Şimdi Ara

Berberler Niye Zam Yapar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamın Kira su elektrik her dükkanda olan dışında masrafı yok

kur artısı bu elemanları etkilemiyor

niye bi saç kesim yıkama 30 lira aklım almıyor bilen yazabilirmi

• Kira ve sigorta hariç ne masrafları var ki? Şampuan desen 5 kiloluk dandiklerinden alıp kaliteli şampuan şişelerine dolduruyorlar. Alet edevat desen çoğunda öyle en iyisinden makina falan yok, sürekli de almıyorlar.
    30 liralık berbere giderdim 40 oldu bıraktım şimdi 50 bile olmuştur. 15 liralık berbere geçtim değişen birşey olmadı.
  • Kendi maaşına zam yapıyor olamaz mı , adam ömür boyu aynı maaşı mı alsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiraya suya elektriğe zam gelmediği için haklısın.zaten gelir vergisi de odemiyorlar. Yanlarında çalışanlarin maasi sigortasi da yok.ee bı makas makine seti al bitti gitti.masrafi da yok. Aslında berbere de para verme kardeş sen evinde kesersin bedavaya kendin.

Murphy's law
  • Evde kendim kesiyorum tavsiye ederim

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

Kiraya suya elektriğe zam gelmediği için haklısın.zaten gelir vergisi de odemiyorlar. Yanlarında çalışanlarin maasi sigortasi da yok.ee bı makas makine seti al bitti gitti.masrafi da yok. Aslında berbere de para verme kardeş sen evinde kesersin bedavaya kendin.

o saydıklarını herkes ödüyor elektriğe yılda 10 lira fazla ödese 120 lira eder abartma
    her ay makas setimi alıyor berber ?
    yanında ne kadar kişi çalışıyorsa x2 olarak fazla kazanıyor zaten

berber dükkan için vergi veriyordur ama hiç vergiden bahsetme adama veriyorsun parayı ne fiş var ne bişey var ortada

Orijinalden alıntı: insipe12

3-5 kuruşun lafını yapmayın.10 liraya da berber var,gidip 30 liralıkta traş olmayın bir zahmet.

3 5 kuruşmu
    10 liraya kesen işini ahlakıyla bilipte kesiyorsa neden gitmeyeyim her eline makası alan berberim diye geziyor

biraz işi bilen direk 30 lira istiyor

günde 40 lira kazanan insanlarvar 9 saat çalışıp onlarda iş biliyor merak etme

adam günde min 5 kişi traş etse 150 lira 50 lira günlük masrafı olsa temiz yıllık 3 bin lira paraya bak

bayramlarda koyun gibi kaç kişiyi kesiyorlar sen hesap et
  • Kira ve sigorta hariç ne masrafları var ki? Şampuan desen 5 kiloluk dandiklerinden alıp kaliteli şampuan şişelerine dolduruyorlar. Alet edevat desen çoğunda öyle en iyisinden makina falan yok, sürekli de almıyorlar.
    30 liralık berbere giderdim 40 oldu bıraktım şimdi 50 bile olmuştur. 15 liralık berbere geçtim değişen birşey olmadı.
  • Günlük 50 lira masrafa gitse diyor.madem o kadar kolay git sen aç.dukkan kiralarının fiyatına bak bir de.her şey zamlandigi için o da zam yapmak zorunda.devlet memuru neden zam alıyor.calisirken bütün masraf devlet karşılıyor.elektrik bina vs.bos konuşma alım gücü düşüyor işte.

Sen bu fikirlerini git berbere anlat. Adam seni tıraş eder bir de cebine para koyar gönderir.

• Berberler 24 saat dükkanda yatıp kalkıyor mu sanıyorsunuz? A'dan Z'ye her şey pahalandı artık. O adamlar da ev geçindiriyor. Sanıyor musunuz ki o adamların tek masrafı dükkandaki makas, tıraş makinesi?

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Bizim insanın problemi bu ya, bilmediği konuda ahkam kesmek :) Bu dönemde bir yeri işletmek döndürmek kolay değil, giderleri elektrik su kiradan ibaret mi sanıyorsunuz :)

Berberin teki de geldi.En boş en gereksiz mesleklerden birisidir bu ülkedeki %99 u da berberlikle alakası olmayan bir baltaya sap olamamış kişilerin açtığı boş beleş insanların takıldığı dükkanlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 23 Kasım 2017; 14:27:38 >

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Bizim insanın problemi bu ya, bilmediği konuda ahkam kesmek :) Bu dönemde bir yeri işletmek döndürmek kolay değil, giderleri elektrik su kiradan ibaret mi sanıyorsunuz :)

Berberin teki de geldi.En boş en gereksiz mesleklerden birisidir bu ülkedeki %99 u da berberlikle alakası olmayan bir baltaya sap olamamış kişilerin açtığı boş beleş insanların takıldığı dükkanlardır.

Sen niye bu kadar isyanlardasın hocam, berberler istediğin saçı kesmiyor mu ? Bu ne hınç :)

Ben berber değilim, berber tanıdığımda yok :) Gereksiz meslek olur mu ? Önemli ve sürekli ihtiyaç duyulacak bir mesleği icra ediyorlar. Mesleği bilmeyip, işini kötü yapan herkesi eleştirin saygı duyarım bunda sıkıntı yok :)

Fakat bu forumun hastalığı, karşısındaki insanı tanımadan tahrik etmeye çalışmak laf sokmak vs vs :) Ben berberler odası genel müdürüyüm :) :)

• quote:

Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi

quote:

Orijinalden alıntı: insipe12

3-5 kuruşun lafını yapmayın.10 liraya da berber var,gidip 30 liralıkta traş olmayın bir zahmet.

3 5 kuruşmu
    10 liraya kesen işini ahlakıyla bilipte kesiyorsa neden gitmeyeyim her eline makası alan berberim diye geziyor

biraz işi bilen direk 30 lira istiyor

günde 40 lira kazanan insanlarvar 9 saat çalışıp onlarda iş biliyor merak etme

adam günde min 5 kişi traş etse 150 lira 50 lira günlük masrafı olsa temiz yıllık 3 bin lira paraya bak

bayramlarda koyun gibi kaç kişiyi kesiyorlar sen hesap et

Davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelirmiş.
    Günde 50 lira masraf diyor
    Gidip bir sorsana kaç bin lira kira veriyorlar o dükkana?

• etilerde olma mahalle yetmiyomu 7-10 tl gibi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.