Şimdi Ara

Benzinde silkeleme ve rolanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım Jetta 1.4 tsi. 2015 model.Romano sıralı lpg var.Tüp beyninin sigortasını çıkarınca her şey normal. Bilgisayarda arıza yok. Ancak tüp devreye girince araç benzinde sıkıntılı çalışıyor. Rolantide bazen benzin alıyor. Benzine geçiş yapınca silkeliyor,rolanti inip çıkıyor. Sabah benzinde çalıştığında da sanki motorda sıkıntı hissediliyor. Ama tüpte bir sorun yok. Benzinde bu sıkınıtıyı neden yapıyor olabilir? Servis tüpten diyor. Tüpçüler sorunu çözemiyor.



  • demekkı lpg beynı devreden çıkınca benzın deyken sorun yok ise lpg sıstemınde sorun var şaseleme kablolarına baktır.
  • Elektrik sisteminden olsa çekişi etkilemez mi? Her zaman yapmaz mı? Sigorta çıkarılsa bile tesisat devrede olduğuna göre tüpün bir parçasından olma ihtimali yok mudur?
  • Bu işleri iyi bilmem ama sanki benzinde iken gazda veriliyor gibi anladım. Bide tanktın üzerinde bulunan bir vana vardır, gazın gelmesini kapatır. Böyle deneyin, sorun giderse lpg rolesinde sorun olabilir veya başka bir sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enjektörlere baktırdınızmı
  • Tüp enjektörlerine bakıldı. Benzin enjektörleri arızalı olsa benzinde sorun çıkartır. Geçiş aşamasında bir şey oluyor. Araç benzine geçince sersemleşiyor. Ama gaz verip bırakınca toparlıyor. Bilgisayarda hiç arıza yok. Bu arabalar her arızayı gösterir diyorlar.İşin ilginç tarafı her zaman yapmıyor. Manuel geçiş yapıyorum,üç kez normal bir kez sarsıntı oluyor.
  • Map sensörü diyeceğim ama arıza kaydı oluştururdu mutlaka, benim tahminim benzinle birlikte gaz da sızıyor manifolda bu da yanmayı verimsiz hale getiriyor gibi...

    Bu arada TSI motorlar için üretilen bir lpg sistemi mi var aracın üzerinde yoksa standart sıralı sistem mi?
  • Araçta tsi uyumlu sıralı sistem var.Dün uzun bir süre uğraştık. Kaçak kontrolü yaptık. Enjektörleri gözden geçirdik. Bir şey bulamadık. Acaba ecu iletişimi gecikiyor da lpg ile benzin birlikte mi giriyor diye biz de şüpheliyiz. Son olarak uygun bir zamanda tesisata bakacağız. Başka aklımıza gelen bir şey yok. Gazla benzin aynı anda yanabilirmiş ama boğma oluyor olabili mi? Çünkü araba bir kez gaz verince veya iki üç kez rölanti dalgalandıktan sonra düzeliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26yakamoz

    Araçta tsi uyumlu sıralı sistem var.Dün uzun bir süre uğraştık. Kaçak kontrolü yaptık. Enjektörleri gözden geçirdik. Bir şey bulamadık. Acaba ecu iletişimi gecikiyor da lpg ile benzin birlikte mi giriyor diye biz de şüpheliyiz. Son olarak uygun bir zamanda tesisata bakacağız. Başka aklımıza gelen bir şey yok. Gazla benzin aynı anda yanabilirmiş ama boğma oluyor olabili mi? Çünkü araba bir kez gaz verince veya iki üç kez rölanti dalgalandıktan sonra düzeliyor.

    KARDEŞ AL BENZİNE 1 HAFTA GEZ IŞIK YANINCA TAM BENZİN BİTMEYE YAKIN 40 LİRALIK BENZİN AL BAK SORUNUN NASIL DÜZELİYOR LPG Cİ ARKADAŞLAR BENZİN DEPONIUZDA ÇOK BEKLEMESİN ÖZELLİGİNİ YİTİRİYOR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.