Şimdi Ara

BEN VE TÜM HAYATIMIN ÖZETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yaşındayım. 12. sınıf öğrencisiyim. Ygs-lys hazırlığı içerisindeyim. Çevresi tarafından parmakla gösterilen, sevilen ve saygı duyulan biriyim. Beni tanıyan herkes çok büyük umutlarla ve beklentilerle sınav sonucumu duymayı bekliyor. Kime sorsanız, benim için binbir çeşit iltifat ve güzel söz duyarsınız. Okulumda birinciyim. Çok uçuk ortalamalar yapıyorum. Bu konuyu yazma sebebim muhteşem bir hile üzerine kurduğum hayatımın ve oyunumun sanırım yakında iflas edecek olması. Şimdi gerçeklere geçelim.

Öncelikle eğitim hayatımdaki başarım o kadar da abartıldığı gibi değil. Okulum bulunduğum şehrin en rezil okullarından biri. Evime 5 dk yürüme mesafesindeki bu okula gidiyorum. Öğle arası bile eve geliyorum. Muhteşem bir rahatlık. Okul hayatım boyunca servis/otobüs nedir bilmedim. Ayrıca bu okulda okul birincisiyim. Ayrıca muhteşem ortalamalar yapıyorum. Buraya kadar her şey harika. Ama kimse bilmiyor ki ben lise hayatımı geçirdiğim bu okulda aldığım eğitimin, gerçek eğitimle uzaktan yakından alakası yok. Kimse bilmiyor ki rakipsiz denebilecek bir okulda, basit sınavlarla böyle ortalamalar yapıyorum. Yaaa..

Kısacası demek istediğim şu ki aldığım rezalet eğitimle bu rezil okulda her ne kadar üstün başarı göstersem de gerçeklere ygs-lys'de ortaya çıkacak. Ve tüm çevrem benden doğal olarak mutlak zafer bekliyor. Tamam elimden geleni yapıyorum ama ya bekleneni yapamazsam diye içim içimi yemiyor değil...

Yani 8 ay içinde hayatım muhteşem derecede iyi veya aynı şekilde kötü olabilir. Her neyse bu sadece eğitim kısmımdı.

Sağlık sorunlarım var dostlar. Ciddi sorunlar hem de. Ne olduğunu söylemeyeceğim ama derler ya Allah düşman başına vermesin diye o cinsten. Hayatım karardı desem yeridir. Şu güzelim gençlik yıllarım eriyip gidiyor. Ve beni sınırlayan sorunlarım içimdeki beni durduruyor. İnanır mısınız eğer bu sağlık sorunum olmasaydı şu an ben çok çok farklı biri olurdum muhtemelen. Içimde her yönden sınırladığım ve asla ortaya çıkarmadığım bir ben var. Bazen merak ediyorum ve düşünüyorum şu sorunlar olmasa ne yapabilirdim diye. Hmmm.. Spor yapabilirdim mesela. Yüzebilirdim. Koşabilirdim. Beden eğitimi dersinde köşede oturmak zorunda kalmazdım. Resmi izci olmama rağmen bir kere dahi kampa gitmedim mesela. Kızlarla işler çok daha farklı olurdu mesela. Ne bileyim işte. Özgüvenim çok daha fazla olurdu. Ama gerçi bu konuda bir şikayetim yok. Tüm okul benimmiş gibi dolaşıyorum ortalıkta. Başarının verdiği bir şey. Yıllar önce 7. sınıfta sosyal öğretmenim de demişti bana sen başarınla göz önüne gelen bir çocuksun, bunu sakın kaybetme demişti. Haklıymış.

Aile içi sorunlarım da var. Arkadaşlar ben kendimi çok düzgün yetiştirdim. Bunu herkes başaramaz. Bunla övünmekten çekinmiyorum. Benim şu anki durumumu aileme ithaf eden çok kişi oldu. Ailesi ilgili, kültürlü, modern vsvs.. Ailem öyle mükemmel bir aile değil. Detaylara girmek istemiyorum ama gerçekten yok artık diyebileceğiniz bir aile içinde büyüdüm ben. Dışardan normal hatta iyi görünen bir aileyiz. Ama hiç de öyle değil. Bir sürü iş/olay dönüyor. Detaylara girmeyeceğim. Annem beni çok sever. Dünya bir yana, ben bir yanayım onun için. Arada tırlatmadığı olmuyor değil ama kendince haklı, iyi bile dayanıyor. Babam da işte öyle, hiç yoktan iyidir gözüyle bakarım. Kardeşim en normali. Teog'a girecek, sürekli ders çalışıyor bu hengamede. Akrabalarımdan bahsetmek dahi istemiyorum. Bunca sorun arasında ailemle mutluyum ama arada çekip gidesim geliyor. Cidden geçende çarptım kapıyı çıktım. Arkadaşla dolaştık biraz. Akşam döndüm geri. Dönmeyip napacaktım. İşte sonra diyorum kendi kendime nereye gideceksin dur daha erken. O kadar sorun varken çekip gitmek bana yakışmaz hem. Gerçi sorunları benim çözmeme izin veriyorlar ya sanki neyse...

Aileme maddi anlamda yük olan biri değilim kesinlikle. 12. senem bu eğitim hayatımda. Asla servis veya otobüs ücreti istemedim. Veya harçlık. 5. sınıftan beri bursluluk alıyorum üç ayda bir. İhtiyacım olmuyor yani. Ama Allah var asla beni zor durumda bırakmadı, ne annem ne babam. Hep cebime fazla fazla koydular. Bende birikim yaptım. Babama faizle para vermişliğim var biriktirdiğim parayla. Öğle araları bile eve gelip yiyorum. Yani yemek masrafım da yok. Bir bu son sene dershaneye yazıldım, onun da ilk ayını ben yatıracağım paramı çekince. Her neyse.

Sosyal hayatım maalesef sıfıra yakın. Gerek sağlık sorunlarım olsun, gerek bu basit yaşamın vermiş olduğu rahatlık ve üşengeçlik olsun, sosyal hayat adına bir şey yaşamıyorum. Memnun muyum, evet. Alıştım sanırım. Ama yine de bu eksiklik üzüyor beni.

Kız meselesine gelecek olursak. Madem her şeyi anlatıyorum buna da değinelim. Aşırı mükemmeliyetçi biriyim. Resmi hiçbir ilişkim olmadı. Olmayacağından değil, istemediğimden. Şu günlerde bile yaklaşmaya çalışan birkaç kız var. Umrumda değiller ama. Bilmiyorum yani. Herkesin bir kız arkadaşı var ama ben istemiyorum şimdilik. Sanki biri olsa tüm büyü bozulacakmış gibi. Üniversitede bu durumu tekrar düşünürüm.

Dershane kısmına geçelim. Evet bu sene yazıldım. 1 ay olmak üzere. İlaç gibi geldi. Eğitme hasretmiş meğerse bünyem. Bu eğitimse bizim okulda gördüğümüz ne dedim ya. Umarım faydası olacak. Yol yalnız feci yoruyor. 1 saat otobüs ile gidiyorum. Hafta içi yetişmek için yaşamadığım aksiyon kalmıyor.

Yapmayı sevdiğim şeylerden bahsedeyim. Yabancı dizi ve film izlerim. Şu yıl biraz azalttım ama çok fena bağımlıydım önceden. Müzik dinlerim. Kitap okurum. Pozitif bilimlere büyük ilgim var. Balkonda, saksıda yetiştirdigim bitkilerim var. Zeka oyunlarını severim. Sosyal medyadan nefret ediyorum. Hesabım var ama acil durumlarda iletişime geçmek için duruyor. Kardeşimi ders çalıştırırım. Deneme yazarım. Şu sıralar aslında sadece ders çalışıyorum. Ama fark ettiyseniz hep evde yaptığım şeyler. Okul dışında dışarı haftada bir kez ya çıkarım ya çıkmam. Forumda da pek takılmam ama buralardayım genelde.

Ama bildiğim bir şey var. Nasıl bildiğimi bilmiyorum ama eminim. Gelecekte sanki herşey çok iyi olacak. Hem de her yönden. İçimde derinlerden fırlamaya çalışan bir enerji hissediyorum. Sanki olacak gibi. Bakıyorum da epey uzun bir yazı olmuş. Fazla uzatmanın manası yok. Aslında sizden bir cevap beklediğim de yok. Durumumu görmek için yazdım. Yazınca daha rahat görüyorum olan bitenleri. Görüşlerinizi bildirirseniz de tabiki sevinirim. O kadar yazdım. Paylaşmamak olmaz. Kendinize iyi bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parmakla gösterilen

• Maşallah
  • Kardeş k.b ma bunu gerçek dh li okumaz

• HERKES PARMAKLA GÖSTERİYOR. BAK LORD HAZRETLERİ GEÇİYOR

BEN VE TÜM HAYATIMIN ÖZETİ

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Aleyna mısın parmak felan

• Anlattıklarına göre iyi yetiştirmişsin kendini fakat sağlık sorunları derken nasıl sorunlar. Yani fiziksel mi ruhsal mı?
    Hepimizin ailevi sorunları var hocam, babasıyla bıçaklı kavga eden kişi tanıyorum forumda.

• sen kimsin la

• quote:

Orijinalden alıntı: Requizm

Anlattıklarına göre iyi yetiştirmişsin kendini fakat sağlık sorunları derken nasıl sorunlar. Yani fiziksel mi ruhsal mı?
    Hepimizin ailevi sorunları var hocam, babasıyla bıçaklı kavga eden kişi tanıyorum forumda.

Ruhsal sorun değil hocam. Fiziki sorunlar.

• Karikatür diye girenler +

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Kendini geliştirmene engel oluyorsa biraz daha açar mısın hocam

• quote:

Aslında paylaşmak istemiyordum ama şunları söyleyebilirim. Nefes darlığım, 6 derece miyop gözüm, çeşitli vitamin eksikliğinin yol açtığı yorgunluk ve halsizlik başlıca sorunlarım. Bir şey daha var ama boşverin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

quote:

Aslında paylaşmak istemiyordum ama şunları söyleyebilirim. Nefes darlığım, 6 derece miyop gözüm, çeşitli vitamin eksikliğinin yol açtığı yorgunluk ve halsizlik başlıca sorunlarım. Bir şey daha var ama boşverin.

Vitamin eksikliği varsa alırsın bir şekilde vitamini. Halsizliğin sebebi filan yok mu boy kilo kaç hocam

• Bunu niye okudum diye sordum su an kendime

• Beni parmakla gosterirlerdi ilk okul 1.sınıftan hayranlarım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ele7en -- 24 Ekim 2016; 21:16:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

quote:

Vitamin eksikliği varsa alırsın bir şekilde vitamini. Halsizliğin sebebi filan yok mu boy kilo kaç hocam

B12 eksikliğim var o da zaten halsizlik yapıyor. Boy 181 kg 85. Kilo fazlam var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.