Yakalandığı kanser hastalığı sonucu bugün İstanbul'da vefat eden Karadenizli genç şarkıcı Kazım Koyuncu, Türkiye'nin ilk laz-rock grubunu kurmuştu.
Hopa'da 1972 yılında doğan Koyuncu, müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı.
İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşan Koyuncu, 1992'de profesyonel müzik yaşamına geçti.
Türkiye'nin ilk laz-rock grubu olan ''Zuğaşi Berepe''yi kuran Koyuncu, bu grupla 1995'te ''Va Mişkunan'' (Bilmiyoruz), 1998'de de ''İgsaz'' (Gidiyor) isimli albümleri yaptı.
Koyuncu, 1998'in sonunda ''Zuğaşi Berepe''nin dağılmasının ardından tek başına müziğe devam etti ve ''Salkım Söğüt'' isimli projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı.
Kazım Koyuncu, 2001 yılında ilk solo albümü ''Viya''yı çıkardı. Daha sonra bir TV kanalında yayınlanan ve çok sevilen ''Gülbeyaz''adlı dizinin hem müziklerini yapan, hem de dizinin bazı bölümlerinde oyuncu olarak görev alan Koyuncu, ''Sultan Makamı'' dizisinin de müziklerini hazırladı.
İkinci solo albümü ''Hayde''yi Nisan 2004'te çıkaran Koyuncu, yaklaşık 6 aydır kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.
-KANSERLE MÜCADELESİNİ ANLATMIŞTI-
Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu, vefatından önce tedavi gördüğü VKV Amerikan Hastanesi'nde geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen ''Çernobil'in Etkileri ve Hasta Hakları'' konulu panelde kanserle mücadelesini anlatmıştı.
Koyuncu, o dönem ''4 aydır kanserle mücadele ettiğini ve kanserin özgürlüğünü kısıtladığını'' ifade ederek, ''kanseri kanser olmayanların anlamayacağını'' vurgulamıştı.
Genç şarkıcı Koyuncu, konuşmasında şunları kaydetmişti:
''Duyarlı bir sanatçı olarak dertleri hissediyordum. Kanser de oldum artık. Ben kanserden çok korkan bir insandım. Kanserim ve korkmuyorum. Sadece beni sevenleri ve özgürlüğümü düşünüyorum. Ölüm küçük bir şey, ama hastalık sizin özgürlüğünüzü sınırlıyor.''
seni unutmayacağız...
arabada sivastan orduya gidiyordum kazım koyuncunun cdsini dinliyordum tam o an peder bi radyoyu açsana ddedi bi açtım kazım koyuncudan bahsediyordu hemen sağa çektim ve bi an içim o kadar kötü oldu ki...
dün Hopadaydım..
çok üzüldüm...
hala inanmıyorum ya!! ailemden birini kaybetmiş gibiyim!!
şebnem sanın söyledıgı o şarkıyı ne zaman dinlesem aglamişimdir....
kazım cok güzel yazmiş
quote:
Orjinalden alıntı: egzantirig
şebnem sanın söyledıgı o şarkıyı ne zaman dinlesem aglamişimdir....
kazım cok güzel yazmiş
Şevval SAM olacaktı
Yapyıgı son roportajında Trabzonda her yıl yaklasık 3000 kisinin kanserden oldugunu kendisinin de cocukken Cernobil faciasından sonra yagan ilk yagmurun karıstıgı sudan ictigini soylemisti..Bu son cumlesi beni gercekten cok etkiledi...Allah rahmet eylesin
DİDOU NANA
Oropa ardâo arti varen Çkim iveri nöari çkvaşa Miordini miçüutu do Goytiruko ma si çkvaşa Miordini miçüutu do Didou do nani na
Huriyadas öima ndğasu Skani mamulyas maüipginam Üanüaleşa gamüomile Vaşilebu taşi rina Üanüaleşa gamüomile Didou do n ani na
Seri do ndğaşi arti mapu Skani şaras ginocinepu Skani dudi midamiğuru Şüvaüüargi moüileüu Skani dudi midamiğuru Didou do nani na
Ah oropa si ncgiri ndğaşi Guri muöo domixaşi Seri iri şeni serinen do Üuüumela naüu ndğaşi Seri iri şeni serinen do Didou do nani na
Nena do üaide : Megreluri xalüuri birapa
DİDOU NANA
Her sevgili bir değil Benim kaderimi başkasına yazdın Beni sevdiğini biliyordum ama Sen beni başkasıyla değiştin Beni sevdiğini biliyordum ama
Titreyerek sabah günü Senin çiftliğinde dolanıyorum Başıboş şuursuzca Bu yaptığın mümkün değil Sensiz ben ne yaparım Başıboş şuursuzca Didou do n ani na
Gecem gündüzüm bir oldu Yolunu gözler oldum Sen benim için öldün Başkalarının sevdiği geldi Sen benim için öldün Didou do nani na
Ah sevgili sen iyi günlerimde Yüreğimi nasıl dağıttın Gece herkese gece de Ben günlerce uykusuzum Gece herkese gece de Didou do nani na
Söz ve müzik : Megrel Halk Şarkısı
hemsehrimden ve hopa dan her zaman gurur duydum .. rahat uyusun
selam arkadaşlar bişey soracaktım,
öncelikle bence de parça çok güzel, kelime manası nedir onu merak ettim. (didou nana)nın kelime manası
dinnedim gene moral 0 a indi off of!
Tam 1.5seneden sonra topik yeniden hayat kazanmis... Kazim Koyuncu seni unutmayacagiz,ne 1.5 sene ne 15sene seni unutmamiza yetmeyecek.. Sarkilarini dinledigimde her seferinde bana ilk dinledigim andaki tadi,duyguyu veren nadir sanatcilardandi... Allah Rahmet Eylesin,Topragi Bol Olsun...
Kazım Koyuncu bana göre örnek alınması gereken bir sanatçıydı,piyasada magazin programlarında cirit atan sanatçıyım diye geçinen tiplerden değildi.Allah rahmet eylesin...Son söylediği şarkılar derlenerek yani bir kaseti çıkacak diye duymuştum umarım çıkar...
Çıkmazsa para toplar biz çıkartırız DH forum kullanıcılarındaki KAZIM KOYUNCU severler için o bizim için birçok kelime söyledi bizim gençliğimizin nelerle savaştığını dile getirdi biz bir KAZIM abimiz için bir CD mi çıkartamıycaz gerekirse biz yaparız alla alla
size kazım koyuncuyu anlatmamı isteseler şöle derdim:
PEKİ SİZ SARI ÖLÜM GÖRDÜNÜZMÜ KARADENİZDE 18 YAŞINDA?
quote:
Orjinalden alıntı: LazuTS
size kazım koyuncuyu anlatmamı isteseler şöle derdim:
PEKİ SİZ SARI ÖLÜM GÖRDÜNÜZMÜ KARADENİZDE 18 YAŞINDA?
THANKS
BEN SENİ SEVDUĞUMİ DÜNYALARA BİLDURDUM!!
ya ne güzel şarkı bu ya
Bi daha hort...Seviyoruz Seni Kazım Koyuncu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme