Şimdi Ara

Benzine yapılan zamlar ve 2012 Porsche Panamera Prins LPG Dönüşümü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
1
Favori
14.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Salak mısınız nesiniz arkadaş ya,gidip benzinli araba alacağınıza 525xd falan alın o zaman.

    Basmadığınızda az yakar hem.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizene yahu adam ister lpg takar ister benzinle ister dizelle gezer

    adamın malından , fikrinden , para düşkünlüğünden vs vs Sizene
  • Dizel Porsche bile ilk çıktığında tepki topladı bu kadarıda fazla ama
  • Egzotik bir spor arac neden alinir ?
    5000 dolara takim elbise alip icine pazar mali don atlet giyen bir milletten daha fazlasi da beklenemezdi.
    Gosterisimiz super ama icimiz kof kof.. Curuk...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinlige girip, en sondaki gaz pompasina yanasip, 86 şahinin arkasinda gaz sirasi beklerken, porche nin sahibi ne dusunuyor ne hissediyor acaba. Merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg tankini takacak yer bulabiliyorsa taksinlar biraz daha cevreci olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıtını karşılayamıyorsa atsın bakabileceği, binebileceği araç alsın. Bu da aslında çok gelirlerinin olmadığını sadece gösteriş için alındığını gösteriyor.
  • Offf yorumlar saçmaladıkça saçmalıyor...

    Arkadaş ben at arabası gibi Focus'a binmekten bıktım. 94 model saab'dan indim, 3 sene 2008 Focus'a bindim. At arabası gibi. Kimse kusura bakmasın. Kendi sınıfında fena olmayabilir. Benim alıştığımı bana vermedi. Vermesini de beklemiyordum zaten. Yakıtı fazla diye boktan arabaya binmek durumunda değilim. Kimse değil. İkinci el bir baba arabayı 30-35.000TL'ye alabiliyorsunuz. Ve biraz çok masrafı olduğu için 40.000TL'lik sıfır arabaya biner gibi binebiliyorsunuz. O zaman bu arabaya neden LPG taktırmayasınız? 40.000TL'lik arabaya LPG taktırırken laf etmiyorsunuz?

    Legacy var şu anda. Çoğunlukla ona biniyorum. Garantisinin dolmasına 1 ay kala LPG de taktırdım. Teleflex değil, Prins yağlamalı taktırdım. Çok da memnunum. Performans düşüşü hissedilir değil, son derece de güvenli. Düzgün bir montajcı ile hiç sıkıntı yok. "Yürüyen mezar, uçan fırın, konan bok." Saçmalamayın. Avrupa'da geçerli güvenlik testleri var. Açın bakın. Riskini görün. Varsa fındık kadar çok da bir risk olmadığını görürsünüz. Burada dandik malzeme ve dandik işçilikle yapılmış LPG patlasa ne, çatlasa ne benim için? Ben mal mıyım o adama gidecem, o malzemeleri kullandıracam. Yurdum mal dolu, uçan tabut yapıyorlarsa bana ne? Bu zekaya siz de sahipseniz iyi montajcı, iyi malzeme ile LPG'yi taktırabilirsiniz. Avrupa testlerine inanmıyorsanız zaten arabaya binmeyin, zira arabalarınız NCAP'ten alıyor güvenlik yıldızlarını... Sıkış olmasın lan? Türkiye'de hayatınız boyunca ölümlü bir kazaya karışma ihtimaliniz 1/3. Bu mantıkla arabaya binmemelisiniz.

    Neyse, ben LPG taktırdım. 3 ay erteleme 10 ay taksit 3300TL. LPG dolum ağzını benzin deposunun içine yaptırdım ve 72lt simit depo taktırdım. 3 ayda yaptığım tasarruf 2200TL. Kısaca daha taksiti başlamadan 2/3'ünü çıkardım. Aracın altı kontrol edilince hiçbirşey gözükmüyor. Tüm kapalı garajlara da giriyorum, güvenlik aracın altını kontrol etse de giriyorum, zira birşey göremiyor. Benden selam olsun size.

    Performans konusunda hissedilir bir fark yok. Gaz tepkileri hayal meyal azalıyor. Performansı etkiler diyenlere de selam olsun.

    Ömür konusunda bir gerçek var. LPG'li motor ömrü azaldığı için, normalde motor yaptırmadan satacağınız bir arabada bir kere motor yaptırmanıza sebep olabilir de olmayabilir de. Eğer sebep olursa benim Legacy'e motor yaptırmanın maliyeti 4500TL civarında. O zamana kadar yaptığım ekonomi 20.000TL'yi çoktan devirmiş olacağı için, umrum olmaz. Yaptırırım motoru.

    Ankara'ya gelmenizi tavsiye ederim. Burada büyük inşaat firmaları vardır. Neredeyse hepsinde makam otomobilleri Range-Rover veya Chayenne'dir. Bu araçların da alayı LPG'lidir. Siz oturduğunuz yerden "O arabaya LPG takılır mı?" diye ahkam keserken adam LPG'den ettiği karla İbiza'da tatile gidiyorsa boşa konuşuyorsunuz. İş adamının prensipleri vardır. Devlet beni yolunmuş kaza çeviriyorsa, ben de adilik değil mi binlerce liralık arabama LPG taktırırım. O aracın yaktığı benzin bana koyar mı? Hayır. Ama ben o parayı devlete yar eder miyim? Hayır. O zaman LPG taktırırım. Ettiğim karla da her yıl yurtdışında bir yere tatile giderim. Kısaca ana sıkıntı yakıtın pahalılığı değildir. Zaten devlet hırsız olmuş beni soyuyor, ikinci- üçüncü kere yapılan soygunu önlemektir bu. Kaldı ki akıl bunu söylüyor. Daha ekonomik aga. Niye boşuna para harcayasın? İstersen Sabancı ol. Öbürü daha ekonomik. +'ları -'leri koyarsın ortaya, ona göre taktırır veya taktırmazsın. Ben 122.000TL'lik arabaya taktırdım. Keşke ilk gün taktırsaydım. Şimdiye kadar biriktirdiğimle fabrikaya bir tane daha getir-götür arabası alırdım.

    Porsche Panamera ve Chayenne, Range-Rover falan gibi aletler sadece pahalı. Yoksa ne kült araba, ne klasik adayı araba. Onlar da 10 sene sonra hurda, başka araba da. Sadece lüks, pahalı ve sınıflarında performanslılar. Bu LPG taktırmaya engel değil ki? Söz konusu arabalar özel arabalar değil. Çevrecilik adına da LPG taktıran çok insan var. Tabi çoğunuza uzak geliyor bu kavramlar biraz ama...




  • Geçen sayfada açıklamışım 6 ay önce,birincisi böyle bir araç yok,en azından şimdilik TR'de böyle bir araca takılmadı.
    LPG'nin her daim savunucusuyum ama oturduğu yerden ayda 4 bin lira para yiyen bir aracı alan adamın LPG düşünmesi inanılmaz mantıksız geliyor bana bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fantastic Light

    Adam isterse Panamera'ya değil S65'e LPG takar. Bu adama laf söyleyen arkadaşlar, yıl sonunda adamın edeceği tasarruf olan 15-20 bin TL'yi verecekmisiniz?

    Sık kullanıyorsa ve araca 5 yıl binse 100.000TL. para eder.

    Adama laf söylerken bunuda düşünmek lazım.


    arkadaşlar özür dilerim ,ama panarema vb araç sahipleri yüzde 99 şirket yada büyük bir işletmenin sahibidir.
    bu adamlar aldıkları yakıtı vergiden düşmekte ve benzin amcama beleşe gelmekteyken neden lpg taktırıp,aracın arıza verme riskini arttirsın.
    ,şu olabilir adam cerrah vb dir maaş + döner sermaye vb paralarla 40-50 binlira gelir elde ediyordur,o adamın giderden düşecek yeri yoktur taktırır,ama bu da yüzde 1 e ancak tekamül eder.
    iyi günler




  • Gayet mantıklı bence. 100km de 20litre yaktığını düşünürsek 100bin km de yaklaşık 45bin tl karı oluyor. 200bin km de 93bin :) o 3bin lpg parası, ilk 100binde düşmüştüm :)
  • Arkadaşlar Önemli Olan Uygun Ve Doğru Sistemi Kullanmak İstenilirse Her Türlü Araca Takılabilir...
    Buyrun...

    Porsche Panamera V8 Turbo with VSI-2.0 DI-LPG system.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.