Şimdi Ara

Belçika'da Üniversite (Soru-Cevap) GÜNCELLENDİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
12
Favori
20.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    "iyi gidiyor, biraz Fransızca konuşabiliyorum" demek bu. Kurs bu hafta perşembe başlıyor, haftada iki gün. Bakalım nasıl olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam her şey iyi hoşta gözümü korkutan yabancı dil, dersleri anlayıp sınavlarda kendimi ifade edecek kadar öğrenebilir miyim acaba o kafamı çok karıştırıyor hiçbir şey yapamayıp yurda dönüş yapmakta var ama yolun açık olsun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    Kendi adıma konuşayım dile yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Zaten tercümanım burada şuan işin aslı böyle olmuyor derken ne demek istediniz?

    1.5 yılda Almanca gibi bir dili öğrenmek gayet iyi hocam, ben de onun yarısı gibi bir sürede hazırlığı geçecek seviyeye gelirim diye düşünüyorum Felemenkçede. (B2 yani) sonra ilk sınıfı bir şekilde geçeriz belki birkaç ders bırakırız ama 2. sınıfa geçtiğimde tam anlamıyla dile hakim olurum diye düşünüyorum. Siz ne okuyorsunuz?

    Aksanı hiç bir zaman tam olarak yapamayız zaten sanmıyorum. Gerçi Almanca, Felemenkçe gibi dillerin aksanını yapmak bizim için daha kolay, güzel bir şekilde konuşuruz ama asla oranın yerlisi gibi olmaz tabi. Zaten özellikle Belçika gibi bir ülkede birinin ülkelerine gelip dillerini öğrenmesi hoşlarına gider herhalde, değişik bir aksanla konuşması falan Almanlar yine daha alışık olur bu duruma. Üniversiteden sonra Belçikada veya Hollandada yaşamayı planlıyorum, dil önemli o yüzden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İşin aslı öyle olmuyordan kastım şudur.
    Çoğu zaman işiniz acele olduğundan yada kolaya kaçtığınmızdan dolayı ingilizce konuşuyoruz.
    1-2 hafta yeni öğrenmeye gelmişsin onun hevesi ile en basitinden markette bile herşeyi inceliyorsunuz felan ama ondan sonra o heves kalmıyor.
    Veya bir iki ortamda misal Almanlarla oturdunuz diyelim. Adamlar cok seri konuşuyor onu anlayamıyorsunuz ve sizde konuşunca felan size bakmaları sanki bir çocuğu dinler gibi sizi dinleyip kelimelerinizi anlayamamaları insanı biraz strese sokuyor cesaretiniz kırılabiliyor ki şuda bir ayrı konudur zaten genelde insanlar yabancılarla pek arkadaşlık kurmazlar. Almanyada en azından böyle. Hollanda - Belçika felan cok farklı olacağını sanmıyorum.
    Flemenkçe daha kolay almancadan. Yani ingilizce olan benzerliği felan daha hızlı öğrenirsiniz.
    Ama ben sizin yerinizde olsam ingilizecniz zaten varsa yanına Almanca öğrenseniz Flemenkçe otomatik gelir arkasından :) Bildiğiniz gibi Almanca ve İngilizce arasında bir dil Flemenkçe. Böylece 3 diliniz olur hemde Flemenkçeyi cok kısa bir sürede bitirirsiniz.

    Bilgisayar Müh. okuyorum. Ders bırakma konusu mantıklı. Bende bıraktım sözele kaçan dersleri. ilerki dönemlerde kapatmayı hedefliyorum.

    Dillerini öğrenmesi hoşlarına gider mi bilmiyorum lakin Yabancı olduğunu hiç bir zaman unutma ve yabancı olduğunda sana karşı dile getiremeselerde bakışlarıyla çoğu kişinin ırkçılık yapabileceğini unutma. Bu üniversitede pek rastlanmıyor ama sokakda otobüste v.s yaşayabileceğin bir durum. Özellikle yaşlı nüfusu yüksek bir yerde yaşıyorsan. Moralini bozmak istemiyorum sadece gerçekleri anlatıyorum.

    Hollanda Belçika arasında ben olsam Hollandayı seçerdim. Refah ve güzellik açısından Hollanda bir adım daha önde diyebilirim.

    Ayrıca şunuda eklemek istiyorum Belçikada %40 oranında Fransızca konusuluyor Ve çok küçük miktarda Almanca da konusuluyor.
    Sadece Flemenkçe ile yine Hollanda daha doğru bir karar olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WuLKaS -- 30 Ekim 2016; 23:54:26 >




  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şeyi çok iyi anlıyorum, ben de yaşıyorum arkadaşlarımla. Hazırlık okuyorlar yanıma gelip hadi Ingilizce pratik yapalım diyorlar en fazla 2 dakika sonra Türkçeye dönüyorlar :) onlarla da aynı şey olacaktır bu sanırım insanın doğası gereği çok normal.

    Yabancılarla arkadaşlık kurmazlar diye neye göre dediniz? Ben orada yaşayan bir çok insanla konuştum Internet üzerinden hep de olumlu cevaplar verdiler uzun uzun konuştuk. Yardıma çok ihtiyacım olduğu için Facebooktan onlarca insana rastgele mesaj attım yarısı falan geri dönüş yaptı. Almanca şuan öğreniyorum zaten, dediğiniz gibi seneye kadar ne kadar geliştirsem kardır. Ayrıca Fransızca ve Italyanca da öğreniyorum şuanda ama bunların hepsini ilerletme şansım olmayacak tabiki.

    Ben işletme ve işletme mühendisliği arasında kararsızdım, karar vermemin tek sebebi sonunda "mühendislik" yazması yani daha fazla matematik daha az sözel dersi olması. Dil dezavantajımı en aza indiririm böylece diye düşündüm.

    Irkçılık konusunda herkes benzer şeyleri söylüyor, üniversitede olmaz ama sokakta olabilir gibisinden. Bir de ben esmer kara kaşlı kara gözlü olduğum için direkt dikkat çekerim orada :) ben bu tarz şeyleri çok kafaya takan biri değilim zaten. Ayrıca küçük bir şehire gidiyorum tamamen üniversiteye ve öğrenciye odaklı, bize göre küçük şirin bir şehir. :)

    Hollanda Belçika gibi bir seçim şansım şuanda yok maalesef. Hollandadaki üniversite ücretleri çok yüksek, onu karşılayabilsem zaten Kanadada falan okurum :) amaç Belçikada eğitimi tamamlayıp, o sırada doğal olarak dili öğrenmiş olup, sonrasında Belçika veya Hollandada yaşamak. Bu kadar eğitimi orada aldıktan sonra Belçikayı bırakmak ister miyim bilmiyorum ama iş oraya gelsin de, Belçikayla Hollanda arasında seçim yapmak kalsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 31 Ekim 2016; 9:52:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    Hocam mesajını görmemişim dün kusura bakma.



    Dil konusunda ben pek endişe etmiyorum dile yatkınlığım olduğu için. Zaten Ingilizce ve biraz Almanca biliyorum bu da Felemenkçeye biraz avantajlı başlamamı sağlıyor, ikisinin karışımı gibi bir dil bu. Dili öğrenmek için gereken süre kısa gerçekten, ben sınavı geçsem de ilk sene okulda zorlanırım diye düşünüyorum, hatta birkaç dersim kalır belki yada ben bilerek bırakırım ortalaması çok düşük olduğu için. Ama 2. sınıfa geçtiğimde neredeyse 2 yıldır o dille hasır neşir olmuş, o ülkede yaşamış olacağım ki bu da dili ileri seviyede konuşmak için yeterli bir süre.

    Sonunda yurda dönüş yapsam bile çok güzel bir deneyim olacak. İleride "lan keşke yapsaydım belki bi düzen kurardım orada" demem en azından



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 31 Ekim 2016; 17:11:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yabancılar ile fazla arkadaşlık kurmaz - ortam oluşturmazlar. İnternetten yazışma ile yüzyüze konuşmada aynı davranmıyorlar :)

    Küçük şehirde sosyal hayat da az olur. her ne kadar öğrenci şehri olsada yapacaklar kısıtlı olur çoğu zaman :)
    Belçika Hollanda arası seçimde size kalmış tabiki ikiside güzel ülke. küçükler biraz tabiki ama olsun.
    Sınırda biryerde yaşayıp istediğin zaman hollandaya istediğin zaman belçikaya giriş yapıp günü birlik geri dönebilirsin :)
    Benim yaşadığım şehirden Amsterdam'a tek tren ile 2 saate gidiş yapabiliyorum mesela. Aldığınız vize ile aynı şekilde sizde Almanya belçika hollanda fransa arasında git gel yapabilirsiniz sıkıntı yaşamadan.
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    Küçük şehir derken bize göre hocam, 250 bin nüfusu varmış Avrupaya göre normal bir şehir işte. Facebook'ta bir sürü öğrenci sayfasına üye oldum da, yapmak istedikten sonra bir sürü şey var yapacak Etkinlik çok var. Gidince daha iyi görürüz tabi. Gezme görme olayını yaparım tabiki, alacağım vize hepsini kapsar, hem yeşil pasaportum da var orası kolay iş :)

    Amsterdam baya batıda yalnız ya, hangi Alman şehrinden 2 saatte gidiliyormuş oraya? Haritada göründüğünden de mi küçük bu ülkeler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peregrino kullanıcısına yanıt
    Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    @Peregrino Hocam merhaba, size bir yazı atma sözü vermiştim ancak bulabildim kusura bakmayın. Direkt kopyalıyorum diğer arkadaşa hitap ederek yazmıştım, ve Ingilizce için yazmıştım ama Fransızca için de aynı şeyler geçerlidir diye düşünüyorum.

    Beginner orta arası iyi, yani en azından biraz fikrin var demek ki. Sıfır olsa kendin geliştirme şansın pek yok ama bu seviye iyi.

    Şimdi öncelikle tavsiyem piyasadaki iyi kitaplardan alarak gramer, modal verbs, auxiliaries gibi şeyleri öğrenmen.

    http://7kitap.com/image/cache/catalog/9786054775040-500x500.jpg

    Şu kitap iyidir bence, lys yazdığına bakma baştan itibaren her şeyi anlatır zamanlardan başlayarak, bitirdiğinde bayağı ilerlemiş olursun. Konu aralarında testler de var kendini ölçmüş olursun. Önemli bulduğun yerlerin altını çiz daha sonra tekrar tekrar dönerek okursun.

    Bu kitap bayağı zamanını alır zaten 1000 sayfaya yakın, bu bittikten sonra kitap okumanı öneririm. Bazı yayınların seviye seviye kitapları oluyor, genelde 6 seviye oluyor bunlar başlangıçta 3 alırsın kolay gelirse 4 alırsın. Kitapçıya gidip Ingilizce 3. Seviye okuma kitabı alıcam dersen yardım ederler zaten.

    Kitap okurken en önemli şey, hiç bir kelime kaçırmamaktır. Her sayfadaki kelimeleri sayfanın boş yerlerine yazabilirsin, kitap bittikten sonra bir daha okursun kelimelere baka baka, onlar aklına yerleşir yavaş yavaş. Kelimeleri kağıtlara yazıp odanın dolabına, kapısına, masana falan asabilirsin, her geçtiğinde kelimeleri okursun yine öğrenmeye başlarsın. Hatta kelimelerin geçtiği cümleleri yazarsan daha da iyi olur ama bu sefer çok fazla yazı yazman gerekebilir :) belki ilk başta kelime yazarsın, öğrenmeye başladıkça 2-3 sayfada bir tane bilmediğin kelime çıkmaya başlar, o zaman cümle yazmaya başlarsın. Kendi kendini test edebilirsin Türkçelerini kapatarak. Bu kelimeleri sürekli görmen kullanman çok önemli. Bir arkadaşım vardi her kelimeyi küçük kağıtlara yazıp bir kavanoza atardı, bir tarafa Türkçe bir tarafa Ingilizce yazardı, rastgele seçe seçe kendini denerdi. Ben lisede sayısaldım mesela, son sınıfta dilden girmeye karar verdiğimde sınıfın en arkasına geçip orada her tarafa kağıtlar asmıştım mesela kimse karışmazdı bana orada. Böyle yöntemler üretebilirsin kendine. Bir de kitapları yalnızken ara sıra kendi kendine sesli oku, telaffuzuna ve konuşmana yardımcı olur bu. Başta saçma gelecek ama faydalı bir uygulama. Bazı kitaplar CD ile geliyor, onları da alabilirsin.

    Bunun dışında Facebook gibi sitelerde bol bol yabancı sayfa takip et, paylaştıkları yazıları üşenme oku, bazen çok fazla bilmediğin kelime çıkacak, anlamına bakmasan bile oku. Bu sayede cümle yapısı nasıl olur, nerede ne nasıl kullanılır gibi şeyler kafana oturmaya başlar. İleriki aşamalarda yabancı gazeteleri okuyabilirsin.

    Yabancı dizi izle Ingilizce altyazı ile, Friends ve How I Met Your Mother'ın dili gayet kolaydır, anlarsın, altyazıları eksiksiz takip etmen çok önemli bu yöntem de etkilidir. Durdurup kelimeleri not al.

    İnternetten yabancı arkadaşlar edin, bunu sadece Ingilizce için değil vizyonunu geliştirmek için yap. Ben yaklaşık 2 senedir ciddi ciddi Internetten yabancılarla konuşmaya başladım, her türlü milletten yüzlerce insanla konuştum. Genelde kızlarla konuşurdum çünkü kızlarla konuşurken daha hevesli oluyorsun, erkekle sabaha kadar oturup konuşamazsın mesela saçma olur, ama kızla konuşursun çok yaptım bunu. Ve emin ol arada çok güzel anılar oluyor, özellikle gece geç saatlerde kızlara neler yaptırabileceğine inanamazsın :) bunun yanında vizyonun ÇOK gelişecek. Benim Ingilizceye her zaman ilgim vardı ama yabancılarla konuşmaya başladığımdan beri bambaşka bir insan oldum. Şuan Brezilyada, Çek Cumhuriyetinde (okulda erasmus öğrencisiydi gerçi o, durum farklı) Ukraynada, Hırvatistanda, Belçikada, Ingilterede, Hollandada, ve Türkiyenin farklı şehirlerinde yarın geliyorum desem buyur gel misafirim ol diyecek arkadaşlarım var. Aynı şekilde ben de onları misafir ederim. Bunlar hiçbir şekilde paha biçilemeyecek şeyler. Bir tanesi gerçek anlamda hayatımı değiştirdi mesela, Belçikada bir üniversite gösterdi bana başvur dedi, başvurdum ve kabul edildim seneye gidiyorum. Dışarısı böyle hikayelerle o kadar dolu ki.

    Eğer bir dili öğrenmek istiyorsan gerçekten kendine o ortamı yaratmalısın, hayatının belli bir kısmını ona ayırmalısın, bir arkadaşınla Ingilizce konuşmak, Ingilizce dizi izlemek, gazete okumak, müzik dinlemek gibi şeyler sürekli yaptığın rutin şeyler olmalı, aklına gelince 2 dakika bakayım diyerek olmaz. Bazen günümün yarısından fazlasını Ingilizceyle geçiriyorum, ailem falan yoksa daha da fazla oluyor. Bazen hızlı hızlı Türkçe konuşurken bir anda tamamen istem dışı şekilde Ingilizce kelime sokuyorum araya, kendim de ne dedim lan ben falan diyorum. Ve basit şeyler oluyor bunlar, yatak mesela. Bilerek kesinlikle Türkçe konuşurken Ingilizce konuşmam zaten züppe gibi. Bazen kelimelerin Türkçesini hatırlayamıyorum, daha bu akşam oldu, mutfakta gördüm neydi lan bunun Türkçesi diye düşündüm. Ne olduğunu biliyorum, "vinegar" Ingilizcesi onu da biliyorum, ama onun sirke olduğunu hatırlamak için 30 saniye oturup düşündüm mesela. Bunu yaratmalısın kendine.

    Zor gibi görünüyor ama değil. Bir de bu iş yetenekle direkt ilgili. Eğilimi olmayan yapamaz demiyorum ama kesinlikle öyle biri için daha uzun sürecektir. Senin dile yatkınlığın var mı bilmiyorum ama öyleyse bile kesinlikle pes etme, yavaş öğrenmek kötü değildir hatta çoğu durumda daha iyidir.

    Senin sorduğun gibi soruları çok alıyorum, genel olarak benim kendi uyguladığım ve tavsiye ettiğim, yakında Flemenkçe öğrenmeye başlayınca yine kullanacağım yöntemler.

    Başarılar kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 1 Kasım 2016; 0:19:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cok tesekkur ederim, calisma masamin arkasi Fransizca kelimelerle dolu. Yapistirip yapistirip astim derse mola verdigimde soyle bir goz atiyorum. Gunumun 3 saati yolda geciyor, ing-fr farketmeden haber,makale,yorumlar okuyorum. Kitap cok mantikli geldi dogrusu kitap almamistim daha once onu da deneyeyim.



    Yabanci dizileri ing altyazi ile ilkkez bugun The walking dead icin yaptim o da tr altyazi yoktu ve anladigimi farkettim, sizin de soylemeniz daha da tesvik etti



    Yabanci arkadas edinmeyi cok isterim ancak bana bir site onerebilir misiniz? Onceden birkac tane vardi Fly For Fun diye bir oyundan ancak simdi hic yok



    Cok tesekkur ederim tekrardan hayat kurtaran bilgiler aslinda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peregrino kullanıcısına yanıt
    Arkadaş edinmek için sitelerle lisede çok uğraşmıştım sonunda çok güzel bir mobil uygulama bulmuştum. Ben kızlarla konuşmayı tercih ediyordum doğal olarak :) çünkü erkekle konuşunca muhabbet o kadar ilerlemiyordu. Sadece belli yaş aralığındaki kızların gelmesini sağlayabiliyordun hatta ülkesini bile seçebiliyordun. Orada baya uzun süre takıldım, orada tanıştığım arkadaşlarım gerçek anlamda hayatımı değiştirdi diyebilirim. Hatta bu Belçikadaki üniversiteyi oradaki bir arkadaşım sayesinde buldum. Başka bir Ukraynalı arkadaşım bu yılbaşında beni ziyarete gelecek :) ama geçenlerde tekrar gireyim dedim iyice suyunu çıkarmışlar, paralı yapmışlar vs. ama yine de bak istersen. Başka bilmiyorum ben çünkü. İsmi chatous, telefon uygulaması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 1 Kasım 2016; 8:11:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cok tesekkur ederim umarim Belcikada cok mutlu olursunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dortmund ve Düsseldorf yaklaşık 2.5 saat sürüyor Amsterdam'dan. Flemenkçe, almanca ve ingilizcenin mixi gibi düşünebilirsin gitmeden önce sana tavsiyem dr.pimsleur var grammersiz sadece konuşmayı öğretiyor 10 ders civarı bitirdiğinde basit kalıpları ezberlemiş oluyosun oranın native ile konuşmaya bu kalıplarla başlarsan iyi olur sonra arada biraz flemenkçe biliyorum ingilizce konuşalım dediğinde direk değiştiriyolar zaten. Hangi şehre gideceğini kaçırmışım 250 bin dediğine göre gent mi acaba?
  • Ben Osnabrück deyim şuanda. Burasıda Almanyanın Hollanda sınırı. Kolay gidiliyor 240km felan mesafe var otobandan yol ayrılıyor Amsterdama :)
    Trenle gitmek istersende 3 saat felandı sanırım.
    Günü birlik gidip gezilebiliyor. zaten Flemenkçen olacaksa Belçikaya gidersen Belçikanın kuzeyinde olacaksın demektir. Hollandaya girçık yapman daha kolay olur.
  • Ben daha uzun sürer diyordum 2.5 saat baya iyiymiş. Ne güzel ülkeler başında sonuna 2-3 saatte gidiliyor :) Felemenkçe konusunda herkes öyle söylüyor evet. Ben Ingilizceyi ileride düzeyde konuşuyorum zaten, Almancam az ama bu 1 sene içinde onu da geliştiririm biraz. Tavsiye için çok teşekkür ederim bunlar altın değerinde benim için. Evet Gent'e gidiyorum :) Siz Belçika ve Felemenkçe hakkında bir şeyler biliyor gibi görünüyorsunuz sizinle daha detaylı konuşmak isterim.

    WuLKaS, hocam Türkiyede yaşayan birine 200-300 km mesafeler koymaz ben günübirlik gezmeye Izmirden Antalyaya gitmiştim. Gece yaptım yolculukları gün içinde baya zaman kaldı bana :) Almanyada yaşam nasıl hocam memnun musunuz ne zamandır oradasınız sizi de dinleyelim biraz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ehliyet alabilirseniz güzel istediğiniz gibi gezersiniz. Diğer türlüde Tren ve otobüs ile de gezebilirsiniz tabiki ama yinede bireysel bir arabının yerini tutmaz. ehliyeti alabilirseniz zaten arabada hemen altınıza çekebilirsiniz cok düşük fiyatlar bildiğiniz gibi. (otobüs son zamanlarda yaygınlaştı ama trene oranla cok daha düşük fiyat sundukları icin cok tutulmaya başlandı)
    Almanyada hayat rutin. Bende öğrenci şehrindeyim 170 bin nüfuslu ama yaklaşık 30 bini üniversite öğrencisi şehrin yani öğrenci şehrindeyim bende.
    ocakta 2.senem bitmiş olacak. 1.5 sene dil eğitimine ayırdım aslında 1 sene ama üniversiteye kayıt felan yetişmeyince yeni başladım işte şimdilik idare ediyoruz :)

    Bu arada her ne kadar sizi ilgilendirmesede önemli bir bilgi;
    Baden-Württemberg eyaletindeki tüm okullara semester başı AB dışından gelen öğrencilere 1500€+semesterticket adlı altında Harç gelmesine kesin gözüyle bakılıyor ki burada uygulamada istedikleri sonucu elde ederlerse diğer eyaletlerede getirme ihtimalleri var. Yani Almanya Baden-Württemberg eyaletinde yıllık 3200€ felan harc ödenecek. (simdilik KIT Heidelberg Freiburg Stuttgart gibi iyi üniversiteleri kapsıyor)
    Harc geleceği kesin değil ama yüksek ihtimal. kaynak : Spiegel.de




  • 1 sene amsterdam'da yaşadım çok fazla bilgim yok belçika hakkında brugge ve brüksele 15 euroya tren olunca günübirlik gidip gelmiştim normalde trenler pahalı ama ns var bütün hollandanın tren hattına sahip belçika ve almanyanın yakın şehirlerine bu fiyata bilet bulmak mümkün ama genel olarak otobüsler çok daha ucuza geliyor.



    Herhangi spesifik sorunuz olursa pm atabilirsiniz çekinmeyin lütfen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam okulunuz hayırlı olsun, çok mantıklı bir seçim yapmışsınız Avrupa kalitesinde eğitimi 890 euro'ya harçla alınıyorsunuz, tabela üniversiteleri 20-30 bin lirayken

    Şimdi açık öğretim de mi okuyorsunuz yoksa başka bir üniversitede mi yoksa ikisi birden mi? :D

    Benim size sormak istediğim bir şey var ayrıca;

    şimdi ben türkiye'de bir üniversitede okuyorum 2. sınıfım, dönem tekrarı yapıyorum

    bölümüm uluslarası ilişkiler %100 ingilizce, ayrıca ingilizce hazırlık okudum

    ben şimdi yurt dışında yine uluslarası ilişkiler eğitimi veren, eğitim dili ingilizce olan bir üniversiteye bugüne kadar geçmiş olduğum dersleri saydırarak geçiş yapabilir miyim

    gpa ne kadar önemlidir ya da o üniversitenin benim şuan okuduğum üniversiteyi tanımış olması mı gerekir (ki bu en imkansız durum, yurtdışında milyon tane üniversite varken benim üniversite hangi biriyle anlaşma yapacak :s anlaşma durumu da zaten bölüme göre oluyor ve amerika ve kanadayı zaten kapsamıyor, yani kala kala 3-4 tane erasmus üni anlaşması olan üniversite kalıyor)

    avrupa, amerika ve kanada bölgelerini düşünürsek

    ekleme: hocam aralarda eksik yazdığım anlam bütünlüğü olmayan yer varsa sorabilirsin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortozdegil -- 2 Kasım 2016; 23:59:48 >




  • Cevap vermekte geç kaldım kusura bakmayın. Öncelikle teşekkür ederim :)

    İkisi birden. Ege üniversitesi ve 2 yıllık işletme yönetimi programı.

    Yanlış anlamadıysam uluslararası ilişkiler lisans programını başka ülkede okumak istiyorsunuz ve burada zaten gördüğünüz bazı derslerden muaf olmak istiyorsunuz. Bu konuda maalesef bilgim yok sadece yorum yapabilirim. DGS mantığıyla yurt dışında bir okula geçiş yapmak çok zor, hatta böyle bir seçenek var mı onu bile bilmiyorum ve sanmıyorum. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey yurt dışındaki okula başvurarak oraya kabul edilmek, ve daha sonrasında o okula muafiyet başvurusunda bulunmak, ki bunu da kabul edeceklerini sanmıyorum çünkü ders içerikleri benzer olmak zorunda vs. yani çok zor. Kabul edilmeden önce de okula mail atıp sorabilirsiniz tabi böyle bir imkan var mı diye, veya genelde okulların sitesinde mezuniyet gerekli tüm derslerle ilgili detaylı bilgi yer alır oradan karşılaştırma yapabilirsiniz.

    Ingilizce olan ve ucuz bir lisans programı bulmak ayrıca zordur. En popüler olanlar Polonyada şuan, onların da sanırsam 4000€ civarında fiyatları var yıllık. Ki şöyle de bir durum var, o okuldan Ingilizce programdan mezun olursanız yerel dili çok iyi öğrenemezsiniz, bu da mezun olduktan sonra orada iş bulma şansınızı hayli düşürür. En iyisi yerel dili çok iyi öğrenmek hatta mümkünse o dilde okumak. Böyle yapınca programların ücreti de çok düşüyor benim durumumda olduğu gibi.

    Bol şans dilerim

    @ezergecer26 sağolun hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okulun ismi ne goremedim yorumlarda
    Harika bir secim olmus bence. Keske imkanim olsa da ben de okuyabilsem belcikada :)
    Umarim orada cok mutlu olursun basarilar diliyorum :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.