Şimdi Ara

BENZİNDE GAZ YEMEYEN LPG Lİ ARAÇ (SORUNUN SEBEBİ ve ÇÖZÜMÜ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
106
Cevap
11
Favori
295.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mstfdrms M kullanıcısına yanıt
    Merhaba sorun lpg bittiğinde de oluyorsa gaz kesiciden değildir, yani depoda gaz yoksa zaten gaz kesicinin bi işlevi kalmaz değilmi, eğer depoda gaz varsa ve benzinde kullanırken birşekilde manifolda gaz sızıyorsa gazkesiciye bakılabilir veya enjektör veya regülatöre, ama depoda gaz yoksa sızıntıda olmaması lazım, bu durumda lpg ayarı aracın kendi haritasını aşırı bozduğu için sorun çıkartıyor olabilir ki bunu da anlamak çok kolay basit bir elm327 alğp ltft stft değerlerine bakacaksınız, tüm mesajları okumadım sadece ilk mesajlara şöylebir baktım obdli kitte olmaz demişler ama yanlış eğer yapılan ayar çok kötüyse obdli kitte bile aracın haritasını bozabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorunum vardı ve nasıl çözüldüğünü başka bir konuda yazdım.
    https://forum.donanimhaber.com/sabahlari-gec-calisma-ve-rolantideki-dengesizlik-sorunum-ve-cozumu--140947685#140947685

    Merhabalar,

    Yaşadığım sorunu ve çözümünü yazmak istedim, umarım benzer sorunu yaşayan kişilere bir yardımı dokunur. 2008 model 1.2 Corsa D aracımda sabahları ilk marş çalışmıyordu. 2. Marşta çalışıyordu ve motor ısınana kadar rolentide hafif dalgalanmalar oluyordu ve anlık olarak araba sanki tekler gibi hafif sarsılıyor ve rolanti hemen yükselince düzeliyordu. Bu durum motor ısınına kadar devam ediyordu. Araç lpg’li fakat lgp’de hiçbir sıkıntım yoktu. Benzinde iken aracı rampada kaldıramıyordu, gaz yemiyordu sanki birisi aracı tutuyor gibiydi. Fakat o sırada lpg ye geçince bütün sorunlar çözülüyordu. Motor ısınınca benzinde de hiçbir sorun kalmıyordu. 5 bin devire kadar çevirip test ediyordum, hiç sorun yoktu. Sorunu nasıl çözdüğümü anlatayım.

    Sanayide bildiğim bir ustaya gidip durumu anlattım. Araca carbon clean yaptı, boğaz kelebeğini söküp temizledi ve ayar yaptı. Sabahları ilk çalıştırma sorunu için aracın lpg ayarları düzgün olmadığı için benzin haritasını da bozmuş dedi. 150 km kadar aracı benzinde kullan, sorun çözülecek dedi. Dediği gibi yaptım ve ortalama 150 km kullandıktan sonra sorun çözüldü. Daha sonra lpg ayarını yaptırdım ve suanda hiç bir sorun kalmadı. Sabahları tek marş çalışıyor, çekiş süper ve rölantide hiç dalgalanma yok.




  • mstfdrms M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar iyi günler.

    Clio 2 2001 1.4 8v aracımda yaşamış olduğum benzinde gitmeme problemimden bir gaz ustası sayesinde kurtuldum.

    Problem neydi tekrardan hatırlayalım. Araç gazda giderken herhangi bir problem çıkarmıyordu. Gaz bittikten sonra veya benzine aldığım zaman araba gitmeme konusunda direniyordu, tekliyordu. Düşük viteslerde hele hiç gitmiyordu.

    Gittiğim motor ustaları benzin pompası, enjektörler, benzin hortumlarının bozuk olabileceği yorumlarını yapmıştı. Haybeye para harcamamak için internet üzerinde forumda yaptığım araştırmalar sonucu iyi bir gaz ustası bulmaya karar verdim. Aracımı Bursa Otosansit sanayi sitesi Başkent Otogaz firmasına götürdüm ve problemimden bahsettim. 1.2 motor benzin+lpg li araçlarda bu problemlerle karşılaştıklarını fakat 1.4 motor araçlarda bu probleme hiç rastlamadıklarını belirttiler. Aracı benzinde düzelene kadar kullanıp tekrardan gelmemi söylediler. Daha sonra araç düzeldikten sonra tekrar gittim. Problemin lpg enjektörlerinden kaynaklanabileceğini söylediler. Neden lpg enjektörü derseniz eğer, aracımda takılı olan enjektörlerin çapı 1.8 mm olduğu için motora fazla lpg yakıtı gönderiyor. Aracın beynine giden yakıt bilgisi değiştiği için yanmada dalgalanmalar oluyormuş. Lpg enjektörleri 1.6 mm,'lik olanlarla değiştirildi. 2 hafta boyunca aracı kimi zaman lpg kimi zaman benzinde kullanarak denedim ve çok şükür 3 aydır problem yaşamıyorum.

    Eğer bu tarz bir problem yaşıyorsanız ustanıza bu hususu hatırlatmanızda fayda var.




  • Aynı sorunlar benim aracımda da vardı sabah aracı çalıştırdığında (benzinde) gaz yememe sitop erme benzin kokusu rölanti de biraz da dalgalanma oluyordu.aracıma yağ filitre bakimi yaptırdım usta ayni zamanda LPG ustası.( Ankara sasmaz teknik oto) Diğer bakımları bittikten sonra lpg ayarı yapılmasını istedim usta cihaza bağladı ve benzin verilerinin bozuk oldunu yapılması içinde yetkili servisde yazılım atılması gerektiğini(tahmini1000 tl ) yada 400 500 km benzinde kullandıktan sonra düzeleceğini söyledi ama kendisinin de veriler az çok bildiğini yapabileceğini söyledi ve ustayla beraber yola çıktık yolda araca cihaz bağlayıp farklı devirlerde kullanıp ayar yaptı. Bahsettiğim sorunlar şuan duzeldi.((Ben ustaya gaz ayari yapması istemiştim benzinle ilgli hicbir sorundan bahsetmemistim.))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2004 model 1.2 corsam sabah benzinden gaza gecene kadar gaz yememe, tekleme, stop etme gibi sorunlar yasiyordum..benzin pompasi filtresi vs parcalar degistirdim..600-700 tl harcadin duzelmedi..en son hava akismetre ( debimetre-maf sensoru) arizaliymis kendim tespit ettim..degistirince hersey duzeldi..araba yeniden dogmus gibi oldu :) size tavsiyem bu tur sorun yasarsaniz İLK OLARAK hava akışmetrenin soketini cikarip birkac gun surun sorunlat duzelirse sebep budur baska birseyi kurcalatmayin..boyle surmenizin hicbir zarari olmaz merak etmeyin sadece o surede biraz daha fazla yakit harcar..sabah ilk kalkislarda calistirmalarda belki sorun olur harici hicbir zarari yok..eger sorun bu parcadaysa bulana kadar size baya para harcatirlar soylemesi benden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eray.gungor35 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam konu zamanı baya zaman olmuş ama aynı sorun bendede var palio 1.2 2001 model lpg de hiçbir sorun yok ama benzine geçince 2500 devir altında stop ediyor gaz ayarlarına baktırdım karbitatör de arıza var değişmesi gerek söyledi falat bana inandırıcı gelmedi. Hocam Siz sorunu nasıl çözdünüz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.