8400 TL olmuş. 2 üründe 700 TL yuh yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anubisin_Ruhu -- 1 Ekim 2021; 19:5:15 >
  • Ben Vestel'in bulaşık makinesini kullanıyorum yıkamasından falan çok memnunum. bakterilere karşı hijyen sağlayan gün ışığı özelliği gibi ekstraları var. Alacak arkadaşlar mutlaka değerlendirsin. Çamaşırı da yakında yenilemek zorunda kalcaz onu da vestel alıcam büyük iht.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: witchking34

    Ben Vestel'in bulaşık makinesini kullanıyorum yıkamasından falan çok memnunum. bakterilere karşı hijyen sağlayan gün ışığı özelliği gibi ekstraları var. Alacak arkadaşlar mutlaka değerlendirsin. Çamaşırı da yakında yenilemek zorunda kalcaz onu da vestel alıcam büyük iht.

    arkadaşa katılıyorum. makinem de bu:

    https://www.vestel.com.tr/vestel-bm-8402-gi-pro-wifi-bulasik-makinesi-p-1663

    bebeğin biberonlarını falan ekstra hijyen modunda yıkıyoruz. onun dışında kötü koku ve bakteri düşmanı gün ışığı teknolojisi de var.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.