Son sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, 3.5 gpa köpekler gibi çalışıyorum şakasız gecem gündüzüm bir oldu, yaklaşık 1 senedir part time da çalışıyorum çalıştığım yeri de çok seviyorum aslında. Dışarıdan bakana çok ideal bir durum. ama hocam tıp bende bi hasret kaldı, öyle böyle değil. Dedim mezun olayım bunun üzerine okuyacağım. Ne olur en kötü mesleğime geri dönerim. Çevredeki tüm arkadaşlarım bi noktada sen salaksın tüm emeklerini çöpe mi atacaksın diyor. Diğeri sıkılırsın diyor. En son biri şey dedi çocuğum olsan şımarıklığından seni evlatlıktan reddederim :'( Doktora gidiyorum sohbet açılıyor işte diyorum böyle bi planım var sanki adama küfür etmişim gibi bakıyor. Tamam özür dilerim yapmayacağım lütfen bu kadar kötü bakma artık?? Zaten mühendislikte kalsam yine akademiden ilerleyeceğim, o duydukları efsanevi maaşlar yine bana ulaşmayacak. Ya benim asıl sorum şu, acaba ben mi göremiyorum, bu gerçekten bu kadar fazla tepkiyi alacak kadar kötü bir plan mı? Ne olur hocam sanki 30'umda ölecek miyim ne acelem var? Bu emek nereye çöpe gidiyor bölüm değiştirince tüm bilgi birikimi kendi aralarında toplanıp yok mu oluyor nere gidiyorlar benimle kalıyorlar işte. Bir de emek benim emeğim, bana asla yük değildi de. Bu bölümü parası çok diye okumadım ki, seviyorum diye okudum, çalıştığım da asla eziyet olmadı. Biraz içimi dökmek istedim, çünkü çevremdeki insanlara bu konu hakkında ağzımı açamaz oldum. not: eşek misin git mühendis olarak istediğin hangi medikal alansa orada çalışarak devam et denilebilir. Evet ben de bazen öyle düşünüyorum. Ama ileriki yaşlarımda bu riski almadığım için çok pişman olurum diye çekiniyorum. |