Şimdi Ara

Belediye, sokak köpekleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.İstanbuldayım. Bulunduğum sitenin dışında bir arazi var orada köpekler bulunuyor. 7 yavru var. Anneleri babaları filan. Bazen 10 kadar oluyorlar. Ben her gün yemek su götürmeye çalışıyorum arada başkalarıda nadiren yemek bıraktığı oluyor. Ancak ben bakmadığım da çoğu zaman 1000 kişilik sitenin yanında ki araziye yemek bırakmıyorlar.
    Bi kaç yerde şu tip uygulama gördüm. Hayvanlara yemek kutusu bırakıp aralıklarla gelip baktıklarını gördüm. Eğer böyle bir uygulama varsa belediyeyi arıyayım diyorum. Yok yapmayacaklarsa barınağa götüreceklerse hiç aramıyacağım.
    Bilgisi olan yönlendirirse memnun olurum.



  • İstanbulda hangi ilçedesiniz?ilçeden ilçeye belediyelerin hayvanlara yaklaşımı değişebiliyor.
  • Başakşehir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turk34 T kullanıcısına yanıt
    Hocam başakşehiri hiç bilmiyorum ya eskiden kötü diyorlardı onların veterinerlik tarafı için son yıllarda düzeldi filan dediler ama ben anadolu ykaasında olduğum için pek muhatap olmadım onlarla. Ne durumdalar araştırmaya çalışıcam.
  • Peki saolun
  • Hocam söylediğiniz sistem parklardaki kedi maması kutuları mı bilemiyorum ama her belediye maalesef bu şekilde bir çalışma yapmıyor.
    Belediyenizi arayıp bilgi alabilirsiniz bu konuda ancak böyle bir hizmet olsa bile bir telefonla kurulum yapacaklarını sanmıyorum.Yakın bölgelerde ikame eden kişilerden imza toplamanız gerekebilir.
  • Buradakilere kalsa besliyorum diye tepeme çıkacaklar. O iş olmaz . Yapıcak bişey yok o zaman bakmaya çalışacağım hayvanlara.
    Bide aşıları filan yapılmamış. Arasam alıp barınağa koyarlarmı aşıyı yapıp saçma sapan yerleremi salarlar belli değil, o yönden de tereddütüm var.
  • turk34 T kullanıcısına yanıt
    Maalesef çoğu insan bu konuda duyarsız.Bana kalırsa da hiç müdahalede bulunmayın.Yardım yapmak isterken barınağa düşerse hayvanlar (barınağında durumunu bilmeyerek) daha kötü olma ihtimali var.
  • bencede büyüyüne kadar ellemeyin. bimde yine a101de 4 tlye 500 gram sosis var. belediye telefon etme. eğer facebook ve twitterda bak gönüllü sayfalara orada belediyelere ait gönüllü çalışanlar oluyor veterinerleri filan denetliyor başkanı gibi bir şey onları ulaşmaya bak.
  • Etmedim telefon etmeyide düşünmüyorum. Geçen gün gittiğimde farklı köpekler de vardı. Büyük melez kangal, beyaz bir kurt köpeği, kırma golden, alman kurdu başka melez köpekler filanda vardı . Bazılarını önceden görmüştüm bazıları ilk defa gördüm. Bide yoğurt kapları gibi kaplar vardı üstünde belediye sokak hayvanlarını yemek kabı gibi bişeyler yazıyordu . Sanırım dediğim gibi besliyorlar onları.



    Aynı gün büyük golden melez olan köpekte ilginç bişey gördüm. Hayvanın sanırım anüsünden basketbol topu bütüklüğünde küre, siyah kırmızı ( arası bir renk değil krımızı ve siyah ip yumağı gibi düşünün) renginde birşey vardı. Acaba doğum ile alakalı birşeymi kalmış dedimde kardeşim önceden görmüş ilk gördüğü zamandan beri varmış o. Hayvan korktuğu için yanına yaklaşamıyorum. 20 metre öteden kaçmaya başlıyor. Fotoğraf vs de yakalayamadım. Ne olduğunu çözemedim bi fikriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kist olabilir mi fotoğraf çekmeye çalış yada dikkatlice arkadan vs bak. korkak ise kötü . zaten çevredeki akıllı belediyeler mesela bizim bu belediye ( beylikdüzü ) çevredeki köpekleri kimin ne olduğunu biliyor. kim besliyor diyede biliyor. sonra yine gönüllü barınak denetleyiciler var sıkıntı olmuyor hayvana bir şey yapamıyorlar yani yapmazlarda kaliteli. Başakşehirinde öyle sistemi galiba kışın her belediye besliyor. sen yinede aksatma ver arada sırada sosis vs. bende veriyorum haftada 1 2 paket tokta olsalar koy sevap.
  • Şokta 850gr salam 6 lira onu haşlayıp suyuyla da ekmeği ıslatıp ekmekle birlikte veriyorum çok seviyorlar. Onun dışında evde kalan şeyleride götürüyorum zaten. Yani çok sağlıklı olmasada karınlarını doyurmaya çalışıyorum. Onlar açken dayanamam zaten aklım kalıyor orada



    O köpekte ise o büyüklükte kist olacağını sanmıyorum. Herzaman orada olmuyor bulursam peşinden gidecem bu sefer biraz. Tam emin değilim anüsünden sarkıyor bence. Ama şu da var anüse tam bağlı olsa dışkısını yapamaz şimdiyr kadar ölürdü. Dişimi erkekmi onuda tam bilmiyorum ama dişi olsaydı arka bacaklarının önünde kalırdı o küre bence. Fakat ayaklarının arkasından geliyor.

    En sağlıklısı onu tekrar bulmak olacak sanırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk34 -- 21 Şubat 2017; 1:36:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) inşallah bulursun aynen besle zaten her binada 2-3 kişi beslese her gün yemek kemikleri çöpün oraya koysa ülkede aç hayvan kalmaz. diyanet anlatsa anca yaparlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.