Şimdi Ara

Beko WD 854 YK Çamaşır Makinesi Çamaşırları Tozlu Yıkıyor ve Yıpratıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18.10.2018 tarihinde Annemin Frigidaire Marka 20 yıllık Kurutmalı çamaşır makinesi bozulmaya başladığı için tamir parası vermek yerine Annemi mutlu etmek adına yeni bir makine almaya karar verdim. Kurutmalı Beko wd 854 yk model kurutmalı çamaşır makinesini aldım. Kireç önleyici aparatı aldım ve garanti uzatımını da yaptım. Annem birkaç ay sonra çamaşırları toplarken silkelemeye başladı ve çamaşırların toz içinde olduğunu söyledi. Sürekli ekstra durulama yaparak, 600-800 devirde yıkıyorduk ama sonuç aynı. Çok fazla kurutma özelliğini de kullanmadık. Bu zamana kadar 7-8 kez kurutma özelliğini kullanmışızdır. İşlerimin yoğunluğu ve sağlık sorunları nedeniyle pek ilgilenemedim ama bir sürü makine temizleyici ( Marc sıvı, QUİCK&SHİNE kazan temizleme tozu) almama rağmen sorun düzelmeyince servis çağırdım. Pandemi dönemi servis geldi ve toz deterjan kullanmamı (eski makinemde son 1 yıl ve yeni makinede hep sıvı deterjan kullandık), böyle bir sorunla ilk kez karşılaştığını, kazan temizleme yapmamı söyleyip gitti. Fotoğraftaki siyah tişörtü bile gösterdim. Sonra Beko servislerin sattığı (tanesi 40 TL) olan QUİCK&SHİNE kazan temizleme tozu ile makineyi 5-6 kez temizledim ama sonuç değişmedi. Siyah kıyafet giyemez oldum. Sonra bu şikayetlerin Beko, Arçelik ve Bosch makinelerde olduğunu gördüm. Arçelik 9123 N Mg,Beko wd964yk, Beko Bk 7101 dy, Beko bk9101d ve benim Beko wd 854 yk model makine. Makinelerin kronik bir arızası olduğu belli.Ben kurutmalı makinelerde olduğunu düşünüyordum ama normal makinelerde de bu sorun varmış. Okuduğum şikayetlerde maalesef pek çözüm üretilememiş. Bir şikayette Tamburların dizaynından dolayı çamaşırları yıprattığı tespit edilmiş İtü makine mühendisi bir prof. tarafından. Ve bence haklı da. 15 yıl Arçelik, 20 Yıl Frigidaire marka çamaşır makinesi kullandık. 20 Yıl önce bu eve taşınırken yeni kurutmalı çamaşır makinesi Frigidaire aldık. Kullanırken ne kireç önleyici ne de kazan temizleme yaptık. Ve 1 gün bile çamaşırlar Tozlu değildi. Çünkü eski makinelerin tamburlarının içi çamaşırları yıpratacak şekilde değildi. Hepsi pürüzsüz, parlaktı ve herhangi bir çıkıntı yoktu. Ama yeni makineler sivri, çıkıntılı.Elimle de test ettim tırnağım takılıyordu deliklerine. Ve bu da çamaşırları yıpratıp makinenin Tozlu olmasında sebep oluyor. 600-800 devir gibi düşük devirde, ekstra durulama yapmamıza rağmen.Tozlu tişörtleri tek bile yıkadım. 70 yaşından sonra annem mutlu olsun diye makinesini yeniledim, kendisine (aynı zamanda astım hastasıdır) Tozlu çamaşırlar bırakan bir çamaşır makinesi almış oldum. Çamaşır makinelerin içinde benzer çıkıntılı tamburu kullanılıyor. Sizin bu konuda bir tavsiye veya yorumunuz var mı? Teşekkürler..

    Beko WD 854 YK Çamaşır Makinesi Çamaşırları Tozlu Yıkıyor ve Yıpratıyor
    Beko WD 854 YK Çamaşır Makinesi Çamaşırları Tozlu Yıkıyor ve YıpratıyorBeko WD 854 YK Çamaşır Makinesi Çamaşırları Tozlu Yıkıyor ve Yıpratıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 1 Haziran 2020; 21:33:50 >







  • aynı makinenin arçelik olanı var bende. yırtma 1 kere yaptı tambura sıkışmış atlet. kendimde bayi çalışanıyım. servis arkadaşlarla görüştüm. ilave su ve kırışık azaltma seçersen sorun olmaz dediler. o şekilde kullanıyorum şu an. düzgün yıkıyor kurutuyor sorun yaşatmıyor.

    pamuklu + ön yıkama + ilave su + kırışık önleme + dolap kuruluğu. en güzel kombinasyon

    su tasarrufu yapmak için oldukça az su ile yıkıyor artık tüm makineler. dikkat edin yıkarken su yok gibi davranırlar. dediğim gibi yaparsanız su baya alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 2 Haziran 2020; 12:1:49 >
  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.. Yarın servis tekrar gelecek.. bugün bölgeden arayan bayan kazan temizleme tozunun yarısının bütün yıkama gözlerine ( yumuşatıcı dahil) , geri kalanı da kazanın içine dökmemi söyledi. Ona da bu işin fabrikasındaki kişi söylemiş. Dün resmini koyduğum t-shirt'ü akşam kırışık azaltma ile bir kez daha yıkadım sadece siyah pantolon ile. Sonra bir de durulama yaptım. Sonuç pek değişmedi. Diğer resimde de Annemin bu sabah çamaşırlarla yıkadığı kendi pantolonu. Bunda da dün akşamki kırışık azaltma kalmıştı. Ekstra durulama yapmadım. Biraz önce yeni bir çamaşır bitti. Sentetik+ 40 derece+ilave su. Çamaşırları çıkardım ve makinenin içi tozluydu. Resmen tozlu. Kağıt havlu ile sildim içini, yarın servise göstereceğim.Dolap kuruluğu seçeneğini seçmeden yıkamayı deneyeceğim sonra.. Ben deviri en fazla 800 kullanıyorum. Genelde 600. Siz kaç devirde yıkıyorsunuz?

    Beko WD 854 YK Çamaşır Makinesi Çamaşırları Tozlu Yıkıyor ve Yıpratıyor

    Beko WD 854 YK Çamaşır Makinesi Çamaşırları Tozlu Yıkıyor ve Yıpratıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 2 Haziran 2020; 18:7:13 >




  • Dün akşam makineyi boş olarak durulama seçeneğiyle yıkadım. Sonra Beyazları 60 derece+ön yıkama+ilave su+Kırışık Azaltma ile yıkadım. Çamaşır bittikten sonra makineden çıkardım. Kapağın canımda tozlar vardı, ayrıca kazan içinde de kılcal toz parçaları(Siyah T-Shirt'ümün üstündeki gibi) vardı. Servis bugün geldi. Yakaları parçalanmış 7-8 tane t-Shirt'ümü ve tozlu siyah pantolon ve T-Shirt'ü gösterdim. Garanti kapsamında Kazan ve önündeki plastik değişecek. Önümüzdeki hafta. Umudum yok ama Umarım düzelir..
  • antares079 kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 parça değiştikten sonra değişim hakkınız oluyor. tekrar sıkıntı yaşarsanız üst modelleri çıktı onlardan istersiniz. detaylı bilgi için öm de atabilirsiniz yardımcı olmak isterim
  • Teşekkürler.. Bir de yarın aldığım mağaza ile de görüşeceğim. Şu anda 2 parça değişmiş oluyor. 18.10.2018 tarihinde almıştım. Sorunum çözülsün de başka bir şey istemiyorum. Eğer çözülmez ise o zaman tekrar değerlendireceğim.
  • Bende de 9101eys modeli var. Eşim hiç memnun değil. İyi yıkamadığını ve üzerinde iplikler tüyler olduğunu söylüyor. Gerçekten de siyah pantolonlar vs üzerindeki çok fazla tüy kalıyor.

    Beko çamaşır makinesi tavsiye etmiyorum.
    Beko WD 854 YK Çamaşır Makinesi Çamaşırları Tozlu Yıkıyor ve Yıpratıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 4 Haziran 2020; 13:18:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.