Şimdi Ara

Beni oruç tutmaya ikna edebilir misiniz ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oruç tuttuğun zaman karaciğerin dinleniyor ve kendi kendine yağlanmasının önüne geçip, engel olabiliyor. Aslında daha bilimsel bir şekilde açıklayabilirim ama özeti bu...

Bu olayı Yahudi bir dostumuza anlatmıştım. Kendisi oruç tutmaya başlamıştı. İsrail'e gidip geldiğinde ise elinde İbranice yazılmış (İngilizce'ye de çevirmiş tabii) bir kağıtla geldi. Kağıtta bir doktor arkadaşına bunu anlatmış ve o doktorda bilimsel olarak açıklamasını yapmıştı bunun. Yani doktorlar tarafından da ispatlanmış bir durum.

Kısacası sağlığın için önemli. Ayrıca kendini açlıkla ıslah edip dizginleyebilir, nefsine hakim olabilirsin. Diğer yandan da aç olan insanlarla empati yapabilirsin...

Emin ol oruç tuttukça faydalarının daha çok farkına varacaksın.
  • Kendilerine, 'ALLAH'ın size verdiği rızıklardan verin,' denildiğinde, inkar edenler inananlara, 'ALLAH'ın, dilediği taktirde besleyebileceği kimseleri mi besleyelim? Siz gerçekten iyice sapıtmışsınız,' derler.
    Yasin-47
  • İçinden gelmiyorsa ya da inanmıyorsan tutma kardeşim. Anlamadığım bir şey var. Benimde ateist arkadaşlarım var. Bu konularda düşünmezler bile.Çünkü ne onları ilgilendirir ne de bilmeleri gereken bir bilgidir ama burada şov yapmak için(öyle tahmin ediyorum) bu tarz konular açılıyor. Sizin yobaz dediğiniz insanların bu durumda sizden bir farkı olduğunu düşünmüyorum.
    Ateist insanlarla sohbet etmenin ayrı bir tadı vardır normalde ama bu forumdakilerin çoğu sadece gösteriş peşinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AK KUZGUN

quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Arkadaşlar ayete göre Allahın ol dediği olur. Ben bunu baz alıyorum. Şimdi orucun mantığı en başta klişe olan, durumu iyi olmayanların halinden anlamak, aç kalmayı hissetmek vb yani hepimizin bildiği şeyler. Şimdi benim sorum fakire fakirliği veren ayete göre Allah. Çünkü ol demesiyle atıyorum x ailesi fakir oldu. Aç kaldı. Şimdi ben hem x ailesini anlamak hem de x ailesine açlığı yaşatan Allahın takdirini kazanmak için neden oruç tutayım ?

Ekleme: Lütfen soruma mantıklı cevap bulamayan çok mümin arkadaşlarım çekemediği için konuyu reportlamasın. Ben allahın gönderdiği kitaptan yola çıkarak bir şeyleri anlamaya çalışıyorum. Saygılar, hayırlı ramazanlar.

Şimdi ben sana desem ki al şu parayı git şu fakire ver diye.Sende bu parayı kendin için harcasan burada suçlu ben mi olurum yoksa sen mi?Allah o aileyi fakir kıldığı gibi,o aileyi zenginleştirmesi için diğer kullarına mal mülk verir.Eğer sen onlara yardım etmiyorsan suç sendedir.

Allah istedikten sonra o fakirin önüne malı mülkü yağdırır.Şu fakire yardım et diye verdim sen yedin tüh gitti yardımlar aç kaldı diye bir şey olamaz.Sanki Allah senin ona vermeyeceğini bilmiyor mu?

• Malından verip vermemen senin sınavınsa, sabretmek de onun sınavı. İkisi de kolay değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: AK KUZGUN

quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

Arkadaşlar ayete göre Allahın ol dediği olur. Ben bunu baz alıyorum. Şimdi orucun mantığı en başta klişe olan, durumu iyi olmayanların halinden anlamak, aç kalmayı hissetmek vb yani hepimizin bildiği şeyler. Şimdi benim sorum fakire fakirliği veren ayete göre Allah. Çünkü ol demesiyle atıyorum x ailesi fakir oldu. Aç kaldı. Şimdi ben hem x ailesini anlamak hem de x ailesine açlığı yaşatan Allahın takdirini kazanmak için neden oruç tutayım ?

Ekleme: Lütfen soruma mantıklı cevap bulamayan çok mümin arkadaşlarım çekemediği için konuyu reportlamasın. Ben allahın gönderdiği kitaptan yola çıkarak bir şeyleri anlamaya çalışıyorum. Saygılar, hayırlı ramazanlar.

Şimdi ben sana desem ki al şu parayı git şu fakire ver diye.Sende bu parayı kendin için harcasan burada suçlu ben mi olurum yoksa sen mi?Allah o aileyi fakir kıldığı gibi,o aileyi zenginleştirmesi için diğer kullarına mal mülk verir.Eğer sen onlara yardım etmiyorsan suç sendedir.

Allah istedikten sonra o fakirin önüne malı mülkü yağdırır.Şu fakire yardım et diye verdim sen yedin tüh gitti yardımlar aç kaldı diye bir şey olamaz.Sanki Allah senin ona vermeyeceğini bilmiyor mu?

İşte aradığım cevap. Tebrikler hocam.

• dinde mantık arama çabaları ...

orucun faydaları , abdestin faydaları , domuz etinin zararları vs. gibi savlar misyonerlik amacından başka birşey taşımıyor , sırf milleti kendi dinine çekebilmek için ortaya atılan çoğu içi boş olan şeyler, faydalı ya o yüzden tut işte , bak bak mantığa bak .bu cümle senin için değil konuda bikaç yorum gördümde onlara cevaben yazdım
  • önce fakir olma olayına bi değinmeye çalışayım
    lisede bi hocamız vardı 2 kitapçık yapardı fakat soruların yerini değiştirmek yerine farklı sorular sorardı öyle olunca sınıfın bir yarısının sorusu diğer yarısına göre zor olurdu ister istemez hocamız da nispeten zor olan grubun yazılısını okurken daha çok puan verirken okurdu csb demiyorum lisede böyle oluyordu neyse burdan konuyu bağlayalım dünya hayatı bir sınav mı ? evet sınav. bazı insanların hayatı nispeten daha zor mu? evet engelli olan var yalnız olan var fakir olan var dertli olan var vs. bu insanların allah karşısında vereceği hesaba bunlar da katılır ona göre ona göre sorusu zor olsa da sonuca ulaşamasa da çözüm yolundan çok puan alır veya almaz allahın bileceği iş. ayrıca fakirlerin sınavı sadece fakirleri de kapsamıyor zengilere de sorarlar kefenin cebi yoktu bu parayı paylaşmadın mı diye

orucun amacını kendim için anlatayım allah oruç tut diyorsa tutarım niye dediği ile ilgilenmem ilahi bir emir var ve oruç farz. bunun dışında ben orucu tuttuktan sonra bi düşünürüm oruç tuttuk aç kaldık tamam ne ders çıkarmamız lazım burdan? mesela namaz kılınca secdenin bir anlamı var kulun allaha en yakın olduğu an olduğunu bilerek o ciddiyetle secde etmek gerekiyor. orucu tuttuk sabahtan akşama kadar ne yemek yedik ne su içtik ne de cinsel ilişkiye girdik burdan anlamalıyızki irademize sahip çıkıp gündelik zevkler veya o an olmasa da olur diyeceğimiz şeyler mi yoksa allahın rızasını kazanmak için yapılan ibadetler mi? orucun bi özelliği var tabi dünyadaki 7 milyar insanın bilmem kaç milyarı içmeye temiz su bulamıyorken veya daha bir kaç sene önce somalide açlıktan ölüyorken savurganlık yapmadan, ihtiyaçları minumuma indirerek yaşayabiliyormuşuz. ramazanın orucun yanında bir de zekatı var bu iki ibadeti bir arada düşününce o zaman tam oluyor bence oruç ile aç insanın halinden anlayıp zekat ile yardımlaşmak lazım. fakirin halinden anlama olayını anlayıp bırakarak değil de eyleme dökerek daha güçlü bir şekilde icra etmiş olabiliriz.
    kendi adıma peşinen söyleyeyim dört dörtlük müslüman değilim ama kendi çapımda en azından kötü bir adam da değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 29 Haziran 2014; 12:56:14 >

• Dini olarak ikna edemediyseniz ben ikna edeyim durun.
    -Kiloluysan zayıflarsın
    -Sağlığın pek iyi değilse az biraz düzelirsin.
    -Gereksiz kafe lokanta masraflarından kaçınırsın paran cebine kalır.
    -Aç insanları anlarsın (dini olarak değil sosyal olarak bak)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dinde mantık aranamz sebebi ise öbür dünyadamantık diye birşey yok orda herşey insan üstü bu yüzden din kendisiyle çelişe bilir tabiki açıklamas ıvardır ama bunu insan beyni kavramaz bu yüzden sen kuranı oku sevap denedi yap bu kadar basit oruç tutmak sünnetti sanırsam tut yada tutma zaten illa sevap kazanayım şu kadar günahım gitsin diye tutuyosan hiç tutma allah için tut sen tutarsan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.