Şimdi Ara

Beyaz duman problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
75.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    quote:

    Orijinalden alıntı: Berk Özkan

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    araç su eksiltiyormu ? eğer cevap evet ise silindir contası yanık

    benim araçta su eksiltiyor ve benzin kokusu oluyor arada.baya beyaz duman çıkarıyor motor ısınana kadar.sonra azalıyor yavaş yavaş.daha bugün bakım için ustanın yanındaydım ama bu tarz birşey demedi hiç.

    o beyaz dumanın sebebi egzozun içinde biriken sudan nemden dolayı ondan bişey olmaz normal kışları, bu arkadaşın bahsettiği olay motor sıcakkende yada aracı 1-2 saat kullanıncada devam ediyor , tabi anlattığı gibi araç pistona su kaçırıyorsa


    aracın su eksiltmesi sadece bu sebepten olmaz radyatörde su kaçırabilir ,

    birde park edip araçtan indikten sonra inip kaputu dinledigim zaman tıslama sesi geliyor.sanki su buharı oluşuyor radyatörde.normalmi acaba?




  • Motor gücü yüksek olan araçlarda genelde bu sorun olur. Sorun demeyelim, bu durum normaldir. Sokaktaki diğer araçlara dikkat etmiyor musunuz? Bugün trafikte ilerlerken önümde A4 2.0 benzinli araç vardı. Öyle bir beyaz duman atıyor ki, neredeyse önümü göremeyecektim. Diğer araçlarda atıyor keza. Motoru küçük araçlar ise hafif bir şekilde atıyor.. Havalar çok soğuk, ısınan motordan başka ne çıkacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 26 Aralık 2012; 2:09:52 >
  • Etraftaki araçlarda pek rastlamadım beyaz duman atana. Zaten havalar ısındı, duman yok oldu Zonguldakta. Tekrarlar mı bilemiyorum.
  • Conta değiştirdim, beyaz duman kesildi. Ama aracın yağının da değişmesi gerek sanırım. Su karışmış yağ problem yaratır gibime geliyor. Rengi beyazımsı olmuş. Hararet yapmıyor gerçi.

    Bu beyazımsı köpüklü yağı nasıl boşaltabiliriz? Fikri olan var mı?
    Acaba yağı boşaltıp ucuz yağ ile doldurup 1 gün kadar sonra tekrar yağ değişimi yapmak su karışmış yağdan kurtulmayı sağlar mı sizce?
  • Ustaya götürdüm aracı. Motor temizleyici kattı yağın içine ve ondan sonra yağı boşaltıp yeniledi. Sonra bir de motor silk koyduk. Şimdiden motor titremesi çok azaldı. Yağlama işlemi gerçekleşmiyormuş gerçekten.

    Bu arada aklınızda bulunsun, asla ama asla ucuz antifriz koymayın aracınıza. Contanın sorun çıkarma sebebi antifrizden olduğunu söyledi 2 usta da.
  • Conta tahminimiz doğru çıkmış.

    Tekrar durumu buraya yazarak iyi yaptınız.

    Aynı durumu yaşayan kişilere fikir verir.
  • Burada yazmamışım ama sorunun kaynağı 2 farklı ustaya göre de aynı. Kalitesiz antifriz koyduğum için zaten yıpranmış olan conta delinmiş. Pahalı bir tecrübe oldu bana. Özellikle arabanız eski ve bakımsız ise kalitesiz malzeme ile bakım yapmayın. Ben antifirizin bu kadar önemli olduğunu bilmezdim. Motor yağında titiz olduğum kadar antifrizde de titiz olmam gerekirmiş.
  • okurokumaz conta dediydim içimden
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.