Şimdi Ara

benzinci bagajda benzin taşıma dedi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Şamandırayı yaptırmak daha iyi gibi
  • İlla taşınacaksa yakıt bidonları var 3Lt-6Lt diyr gider onlarla yere düşürüp kırmadıktan sonra taşıyabilir, teknede kullanılan plastik olan bidonlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

şamandraya 200 tl mi vereyim altı üstü plastik 10 tl lik şey birde işçilik desen 1 saatlik işe

Tamam hesap ortada ama bir de şu açıdan bakın. Bir kaza olsa, o pet şişedeki benzin alev alsa sizin cebinizden 200 TL den çok daha fazlası çıkacaktır, belki de birilerinin canı yanacaktır. Riski hesapladığımızda değmez derim. Bir de bu durumlarda motorun da zarar görme ihtimali yok mu?
  • Arabanın bagajında benzin taşımak saatli bomba taşımakla aynı riskte diyorum...Bir çok arkadaşlar yapıyorlar 1 Lt den bir şey olmaz...diyorlar.... O 1 litre senin arabanı tutuşturup yolun ortasında yada bir kazada araba ters dönmüş sen baygın iken çıra gibi yakıyor..Arabada kemerin bağlı kömür olup gidiyorsun...Allah korusun..Korkunç bir ölüm..Arabada her zaman yalnız değilsiniz..Sevdikleriniz var... Ölene kadar acıları yüreğinizden çıkmaz... Düz yolda tertemiz efendi gibi giderken adam arkadan gelip canlı bomba gibi arabana patlatıyor..Hepsi 1 saniye içinde araban alev topu oluyor.Çıktın çıktın yoksa insanlar uzaktan seyrediyorlar....Bunlar hayal değil...Tv lerde izliyorsunuz...Çözüm....DEPO İKAZ IŞIĞI YANDIMI BENZİNLİK YOLUNA GİRİN....Saygılarımla tavsiyemdir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Eylül 2013; 11:27:54 >

• 1,5 litre benzin günümüzdeki arabaları çalıştırmaz, en az 5 litre gerekir... hyundai accent'le 1,5'luk şişeyle 4 defa gidip geldim, tabanda pislik tıkıyor, açılması için biraz daha benzin gerekiyor, ilk çalışmada az az aldığı için çok düşük devirde çalışıyor gaza dokunursanız stop ediyor, rölantide yavaş yavaş devrin yükselmesini beklemek gerek

metal bir akaryakıt bidonu temin edin sorun olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 27 Eylül 2013; 11:53:41 >
  • Kesinlikle tehlikeli, tamir ettirin aracı olsun bitsin.
  • Ben bir kere 57 ile yolda kaldım. 10 litre benzin aldım.

Bir kere frontera ile yolda kaldım. 3 litre kadar ekledim çalışmadı. 2 litre daha ekledim çalıştı.

Tavsiyem 3 litre civarında yakıt taşımanız olur. 5 litrelik bidona koyarsanız da sorun olmaz. Ben Chevroletlerin bagajında taşıyorum. Ama dökülmeyecek organizasyonu yapmanız lazım.
  • okadar uğraşıcağınıza 1 kere 200 liralık bir yakıt yatırımı yapıp 300-400 km de bir fulleseniz çok mu zor ? Yok ama 50 şer liralık alıp kar ediyorsunuzdur dimi ?
  • Yazık! başlığın yarısı dedi-kodulara ayırılmış.
    Keşke arkadaşın konuşma ya da yazma biçimi ile alay edilmeseydi. Tabii ki videodaki kadının da...
  • arkadaşlar benim motorumda benzin göstergesi yok o yüzden arkada benzin bidonunda benzin taşıya bilirmiyim eğer taşırsam benzin bidonuna nasıl bakımının yapa bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

7 kere yolda kaldım şamandra arızalı takılıyor,en son gece 2 ile 5 arası 3 saat boyunca ıssız yerlerde yürüdüğümden dolayı,bagajda 1.5 litre ped şişede taşımayı düşünüyordum
    benzinciye sordum,eleman tecrübeli birisidir
    dediki şişer dedi,kapak atar dedi akar kokar dedi,riskli dedi,taşısan bile 1 ayı geçmemesi lazım dedi,1 aydan fazla tutulmaz dedi,1 ay bile riskli dedi,duruma göre şişer dedi,yapmasan daha iyi olur dedi
    haber vereyim dedim

arabanın kaç lt yaktığını zaten biliyorsundur benzin aldıkça kilometreyi sıfırlarsın ve arabada da böyle bir problem olduüunu bildiğin için kontrol edersen bence sorun kalmaz
    eski aracımızda da çalışmıyordu ama hiç yolda kalmadım.

• yıllar evvel deli gibi benzin içen ford granada ile sık yolda kaldığımız zamanlarda bagajda hep benzin bidonu bulundurduk. benzin pahalı değildi ama araba çok içiyordu plastik benzin bidonları uzun süreli sallanmalarda delinir ne kadar sağlam olursa olsunlar. plastiklerin amacı kısa süre içinde benzin taşımadır.
    orjinal metal bidonlarda ancak uzun süre idare edebilirsiniz. şamandırayı yaptırmak daha mantıklı.
  • o kadar sorunsa alınır bi metal bidon
  • ne deddi ne deddii?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.