Şimdi Ara

Beyaz ekmekten ülkece kurtulabilir miyiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ekmek zaten daha çok fakirleri tok tutmak için bir araç. Misal Hollanda'ya gitmiştim bir kere, resmen kendimi cüce hissettim 175 boyumla. Zira Kadınlar 180, erkekler 190 dan falan başlıyordu. Adamların yemek alışkanlığına baktım, ekmek yok. Sadece yemekle doyuyorlar. Ekmek ile karındaki boşluk şişeceğine, yemeğin proteini, vitamini ile doluyor.


    Senelerdir ben de ekmek yemiyorum. Sadece kahvaltıda sürmelik Tam Buğday alırdım. Ekmek 2,5 lira iken o 5tl idi. Sonra 6-7 oldu. Sonra da bıraktım mk, kahvaltıda yine beyaza döndüm. Tam buğday 8-9 mu ne oldu. Ama onun dışında ekmek yemiyorum. Gelişme çağındaki kimseyede önermem. Hadi 30 u geçtiyseniz yiyin yemeyin, belki biraz daha erken ölür, erken alzaymır falan olursunuz. Ama gelişme çağında önemli.

  • Beyaz ekmek zararlıysa devlet direk yasaklasın ve diğerlerinin üretimini teşviklesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyaz unlu mamuller obezitenin başlıca sebebi. Beyaz unlu ekmek yerine sağlıklı alternatif ekmek üretimi özendirilmeli hatta yasa ile ülkede sağlıklı ekmek üretimi sağlanmalı.

  • Eppek yiyin.

  • ekmeği yasaklasanız gider hamuru falan kaynatıp yerler. bu milletin kötü beslenme sevdasının önünde duramazsınız.

  • Ekmek kilo yapıyor diyorlar da. Kilo artışı olması için kalori fazlalığı olması gerekiyor. Ekmek yersin ama harcadığın kalori aldığın kaloriden fazla olur. Kilo falan almazsın. Hatta kilo verirsin. 1 kilo şeker ye istersen. Harcadığın kalori 1 kilo şekerden fazlaysa kilo almazsın. Ne yediğinin bir önemi yok ki. Harcadığın kalori aldığın kaloriden fazlaysa ya da eşitse kilo almazsın matematik bu kadar basit. Amaç kalori dengesi. Farklı amaçların varsa örneğin vücut geliştirme gibi. O zaman kalori fazlası yaratman gerekiyor. Kilo başına 2-2,2 gr protein bazı profesyonel sporcular 3 kata da çıkıyor. Kilo başına 4-6 gr arasında karbonhidrat alman gerekiyor. Normal spor yapmayan insan daha az oranda alacak bunları.

  • Ekmeğin fiyatı 5-6 TL degil zaten

    Fırınlarda yada Halk ekmekten aldıgınız 3. Sınıf Tahşiş edilmiş Beyaz Undan yapılan

    Mayalı Hamurumsu şey EKMEK degil... Asıl ekmek bu.. Bununda fiyatı 25 TL den satiliyor fırınlarda. 450-650 gram arası genelde.


    Beyaz ekmekten ülkece kurtulabilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 13 Şubat 2023; 14:46:55 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.