Şimdi Ara

bellek wiritten olamadı diyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda hasıl olan problem aynen şöyle;
    alttaki resim gibi bir kutu çıkıyor tamama tıklayınca da açmış olduğum internet sayfası gidiyor acaba problem ne olabilir sizin yardımlarınızla ben telafi edebilirmiyim? Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler

•  bellek wiritten olamadı diyor yardım
  • RAM 'lerden kaynaklanan bir sorun olabilir. Ram slotlarınızı anakart üzerinden kontrol ediniz. Slotları temizleyip yeniden takın.
  • ayrıca bu hatayı bilgisayarı ilk açtığımda sıklıkla yapıyor
  • iexploere hata vermeye başlayınca gerisi geliyor kardeş haberin olsun.
  • geçenlerde 512 ram eklenti yaptım ramlerden kaynaklanacağını sanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

geçenlerde 512 ram eklenti yaptım ramlerden kaynaklanacağını sanmıyorum

eklediğin ram ile diğer arasında veya anakart arasında mhz uyumsuzluğu olabilir kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: adem81

quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

geçenlerde 512 ram eklenti yaptım ramlerden kaynaklanacağını sanmıyorum

eklediğin ram ile diğer arasında veya anakart arasında mhz uyumsuzluğu olabilir kontrol et

eklediğim ram üzerindeki ram ile aynı ayrıca bu hatayı ram takmadan öncede ara sıra yapıyordu, ram ler arasında uyumsuzluk olduğunda sistem komple etkilenmez mi, iexplorer hatasının ram ile ne alakası olabilir ki? artı rami tanımış ilk açıldığında da 1024 ram olarak gösteriyor bi yardımcı olsanız arkadaşlar
  • ya arkadaşlar yokmu benim derdimin çaresi bana format atın diyin format atayım ama cevapsız bırakmayın LÜTFEN
  • tüh be eskiden bu forumda insanlar birbirine yardım ederdi şimdi bakıyorum millet kendi aleminde, elektronik konusunu inceleyin ben bile onlarca arkadaşıma yardım etmişim attığım 224 mesajın 200 tanesi yardım etme maksatlıdır karnımdan sıkmamış bildiklerimi, bildiğim doğruları anlatmaya çalışmışımdır msn adresim profilimde yazılıdır ve yeterli bulmayan arkadaşlar msn de bile beni aramış bire bir sorunlarını çözmeye çalışmışımdır, şimdi ne olmuş bu foruma (DH'ye) anlamadım????
  • Son zaman herhangi bir program yüklemişmiydiniz. ? Bir de sistem geri yüklemeyi deneyiniz..
  • Dostum ie hatası ramlerden kaynaklanıyor olabilir bence sonradan ilave ettiğin rami tek tak öyle bir dene
  • Çoğu arkadaşımızın değindiği gibi bu hata ram ile direk ilgilidir, yalnız şöyle bir yanılgıya düşmemek gerekir ki çoğu bu hatayı yapar, "bellek read olamadı hatası geldiğine göre muhakkak donanımsal bir arıza vardır" demek yanlıştır... İşletim sistemi bünyesinde bir çok farklı program kurarız ve kullanırız ve bu programlarda çalıştıkları sırada fiziksel belleğe veriler yazarlar, silerler. İşte bu noktada işletim sisteminde bir hata yada programların arası oluşabilecek herhangi bir uyumsuzluk sonucu; aynı veri aynı bellek adresine yazılmaya çalışılabilir veya henüz boşalmamış bir adres boş olarak raporlanıp, hataya sebep olabilir... İşin kötü tarafı bu hatanın kaynağını bulmak kolay değildir, yapılacak en mantıklı şey öncelikle hataya sebep olan programla başlayıp, işletim sistemi yeniden kurulumuna kadar gidecek bir süreçte programları kaldırmak tekrar kurmak olabilir... Tabi bunun yanında sorun donanımsal da olabilir bunu en son ihtimal olarak değerlendirmek daha akıllıcadır, tabi slot değiştirmek çift ram takılı ise tek ram'e düşürmek gibi uygulamaları ilk etapta denemelisiniz bunu zaten söylemeye gerek yok

Saygılar...

• sistemimi 1 ay öncesine geri yükleme yapıp bu şekilde deniycem bakalım ne olacak
  • aynı şimdide ram lerde oynama yapıcam bakalım ne olacak
  • ilk slottaki ramde arıza olabilir.Memtest programını kullan ama onuda kullanmadan önce belleklerin yerlerini değiştir.Çünkü hata ilk belleğin başında ise programda hatalı çalışabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.