Şimdi Ara

BENQ RL2455HM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: arteffeck

Hocam 2k veya 4k videolarda bir deneyin youtube vs gibi yerlerden bir izleyin aynı olay söz konusu mu? Bazı cihazlarda bulutlanma sorunları olabiliyor monitörün modeliyle alakalı değil sadece cihaza denk gelen panelde bu sorun oluşabiliyor birde renk gamı ayarlarını bir kontrol edin ondan kaynaklı da olabilir rgb değerlerini 0-255 aralığı değil diğer ayarı seçip ayar yapmayı deneyin.
    Birde şunu belirteyim digitürk vs gibi yayınlarda gerçek 1080p yayınları değildir coğu zaman.

Diyelim ki monitör de sorun yok. Aldım götürdüm birinin evine denedim, böle bir sorunla karşılaşmadım. Eve getirdim aynı sorun neden kaynaklanır. Kasamdaki bileşenlerden mi? elektrik hattından mı ? internet bağlantısından mı?
  • ebediay kullanıcısına yanıt
    p bile yazıyor olsa bu tarz görüntü kirliliği oluşur videodan kaynaklı olarak Hocam birde yüksek kalite fotoğraf indirip açın bakın böyle bir durum varmı 2k 4k fotoğraflara bakın tespit için video kalitesi düşük yada kötü riplenmiş videolar üstünde güncel yazılımlar kullanınız renk dengesi için veya ekran kartı ayarlarınızı kontrol ediniz görüntülerde kalite değil performans şeklinde seçili olabilir ince ayar yapabilirsiniz lakin bana göre yaşanan görüntü kirliliği tamamen izlediğiniz video ile alakalı görülüyor ki oyunlarda böyle bir sorun olmayacaktır şöyleki monitör yüksek kalite görüntü göstermek için ayarladığınızda izlediğiniz video veya açtığınız resim kalitesi düşük ise her monitörde aynı video sizdeki gibi görülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

instant mode ayarını kapatın hala olmuyorsa dvi-d üzerinden bağlatı yapın.

Hocam benq'lardaki bu instant mode input lagi çok düşürüyor. Bu açıdan güzel. Ancak inceleme sitelerinde (tftcentral, pcmonitors.info vs) bunu yaparken neyi feda ettiğimizi yazmıyor. Yalnızca görüntüyü işlerken bazı komponentlerin bypass edildiği o yüzden gecikmenin azaltıldığı yazılmış. Sizin Bir bilginiz var mı feda edilen şeylerle ilgili?

Ek bir detay: AMA ayarının highta kalması en optimumu deniyor. Gerçektende öyle. Ancak film izlerken AMA high şeklindeyse, yatay kamera hareketlerinde (panning) sanki daha fazla judder oluyormuş gibi geldi bana, bu konuda sorun yaşayan varsa AMA'yı off yaparak deneyebilir. (minimum judder için film fps değerinin tam katı olacak şekilde hz seçilmeli elbette örn: 23.976 fps için 120 hz gibi)

• Komple sistemi intel'e taşıcam büyük ihtimal ekran kartınıda değiştiricem bakalım aynı sorunu yaşıcakmıyım. İleriki günlerde resimleri atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebediay

quote:

Orijinalden alıntı: arteffeck

Hocam 2k veya 4k videolarda bir deneyin youtube vs gibi yerlerden bir izleyin aynı olay söz konusu mu? Bazı cihazlarda bulutlanma sorunları olabiliyor monitörün modeliyle alakalı değil sadece cihaza denk gelen panelde bu sorun oluşabiliyor birde renk gamı ayarlarını bir kontrol edin ondan kaynaklı da olabilir rgb değerlerini 0-255 aralığı değil diğer ayarı seçip ayar yapmayı deneyin.
    Birde şunu belirteyim digitürk vs gibi yayınlarda gerçek 1080p yayınları değildir coğu zaman.

Diyelim ki monitör de sorun yok. Aldım götürdüm birinin evine denedim, böle bir sorunla karşılaşmadım. Eve getirdim aynı sorun neden kaynaklanır. Kasamdaki bileşenlerden mi? elektrik hattından mı ? internet bağlantısından mı?

Sorun monitörde olsa screenshot aldığında sorun gözükmez ki fotoda(bizim tarafımızdan tabii, senin monitörde sorun varsa bunu ayırt edemezsin). Yani bu gayet basit bir mantık diye biliyorum eğer yanlışsam düzeltin beni ufkum genişlesin Bu olay screenshot alırken ekranın parlaklığını arttırmak gibi olmuş. Benim tavsiyem monitörü bir internet cafe'de veya bir yakınınızın bilgisayarında test etmeniz. Yeni bilgisayarda sorun olmazsa şu anki sisteminizde ya ekran kartı arızalıdır ya da anakart. En güncel driverlara sahip olduğunuzu da varsayıyorum. Bir de olabildiğince çeşitli videolar ile test edin. Örneğin yabancı bir diziyi internetten değil de indirip izleyin görüntü kaybı olmadan. Hatta The Night Of adlı diziyi öneririm, oldukça karanlık bir görüntüye sahip

• remiles01 R kullanıcısına yanıt
    hocam benim Asus VS228de marka bir monitörüm vardı onu denedim onda da aynı problem mevcut kafayı yemek üzereyim. :((
  • quote:

hocam benim Asus VS228de marka bir monitörüm vardı onu denedim onda da aynı problem mevcut kafayı yemek üzereyim. :((

Tamam o zaman sorun bilgisayarda. Kafayı yemelik durum yok sadece uğraştırıcı. Ekran kartını eledik anakart kaldı. Böyle tek tek elemek gerekecek.
  • remiles01 R kullanıcısına yanıt
    güç kaynağı var 2 tane onlarıda değiştirip denedim. Sanırım o yüzden de değil. Acaba sonuçta internet'den izliyorum dizileri modem veya modem kablolarından olabilir mi ?
  • quote:

güç kaynağı var 2 tane onlarıda değiştirip denedim. Sanırım o yüzden de değil. Acaba sonuçta internet'den izliyorum dizileri modem veya modem kablolarından olabilir mi ?

Sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.