Arkadaşlar selamlar. Uzun yıllardır bel ağrısı çekiyorum, 27 yaşındayım. Gece uyutmayan bel ve kalça ağrılarım oluyordu. 6 aydır falan da en ufak derecede bile eğilememeye başlayınca doktora gittim. MR'da fıtık olduğunu söylediler, bir de kaza geçirip geçirmediğimi sordular. Kaza gibi bir durumum yok ama. Ben de bir derece kamburluk da var, bunun üzerine romatolojiye sevk ettiler. Ankilozan spondilitten şüphelenildi, fakat HLA B27 gen testi, CRP, sedimantasyon falan tüm tetkiklerim normal çıktı, sakroiliak eklem MR görüntüsünde iltihap da yoktu. Romatizmal sorunlar elendi fakat anti enlamatuar verildi. Yan etkilerinden korkup kullanmadım. D vitaminim 30 üstü normal değer iken benimki 10 çıktı. Bunun üzerine kemik ölçümü yapıldı. "L" omurgalarda eksi 1 civarı önemsiz erimeler ve kalça kemiğimde eksi 2.4 erime tespit edildi D vitamini yazıldı. MR görüntümü hangi doktora göstersem ameliyatlık değil, egzersiz yap falan diyorlar. Ameliyatlık demiyorum ben de illa fakat gece belden bacağıma yayılan şiddetli ağrılardan uyuyamıyorum. Bir doktor da omurgada kırık gibi birşey var ama yapılacak birşey yok dedi. Hayat kalitemi bir derecede bile olsa arttırmak istiyorum. Benzer sorunlardan muzdarip olanlarınız varsa öneriniz ne olur? MR görüntümü size de göndereyim yine de ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Nightmare -- 8 Haziran 2021; 22:14:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim