Şimdi Ara

BENQ FP94VW 19' GENİŞ EKRAN HDMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
0
Favori
24.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar söylüyorum bugün için gereksiz,ayrıca PC de yatırım filanda asla söz konusu değildir!
    Öyle olsa bugün al 10 sene kullan,varmı böyle bir şey acaba!
    Uzun yıllar PC kullananlar neler aldılar neler bugüne kadar!
    Hele hele son bir kaç yıldır alınanın haddi hesabı yok,zira o kadar şey çıkıyorki bunun sonu yok!

Dolayısıyla bugünden kalkıp HDMI olayını çok gerekli yada bu bir yatırımdır diye yönledirmek yanlıştır!!!
    Yani olay bugün için konuşulan,ayrıca bu işlerde artık 1 yıl bile çok kısa süreler oldu,Kasaya bir sürü şeyi tak-çıkar,yok o çıktı yok bu çıktı v.s ne para kalıyor nede takip rahatlığı,elin adamları piyasalara hergün
    neredeyse bir şeyler çıkarıyor.....

Ama şu bir gerçek bugün için HD yayınlarda,artık HMDI giriş "olmazsa olmaz" bir özelliktir ve piyasalardaki neredeyse bütün model/marka panellerde HDMI In mevcuttur!!!
    HD uyumlu Receiver lardada olmazsa olmaz ki bütün yeni model Receive rlar böyledir dünyada.

Belliki HDMI artık PC ortamınada girecektir,ama bunun için bugünden acele etmek pekte doğru değildir;
    Ayrıca çok acil yada gerekli bir şey olsa yeni nesil bütün iddalı Card lar böyle gelirdi!!
    Ama gelmemesinin tek bir sebebi var(bunu daha önce yazmıştım,malum piyasa oyunları pek tabiki!)
    ------------

Sn.Luxaterna seninle tanışmadığımız belli ayrıca sanal ortamda kim kimi tanıyorki,ama sen bu espriyi yada inceliği bile anlayamayacak kadar kaba ve nezaketen uzak olduğundan aşikar;Dost kelimesini böyle anlayıpta bozuk atar gibi olman ayrıca ne kadar "çiğ" olduğununda bir göstergesidir.

Beyler ayrıca ben bir şeyi savunurum sizler savunmazsınız,zaten ne benim dediğim "kanun" nede sizlerinki,elbette karşıt görüşler olacaktır,hatta ben bir şeyi şiddetle savunurken birisi tam tersi davranış sergileyebilir,kızmak-bozuk atmak yok!
    Kolay gelsin
    Selamlar

• @albani
    Baştan beri ayırdında olduğum tartışma üslubunuzdan ötürü size ne sizin bana yaptığınız gibi "sen" diye hitap ettim, ne de tarafıma karşı kullandığınız "dost" kelimesini kabul ettim. Kaba ya da diğer bir deyişle nezaketten uzak olduğumu düşünebilirsiniz. Tabii ki kendi algınızda özgürsünüz ama bırakın da şu başlığı şu ürün için takip edenler neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu kendileri karar versinler.

@dark-knight
    Evet, Sapphire Pure Innovation 690G kullanıyorum. Ürünün HDMI bağlantı üzerinden ses ve görüntüyü eşzamanlı aktarma kabiliyeti var. Ben de basit sesler için ses sistemimi hiç açmadan, giriş seviyesinde bir sesi DVI-D ile aynı kalitede görüntü ile beraber tek bir kablo aracılığıyla almak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luxaeterna -- 26 Nisan 2007; 0:59:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: misterno

bu monitörde kullanılan panel: p-mva. panel yönünden de sıkıntı yaratmayacak bir monitör.

Bu monitörde kullanılan paneli tn olarak biliyorum. 2ms'lik p-mva panel yok zaten.
  • "albani" ye bende katılmıyorum HDMI' ın önümüzdeki dönemin yeni ses ve görüntü standartı olduğunu kabul etmemiz lazım. Bugün monitör alacak bir kişi, eğer 15-20$ ile bu standarta sahip olacak bir alternatifi varsa 94VW gibi bence mutlaka değerlendirmesi lazım.

Yakında ekran kartında standart çıkış haline gelicek, bugün HDMI lı bir ekran kartı veya anakartı olmayabilir yarın upgrade yaptığı zaman monitörüde mi değiştirmesi gerekecek.
    Hadi bunların hepsini geçelim, bugün için bile hdmi çıkışlı uydu alıcı, dvi veya hdmi çıkışlı bir dvd/divx player sahibi olmak çok kolay. Bunlarıda monitöre bağlamak bugün için bile iyi bir seçenek.
  • PC yi yeni upgrade ettim. Sapphire Pure Innovation 690G Ben de bu anakartın aynısını kullanıyorum ve şu kadarını söyleyeyim ki çok mükemmel bir anakart. Bunun yanında Tez zamanda bir LCD monitör almak istiyorum, halen karar veremedim, forumu okudukça iyice kafam karıştı, herkes kendine göre bir yorum yapıyor. Ancak HDMİ girişli olmasının gerekli olup olmadığına henüz karar veremedim. zira bu halde bu gün itibariyle seçenek sayısı 1-2 monitör ile sınırlı kalıyor. Araştırmalarıma göre şu an piyasada bu özelliklerde 20-22 inch LCD yok. Tek seçenek Benq gibi görünüyor. Buna karşın 42 inch gibi standart LCD TVler de çok ucuzladı. 2-3 yıla kalmaz çoğu ikşinin evine bunlar girecek ve çoğunda HDMİ girişi olacak. Bu halde 19 ekran bir monitörde film izlemektense HDMİ çıkışlı bir dvd (ya da HD-DVD ya da blue-ray) playerı bu alete bağlamayı tercih ederim. Çok nadir oyun oynadığım için böyle düşünüyorum. Aksi fikri savunan arkadaşların görüşleri de kendi bakış açılarına göre haklı. Bence bir tercih meselesidr. Bu açıdan tartışmaya gerek olmadığı kanısındayım. Saygılarımla.

• bunun 24" olanı 1080p full hd görüntü kalitesi veriyor.

ama tasarımı iğrenç. bu kadar kötü olamaz. bu yüzden bu monitorden soğudum..

BENQ FP94VW 19' GENİŞ EKRAN HDMI
  • arkadaşlar FP94VW gigateke gelmiş
    üye fiyatı 260$+KDV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 26 Nisan 2007; 23:19:27 >
  • cok hosuma gitti bu LCD ya gercekten ps3 alma planı olanlar yada almıs olanlara cok cazip gelir bence.Ben 19" almayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sagorap

cok hosuma gitti bu LCD ya gercekten ps3 alma planı olanlar yada almıs olanlara cok cazip gelir bence.Ben 19" almayı düşünüyorum

+1905.
  • yav ben ucuz diye gittim FP92W aldım.
    Daha 3 gün oldu. Vatan'a götürüp iade etsem geri alırlar mı acaba???
  • Bu arada ufak bir bilgi HD yayın/kaynak izlemek için değil 19"/20" v.s 40" bile çok çok ufak kalır!!!!!
    Hele hele bahsettiğiniz 1080i ve p gibi yayınları izlemede!

Yani HDMI in-out var diye ufacık ekranlarla HD nin cazibesi ve kalitesi yakalanamaz,dolayısıyla salt
    ben bununla HD izleyeceğim diye aldanır!

Sn.Caganh çok güzel bir noktaya değinmiş,şöyleki normal bir büyük ekran panel TV ile kullanmak...
    ------------
    Elbette bit kadar ekrandada HD izlersiniz ama HD nin asıl esprisi çok büyük ekran istemesidir!
    Zira HD de yayın çok fazla ekran ebatı izliyor.

Ben bir kaç sefer USA ya gittim ve belli süreler orada kaldım,bugün orada ve bu işlere meraklı insanların yeni trendi şudur(bu arada orada HD yayınlar yüzlerce kanal dır+bir sürü uydudan-karasal-cableTV v.s kaynaklardan sizlere çok değişik vede "çok ucuz" alternatif paketler geliyor ve hangisine üye olacağınızı şaşırıyorsunuz,biz "VaVa Voom" paketi izledik{78 HD kanal ve çoğu Exclusive+125 SD kanal;sanırım şimdilerde bu sayı dahada arttı)

1-Desktop PC lere normal büyük ekran LCD bağlayıp HD leri izlemek!!!
    2-Eve ikinci bir Desktop alıp bunu Salondaki panelin yanına koyup izlemek

Tabiki bu PC ler çok gelişmiş üst seviye donanımlar,Laptoplar ile genelde bazı işler olmadığı için çoğunlukla
    Desktop ile bu olayı halletmek,bunun iki sebebi vardır;

-HD izlemek için büyük panel istemesi(yayının daha cazip ve keyifle izlenmesi için)
    -Panel fiyatlarının çok ucuz olması(ortalama bizdeki fiyatların yarısı,hatta Clearence lardan çok çok
    daha cazip fiyatlara alabilmek)

Ancak Türkiyede bu olanaklar neredeyse hiç yok,dolayısıyla yukarıda yazdıklarım elbette bizi bugün için bağlamıyor,ben sadece HD yi çok izlemiş bir insan olarak şunu diyorumki;normal bir PC monitöründe
    bu HD olayı hiç tat vermiyor,bu tabiki o dediğim sistemi bilmeyenler için önem arzetmeyebilir ama herifler
    bu konuda aşmışlar!!!keşke bizde böyle olabilse,ama bizde fiyatlar felaket,alım gücü malum! v.s v.s.....

Bende HD clipler vs izliyorum şu bit kadar ekranda ama hiç tat vermiyor tabiki(ötekini bildiğim için!!)

Yine orada büyük yerleşim yerlerinde ki bu olay bir kaç senedir Fransa dada vardır;
    Internetten "Streaming Media" denilen sistemle doğrudan net üzerinden üye olduğunuz paketi
    izliyorsunuz!!!üstelik fiyatlar bunlarda çok daha ucuz!!
    Fransa da son iki seneyi geçtiki büyük yerleşim yerlerindeki merkezlerde ne Çanak ne Receiver v.s
    olmadan PC üzerinden C+,TPS,D+ v.s paketleri izliyebiliyorsunuz(ama bunlarda şimdilik HD yayınlar fazla yoktur)
    USA da ise yüzlerce HD kanal netten veriliyor,hani size yukarıda bahsettiğim salondaki PC olayı bundan dolayıdır özellikle;adam şirkete üye oluyor PC yide getiriyor salona ve bağlıyor panele ve olay bitiyor!!!
    Tabi orada internet hızları bizdeki gibi "kaplumbağa hızında" değildir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Özellikle Streaming Media lar(adam gibi büyük şirketlerde)5Mb den başlıyor!hatta 10Mb bile olanlar vardır!!
    Bizde T3(3Mb) vardı ve izliyemiyorduk!sadece ekrana ancak resim geliyordu!
    Netten bir siteye üye idim(FTA yayın yapıyorlardı);izleyemediğim için mail gönderdim;adamlar bana güldüler!!!!!ben 3Mb deyince!!!herifler 5Mb veriyorlardı hatta üyelerden özür diliyorlardı;...sizlere çok daha hızlı sistemde vereceğiz diye,yaw adamlar 5Mb çok yavaş diyorlar!!!sonra hızlarını 10Mb çıkardılar bu sefer ben resim bile göremedim!!!!!!!!!

Net ortamını müthiş etkin kullanıyorlar,zaten her şeyi oradan hallediyorlar ancak dediğim gibi HD olayı
    küçük monitör ile filan olmaz!!
    Saygılar

• Arkadaşlar güzel monitör ama full HD bir monitör değil, o HDMI çıkışı ne işe yarayacak DVI'dan farklı olarak derseniz, ses de alabilmenize yarayacak, başka da bir fark söz konusu değil DVI'dan çünkü doğal çözünürlüğü belli monitörün.
  • iyidde sonucta adamlar next-gen konsollar iiçin yapmıslar ben öle bi monitör aldıktan sonra 19" olarak ps3 oynamaktan büüyk zevk alırım birazda cep meselesi bu 260$ + kdv güsel fiyat bide benım gibi evinde kalmayan sürekli tasıma derdi olanlar daha büyük lcd lerde zorluk cekerler
  • BENQ FP94VW monitörü satın aldım ve ne yazık ki 1 adet yeşil ölü piksel çıktı. Satın aldığım yer 1 ay ölü piksel garantisi olduğunu söylemişti. Hafta içi götüreceğim bakalım...
  • Konu gerçekten ilginç yerlere gitmiş?? Kimse monitör için, HDMI'î var aman müthiş HD izlenir bunda, HD izleyeceksen ille bunu al demediği halde konu "Bu mönitörde HD yayın mi izlenir hatta 40" de bile izlenmez"e kadar gitmiş. Sanırım bu konu "Evde film mi izlenir canım Sinema, Sinemada izlenir"a kadar gidecek.

Burada ürünün özelliklerinden bahsediyoruz, mönitörün 2ms tepki süresi, parlak renkleri, kullanışlı menü modları ve uygun fiyatının yanı sıra piyasada ki rakiplerinde olmayan bir özelliği daha var ki bu da HDMI olması. Bunu avantaj, ek özellik vs görmeyenler olabilir, kendi fikirleri, saygı duyarız ama konuyu saptırmayalım lütfen, Amerika gezilerimizi ve trendlerini anlatacağımız başka forumlar var.

quote:

Orjinalden alıntı: luxaeterna

BENQ FP94VW monitörü satın aldım ve ne yazık ki 1 adet yeşil ölü piksel çıktı. Satın aldığım yer 1 ay ölü piksel garantisi olduğunu söylemişti. Hafta içi götüreceğim bakalım...

Hayırlı olsun. Nerden aldın bilmiyorum ama ürünün sıfır ölü piksel garantisi var sorun çıkarmayacaklardır. Umarım en kısa zamanda sorunun çözülür.

Bu hafta içinde de mönitörü ps2 ye bağlayıp deneyeceğim. Sonuçlardan haberdar ederim.

• arkadaşlar ben aldım cuma günü. memnunum çok güzel bir görüntüsü var ancak dvı kablosunu takınca görüntü 2 kere gitti geldi sonra gitti gelmedi. bende normal kablosunu taktım. bunun sebebi nedir? monitörden ayarmı yapmam gerekiyor.. yoksa cihazda mı sorun var.. yardımcı olurmusunuz?
  • Ürünün ölü piksel garatisi yok. (Vatan Bilgisayar'dan aldım, bu da onların söylediği) Vatan Bilgisayar'ın bu ürün için kendi sağladığı bir ölü piksel garantisi var. Gün içinde Vatan Bilgisayar'a telefon ettim, monitörü götürüp bırakacağım daha sonra onların beni arayacakları söylendi. Ben de elimden geleni ardıma koymadım. :D Kazandığım telefon tartışması üzerine Vatan Bilgisayar'a gittim. Uzun bir beklemenin ardından ölü pikseli teşhis ettiler ve ürünü değiştirebileceğim söyledi. Yeni ürün aldım. Kontrol ettirdim, ondan da ölü piksel çıktı. Bir değişim daha yaptım, ondan da ölü piksel çıktı. Bir değişim daha yaptım, ondan ölü piksel çıkmadı. Sonuç olarak toplam 4 üründen sadece 1'inden ölü piksel çıkmadı. Monitör çok başarılı, hatta gördüğüm en iyi 19" geniş ekran LCD ama şu ölü piksellerin bu üründe bu kadar çok çıkması sinir bozucu. Bir üründe %75 ölü piksel olması ne demektir ya?

Bu monitörü herkese tavsiye ederim, ancak mutlaka ve mutlaka ölü piksel garantisi veren bir yerden alın. Zaten yukarıda yazdıklarımı okuduktan sonra aksini yapacağınızı sanmıyorum.

• Arkadaşlar daha öncede başka topiclerde belirtmiştim, bir arkadaşım 92W da başına geldiği için bilgim var. BenQ 5m,4ms,2ms (8ms altı) tüm modellerinde satın aldıktan 1 ay boyunca "sıfır piksel garantisi" veriyorlar. Türkiyeninneresinden aldığınız önemli değil. BenQ destek hattını (0216-459 23 67) arıyorsunuz evden teslim alıp, eve yenisini teslim ediyorlar, adamların garantileride 3 yıl boyunca böyle çalışıyor bilginiz olsun.

Bu monitörde 2ms olduğna göre mutlaka vardır diyorum.

saygılar.
  • Görülüyorki BenQ da çok ciddi pixel hatası riski varmış!
    4 üründen ancak birisinde çıkmamış,doğrusu ilginç,ancak Vatan da görülüyorki ürünleri
    değiştiriyor zorluk çıkarmadan buda sanırım Distribütör firmanın garantisi altında gerçekleşiyor,
    yoksa Vatan bu işle uğraşmaz!!!

Birde bu ölü pixelli ürünler acep ne olacak sonunda!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Selamlar
  • 20'' 22'' daha mantıklı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.