Şimdi Ara

Belli belirsiz mavi ekran alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakart : ASUS M5A97 LE R2.0
    Ekran Kartı : AMD HD7950
    İşlemci : AMD FX6300
    RAM : 1333 MHz 8GB RAM (4x2 fakat 1'i farklı marka)
    HDD : Western Digital 1 TB
    PSU : Xigmatek kasa ile birlikte gelen 500W'lık PSU

Bu kasa 2010 yılında alındı, yani nerden baksanız 5 yıla yakın süredir aynı güç kaynağını kullanıyorum.Ve bu mavi ekranların ne zaman geleceği hiç belli olmuyor.Bazen 6 ay hiç vermiyor, bazen bir başlıyor 1-2 hafta boyunca her gün ve günde 3-4 defa ya da daha fazla veriyor.

Bazen ram ile alakalı (memory management), bazen de ekran kartı ile alakalı oluyor.

Benim sandıklarım;
    - Bir ram slotundaki ram'in markası farklı olduğu için olabilir mi? (hepsi 1333 MHz sadece birinin markası farklı)
    - Ekran kartında sıkıntı olabilme ihtimali var mı? (Görünürde ekranda herhangi bir çizgi veya benzeri sıkıntılar yok, performans kaybı yok)
    - Güç kaynağı zamanla ilk zamanlardaki gücünü yitirdiğinden PC mavi ekran veriyor olabilir mi?

Yıllardır bu mavi ekran olayının içinden çıkamıyorum ve son zamanlarda CS:GO'da 3 kere mavi ekran alıp en sonunda 1 gün banlandığım için (resmen boş yere) canıma tak etti.Bunu bir çözüme ulaştırmak istiyorum fakat neden kaynaklandığı hakkında üstteki varsayımlarım hariç en ufak bir fikrim yok

Ve dip not olarak; 2010 yılından beri sistemi böyle kullanmadım.Anakart + işlemci + ekran kartı + hdd değişti ve ram eklendi ama PSU hiç değişmedi.Aklım da biraz PSU'ya kayıyor, acaba ondan olabilir mi diye.

• yeni aldigin ram ile tek başina çaliştir.

bios update yap.
  • arkadaş cevabı vermiş , ramlerin biri farklı marka felan diyorsun.

mavi ekranların çoğu ram hatası zaten.

deneyerek bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kidskiller

yeni aldigin ram ile tek başina çaliştir.

bios update yap.

@MühendisMurat

Teşekkürler hocam, cevaplarınız için.Şu anda farklı marka olan ram'i çıkarıp denicem.Bakalım bir sıkıntı çıkacak mı...Eğer yine çıkarsa güç kaynağı almayı düşünüyorum (zaten 4.5 sene oldu aynısı, bahane olur).Artık tüm bunlara rağmen yine devam ederse, ekran kartına bakıcaz
  • Bios update çözer sorunu büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukcuce

Bios update çözer sorunu büyük ihtimalle

Hocam en çok bu öneriyi aldığımdan BIOS update'ini 2 ay önce falan yapmıştım fakat maalesef faydası olmadı
  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Hocam işletim sistemi win 8 mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mavi ekran kodunu verebilirsen daha iyi sonuç alırsın. Bence RAm Hz değerlerinden gibi görünüyor. belki de PCI-e de sorun olabilir!
  • Mavi ekran genellikle ram uyuşmazlığından kaynaklanır ramlerden biri farklık marka demişssin birini çkar istersen...
  • Şu anda sadece 4 GB ram ile çalıştırıyorum, ekran kartını da yeniden söküp taktım.Dün akşam yarım saat oyunun ardından bir şey olmadı ama bugün daha iyi anlarım tabii.Bakalım atacak mı...
  • Bugün yine boşta bıraktım biraz, monitör kapanmış ve sonra mouse'u hareket ettirip klavyede tuşlara bastım fakat görüntü geri gelmedi.Monitör ışığı yanıyordu tabii.Ama görüntü yoktu, gelmedi de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.