Şimdi Ara

ben aptal olabilir miyim? bu user kendine sert yorum istiyor (ceng -> tıp)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, 3.5 gpa köpekler gibi çalışıyorum şakasız gecem gündüzüm bir oldu, yaklaşık 1 senedir part time da çalışıyorum çalıştığım yeri de çok seviyorum aslında. Dışarıdan bakana çok ideal bir durum.


    ama hocam tıp bende bi hasret kaldı, öyle böyle değil. Dedim mezun olayım bunun üzerine okuyacağım. Ne olur en kötü mesleğime geri dönerim.

    Çevredeki tüm arkadaşlarım bi noktada sen salaksın tüm emeklerini çöpe mi atacaksın diyor. Diğeri sıkılırsın diyor. En son biri şey dedi çocuğum olsan şımarıklığından seni evlatlıktan reddederim :'(

    Doktora gidiyorum sohbet açılıyor işte diyorum böyle bi planım var sanki adama küfür etmişim gibi bakıyor. Tamam özür dilerim yapmayacağım lütfen bu kadar kötü bakma artık??

    Zaten mühendislikte kalsam yine akademiden ilerleyeceğim, o duydukları efsanevi maaşlar yine bana ulaşmayacak.



    Ya benim asıl sorum şu, acaba ben mi göremiyorum, bu gerçekten bu kadar fazla tepkiyi alacak kadar kötü bir plan mı?


    Ne olur hocam sanki 30'umda ölecek miyim ne acelem var? Bu emek nereye çöpe gidiyor bölüm değiştirince tüm bilgi birikimi kendi aralarında toplanıp yok mu oluyor nere gidiyorlar benimle kalıyorlar işte.

    Bir de emek benim emeğim, bana asla yük değildi de. Bu bölümü parası çok diye okumadım ki, seviyorum diye okudum, çalıştığım da asla eziyet olmadı.



    Biraz içimi dökmek istedim, çünkü çevremdeki insanlara bu konu hakkında ağzımı açamaz oldum.



    not: eşek misin git mühendis olarak istediğin hangi medikal alansa orada çalışarak devam et denilebilir. Evet ben de bazen öyle düşünüyorum. Ama ileriki yaşlarımda bu riski almadığım için çok pişman olurum diye çekiniyorum.




    _____________________________




  • düşündürücü

    _____________________________
  • Ben de benzer şeyler düşünüyordum. Şimdi biyoinformatik veya biyomühendislikte yüksek lisans düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yazılımla her ay kendine gelir yaratabileceksen olur bence.

    _____________________________
  • Nutec N kullanıcısına yanıt

    Ben de neuroscience master programları için bakınmaya başladım belki bir ihtimal diye. Undergrad dersleri olarak biyoinformatiktir biyoteknolojidir alakalı ne dersi varsa son sene alıyorum ki hem kafam dağılır hem de en kötü başvuru sürecinde yardımcı olur belki.

    _____________________________
  • Tıp istiyorsan son sınıfa gelip bir de 3.5 ort nasıl yaptın bu sene mi geldi istek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Vazgeçerim sanmıştım. Mezun olmaya yakın, bir de gerçekten iş ortamında çalışmaya başlayınca kafama dank etti.

    Bölümü çok seviyorum hâlâ da aldığım derslere dehşet zevk alarak çalışıyorum. 3.5 ortalama da inat edince oluyor ya bir de baştan güzel başladım bölüme 0 bilgi gelmemiştim.

    ... ayrıca sadece 4 senede masa başında biraz belim büküldü.  

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

    geçen gün diş hekimliği okuyan 30'lu yaşlarında abinin sosyal medya hesabına denk geldim. Sabah okula gidiyor gece sanırım web development üzerine proje bazlı çalışıyor. yapılır aslında.

    _____________________________
  • Tıp okurken işte çalışamayacağını 6 sene veya daha üstü içinde her ay para ihtiyacının olduğunu biliyorsundur ustam. Bunu çözebileceksen dene ama sadece yüksek para için tıp istiyorsan riske girilcek birşey kesinlikle değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Değmez,bir anlık heves olabilir
    Son sinifsan en az 22 yaşındasındir,23 de kazansan 29 da mezun olacaksin 33-34 de uzman.Uzman olana kadar geçen süreç aşırı çileli, çok ağır derslerle uğraşacaksın,kendini bir halt sanan hocaların egolariyla uğraşacaksın,tus vs çekilmez o çile,git mesleğinde uzmanlas onun yerine

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Tıp amelelik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • "Zaten mühendislikte kalsam yine akademiden ilerleyeceğim" Why?

    "o duydukları efsanevi maaşlar yine bana ulaşmayacak." bu kadar kesin konuşmazdım.


    siemens healthineers

    carbon health

    _____________________________


    Software Engineer - Application Development
    METU CENG '25
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

    yani, niyesi yok aslında çalışırsam da şansımı r&d departmanlarında ilerlemeye denerdim herhalde, yaşlanana dek oturup llm pipeline kurmak istemiyorum ya daha çok research aşamasında bulunmak isterdim eğer bu alanda ilerleyeceksem. Bu da sanmıyorum ki bachelors degree ile bu ekiplere girebileceğin bir şey olsun. Staj ilanları PhD öğrencisi arıyor.  


    Eğer yurt dışında akademisyenlik yaparsam emin konuşmazdım ama Türkiye sınırları içerisinde akademide kalanların ne maaşları ne de çalışma şartları o kadar da iyi durmuyor. Kime sorsam şikayetçi. Belki de ben yanlış insanlara sormuş da olabilirim o kadar emin konuşmayacağım ama genel bir memnuniyetsizlik gözüküyor.


    Yanılıyor olabilirim

    _____________________________
  • Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim   burayı minimum 2 sene sonra güncellerim ne halt yediğime dair   

    _____________________________
  • catslayer kullanıcısına yanıt

    Aynen çocuğu falan da vardı hatta. Büyük cesaret.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • catslayer kullanıcısına yanıt

    TR'de illegal işlerle para kazananlar dışında halinden memnun olanı görmedim ben.

    Tıp bence mantıklı, AI etkisiyle yazılımcılık işlerinin geleceği iyi görünmüyor.

    Bunları da geçtim, insan istediğini yapmalı, siz zaten durumun farkındasınız, şimdi yapmazsanız ileride pişman olacağınızı tahmin ediyorsunuz.

    Yolunuz açık olsun, tıp için bir 30 sene daha AI, teknoloji vs sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 26 Kasım 2024; 23:19:38 >
    _____________________________
  • Tam aynı şey mi bilmemekle birlikte medikal fizik alanında da ilerleyebilirsiniz.

    Hacettepe tıpta bilkent ee okuyup sonra tıpa kayan bi hoca vardı galiba bi bakın isterseniz hocayla bi mailleşirsiniz (döner mi muallak tabii)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yagizo1 kullanıcısına yanıt

    bizim bölümde de tobb ee, hacettepe endüstri bırakıp ctis gelenler var.


    devir teknoloji devri para yazılımda.

    _____________________________
  • O donem pandemide kaldi  şu an gerçeklikten uzak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    tamam aşkım

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.