Şimdi Ara

Bestecilerine göre Iron Maiden parçaları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Iron Maiden şarkılarını bestecilerine ve söz yazarlarına göre gruplandırdım ve değerlendirmelerimi sizlere sunuyorum.Yeni başlayanlar için tavsiye şarkılar (*) ile işaretlenmiştir

Ana besteci ve söz yazarı:Steve Harris(Tek başına 38 şarkı bestelemiş ve 36 şarkının sözlerini tek başına yazmıştır.

Harris'in besteleri
    Prowler*
    Phantom of The Opera*
    Transilvanya(Enst.)*
    Strange World*(Paul Dianno vokaliyle dinleyin)
    Wrathchild(Kimi otoritelerce Iron Maiden'ın bas açısından en güçlü şarkısı olarak kabul edilir)
    İnvanders(Vokali kısan programlarınız varsa kısıp öyle dinleyin,yeni başlayanlar için tavsiye edilmez)
    Children of The Damned*
    Hallowed be thy name*
    Run to The Hills(Davul ritimleri ve basın uyumu bu şarkıda ön plana çıkmaktadır)*
    Number of The beast*
    Where eagles dare
    The Tropper*
    To Tame a Land*
    Aces High*
    Losfer Words(Enst.)
    Rime of The Achient Mariner(Empire of The Clouds çıkmadan önce Iron Maiden'ın en uzun şarkısı idi)*
    The Loneliness of The Long Distance Runner*(Somewhere in Time'ın ve bana göre Iron Maiden'ın en iyi şarkılarından biri)
    Caught Somewhere in Time(Soloyla başlayan şarkıları sevenler için)
    Alexander The Great(Harris'in askeri temalı türkülerinden biri)*
    Heaven Can Wait(Iron Maiden'ın klavye+syntz kullanımının ilk örneği,fazla da yok zaten No Prayer For The Dying albümünde de syntz kullanılmıştı)
    İnfinite Dreams*(God Steve Harris)
    Seventh son of a seventh son(God Steve Harris)*
    The Clairvoyant(Klasik bas kullanılan ilk parça bir diğeri de The Clansman)*
    No prayer for the dying(3. Senemde dinledim)
    Mother Russia(Aynı albümden ama ilk ayımda dinledim)*
    From here to eternity
    Afraid to shoot strangers(Dinlememek ayıp)*
    Childhood's End
    Fear of The Dark(Zaten ilk bunu dinledin,ben yanlışlıkla Fear is The Key dinlemiştim :) Fear of The Dark'ı uzun süredir dinlemiyorum açıkçası çok daha güzel şarkılar var bu şarkı onların yanında tanecik kalır)
    Sign of The Cross(Bayley dönemi,Bruce'lu versiyonunu(live) dinleyin)
    Blood on The Worlds end(Bayley)
    The Clansman(Bruce'lusunu dinleyin ve Rock in Rio 2001 videosunu izleyin,klasik bas gitar kullanılan ikinci parça)*
    Blood Brothers(Dinlemediyse ayıp dinle)*
    No More Lies*
    When The Wild Wind Blows(Uzun ama uzunluğu anlaşılmayan ruhu rahatlatan bir parça)*
    For The Greater Good of God(Şaheser,basçılar mutlaka dinlemeli)*
    The Red and The Black(Yeni albümden favori parçam)*

1999 yılında Harris'in Bruce ve Adrian'ı gruba davet etmesinin iki ana nedeni vardı,birincisi Bruce'un vokalinin çok sevilmesi ve Bayley'in beğenilmemesi,ikincisi ise Adrian Smith'in söz yazarlığının çok kuvvetli olması.Bu ikili,ikili söz yazımlarında en çok söz yazan gruptur(19 şarkı)Ayrıca bu grubun 5 adet şarkısına Dickinson da söz yazarlığında katkıda bulunmuştur.

Harris/Smith
    The Prisoner*
    22 Acacia Avenue(Parçanın konusu ürkütücü olabilir ama Adrian Smith'in sololarını duymak isteyebilirsin)*
    The Wicker Man(+Dickinson)(Bu şarkıyı dinlemeyen Iron Maiden dinlemiyordur bence)*
    The Fallen Angel(Bayley döneminde Bayley tarafından yazıldığı iddia edilmektedir)*
    Wildest Dream
    Paschendale(Iron Maiden'ın en iyi sololarının olduğu şarkıdır bence...Bunu dinlerken kendimden geçiyorum)*
    Face in The Sand(+Dickinson)
    Journeyman(+Dickinson)(KLASİK Iron Maiden şarkısı,evet bu şarkı klasik enstrümanlarla yapıldı)
    Different World*
    The Colours Don't Run*(Dinle ve kendine gel)
    Brighter Than a Thousand Suns(+Dickinson)
    The Longest Day(+Dickinson)
    Satellite 15...The Final Frontier(Smith'in demosundan yola çıkılarak yazıldı)
    Mother of Mercy
    Isle of Avolen
    Starbind*
    The Great Unknown*
    When the River Runs Deep*
    Tears of a Clown*

Murray/Harris ikilisi 2000 yılından önce pek şarkı yapmadılar yaptıkları da pek iyi olmadı da...Ama 2000 yılından sonra ne hikmetse bir anda açılmaya başladılar.

Murray/Harris
    Still Life
    Deja Vu
    Fates Warning
    The Nomad*(Mutlaka dinle bu şarkının hakkını ver)
    The Thin Line Between Love and Hates*
    Rainmaker(+Dickinson)(Bu şarkıyı dinlemeyen Iron Maiden dinliyor olamaz)*
    Age of Innocence(Nicko McBrain versiyonunu dinlemediğiniz sürece sorun yok :D)
    The Man who would be king
    The Man of sorrow*

Dickinson/Harris ikilisi çok az şarkı yaptılar.Ama güzel şarkıları da var tabi

Dickinson/Harris
    Only the Good Die Young*(Sözler süper)
    Tail Gunner(Hiç sevemedim bu şarkıyı)
    Holy Smoke(60s rules)
    Run silent run deep
    The Reincarnation of Benjamin Bregg(A Matter Life And Death albümünün tamamını bu şarkıyla birlikte dinleyin)*
    Lord of Light
    Out of The shadows(Adrian Smith'in klasik gitar solosu bu şarkıda,mutlaka dinle)*

Gers/Harris ikilisi hep ruhani,fantastik şarkılar yazdılar.Gers gerçek hayatta da ruhani şeylere inanan bir insan(Bakınız:Flight 666 belgeseli)

Bu ikili 90'larda beraber hiç şarkı yazmadılar

Gers/Harris
    The Mercenary*
    Dream of Mirrors(Bayley döneminde yazıldığı iddia ediliyor)(Bu şarkı Iron Maiden'ın en harika şarkılarından biri bence)*
    The Legacy
    The Pilgrim(Bas ve ritim gitarın başlangıç ve bitiş noktaları bu şarkıyı ritmik açıdan zengin tutuyor)
    The Alchemist
    The Talisman*
    The Book of Souls(Yeni albümdeki favorim)
    Shadows of The Valley(Bu resmen Wasted Years,Smith bunun albüme koyulmasına nasıl izin verdi acaba)

Bruce Dickinson'ın tek başına yazdığı şarkılar çok az ama son hamleyi yeni albümdeki parçası ile yaptı...Belki de son Iron Maiden albümünün Masterpiece'ini yaptı

Dickinson
    Revelations(Bruce Dickinson bu parçada ritim gitar çaldı)*
    Flash of The blade
    If eternity should fail
    Bring your daughter
    Empire of The clouds*(Masterpiece,18 dakikalık şarkı,Bruce bu şarkıda klasik piyano çaldı)

Dickinson/Gers ikilisi Gers gruba katıldığı anda çalışmaya başladılar ve bazı efsaneleri beraber yazdılar.

Dickinson/Gers
    Fear is The key(İlk dinlediğim Iron Maiden şarkısı)*
    Wasting Love*
    Be Quick or Be Dead
    Out of The silent planet(Bu şarkı telefon melodim,favorimdir)*
    Ghost of The navigator(+Harris)(Brave New World albümündeki en değişik şarkıdır,çok hoştur)*
    Montsegur*
    Dance Of Death(İşte bir efsane daha)*
    Gates of Death(+Harris)(Çok sevilmeyen bir şarkı aksak ritimleri anlamayanlar sevmiyorlar)*

Bu arada Dave Murray'in tek başına yazdığı ve bestelediği tek bir şarkı var o da Charlotte The Harlot.

Adrian Smith tek başına çok az şarkı yazdı ama diğer elemanlarla yaptığı şarkılar açısından ikinci besteci sayılabilir.

Smith
    Wasted Years*
    Sea of The Madness*(Basslarının sağlamlığından dolayı Harris yazmıştır diye düşünüyordum,sonradan Smith'in yazdığını öğrendim,dinleyin)*
    Strange in a strange land(Lüzum yok bence)
    Reach Out(Onun şarkısı değil sanırım ama burada Adrian Smith ana vokal olarak karşımıza çıkıyor)*

Davulcu Nicko Mcbrain'in söz yazarlığına katkıda bulunduğu tek şarkı New Frontier'dir.

Smith/Dickinson ikilisi bazı efsane parçalar çıkardılar bu çıkardıkları efsaneler geçmişte Bruce Dickinson solo albümlerinde neden Adrian Smith ile bir araya geldiğini gösteriyor.

Smith/Dickinson
    Flight of Icarus(Enfes ötesi)*
    Die with your boots(+Harris)*
    Sun and stell
    2 minutes to Midnight(Hala dinlemeyenler bu şarkıyı dinlemeli)*
    Back in The Village
    Moonchild(God Smith)
    Can I Play Whit Madness(+Harris)(Iron Maiden'ın vokal açısından aşmış parçası)*
    Hooks in you
    El Dorado(Iron Maiden'ın tek Grammy'si bu şarkıya gitmiştir./Iron Maiden'ın yaptığı iki aşk şarkısından biri budur,ona da ne kadar aşk diyebilirseniz artık :D)
    Coming Home(+Harris)*(Bruce'un pilot oluşu bu şarkının yazımını büyük ölçüde etkilemiştir)
    Speed of Light(Yeni albümün teklisi,albümün tamamıyla beraber dinleyin)

Dickinson/Murray ikilisi bu güne kadar sadece 2 şarkı yaptılar ama ikisi de bence efsanedir.

Dickinson/Murray
    Chains of Misery*
    Judas be my guide(İşte en beğendiğim parçalardan biri daha,bayılıyorum...Murray solo gitarı konuşturuyor bu şarkıda,Fear of The Dark'taki favorimdir aynı zamanda)*

Şimdi sıra Ex-Member'ların sunduğu katkılara geldi...

Paul Di'anno efsane bir parçaya söz katkısında bulundu.
    Running Free(Harris/Di'anno)*
    Sanctuary(Harris/Di'anno/Murray)

Clive Burr(R.İ.P)'ün katkıda bulunduğu şarkılar ise şunlar...
    Gangland(Smith/Burr)
    Total Eclips(Harris/Murray/Burr)

Blaze Bayley'in dinlenebilir iki şarkıya katkısı var,yoksa bayağı fazla şarkısı var...
    Man on The Edge(Bayley/Gers)
    Futureal(Harris/Bayley)

Bugünlük bir grubun sonuna geldik,teşekkürler.

Bestecileri bir araya toplamak dahi zor oldu emeğe saygı lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamofMirrorss -- 12 Ekim 2015; 17:21:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dickinson/Harris: The Reincarnation of Benjamin Breeg
    Gers/Harris: The Legacy ve Dream of Mirrors
    Dickinson: Empire of the Clouds
    Dickinson/Gers: Dance of Death ve Wasting Love
    Smith: Wasted Years
    Smith/Dickinson: 5 tane birbirine yakın parça var ama Can I Play With Madness bir adım önde
    Dickinson/Murray: Judas Be My Guide

Kategorilerden en sevdiklerimi yazdım ben de.

"...They wear white for me
    Seemingly jaded and lost
    I forge myself into your dreams
    And here I am your life..."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar için enstrümental parça
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.