Şimdi Ara

BELLI BAŞLI ÜNILER DISINDA OKUNAN MUHENDISLIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
5
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklısınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen hayır. O zaman da egonuz devreye girer ve muhahaha odtü-itü hariç okunmaz gibi şeyler söylersiniz. Kompleks-ego bunlar arkadaş sayılır.
    Yanlış anlaşılmasın bence de top yerler hariç müh. okunmaz ama bunu sürekli dile getirmek her tarafa yazmak ya egodan ya kompleksten oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam senior manager vs. için üniversite etkili olabilir ama mesela linkedin bağlantılarını araştırın çoğu ya da bazısı sayıları az değil mühendislik öğrencilerinin gerek erasmusla yapıp ilk sonrasında yurt dışındaki bir firmada çalıştığını görürsünüz. Direk en yakın örnek vereyim lisans diplomasını almış erasmus yapmış makü ceng mezunu bir kişi şu an Almanya'da software engineer olarak çalışıyor. Klişe ama kendini geliştirme olayı doğru yöneticilik evet biraz ayrı konu olabilir ama maaşı iyi Almanya'da ve hayatından memnun birisi şu an. Linkedin den bakın kendisi yazmıştı biosuna detaylıca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 8 Ağustos 2020; 15:10:1 >
  • Ben bunu herzaman yazmiyorumki yakın zamanda ögrendigim bir bilgi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-531C2878A -- 8 Ağustos 2020; 16:10:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.linkedin.com/in/sinan-acar-3642a257/?originalSubdomain=tr
    haklı olduğunuzu düşünmüyorum hocam hiçbir zaman değil de genellikle demek daha doğru her şey üniversite değil ama üniversite de çok önemli ama bazan da başaramamayı kabullenmek gerekiyor 12de kabullenseydim muğla sıtkı koçman mezunu olacaktım belki de şuan manisaya gidebilecek miyim bilmiyorum hayatımızı tyt ayte bağlamak saçma bu sadece bi başarısızlık
  • abdrhm kullanıcısına yanıt
    İşte kastettiğim bu:) linkedin bağlantılarını araştırın fırat üni olsun makü olsun çoğu kişinin orada azımsanamayacak kadar çok kişi var böyle yapan. İş yks ile olmazsa azim emek birikime ve belleğe bakıyor. Makü ceng için de taratın yurt dışı bağlantılarını görürsünüz 210k ile kapattı üniversite direk kaynak vermeyeyim araştırın linkedinden. Niye başka örnek vermiyorum çünkü forumda gösterilen ispatlanan örnek buydu daha başka örnekler de var a ünisi olmaz b ünisi olur gibi sadece gerçek örnek olarak yazarsak. Her entryde ısrarla linkedin kısmını yazarım:) çünkü yurt dışı bağlantıları ortakları vs hepsi çıkıyor doğru bilgiye 1 e 1 ulaşabiliyorsunuz. Mühendislikte kendini geliştirme olayı klişe ama gerçekten de doğru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 8 Ağustos 2020; 15:14:34 >
  • Memurlar nette bir konu görmüştüm, Odtü mühendislik mezunu bir arkadaş Kpss’den 98-99 gibi bir puan almıştı atama bekliyordu. Odtü mezununu Kpss’ye zorlayan sistem ötekilere ne yapar İnsan 18-19 yaşlarında her şey güllük gülistanlık olacak zannediyor ama yaşın 22-23’e dayanınca hayatın gerçeklerini görmeye başlıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdrhm kullanıcısına yanıt
    Hocam attığın linki inceledim birkaç kelam edeyim, 2000 lerden beri Türkiye'de okumanın en çok kaymağını yiyen kesim bu 2010 2012 civarı ceng mezunu olanlar. Juniorluğu atıp seniorluğa giden yolda bi anda bir bilişim patlaması oldu 2016dan beri en çok ihtiyaç da bu adamlara oldu. iyi olan kim varsa yurtdışında şuan isterse fıratta okusun isterse yozgatta.
    Onun dışında arkadaşın menagerlik yaptığı şirketin linkedin profili bile yok ufak bir aile şirketi:) anlaşılan.Bu linki atıp da bana menagerlik konusunda istisna gösteremezsiniz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intrepid I kullanıcısına yanıt
    Odtü mezunu niçin memur olmak isterki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam mesela ilk 50k icinde ceng girenler 1500 kisi civarı sizce bu 1500 kisi yeterli mi sektörü doyurmak için ortalama 10k 11k mezunu varken ilk 100k icindeki üniverstleri toplasan 3000 kisi belki biraz daha fazladır ben şuna katılıyorum en iyi 5 10 üniverste mezunu baslarken 5 6 7 bin civarı baslar sen 2.5k 3k ise baslarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-531C2878A

    Odtü mezunu niçin memur olmak isterki?
    Ya iş bulamamıştır ya da özel sektörün temposuna dayanamamıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum o sadece bir link gercekten boyle iyi isler yapanlar var ama elbette cok az iyi unilere gore biliyorum ama bunun bilinciyle 100luk uniye giderse biri ve cabalaesa asabilir diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstte bir arkadaşın öğretim görevlisinden aldığı mail gibi belli yerlerden sonraki eğitimlerin hepsi benzer.

    Kötü sıralamalı yerlerin en kötü dezavantajı öğrenci kitlesi oluyor. Eğitim kalitesidir falandır filandır bunların sıralama ile alakası yok. Okula giren öğretim görevlilerini sıralama ile dağıtmıyorlar sonuçta.

    Kötü sıralamalı yerlerdeki öğrencilerde okuma isteği olmuyor, derslere ilgi alaka v.b pek yok. Bunların arasında kalan adamın da çok çok daha çaba sarf etmesi lazım. İyi üniversitede insanlar beraber çalışıyorlar, merak edip araştırmalar projeler yapıyorlar. Kötü sıralamalı yerlerde bunlar için yanında olacak adam bile bulmak çok zor.

    Üstte arkadaşların dediği gibi iyi sıralamalı üniversitede okuyanların eli armut toplamıyor. Onlar da kendilerini geliştiriyor. Daha gerideki üniversitelerde okumak ölüm değil tabi ama aradaki açığı kapatmak için kat kat daha fazla çaba sarf edilmesi gerek.




  • şimdi uludağ üniversitesinde eem okunmaz mı
  • Ortalama bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu bölüm bazında konuşmak gerekirse kendini geliştirmeye bakıyor. Top ünide okuyan çoğu kişinin ödevlerini parayla yapıyorum oradan biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Hangileri hocam o apartman tıplar acaba :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdrhm kullanıcısına yanıt
    Hangi unide okuyacaksınız hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki bu “ Elemanlarım ODTÜ ve İTÜ mezunu” diyen taşra mezunu patronlar hikaye mi o zaman? Yani önemli bir durum etiket haklısınız ama mesleğinde 10-15 senelik tecrübeli bir adamı işe alırken üniversite soracaklarını sanmam. Ayrıca amaç etiketse patlatırsınız bir yüksek lisans ODTÜ İTÜ vs, en son mezun olduğunuz okul oralar olmuş olur. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shamelezz

    Hocam peki bu “ Elemanlarım ODTÜ ve İTÜ mezunu” diyen taşra mezunu patronlar hikaye mi o zaman? Yani önemli bir durum etiket haklısınız ama mesleğinde 10-15 senelik tecrübeli bir adamı işe alırken üniversite soracaklarını sanmam. Ayrıca amaç etiketse patlatırsınız bir yüksek lisans ODTÜ İTÜ vs, en son mezun olduğunuz okul oralar olmuş olur. :)
    Hocam mesajımı anlamamışsınız bunu söyleyerek başlamak istiyorum, iş kurmak tamamen farklı bir mesele okuduğun okulla pek bir ilgisi yok, girişimcilik, iş kurma hevesi bunlar zaten genellikle doğuştan gelen şeyler, iyi bir okulda okuman sana asla bunları katmaz.Dediğim gibi misal gömülü bilen ee mühendisi alacağım tecrübeli, üniye bakmam tabiki öncelikle ama üretim müdürü alacağım orada bakarım işte üniversiteye, etikete.Lisans eğitimi kariyerinin hamurunu oluşturur.Nasıl parayı bulan köylüler zenginlerin ortamına gidince sırıtıyorsa.Sen de sırıtırsın taşralıysan her ne kadar ODTÜ de master da yapsan top okul mezunlarının yanında emin ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.