Şimdi Ara

Belli belirsiz Blue Screen Olayları [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında uzun süredir olan bazen bir hafta bazende 1 ayda tekrarlayan bir sorun.
     Belli belirsiz Blue Screen Olayları [SS'li]
    Şu ana kadar alınan blue screen'lerin listesi
    System service exception hatasını araştırdığımda kimi ram slotları ve ram kimiside ısınmadan dolayı kaynaklandığını söyledi.Sistemde şuan için ısınma sorunu yok.Bende ram'den şüphelenip memtest86 ile test ettim ram'de bi sorun gözükmüyor.Önceden ram'i ilk slotta kullanıyordum şuan 2.slotta.

Bi diğer hata ise Page fault ın nonpaged area hatası . Bunuda araştırdığımda ramlerle ilgili olabileceğini söyledi galiba sorun ram'de.Başka ram bulup deneme şansım yok şuan

Ram : Corsair Vengeance 4Gb 1600mhz
    Anakart : Asus M4A89GTD Pro

Anakart ram uyumluluk listesinde benim aldığım ram yoktu yani ram kodu uymuyordu bundan olma ihtimalı var mıdır ?
    Bide ekran kartı onboard onla alakası olabilir mi ?
    Windows ile ilgili hata olma ihtimali var mıdır ? Edit : Blue screen wiew'de win ile ilgili bişeyler var.

Bu hatalar ile karşılaşanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ride Or Die -- 14 Mayıs 2015; 22:55:43 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam farklı bir RAM ile denemenizi öneririm mutlaka, var ise bios update yapınız belki ramin uyumluluğu daha iyi olur da bluscreen almazsın.

• Prizde topraklama olup olmadığını kontrol edin.
  • Benimde başıma geldi şunları yap geçer 1.Windows uptade 2. Bios uptade 3.Bunlarda olmuyorsa sorun hdd veya anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @MühendisMurat Ram bulup denemeye çalışıcam hocam.Bios Uptade var mı diye bakıyorum şimdi.

@Turkstrike Topraklama var hocam prizlerde.

@Mr xXx Win8.1'e geçtim hocam şuan driverlarla uğraşıyorum bios update varsa yapıcam

Teşekkürler cevaplar için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorun...SS'li Bakın Bir!..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.