Şimdi Ara

Ben ne yapacağım ? Tecrübeli büyüklerim bir yol gösterin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli büyüklerim merhaba, 26 yaşındayım işletme bölümü mezunuyum. 18 yaşından sonra ailenin maddiyat durumu değişince hem okudum hem de çalıştım. ( Perakende teknoloji mağazalarında satış danışmanlığı - promotörlük yaptım. ) 2012 yılında yine yazılıma heves etmiştim ve Bilge adamdan web tasarım ve kodlama eğitimi almıştım bununla birlikte oyun sunucu kurulumları yapıyorum ( Vps / Vds . Sonrasında dediğim gibi aile durumları değişince hem okudum hem çalıştım. Bu senede bölümümden dolayı uzmanlaşacak bir iş bulamayınca polislik denedim kazandım ama bu seferde polisliği psikolojik olarak yapabilir miyim diye bir buhranda kaldım. Şimdi ya haftaya polislik için eğitime katılacağım ya da tekrardan eski merakım olan yazılıma tekrar başlayacağım.


    İngilizce seviyem başlangıç denebilir bunun için udemy den derslere başladım , matematik olarakta orta seviye diyebilirim. Yani aslında kendini eğitim olarak çok geliştirmiş birisi değilim, bunuda kabulleniyorum.


    Sizce hayatı yoluna koymak veya bir meslek edinmek için 26 yaş çok mu geç ? Yazılıma başlayacağım ama nereden başlayacağımıda tam olarak kestiremiyorum. Daha önce html css bilgim eğitimimden vardı üstünden geçsem hatırlarım fakat html css bilmek ile yazılım dünyasında yer edinebilirmiyim bilmiyorum.

    Aklımda java vardı udemy den bir ders aldım java ve kotlin anlatıyor fakat aklımda şu var ben acaba doğru yoldan mı başladım ?


    Tabi ki yapılan işe göre farklı diller vs. var fakat bir yandan da matematiğim çok iyi olmadığı için C# denemekten korkuyorum çünkü matematiğim iyi değil.


    Kısaca psikolojik olarak hayatımı belirleme evresinde olduğum için bitik durumdayım 2 haftadır uyku yemek vs kalmadı. Parası için polisliğeme gideyim yoksa durayım yazılama tekrar adım atıp ingilizcemide bir yandan geliştireyim diye arada kaldım. Bir yandan mühendislik bölümü mezunu değilim.


    Kafam karma karışık ben ne yapayım , yazılım tercih edersem hangi dilden başlayım. Matematiksiz yazılımı çözebilirmiyim ? Bir kardeşiniz olarak bana ne önerirsiniz.


    Şu psikolojik olarak sıkıntılı olduğum dönemde bana ışık olursanız çok sevinirim.








  • bana ne uygulaması yapacağını söyle sana ne kadar matematik gerekir söyleyeyim

    bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

  • Dostum teknoloji şirketlerinde öyle çok büyük matematik bilgisini istemiyorlar zaten :) neden matematik seni bu kadar korkuttu onu anlamadım. İlk önce yazılımda hangi alana daha çok ilgin var onu bulman lazım (fe,be,fs) sonra o alana yoğunlaşacaksın. Örneğin front end developer olmak istediğinde matematik ile hiç alakan olmayacak :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  •  

  • Bence polis ol zaten kararlı insan enin de sonunda yazılım öğrenir

  • Udemy den cırt dersi alayım iyi olur diye geçerli bir model yok. Udemy ve benzerleri senin gibi arkadaşları ütmek için var.


    Şu an itibari ile, her ne öğrenmek istiyorsan hepsi ile ilgili beleşe eğitim var. Udemy belki belki kendini geliştirmek istediğin bir konuda, fazla arayıp kendini yıpratmadan daha çabuk (göreceli olarak) bir eğitim almanı sağlar.


    Sen ve senin gibi arkadaşlardan anladığım, bir sıkıntı bir umutsuzluk var, sağdan soldan abi programcılar x tl alıyor, udemiden ders alırız bizde yaparız mantığı.


    Üzgünüm ancak bu yanlış bir yol. Elbette udemy den ders alıp profesyonelliğe adım atmış insanlar vardır, ancak bunların tamamı ne istediğini bilen (ben x olacağım onun içinde iyisi olan şu dersi aldım vb) gibi bilinçli arkadaşlardan oluşuyor.


    Ben bu mesleğin alaylı tabir edilen modeliyim. yaklaşık 30 senedir bu işi yapıyorum. İyi bir alaylı olabilmen için, bildiği belli başlı modelleri sana anlatayım.


    1-) Tutkulu bir biçimde meraklısındır.


    Bilgisayarda bir şeyler yapmak seni mutlu ediyor veya sistem nasıl işliyor merak ediyorsundur. Yani bilgisayar başında (tabi yutub, facebook, oyun vs hariç) üretken vakit geçirmek seni mutlu ediyordur. Bir şekilde bir yere odaklanır, orada belli bir birikim elde dersin. O birikim bir şekilde seni para kazanan bir ticarethane ile buluşturur. Ondan sonra ekmek tutarsın.


    2-) Takıldığın, çalıştığın ortamda iyi para dönüyordur. Sende bir şekilde buna bulaşmak istersin, bilene yapışırsın, güzellik yaparsın, arkadaş olursun velhasıl bir şekilde ortama uyarsın, oradan destek alırsın, sonra zamanla çalışarak belli bir düzene gelirsin ekmek yersin.


    Lakin bu iki modelinde çalışabilmesi için hedef olması lazım.


    Programcılık, sistemcilik bir araçtır, hedef değil.


    Örneğin, sen web tabanlı bir yazılımcımı olmak istiyorsun ? bir hedefin olmalı. Bir projen, yeni şeyler öğrenmek için bir amacın olmalı.


    Yani geç bilgisayarın başına, adam sana ekrandan anlatıns, polimorph nedir, type cast nedir, o anlatır sen dinlersin, bunlara niye ihtiyacın olduğunu bilmeden. Hiç bir işe de yaramaz.


    Ben programcılığa başladığımda senden daha yaşlıydım. Ha o tarihte belki 10 senelik tecrübem vardı ancak program (çok istememe rağmen) öğrenemiyordum, kafam değişken kavramını almıyordu bir türlü. Sonra scripting dilleri yaygınlaşıp dinamik diller ortaya çıkınca, acemilerin yaşadığı değişken ızdırapları oradan kalktı. Ve sonradan da iş koptu gitti. Bu neredeyse 20 sene önce oldu tabi.


    Özetle, en basitinden, nodejs ile bir web projesi yapmanı öneririm. Hep fazla kafa karıştırmaz, hem üstünde yürüyebilirsen sana güzel kapılar açabilecek bir yol olur.


    Yani dersi, dili bilgisayarından önce, kafayı bişi yapmaya takacaksın.


    Ben mesela, bayan voleybolunu çok severim, onun için ben olsam bu konu üzerine bir istatistik oyuncu bilgisi sitesi yapardım. Zaten bu bitip iyi kötü çalıştığında, düşük maaşlada olsa bir yerde işe başlayabilirsin, ondan sonrası da gelir.





  • ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 28 Ekim 2022; 19:20:49 >
  • bence öğrenmenin en kolay yolu pratik yapmaktır.. kendine bir proje belirleyip yazmaya basla.. elinde döküman da olsun fakat özellikle ingilizce google aramaları yap ve yardır... mesela projeye basladın fakat o projede ne yapmak istiyorsun? bunu google'a sor.. stack overflow falan cıkacak oraları ve benzer yerleri oku.. copy paste yapabilirsin ancak pasteledigin kod nedir neye yarar bunu bilmelisin.. anlamadıgın kodu paste etme.. ya da et fakat neye yaradıgını sonradan mutlaka öğrenmeye calıs.. bu taktik seni cok güzel ilerletir bence..



    udemy'den olayın sadece kücük bir kısmını öğrenirsin.. hic bir sey bilmeyen adam kitaplardan da bir sey öğrenemez bence.. öğrenen öğrenir fakat pratikten cok kavramlarla ugrasırsan kafan karısır.. zaten de o kavramların ne oldugunu sen pratik yaparken de öğrenirsin..


    önce udemy izle olaya yabancılık cekmemek acısından yani olay nedir nasıldır söz dizimi nasıldır falan gibi genel bir bilgi edin.. sonra söyledigim taktikle her seyi öğrenebilirsin.. oyun fizik motoru falan programlamıyorsan matematikle ilgisi yoktur..



    https://www.youtube.com/watch?v=NjYICpXJ03M




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 28 Ekim 2022; 19:44:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.