Şimdi Ara

Benq-Siemens EL 71 (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.406
Cevap
2
Favori
176.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum bende sana şöle anlatim..şimdi normalde piyasada dca 140 kablo satılıyor..bununla veri alışverişi+şarj+update yapabilirsin..ama bizim aradığımız dca 110 kablo kii o da Türkiye sınırları içerisinde satılmamakta..bu forumda ise Türkiyede bir ilk gerçekleşiyor..el71 modelini belkide ilk patching yapan adamlar burda..yani bu patchide örnekle açıklarsak..mesela telde uçuş modu yok fakat bunu patch yaparak özelliklere ekliyorsun..bunun gibi birçok özellikte dahil..
    quote:

Orjinalden alıntı: Hakanizm

Hmmm.. Bu açıklama biraz garip gelse de bana.. Şöyle sorayım o zaman..

Sayfalarca kablolarla ilgili birşeyler yazmışsınız.. Bunun yerine servisine götürsenüz de onlar update yapsalar ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

x55 devresi çoğu zaman com soketin arkasında oluyor..

mutlaka atladığın (atladığımız) bişey vardır. birde dediğim gibi dene
  • ark.lr hala cvp bekliorum...bi baksanız sizin tel.de de böle mi ??

quote:

Orjinalden alıntı: musgucuk

mrba..
    ajanda doğum günü alarmları bir gün önce çalio..mesela 17.04.2007 de 18:00 a kurulmuşsa 16.04.2007 de çalio.S55 te doğum günü alarm ayarlarında seçnek vardı birgün önce aynı gün die ama EL71 de bulamadım ve birgün önce çalması beni rahatsz ediyor. varmıdır bunun bir çözümü patch olmadan ( cünkü kablom yok )
  • yarına kurdum bugün calmadı öyle bir sorun yok telefonun tarih ayarlarına felan baksana
  • Açıklamalar için Teşekkürler arkadaşlar..

Bu durumda makinede bir problem yok.. Bana normal kablo da yeter şimdilik.. Gerçi Nokia 3230 telefonum için Danimarkadan bir kablo getirtmiştim bi arkadaşa ama bu telefona uymaz sanırım..

Size iyi çalışmalar.. k750i almazsam yanınızdayım :)

• Hakanizm

sağdaki standart, soldaki ise patch uygulanmış detaylı menu..

Musgucuk

bende denedim çalmadı.

albo

Kablo ne oldu , çalıştımı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 17 Nisan 2007; 8:54:38 >
  • Şimdi, x55 kabloda, soket devrenin bir tarafında 6, diğer tarafında da 6 olmak üzere 12 pin ile lehimli.Dolayısıyla pinlerin sırası burda belli.Ama Com tarafından gelen 7 kablo var ve bunların üç tanesi devrenin bir tarafında diğer dördü diğer tarafında lehimli.Devreyi bu kablolardan sökerek ayırdığımı farzedelim.Bu durumda kabloların sırasını nasıl tesbit edeceğim?Kabloların renkleri sıralamada her zaman aynımıdır?Aynı ise hangisi hangi sıradır ve nanoya hangi sıra(Dizilim) ile lehimlenecek?
  • albo

alıntı : Bu durumda kabloların sırasını nasıl tesbit edeceğim?
    Güzel soru ??

kablolar ne renk ? devre üzerinde nereye gittiğini görebiliyo musun ?
    zaten birisi gnd (topraklama) muhtemelen rengi siyaktır..detaylı foto koyabilirmisin..??
  • valla yarın için bende denedim çalmadı ama eski kayıtlarda nedense 2 gün önce saatin yanında simge çıkıo 1 gün öncede alarm çalio...siz doğum günü alarmını denediniz di mi?..rica etsem bikaç gün sonrsına kurup dneyebilirmsnz?..farkındayım önemsiz bişe gibi ama beni rahatsz etti .. ( bu yüzden ark.a bi gün önce doğum günü msj attım rezil oldum )
  • malesef biraz önce yarın için kurduğum dogm günü alarmı bügün çaldı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: musgucuk

bu yüzden ark.a bi gün önce doğum günü msj attım rezil oldum )

tamam musgucuk senin için tekrar deniyeceğim perşembeye kurdum bakalım ne olacak
  • neyse ben yatiim bari.. millet kablo yapio patch yapio
  • Kabloların devre üzerinde nereye gittiğini göremedim.Renkler (Siyah-Sarı-Yeşil) ve (Turuncu-Mavi-Beyaz-Pembe)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedFlagTR -- 17 Nisan 2007; 0:26:05 >
  • peki albo kabloların devreye geldikleri yerlerde rx, tx, d+, d-, gnd gibi bişeyler yazıyomu...??
    araştırıyorum nette şema resim bişiyler varmı diye.

bizim için önemli olan gnd, rx ve tx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 17 Nisan 2007; 8:56:00 >
  • collezione kardeş peki bu x55 dediğin kablo neyin nesidir siemensin bi çeşit kablosu mudur yoksa herhangi bir elektrikçide bulunabilecek türden bişey midir bu x 55 ve nano soket? aslında dün sormuştum bunu ama gümbürtüye gitti
  • GKHN33

x55 çok zor bulunan bir kablo?? Ankaradaydın değilmi ?
  • evet kardeş artık bu patch işine girmem gerek deyse satcam telefonu telefona illaki bi değişim gerek sıktı artık fabrika çıkışı haliyle
  • albo

pinleri doğru taraftan sayarak doğru yerlere lehimlediğinden emin misin?? bütün şemalar ve pinoutlar tarif edilen şekilde , teorik ve teknik olarak kablonun çalışması lazım..daha önce başka telde denedinmi çalışıyor muydu ?

quote:

Orjinalden alıntı: Collezione

peki albo kabloların devreye geldikleri yerlerde rx, tx, d+, d-, gnd gibi bişeyler yazıyomu...??
    araştırıyorum nette şema resim bişiyler varmı diye.

bizim için önemli olan gnd, rx ve tx

rx, tx, d+, d-, devrede böyle bişeyler yazması lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 17 Nisan 2007; 8:56:21 >
  • valla arkadaşlar çok mükemmelsiniz gecenin 1'i olmuş patch kaplosu yapıyorsunuz daha almadık el71'i ama forumu zevkle okuyorum
  • Devre üzerinde kabloların altında bu kabloların sırasının yazılı olduğunu gördüm.Devreyi ayırıp bu sıraya göre doğru dizilimle lehimledim.Telefon DCA 100 diye gördü ama sonuç yine
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.