Şimdi Ara

Benim Power Zayıf mı kalıyor acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İki defadır PC OC'lu iken belli bir süre sonra kendini kilitliyor, soğumayana kadar da açılmıyor

Arkadaşlar Power'in fanı son zamanlarda baya ötmeye başladı, ama ikinci kart (GTX Titan) öncesine kadar Power'in sesini hiç duymazdım, acaba diyorum 2X Titan için zayıf mı kalıyor Power'ciğim?

Sistem:

Asus: Rampage ıv Black Edition.
    Gskill: TridentX CL 10 16GB 2400HMz
    İntel: İ7 4930K 4,7 GHz 1,5v O:C
    Asus: GTX Titan.
    Gigabyte: GTX Titan.
    Samsung: 840 Pro 256 GB
    İntel : 240 GB
    Seagate: 2TB HDD
    Aero : Strike-X 1100 WATT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 30 Ekim 2014; 19:03:53 >

• Bence bir sorun teşkil etmemesi gerekiyor.Yük altında çalıştığı için PSU`nun ömrü kısalacak ve çesitli sesler cikacak,bu normal.Zaten kartın tekinin TDP`si 375W.
    Soğutma bloğu belki oturmamış olabilir.
    Driverlarda sorun olabilir belki SLI düzeneği kurduğun için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 30 Ekim 2014; 19:03:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnqelTR

Bence bir sorun teşkil etmemesi gerekiyor.Yük altında çalıştığı için PSU`nun ömrü kısalacak ve çesitli sesler cikacak,bu normal.Zaten kartın tekinin TDP`si 375W.
    Soğutma bloğu belki oturmamış olabilir.
    Driverlarda sorun olabilir belki SLI düzeneği kurduğun için.

Normalde hiç sorun yok, ama daha çok Oc Yaptığımda ( İşlmeci 4,7GHz 1,5. E.Kartları 1255/ 3700) Power fanı baya ses çıkarıyor, iki defa da PC belirtiği gibi kendini kitliyor.
    Yük altında ve OC'lu MAX sıcaklıklar 65c

Edit: SLI'da veya Drifer'da sorun olsa Skorları etkilerdi bence. oysa Skorlar oldukça tatmin edici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er36po -- 30 Ekim 2014; 19:14:51 >

• Sana tavsiyem işlemcideki OC`yi azaltman.Çünkü 1.5V`a işlemciyi veriyorsan çok dayanmayabilir.Bir kaç gün OC`siz veya hafifi OC`li şekilde kullanırsan iyi olur.

Sıcaklıklar gayet normal ama fazla Voltajdan oluyor olabilir.

• Hocam merak ettim o sistemle neyi besliyorsunuz?

• AnqelTR kullanıcısına yanıt
    Esasen Normal kullanımda İşlemciyi 4,6GHz 1,45 v olarak sorunsuz kullanıyorum.

Kafaya taktım ''Fire Strike'' sokuru ilk 100'E taşıyacağım. Onun dışında Stabil 4,6 olarak kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atkosturanadam

Hocam merak ettim o sistemle neyi besliyorsunuz?

Oyunlar/Benchler/Render ve Dahası Hobi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

quote:

Orijinalden alıntı: atkosturanadam

Hocam merak ettim o sistemle neyi besliyorsunuz?

Oyunlar/Benchler/Render ve Dahası Hobi

Peki hocam monutor veya monutorler kac tane kac k ve hz?

• quote:

Esasen Normal kullanımda İşlemciyi 4,6GHz 1,45 v olarak sorunsuz kullanıyorum.

Kafaya taktım ''Fire Strike'' sokuru ilk 100'E taşıyacağım. Onun dışında Stabil 4,6 olarak kullanıyorum.

Demek ki işlemci dahasını yapamıyor.4.7 fazla geliyor sanırım,1.5V istediği.e göre öyle

• quote:

Merhaba Arkadaşlar,

İki defadır PC OC'lu iken belli bir süre sonra kendini kilitliyor, soğumayana kadar da açılmıyor

Arkadaşlar Power'in fanı son zamanlarda baya ötmeye başladı, ama ikinci kart (GTX Titan) öncesine kadar Power'in sesini hiç duymazdım, acaba diyorum 2X Titan için zayıf mı kalıyor Power'ciğim?

Sistem:

Asus: Rampage ıv Black Edition.
    Gskill: TridentX CL 10 16GB 2400HMz
    İntel: İ7 4930K 4,7 GHz 1,5v O:C
    Asus: GTX Titan.
    Gigabyte: GTX Titan.
    Samsung: 840 Pro 256 GB
    İntel : 240 GB
    Seagate: 2TB HDD
    Aero : Strike-X 1100 WATT

Power'la alakası yok kaldı'ki 1100 wat rahat besler...
    işemcini stok fanlamı soğutuyorsun...eğere o.c yapıp stok fan kullanıyorsan hata..işlemcinin belli bir ısıya ulaştığında kendini kapatma özelliği var.yani bildiğim kadarıyla dts diye bir sistem var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 30 Ekim 2014; 19:31:28 >

• AnqelTR kullanıcısına yanıt
    Ben eminim, bu kilitlenme olayı kesinlikle işlemci ile alakalı değil. Zaten Normal kullanımda da örneğin Render veya Oyunlarda Power fanı oldukça ses yapıyoy yani Power'in zorlandığını fark edebiliyorum.
    Birde Power'imin fazla kaliteli olmadığını da biliyorum.
  • TİTAN-X kullanıcısına yanıt
    Hayır işlemcide Custom Sıvı soğutma var OC'lu MAX 65c
  • quote:

o zaman dediğin gibi power yetmiyor olabilir..power alırken 80 plus silver falan filan bunlar hikaye sadece enerji verimliği için geçerli yani tasaruf çokta bir şey fark etmiyor
    en önemlisi amper değerinin yüksek olması ve bunu tek kanaldan vermesi ...mesela üzerinde amper değeri olarak 62A yazar.bu anlık verdiği akımı gösterir bu ne kadar yüksekse
    beslemede o kadar iyi olur...power değiştireceksen bilgin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 30 Ekim 2014; 19:46:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

quote:

o zaman dediğin gibi power yetmiyor olabilir..power alırken 80 plus silver falan filan bunlar hikaye sadece enerji verimliği için geçerli yani tasaruf çokta bir şey fark etmiyor
    en önemlisi amper değerinin yüksek olması ve bunu tek kanaldan vermesi ...mesela üzerinde amper değeri olarak 62A yazar.bu anlık verdiği akımı gösterir bu ne kadar yüksekse

Sizce bu Power Nasıl ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/aurum-pro-80plus-gold-1200w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

• quote:

quote:

quote:

Sizce bu Power Nasıl ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/aurum-pro-80plus-gold-1200w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

sağlam makine tek kanalda 83 amper veriyor çok iyi ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizce bu Power Nasıl ?

Bilgi için Teşekkürler üstat.

Peki siz olsanız hangisini alırdınız ?

Tuzlu seçenek: Fiyat kabarık ama istikbali var http://www.vatanbilgisayar.com/ax-sersi-ax1500i-80plus-titanium-1500w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

Fiyat iyi ama markayı pek tanımıyorum http://www.vatanbilgisayar.com/aurum-pro-80plus-gold-1200w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sizce bu Power Nasıl ?

Bilgi için Teşekkürler üstat.

Peki siz olsanız hangisini alırdınız ?

Tuzlu seçenek: Fiyat kabarık ama istikbali var http://www.vatanbilgisayar.com/ax-sersi-ax1500i-80plus-titanium-1500w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

Fiyat iyi ama markayı pek tanımıyorum http://www.vatanbilgisayar.com/aurum-pro-80plus-gold-1200w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

bu kadar para verilmez hocam sen ne yaptın...
    illa alacam diyorsan diğerini alırdım oda işini görürü rahatlıkla...

• TİTAN-X kullanıcısına yanıt
    Tamam, çok teşekkür ederim.

Peki son bir şey daha sorayım; Diyelim ki ilerde ( 2-3 sene sene sonra) Titanları 3 veya 4 yapsam bu yeterli gelir mi acaba ? :http://www.vatanbilgisayar.com/aurum-pro-80plus-gold-1200w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU
  • quote:

Tamam, çok teşekkür ederim.

Peki son bir şey daha sorayım; Diyelim ki ilerde ( 2-3 sene sene sonra) Titanları 3 veya 4 yapsam bu yeterli gelir mi acaba ? :http://www.vatanbilgisayar.com/aurum-pro-80plus-gold-1200w-moduler-guc-kaynagi.html?srt=PU

biraz zor hem sistemi besle hem ekran kartlarını...seasonic markasıda iyidir onlarada bakabilirsin
  • 3. Için yeterli gelmeyecektir dostum.

FSP markası da Avrupa`da ödüller alan en az Corsair kadar kaliteli bir markadır.Fakat 1500 TL PSU`ya verilmez dostum.Evga`nın da çok sağlam PSU`ları var,onlara da bak derim ben

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.