Şimdi Ara

Ben ne okuyucağım( Kafam karışık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyal bölümü okudum matematiğim kötü diye lisede.Sonra bu sene üniversitede işletme bölümüne girdim matematik ağırlıklı oldugu için bıraktım.Bu sene ygs ye girdim 255 civarı alacağım.Şimdi edebiyatla coğrafya kassam matematik yok zaten.Tm 3 ten hukuk zor olur sıralama var.Psikoloji okusam işsiz kalırsın diyorlar.Sosyoloji desen oda aynı işsiz kalırsın diyorlar.E şunu okusan iş yok bunu okusan iş yok.Matematikle fenim yokki muhendislik tıp okuyum.E biz sözelciler ne bölümü okuyacağız ? Önerileriniz varmı ? Bide bursluyada yetmiyor puan.Özelden okurumda maddi durumu olmayıp benim durumumda olanlar ne yapıyor diye düşünüyorum.Bu ülkede üniversite okumak ta iş bulmak ta zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ingilizce sosyoloji ya da ingilizce psikolojiyle issiz kalma oranin yok rahat ol.%50 bir yere girersin sosyolojide.Psikolojide de parali okuyabilirsin.Ama asil mesele su: sen nerede mutlu olacaksin?

Mesela ben tsden sanat tarihi okumayi cok isterdim.Herkesin ilgi alani farkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lolita~ -- 15 Mart 2017; 18:26:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lolita~

Ingilizce sosyoloji ya da ingilizce psikolojiyle issiz kalma oranin yok rahat ol.%50 bir yere girersin sosyolojide.Psikolojide de parali okuyabilirsin.Ama asil mesele su: sen nerede mutlu olacaksin?

Mesela ben tsden sanat tarihi okumayi cok isterdim.Herkesin ilgi alani farkli

Hocam şimdi ben psikoloji okumayı istiyorum.Psikolog bi yakınım var bana dedi psikoloji okuma bu zamanda.Yükseklisansa çok kişi alıyorlar psikolog olmazsın filan diyor.Şimdi edebiyatta 40 coğrafyada 15 net yapsam okul puanıyla 320 civarı ediyor.Bu puanda kültür veya beykent üniveristesinde ücretli psıkolojıye yetiyor.Ücret 25 bin tl ve çok fazla aslında ücreti veripte işşiz kalacağımı düşününce neden okuyayımki diyorum.Sizce ne yapayım.Bi hedef oluşmayınca kafada insanın çalışma isteğide olmuyor

• forward 1905 kullanıcısına yanıt
    Psikoloji her esit agirlikcinin hayali oldu.O yuzden bi sey diyemiyorum bizim okulda baraji zor gecenler bile psikoloji istiyor.O yuzden bolumden sogudum.Ama issiz kalicagini dusunmuyorum.Istersen cocuk psikolojisine yonelirsin pdrden yoluna devam edersin.Paran varsa klinik acip adini duyurursun.Ogretmenim bana salak olmadigin surece ne okursan oku issiz kalmazsin demisti.Sen psikolojiye girip kendine hic bir sey katmadan mezun olursan issiz kalirsin tabii.Bunun yan dali var istersen cift anadali var doktorasi var.Kendimden ornek vereyim.11.siniftan beri hayalim karsilastirmali edebiyat -adini suana kadar cok az kisi duymustur- veya sosyolojiydi.Derslerim cok iyiydi.Mudurum beni yanina cagirip kendine yazik etme issiz kalirsin demisti.Ben ona ragmen hayallerimin pesinden gidiyorum.Her seyden once mutlulugun onemli

• Ayrica su gelecek kaygisindan vazgecin.Herkes hukuk tip psikoloji okumak zorunda degil.Futbola ilgin vardir futbolcu olursun, ressam olursun, heykeltiras olursun.Insanlari boyle dusunmeye yonelten egitim sistemi maalesef

• Öğretmenlik olabilir

Ayrıca iyi bir üniversitede temel bilimler olabilir. (felsefe tarih sosyoloji coğrafya edebiyat vs)

Siyasal bilimler olabilir.

İç mimarlık ve çevre tasarımı.

• Öncelikle sürü psikolojisinden sıyrılıp kendinize neyin uygun olacağı planlayın.Hayatta açlıktan ölen kimse yok ama stresten ölen çok var.Mutlu olacağınız bi bölümü okumaya çalışın.Ülkedeki gençlerin hepsi sürü psikolojisiyke hareket ediyor.Bu yanlış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.