Şimdi Ara

BenQ RL2455HM Kullanan Gelsin (ALINDI) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bendeki rl2455hm hdmi kablo ile 76hz e overclcok plup stabil çalışıyor. Dvi-D ile max 66hz oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dün bu monitörden aldım daha çok playstation ile kullanmayı düşünüyorum bir suru ayar denedim fakat bir türlü istediğim görüntüyü elde edemedim özellikle ekran cok soluk geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kool Giancana

Bende dün bu monitörden aldım daha çok playstation ile kullanmayı düşünüyorum bir suru ayar denedim fakat bir türlü istediğim görüntüyü elde edemedim özellikle ekran cok soluk geldi

Forumda bu monitörün çok yazılan bir konusu daha vardı sanırım orda görüntü ayarlarını paylaşmıştı arkadaşlar. Ben de ona göre yapmıştım. Hatta çok aşırı parlak oldu biraz kısmıştım bile. Bir bak istersen model adını yazarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kool Giancana

Bende dün bu monitörden aldım daha çok playstation ile kullanmayı düşünüyorum bir suru ayar denedim fakat bir türlü istediğim görüntüyü elde edemedim özellikle ekran cok soluk geldi

Picture Settings:
    Brightness: 20
    Contrast: 50
    Sharpness: 5
    Color Temperature: User Mode (R:98, G:99, B: 98)
    Gamma: Gamma 3
    AMA: off
    Instant Mode: On

Picture Advanced:

Picture Mode: Standard
    Display Mode: Full
    Smart Focus: Off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Eylül 2016; 4:35:48 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bu ayarlari denemistim picture mode u standart yapinca cok bulanik oluyor. Monitoru geri gonderiyorum zaten isik sizmasi var umarim iade kabul ederler

Arkadaşım 75 hz nasıl çıkardınız mönitörü.Bende ati ekran kartı var.Programla olsun ati driver ile olsun denedim ama bir türlü 60 hz üstüne çıkmadı.Programla yapıyorum oldu görünüyor ancak ekran özellikleri monitör özelliklerine geldiğimde hala 60 hz duruyor.Bir türlü çıkmadı 60 hz üstüne rica etsem detaylı anlatırmısınız.Hdmi kablodan olabilirmi.
  • TEZ74 T kullanıcısına yanıt
    Ben Nvidia ile denediğimde olmuştu. Sadece Nvidia kartlar için olan bir özellik olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEZ74

Arkadaşım 75 hz nasıl çıkardınız mönitörü.Bende ati ekran kartı var.Programla olsun ati driver ile olsun denedim ama bir türlü 60 hz üstüne çıkmadı.Programla yapıyorum oldu görünüyor ancak ekran özellikleri monitör özelliklerine geldiğimde hala 60 hz duruyor.Bir türlü çıkmadı 60 hz üstüne rica etsem detaylı anlatırmısınız.Hdmi kablodan olabilirmi.

Başda hdmi ile bağlayacaksın sonrahttps://www.youtube.com/watch?v=1bcNTETv-co videoda gösterildiği gibi özel çözünürlük oluşturma yerine gidip 60 yerine 75 yazacaksın bu kadar.

Sorun ati kartları için yazıyorum rgb ayarını full yapmaktaymış.Özel çönürlük oluşturmuş zaten o kadar video izledim yorum okudum hepsi nvidia kartlar hakkındaydı.Tek tük ati gördüm.Kendi kendime tasadüfi buldum.Rgb full yapınca tak diye çıktı 75 hz e.Çok incelemedim ama bir farkını görmedim.
  • quote:

Sorun ati kartları için yazıyorum rgb ayarını full yapmaktaymış.Özel çönürlük oluşturmuş zaten o kadar video izledim yorum okudum hepsi nvidia kartlar hakkındaydı.Tek tük ati gördüm.Kendi kendime tasadüfi buldum.Rgb full yapınca tak diye çıktı 75 hz e.Çok incelemedim ama bir farkını görmedim.

60 ile 75 arasında fark göremeyebilirsiniz. 144 olanlar gibi "vauuu harbi fark varmış ya lan" dedirtmez kanımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaseenstyle

quote:

60 ile 75 arasında fark göremeyebilirsiniz. 144 olanlar gibi "vauuu harbi fark varmış ya lan" dedirtmez kanımca.

TEZ74'ün yazdığı ayarları ben de yeni keşfettim. Aradaki fark kesinlikle hissediliyor bence. Henüz 144hz olan bir monitor test etme şansım olmadı ama bu haliyle bile aradaki farkı hissedebildiğime göre aradaki fiyat farkını hakettiğini düşünmeye başladım.

• mosahin M kullanıcısına yanıt
    Demek istediğimi yanlış anladınız herhalde. Aradaki fiyat farkı dediğiniz şey nedir? 24 inch 1 ms tepki süreli monitörlerde benq'nun rakipleri zaten aynı fiyata satılıyor. 144 olanlar bizim 60-75 arasında kullandıklarımızdan bayağı farklı ben onu demek istemiştim.
  • Demek istediğim 60'tan 75'e çıkardığım zaman bu farkı hissedebildiğime göre 60 yerine 144 hz'lik bir monitör kullanmak çok daha fazla hissettirecektir diye düşünüyorum. Öncesinde 144 hz'lik monitör fiyatlarını pahalı bulurdum ve aradaki fiyat farkına değmeyeceğini düşünürdüm, ama kendi monitörümde bu farkı hissettikten sonra daha 144 hz monitörlere daha sıcak bakmaya başladım. Kısaca sizden farklı bir şey demiyorum ben de.
  • Merhaba arkadaşlar,

Monitörümü bir süre önce 75hz ye nasıl çıkaracağımı öğrendiğimden bahsetmiştim. Şimdi ise ara ara ekranda dalgalanmalar oluşuyor. R9 390 ekran kartım var ve sanırım bu durum VSR la birlikte 75hz de bir süre monitörü kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıktı. Ayarlarımı tekrar eski haline getirdim ve şu anda bir sorun yok. Fakat tekrar 75hz + VSR açtığımda bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı?
  • Bir önceki sorumun cevabını buldum. 6000mhz de çalışması gereken ekran kartı bellek hızını 9000mhz de çalıştırıyormuşum! Sanırım bi ara ayarlarını yanlışlıkla seçip sonra dikkat etmemişim, bu zamana kadar yanmadığına şükür =)
  • Arkadaşlar merhaba. Ben bu monitörü aldım bir kaç sorum olucak yardımcı olabilirseniz.

1- Monitörde az da olsa ghosting var ghosting testinde belli oluyor sizde de var mı (test linki:https://www.testufo.com/#test=ghosting)

2- Monitörde siyahlar çok karanlık böyle kara delik gibi siyah renkler bir garip gözüküyor fazla siyah ayarlardan onu çözemedim. Sizde bu şekilde mi çözdüyseniz kullandığınız ayarları yazabilir misiniz.

3- Monitörün hoparlör olan kısmına yaklaştığımda orada hafif bir ses duyuyorum böyle fan üfleme sesi gibi ya da gaz kaçağı sesi olur ya böyle tıss diye o şekilde bir ses geliyo bu normal mi sizde var mı ?

Bunları cevaplayabilirseniz çok sevinirim

• Konudaki arkadaşlar hepiniz kayıp mısınız :) yok mu monitörü kullanan yardımcı olabilecek biri
  • sake_16 kullanıcısına yanıt
    BenQ RL2455 önerebilirim.
  • symbiotic kullanıcısına yanıt
    1-Monitörde az da olsa ghosting var ghosting testinde belli oluyor sizde de var mı (test linki:https://www.testufo.com/#test=ghosting)
    Bendaha önce kullandımböyle bir soruna rastlamadım ama sorun devam ediyorsa servise yolla derim,

2- Monitörde siyahlar çok karanlık böyle kara delik gibi siyah renkler bir garip gözüküyor fazla siyah ayarlardan onu çözemedim. Sizde bu şekilde mi çözdüyseniz kullandığınız ayarları yazabilir misiniz.
    siyah ayarları için gamer modları var bunlardan sana uygun hangisi ise yan tuşlardan tercihini yapıp kullanabilirsin ayarlar konusunda bu link yardımcı olacaktır.https://www.youtube.com/watch?v=UllSpaKBil0

3- Monitörün hoparlör olan kısmına yaklaştığımda orada hafif bir ses duyuyorum böyle fan üfleme sesi gibi ya da gaz kaçağı sesi olur ya böyle tıss diye o şekilde bir ses geliyo bu normal mi sizde var mı ?
    hoparlörden böyle bir ses gelmemesi gerekiyor.

Benimönerimürünü servise yolla çünkü aynı anda birkaç sorunla birden kaşılaşmışsın ve değişm ile çözümü mümkün bence.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.