Şimdi Ara

Ben kimim? Monolog

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her şeyden önce insanım. İnsanlığın tüm nitelik ve niteliksizliklerini taşıyorum.


    İnsan olarak bir akla ve vicdana sahibim. Vicdanımın aklımı dondurmasına, aklımın ise vicdanımı elimine etmesine izin vermemem gerekiyor. Normatif prensiplerim gösterişin aracı değil; efektif gücün aracı olmalı. Güya karanlığa karşı savaşıyorum ama karanlık da ışık da benden çıkıyor. Dediğim gibi, ben bir insanım.


    Kesinlikle bir kurtarıcı, eski tabirle halaskar değilim. Bunun için ne yeterli hevesim, ne de yeterli kapasitem var. Bu zaten aslında hiç kimsede yok (bakın kötücülün rasyonalizasyonu! Rasyonalizyon içinde bir rasyonalizasyon karizmatik günah çıkartan kötücül damgası ve alay ile!). Her neyse. Şu bir gerçek ki, bir savaşçıyım. Kurtarmak için herhalde yine de canımı bile verebilirim. Hem de en basit şeyleri kurtarmak için. Hızımı kesmezsem ancak kurtaracağım derken gözünü de çıkarabilirim. Biraz ağırdan almam şart. Festina lente. Yavaşça çok çabuk demek. Ağır olmalıyım. Ağır ol ki, sana molla desinler. Biliyorum, bu bir yerde çok gülünç. Otorite figürü olmak ve söz geçirmek. Ya da, bir otoriteden söz dinlemek. Ama bu gerekli. Çünkü ben bir insanım. Kaderim buna yazgılı. Kırda yaşayabilen bağımsız bir vahşi hayvan olabilirdim. Ancak değilim. Bir cemiyet içerisindeyim.


    Açık sözlü ve dürüst olmak neden birisine başkaları nezdinde güç verir? Süslü ve anlaşılmaz kelimeler neden büyüler ya da tersine tiksinti ve antipati uyandırır? Hatta ciddi bir küçümsenmeye yol açar? Birincisinin cevabı, bilgiye ihtiyaç var. Bilgisiz yaşayamam. Kimse yaşayamaz. Güvenilir bilgi de asgari düzeyde bir "dürüstlük" istiyor. İkincisi, bilgi gerçekliğin kendisi gibi kompleks. Tepkiler de haliyle çok çeşitli. Dikkat çeken tipte bir muğlaklık veya normal dışılık güvenilirlik, yeterlilik ve uyumluluk görüntüsünü zedeleyici olabiliyor. Yerli yersiz kaygılarım da öyle olabiliyor. Böylesi muhabbetler de bir yandan çok bayık ve lüzumsuz. Bunları yazacak kadar kendimi beğenmişim o halde (again a typical narcissist is all over the place!). Yine de inanılmaz uyduruk ve vıcık, bu tarz yazımın geneli gibi.


    Karakteristik sertliğime ve yöntemciliğime yakışmadı. I hope I won't try that again.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam siz de Patrick Bateman lik seziyorum hafiften.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendisini bilmiyorum. Ne gibi?

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    "there is an idea of a Patrick Bateman, some kind of abstraction, but there is no real me, only an entity, something illusory, and though I can hide my cold gaze and you can shake my hand and feel flesh gripping yours and maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable: I simply am not there. It is hard for me to make sense on any given level. Myself is fabricated, an aberration. I am a noncontingent human being. My personality is sketchy and unformed, my heartlessness goes deep and is persistent. My conscience, my pity, my hopes disappeared a long time ago (probably at Harvard) if they ever did exist. There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it, I have now surpassed. I still, though, hold on to one single bleak truth: no one is safe, nothing is redeemed. Yet I am blameless. Each model of human behavior must be assumed to have some validity. Is evil something you are? Or is it something you do? My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone. In fact, I want my pain to be inflicted on others. I want no one to escape. But even after admitting this—and I have countless times, in just about every act I’ve committed—and coming face-to-face with these truths, there is no catharsis. I gain no deeper knowledge about myself, no new understanding can be extracted from my telling. There has been no reason for me to tell you any of this. This confession has meant nothing."





  • forumda yorumlarını sevdiğim bazı üyeler var. denk geldikçe bu üyelerin yorumlarını okumaya çalışıyorum. yapım gereği bir yandan da bu üyelerin nasıl insanlar olduklarını merak ediyorum. senin de yorumlarını denk geldikçe okuyorum. güzel yorumlar yapıyorsun. başlığı görünce merakımı giderecek otobiyografi tarzı bir içerik beklemiştim ama umduğumu bulamadım :D


    cidden merak ediyorum. nasıl bu kadar farklı alanlarda detaylı bilgiye sahipsin? hangi kaynaklardan besleniyorsun (kitap, makale, video, yerli, yabancı...)? hangi alandan mezunsun? ne iş yapıyorsun? çok fazla soru sorarak haddimi de aşmak istemiyorum. acaba hazır böyle bir başlık varken içeriğini otobiyografi olarak güncellemek ister misin? hem belki yöneticilerini merak eden başka üyeler de vardır kim bilir. @Nat Alianovna

  • Vs konusundan çok burdasın Nat hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.