Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım yalakalık yapmadıysan kimsenin ayağını kaydırmadıysan saf tutmadıysan neasıl iş bulacaksın,? günümüzde iş arayanlardan genel istenilen cv örneğinde ilk üçte bunlar zaten.İnsanları tek bir safta olmaya zorlayan ve sadece kendi yandaşlarını,zenginleri daha da zengin eden,ülkeye yabancı arapları getirip onlara havadan para veren kendi vatandaşına elektrikten,gazdan kaçak kuçuktan haşşırtt diye geçirennnn 1 hafta da faturayı odemeyince gelip elek.gazı kesen üstüne de 40 lira daha kapama açma haşşırrtt geçiren halka hizmet hakka hizmettir deyip adeta dalga gecen aslında vatandaşı 1 gram düşünmeyen açmı sokaktamı yatıyor umrunda olmayan bir hükümete tek cevap İŞTE BU YÜZDEN #HAYIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbayrak -- 9 Mart 2017; 10:41:9 >
  • Ontwerper kullanıcısına yanıt
    Buraya ne övgü, ne yergi, nede tavsiye almak için konu açtım konu başına dönüp okursan sende anlarsın içinde bulunulan tabloda üniv mezunları işsiz kardeşim!

Daha önce boş oturmadığımı harçlığımı çıkartacak şekilde işler yaptığımı yazdım okumadan olmuyor tabi "Bol cipsli, kolalı, akıllı telefonlu günler"Böyle gerzek cevaplar vereceğine yazılanı oku en azından mahçup düşmezsin!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbayrak kullanıcısına yanıt
    İşte kimse bunları görmek istemiyor kör ayaklarında malesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

İşte kimse bunları görmek istemiyor kör ayaklarında malesef...

Bende bilg.operatoruyum aylardır işsizdim çok şukur bu pazaartesi başladım çoluk çocuğumun rızkı diyorum yani ben artık iş aramakta bezmiştim ki iş beni buldu.iş potansiyeli çok düştü artık iş veren de şunun farkında ben buna çok para vermeme gerek yok ve nasıl daha çok faydalanabilirim en az 12 saat çalıştırırım 15 günde birde tatil veririm nasıl olsa iş yok işine gelirse moduna girmiş bu çok kotu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbayrak -- 9 Mart 2017; 10:59:8 >
  • Selam Kardeşim, aynı yaştayız askerden sonra 7 ay işsiz kaldım delirecek gibi olmuştum, bende sektörümde eleman aradım IK nın eleman ararken nelere dikkat ettiğine az çok vakıfım, çalıştığın , görev aldığın sektörlere yönelmen şansını çok artırır IK nın genel yönelimi daha önce o işi yapmışmı şeklinde çünkü.

Ülkemizdeki birçok kurum yaşada takıyor 32 yaşından sonra işsiz olmak çok riskli allah gönlüne göre hayırlısını versin.
  • Hocam okuduğunuz bölümlerin pek bir artısı yok.

Ben çalışmadan işletme kazandım kayıt yaptırmadim uni okumadım.

Bana göre siz iş beğenmiyor gibisiniz.Mesleğinizde varmış ufak bir dukkan açın pc servis üzerine yada evden yapın.Bin ton iş var çalışacak adam yok 😞

• halkla ilişkiler
    işletme
    bilgisayar teknik servisi
    müzisyenlik
    sürücü kursunda idari müdürlük
    pc ve ses sistemleri kurulum işleri

Sıkıntı burada işte tek bir alanda kendinizi yetiştirin. "Ne iş olsa yaparım" olmuş sizin ki. Kimseye yalakalık, yandaşlık yapmanıza gerek yok.
  • bende 8 aydır
  • bende zamanında birçok hayal ettiğim işlere ulaşamadım.geçici olarak asgari ücretlerle gurbette çalıştım.sonra bir ara işsiz gezdim,internetteki bir çok siteye cv bıraktım.hiç aklımda yoktu,unutmuştum o cv leri,evde boş boş oturuyordum,telefon çaldı yabancı bir şirket aradı,görüştük telefonu kapattım,5 dakika sonra türk bir şirket arası.ikisinin mülakatına da aynı gün girdim ve türk şirketi seçtim.Bazen unuttuğun zamanda nasip oluyor herşey.Öğrencilik zamanımda yaz tatili için,otellere başvurdum kimse kabul etmedi,bir sonraki sene yine cv bıraktım,1 hafta da 22 farklı otel aradı iş teklifi için.Bu işler sitem işi değil,nasip işidir.Allah kimsenin emeğini boşa çıkartmaz emin ol.sadece bekletir,sabır mı göstereceksin yoksa sitemmi edeceksin. Buda Allah ın bizi tabi tuttuğu bir sınavdır.Sabır sukunet ve huzur.İleride kapı var evet,o kapı ne zaman açılacak bilinmez,bizim yapmamız gereken şey,o kapı açılıncaya kadar devam ettiğimiz yolda tökezlemeden durabilmek.İnşallah en kısa zamanda dilediğin ve hayırlı bir işi bulursun

• Arkadaşlar öncelikle böyle bir konu açmayı çok düşündüm farklı tarafa çekmek ve yaftalamak isteyenler olur diyerek. Ben iki yıllık halkla ilişkiler ve ardından 4 yıllık işletme okudum iki üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamıyorum. Asıl mesleğim bilgisayar teknik servisi ve müzisyenlik yaşım 38. Son işim sürücü kursunda idari müdürlüktü ordada 2 yıl başarıyla çalıştım öğrenci sayısı yarı yarıya azalınca personel azaltma kapsamında işsiz kaldım. İşkura kayıtlıyım kariyer net, yenibiriş nereye başvurduysam yanıtsız kaldı ne arayan ne soran var cv im incelenmedi bile. Hayatımda kimseye yalakalık yapmadım, kimsenin ayağını kaydırmadım, kimseden yana saf tutmadım onurumla ayakta durmaya çalıştım belki bundan kaybettim Artık yeter bu bana reva mıdır?

Edit Şuan ancak harçlık çıkaratacak pc ve ses sistemleri kurulum işleri yapabiliyorum. Konuya akıl vermek yada ego tatmini içi boş beleş cevap yazacak varsa zahmet edip yazmasın, gerçek anlamda çözüm için önerisi olan yada okuyanın halinden anlayanlar yazarsa memnun olurum.

tavsiye dediğin öneri sayılıyor bir yerde bunu isteyen sensin. Sen ne istediğini mi bilmiyorsun daha ? Gayet tavsiye yada senin isteğinle çözüm önerisi söylüyoruz ne yapalım daha. Eğer incelenmediyse cv ni çıkart düzenli şekilde direkt olarak başvur bunu çözüm önerisi olarak saymıyor musun ? Seni zırvaladığın konularda çürüttükçe başka cımbızla lafları seçip yorumluyorsun !Anladığım kadarıyla evli değilsin ve yine konuşmalardan anladığım kadarıyla bir ev geçindirmiyorsun. Her ay kira ödeme, fatura ödeme vs. gibi dertlerin yok gibi. Yoksa iki sene işsiz bu kadar rahat olmaz insan. 38 yaşındasın hala harçlık çıkartmaktan bahsediyorsun ( bizim gibi standart insanlarda harçlık 100 200 tldir, ailen zenginse 2000 tl de olabilir :) . Bazı konulara ben zaten katılıyorum evet çoğu üniversite mezunu işsiz evet torpil olaylarıda var, evet sistem bozuk çalışıyor ama ne zaman düzgün çalıştı ki. Yani hep bozuktu hep vardı ama hayat her zaman devam etti hiç durmadı acımadı. Yani bahaneler her zaman var çabalamak gerek. Burdan oturduğun yerden sisteme söverek söylenerek iş bulunmuyor. Eğer sistemi eleştirmek istiyorsan konuya 2 senedir işsizim diyip tavsiye istemiceksin biz buradan sisteme müdahale edemiyoruz sistemi eleştireceğin şekilde konu aç. Bak konuya yazan arkadaşlar var 7 ay işsiz kaldım diyor belki söyleniyor sisteme duruma iş verenlere ama çabalayarak işini bulmuş. Kimse iş vereninden tam memnun değil ama ne yapıcaksın çalışmayıp evde eşine,çocuğuna yedirmesin mi ? Sana verdiğimiz tavsiyeleride umursamıyorsun. Market bana sistem kötü iş bulamadım dediğimde ekmek su vermiyor o yüzden zorlarsan bulursun. Benim mahçup olduğum bir durum yok senin kendini küçük düşürdüğün durum var ! Forumda istediği işi bulamayan birçok arkadaş var kiminin kendisinde problem kimisinde de iş verende. Ancak kimse senin gibi işkembeden sallamıyor. Sistem bir sana bozuk değil hepimize bozuk. Eğer ben senin mantığınla ilerleseydim genç yaşta şuan sana benzerdim. Sisteme kızıp iş aramaktan vazgeçseydim yada sallamasyon halde olsaydım herhalde şuanda vasıfsız pozisyonda kalırdım. Yine söylüyorum işe girmek istiyorsan git direkt başvur gazetelerdeki ilanları incele. Bence burda sorun senin geçmiş tecrüben ve cv ndede var sadece sistemin bozukluğunda değil ama kendindeki hatayı kabul etmek istemiyorsun. Poh pohlanmak istiyorsan maalesef ben poh pohlamam seninle sistemi eleştiririm ama sana dönünce senide eleştiririm. Umarım herkes istediği işi bulur. Yeter ki istesin. Sende burdan millete laf yetiştirip mahçup etmeye çalışacağına biraz iş bulan çabalayan insanların tavsiyesini(önerisini) dinle. Mahçup olmazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ontwerper -- 9 Mart 2017; 11:42:25 >

• Ontwerper kullanıcısına yanıt
    Olur paşam senin istediğin gibi konu açarız ayıp ediyorsun..! Senin burada yazdıkların ego tatmininden öte değil sistemin kötü olduğunu kabul edip bu sisteme dahil olmamızı önermek abestir!!! Evet muhtemelen benim yaptığım gibi yapmadın yalakalık edip iş buldun orası aşikar!
  • Senin mantığınla ben bu arkadaşa "tıp fakültesi okusaydın da doktor olsaydın, bak tıp okuyanların hepsi iş buluyor. Tıp fakültesi okumamak senin vasıfsızlığı (yetersizliğin)" desem olur mu ? Olmaz.

Okumayan işçilik yapacakmış ! Okuyan yapmayacakmış ! Saçmalamayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Fabrikamizda 3 unlu bankanin turkiye capinda atm lerini uretiyoruz. Son 3 aydir bu bankalar bize talep gondermiyor. 3 ay once 120 olan personel sayimiz su anda 60tan az. Fabrikada baska isler de yapiliyor fakat kurtarmiyor. Su anda fabrikada ki iscilerimiz bos bos oturuyorlar... Cevremizdeki fabrikalar da ayni sekildeler... Isci arayan degilde hangi isciyi nasil cikartirim diyen fabrika cok su anda

Her yer atm dolu zaten sizin isiniz suan kesat diye suan Turkiyeyi genelliyosunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki işverenlerin ihtiyaçlarını karşılamıyorsunuz.Kimse o kötü üniversitelerden mezun olan sürekli iş değilştiren 38 yaşında biriyle çalışmak istemez.

• Bakim onarimi da bizde. Uzun sure para alamadigimiz zamanlar da oldu... Kendimizden ziyade cevremizdeki tum fabrikalar ayni sekilde. En cok is yapan insaat sektorundekilerde oyle. Yani sektorde sikinti yok. Artilayanlarin cogu kendi isyerindeki durumu gordugu icindir diye tahmin ediyorum. Herkes ayni hemen hemen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Cv min incelenmeyişi teorinizi çürütüyor

• Türkiyenin gerçeği budur işsizlik diz boyu...

• Valla 4 5 tane iş sitesi var. Ne okuduğun ve neye başvurduğun çok önemli elektronik teknikeriyim. İki haftada iş buluyorum

• Ülke düştü.
  • Bu yaşına kadar çoktan kendi işini kurman gerekirdi.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.