Şimdi Ara

Beko LG BKE 5465 D Diye bir klima modeli varmış. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
28.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vain

Teknik servisin dediğine göre parçaları koreden gelip Türkiyede montajlanıyormuş. Parçaları lg klimalar ile aynı. Hatta kullandığı kumanda da lg tipi.
    Üstünde Türkiye'de üretildiği yazıyor kore veya çin hakkında bilgi yok. Arçelik-Beko klima teknolojisini ve parçalarını lg'den alıyor deniliyor.

Alıntıları Göster
    Bu ürün alınabilir.
    Kore malı soğutma üniteleri performanslı ve orta kalite oluyor.Çin mallarına göre çok iyi.
    Parça halde ürünün ülkeye giriş yapması vergi avantajına neden oluyor.
    Tek parça halinde değilde burada bitiştiriliyor olması bunun için.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cerbeyn

2 gün önce klimayı siteden okuduğum kadarıyla verdiğim karar ve "gaz" ile aldım :) odam yaklaşık 10m2 ve pek güneş almıyor. Klima gayet yeterli oldu. Ama bütün gece çalıştırdım. 26-28 derece arasında çalıştırıyorum uyku boyunca ve tersiz gayet güzel bir uyku sağlıyor. Başlangıçta jet cool özelliğini de kullanıyorum 15-20 dk yeterli oluyor (hatta daha az) dediğim gibi çok performans zorlaması yapmadan kullanıyorum.. Şimdi kafamdaki soru şu ki acaba bu ay faturam nasıl gelecek? ortalama bir hesap yapabilecek biri var mı?
    babamlarda arçeliğin a sınıfı 9000lik bir modeli var. 12 saatte 3tl yakar demişler ama neye göre? hep 18dereceye ayarlayınca mı? yoksa ortalama kullanımla mı?

Bu konuyu ben de merak ediyorum, ayrı bir topic açmıştım 640w 10 saatte ne kadar yakar şeklinde. Durum tarifeye göre değişir tabi ama standart tarife üzerinden en pahalı gelebilecek değeri hesaplamak lazım.
    Elbetteki 25 derecede çalışması ile 18 derecede çalışması aynı olmayacaktır. Çünkü oda sıcaklığını 25-28 derecede tutmak daha rahat olduğu için klima daha az çalışıp duracaktır.
    Ben en düşük 24 derecede kullanıyorum, gerisi çok soğuk geliyor bu sefer de hasta olunabilir aşırı soğuk yüzünden. En mantıklısı da sanırım gece %50 indirimli tarifeye geçip çalışmasının büyük kısmını saat 10'dan sonraya almak.

Akıllı sayaç 3lü tarife :
    * (06:00 - 17:00) arası gündüz, normal tarife.
    * (17:00 - 22:00) arası puant, pahalı tarife.
    * (22:00 - 06:00) arası gece, ucuz tarife.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

quote:

2 gün önce klimayı siteden okuduğum kadarıyla verdiğim karar ve "gaz" ile aldım :) odam yaklaşık 10m2 ve pek güneş almıyor. Klima gayet yeterli oldu. Ama bütün gece çalıştırdım. 26-28 derece arasında çalıştırıyorum uyku boyunca ve tersiz gayet güzel bir uyku sağlıyor. Başlangıçta jet cool özelliğini de kullanıyorum 15-20 dk yeterli oluyor (hatta daha az) dediğim gibi çok performans zorlaması yapmadan kullanıyorum.. Şimdi kafamdaki soru şu ki acaba bu ay faturam nasıl gelecek? ortalama bir hesap yapabilecek biri var mı?
    babamlarda arçeliğin a sınıfı 9000lik bir modeli var. 12 saatte 3tl yakar demişler ama neye göre? hep 18dereceye ayarlayınca mı? yoksa ortalama kullanımla mı?

Bu konuyu ben de merak ediyorum, ayrı bir topic açmıştım 640w 10 saatte ne kadar yakar şeklinde. Durum tarifeye göre değişir tabi ama standart tarife üzerinden en pahalı gelebilecek değeri hesaplamak lazım.
    Elbetteki 25 derecede çalışması ile 18 derecede çalışması aynı olmayacaktır. Çünkü oda sıcaklığını 25-28 derecede tutmak daha rahat olduğu için klima daha az çalışıp duracaktır.
    Ben en düşük 24 derecede kullanıyorum, gerisi çok soğuk geliyor bu sefer de hasta olunabilir aşırı soğuk yüzünden. En mantıklısı da sanırım gece %50 indirimli tarifeye geçip çalışmasının büyük kısmını saat 10'dan sonraya almak.

Normal tarifeye göre yaklaşık olarak;

1 saatte 0.640 x 0.25 = 0.16 TL yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: manas35

quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

quote:

Normal tarifeye göre yaklaşık olarak;

1 saatte 0.640 x 0.25 = 0.16 TL yakar.

Alıntıları Göster
    çocuk odasına 20 mt2 kaloriferin kapandığı gece geç saatlerinde çalıştırmak üzere yardımcı ısıtma amaçlı düşünüyorum , ne dersiniz dış hava sıcaklığı - 2 3 en fazla oluyor (istanbul) çalışırmı kışın , birde ısıtma çok yakarmı , termostatı hassas mı

• quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

çocuk odasına 20 mt2 kaloriferin kapandığı gece geç saatlerinde çalıştırmak üzere yardımcı ısıtma amaçlı düşünüyorum , ne dersiniz dış hava sıcaklığı - 2 3 en fazla oluyor (istanbul) çalışırmı kışın , birde ısıtma çok yakarmı , termostatı hassas mı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: doenitz

Isıtmasını hiç denemedim ama verimli olacağını sanmam. Soğutmada termostat hassaslığı gayet iyi gibi odadaki dijital termometrelerle klima arasında en fazla +- 0.4 derece farkediyor.
    Mesela şu an klimayı 24'e ayarladım, termometrede de 24.3 gösteriyor. Tam 24 olduğu da oluyor problem yok gibi. Ama çok sıcaklarda(40-43 derece gibi) 1-2 derece oynayabilir.
    Isıtmadaki tüketimi 620w. Tek başına sürekli ısıtma için kullanılmayacaksa kısa süreliğine sadece kalorifere yardımcı olmak için yeterli olur diye düşünüyorum. İstanbulda klimanın çalışmasını etkileyecek kadar düşük sıcaklık olması çok nadir, ben de istanbulda oturuyorum nem yüksek olduğu için kışları bir iç anadolu soğuğu olmuyor. Yani klimanın çalışmasını etkileyecek kadar sorun olmaz bence. Kışın biz de ısınmak için kombi kullanıyoruz, elektrikle ısınmaya hiçbir zaman sıcak bakmadım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: doenitz

Isıtmasını hiç denemedim ama verimli olacağını sanmam. Soğutmada termostat hassaslığı gayet iyi gibi odadaki dijital termometrelerle klima arasında en fazla +- 0.4 derece farkediyor.
    Mesela şu an klimayı 24'e ayarladım, termometrede de 24.3 gösteriyor. Tam 24 olduğu da oluyor problem yok gibi. Ama çok sıcaklarda(40-43 derece gibi) 1-2 derece oynayabilir.
    Isıtmadaki tüketimi 620w. Tek başına sürekli ısıtma için kullanılmayacaksa kısa süreliğine sadece kalorifere yardımcı olmak için yeterli olur diye düşünüyorum. İstanbulda klimanın çalışmasını etkileyecek kadar düşük sıcaklık olması çok nadir, ben de istanbulda oturuyorum nem yüksek olduğu için kışları bir iç anadolu soğuğu olmuyor. Yani klimanın çalışmasını etkileyecek kadar sorun olmaz bence. Kışın biz de ısınmak için kombi kullanıyoruz, elektrikle ısınmaya hiçbir zaman sıcak bakmadım.

Alıntıları Göster
    selam arkadaslar bız sunny as1200 klimasını aldık
    yıllık enerjı tuketımı 683 kw
    sogutma kapasitesi 3.52
    enerji verimlilik oranı 2.57

saate ne kadar yakar
    yadımlarınız ıcın tsk ederım

• quote:

Orijinalden alıntı: alpelmas

selam arkadaslar bız sunny as1200 klimasını aldık
    yıllık enerjı tuketımı 683 kw
    sogutma kapasitesi 3.52
    enerji verimlilik oranı 2.57

saate ne kadar yakar
    yadımlarınız ıcın tsk ederım

Alıntıları Göster
    klimanın kampanyası hala daha devam etmekte bilginize diyerek giriş yapıyorum ve kullananlara sormk istiyorum, memnun musnuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

klimanın kampanyası hala daha devam etmekte bilginize diyerek giriş yapıyorum ve kullananlara sormk istiyorum, memnun musnuz?

Alıntıları Göster
    Ben arçelikdeki eşdeğer modeli olan 70110'dan hala çok memnunum. Kışın(şu an) nadiren ısınma ihtiyacı duyduğumda açıyorum odayı fırın gibi yapıyor.
    Soğutmasından çok memnunum, bu da bana yeterli, ben sıcağı sevmeyen biri olarak ısıtmasına çok da önem vermiyorum. Pc sağolsun odamı ısıtıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Ben arçelikdeki eşdeğer modeli olan 70110'dan hala çok memnunum. Kışın(şu an) nadiren ısınma ihtiyacı duyduğumda açıyorum odayı fırın gibi yapıyor.
    Soğutmasından çok memnunum, bu da bana yeterli, ben sıcağı sevmeyen biri olarak ısıtmasına çok da önem vermiyorum. Pc sağolsun odamı ısıtıyor

bilgileriniz için teşekkür ederim.
    odanız kaç m² acaba?yada söyle diyeyim nasıl bi ortamda böyle bi verim alıyorsunuz..(karşılastırmak için soruyorum)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

bilgileriniz için teşekkür ederim.
    odanız kaç m² acaba?yada söyle diyeyim nasıl bi ortamda böyle bi verim alıyorsunuz..(karşılastırmak için soruyorum)

Alıntıları Göster
    Odam 10.5-11m2 arası olması lazım. Ufak odalar için birebir bence. Zaten 7000btu, büyük bir yere gitmez.
    Çift camlı pimapen + duvarda yalıtım var, dolayısıyla oda çok kolay ısınıyor. Pc kasam odayı sıcak tutmaya yetiyor mesela.
    Yazın soğutmada faturaya fazladan 10-13 tl olarak yansıdı(geceleri hariç sürekli çalıştı), kışın tam test edemedim çünkü dediğim gibi sadece çok soğuk olursa çalıştırıyorum, yoksa pc yetiyor.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hemen cevap vereyim, benim evi tarif etmişsin, maalesef yetmez, 12.000 lik kullanıyorum hatta ısıtması 14000 btu benim cihazın, çok soğuklarda alet sürekli çalışmasına rağmen odayı zor ısıtıyor çünkü tahminimce ısının çoğu çatıdan gidiyor izocamlı olmasına rağmen. Üstü çatı demişsiniz tavan beton sanırım ama yinede 7000 lik yetmez. Soğuk olmayan havalarda kullnırsınız ama soğukta başka bir ısıtıcı daha kullanmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakuza283

Hemen cevap vereyim, benim evi tarif etmişsin, maalesef yetmez, 12.000 lik kullanıyorum hatta ısıtması 14000 btu benim cihazın, çok soğuklarda alet sürekli çalışmasına rağmen odayı zor ısıtıyor çünkü tahminimce ısının çoğu çatıdan gidiyor izocamlı olmasına rağmen. Üstü çatı demişsiniz tavan beton sanırım ama yinede 7000 lik yetmez. Soğuk olmayan havalarda kullnırsınız ama soğukta başka bir ısıtıcı daha kullanmanız gerekir.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bakın forumda herkes beko-arçelikten şikayetçi neden teknolojisi rubenis ve sunny gibi 300tl lik klimalarla aynı, şimdi insanlar ben arçelikle ısınıyorum demiş? bu nasıl olur ya benim arkadaşımda ve akrabalarımda var ses desen allah versin iç ve dış ünite bando takımı gibi konser veriyor, ısıtmaya gelince bekle ki 30 dakika sonra anca oda ısısına geliyor. yazık valla dogrudüzgün birşey satsalarda paralarını helalinden haketseler. benim arkadaşa ısınma için çok kullanmadığı halde bile 200 tl fatura geldi arçelik klima yüzünden, bir diğeride dış ünite yüzünden lg-beko nun mahkemelik oldu apartmanda. bu nedir ya? hep saf türk milletine kazık yani anlıyacağınız................

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet izmirli

Arkadaşlar bakın forumda herkes beko-arçelikten şikayetçi neden teknolojisi rubenis ve sunny gibi 300tl lik klimalarla aynı, şimdi insanlar ben arçelikle ısınıyorum demiş? bu nasıl olur ya benim arkadaşımda ve akrabalarımda var ses desen allah versin iç ve dış ünite bando takımı gibi konser veriyor, ısıtmaya gelince bekle ki 30 dakika sonra anca oda ısısına geliyor. yazık valla dogrudüzgün birşey satsalarda paralarını helalinden haketseler. benim arkadaşa ısınma için çok kullanmadığı halde bile 200 tl fatura geldi arçelik klima yüzünden, bir diğeride dış ünite yüzünden lg-beko nun mahkemelik oldu apartmanda. bu nedir ya? hep saf türk milletine kazık yani anlıyacağınız................

Alıntıları Göster
    @ ahmet izmirli
    Bu klimayı alan zaten soğutma için aldı. Isınmak için 1500tl'lik inverter klimalar dururken birisi neden gidip 380 liralık klima alsın ki.
    Ben sadece nadiren çok soğuk olursa açıyorum, ayda birdir saysanız. Çünkü evde yalıtım var ısınma ihtiyacımız yok.
    Yazın soğutmada ise 380 tl'lik klima için çok başarılı, aylık 10-13tl masrafla tüm gün soğutma yapıyorsunuz. Benim bu klimadan daha da bir beklentim yok zaten.
    10-11m2 odada soğutmayı verimli yapıyor mu ? Yapıyor. O yüzden bence fiyatına göre alınabilir bir klima.
    Ayrıca dediğiniz kadar gürültülü bir iç ünitesi yok, 7000btu olduğundan belki de. Arçelik/Beko 12000/24000 modelleri gürültü yapabilir o konuda birşey diyemeyeceğim.

• quote:

@ ahmet izmirli
    Bu klimayı alan zaten soğutma için aldı. Isınmak için 1500tl'lik inverter klimalar dururken birisi neden gidip 380 liralık klima alsın ki.
    Ben sadece nadiren çok soğuk olursa açıyorum, ayda birdir saysanız. Çünkü evde yalıtım var ısınma ihtiyacımız yok.
    Yazın soğutmada ise 380 tl'lik klima için çok başarılı, aylık 10-13tl masrafla tüm gün soğutma yapıyorsunuz. Benim bu klimadan daha da bir beklentim yok zaten.
    10-11m2 odada soğutmayı verimli yapıyor mu ? Yapıyor. O yüzden bence fiyatına göre alınabilir bir klima.
    Ayrıca dediğiniz kadar gürültülü bir iç ünitesi yok, 7000btu olduğundan belki de. Arçelik/Beko 12000/24000 modelleri gürültü yapabilir o konuda birşey diyemeyeceğim.

Alıntıları Göster
    bu zor devirde milletimin bir avuç insanına aş iş veren firmaları tercih edin
    yoksa iş yok üretim yok diye dert yanmaya hakkınız yok
    beko LG işte böyle firmalardan....bu klimaya .ok atıp tamamı ithal olan ürün iyidir diyenleri kınıyorum
    herşeyi devletten bekleyen emzikli bebeklere dönmeyin...
    sizlerinde bu memlekette üretim yapmaya çalışanlara katkınız olsun
    tersini düşündüğünüz noktada gelecekten ümidimiz olamaz...üretmeyenin yaşam hakkı yok bu dünyada...iyi düşünün bunu..
    sağlıcakla

• quote:

Orijinalden alıntı: TheGate

bu zor devirde milletimin bir avuç insanına aş iş veren firmaları tercih edin
    yoksa iş yok üretim yok diye dert yanmaya hakkınız yok
    beko LG işte böyle firmalardan....bu klimaya .ok atıp tamamı ithal olan ürün iyidir diyenleri kınıyorum
    herşeyi devletten bekleyen emzikli bebeklere dönmeyin...
    sizlerinde bu memlekette üretim yapmaya çalışanlara katkınız olsun
    tersini düşündüğünüz noktada gelecekten ümidimiz olamaz...üretmeyenin yaşam hakkı yok bu dünyada...iyi düşünün bunu..
    sağlıcakla

TheGate arkadasım şimdi yukarıdaki yazdıklarınız milliyetçilik, vatanseverlik, işsizlik gibi birçok farklı konulara dayanıyor anlıyorum buna katılıyorum fakat en iyi kombi hangisi başlığı altında şu yazınızı gördüm sizce çelişki olmuyormu bu yukarıdaki yazdıklarınız ile aşağıdaki yazınız arasında? Kombiyi seçerken-alırken niçin yerli malı ''Eca-Demirdöküm-Arçelik'' değilde ''Buderus''u tercih ettiniz o halde?

quote:

Orijinalden alıntı: Egé
    Buderus unda çok kaliteli ürünleri mevcut ama hepsi için aynı şeyi söylemek biraz zor. Sizlerdeki Buderus un hangi modeliydi acaba..

quote:

Buderus KonforPlus GB 022 yanlış hatırlamıyorsam, bu model Buderus'un yoğuşmalı kombiler içinde en fazla denenmiş, en çok güvenilen ve en çok satılan modeli idi....bizde bu duyduklarımıza güvenerek tercih etmiştik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 14 Ocak 2010; 7:59:57 >

• quote:

Alıntıları Göster
    umutcan kardeşim yanlış anlama sana kötü bir şey demedim dememde kimseye, sadece lg-beko şikayet çok onu söylemek istedim. the gate arkedaş; şimdi bende çok istiyorum ülkemizin firmaları tüm dünyada satış rekorları kırsın en iyi teknolojik cihazları yapsınlar ama ne yazık ki beko-arçelik ve vestel gibi büyük türk şirketleri tam bir fasoncudur bunu herkes biliyor. ayrıca bu firmalar ar-ge ye önem vermez ve toplama kötü devreler kullanırlar, bende elektronikçi olarak bunları iyi bilenlerdenim. rahmi koç a sordular televizyonda; neden kendi ismiyle türk ve teknolojisi türk marka otomobilimizi üretmiyoruz diye? ne dedi dostum biliyormusun? ne gerek var ben zaten fason fiat ve ford üretimi yapıp para kazanıyorum dedi. şimdi bu adamın yaptığı mala ve markaların ben hiçbirini almam neden? çünkü adamın elinde imkanı var ama o senin dediğin vatan millet ruhu yok, adamın türkiye ve türk işçisi umrunda değil dostum ve bu aynı şekilde ahmet zorlu denen kişi de aynı, varsa yoksa para. vestel gibi bir firma hayatta ne kadar başarılı elemanı olursa olsun 3 seneden fazla çalıştırmaz neden? çünkü çıkış üçreti yüksek olucakta ondan. adamlar teknoloji veya üretim düşünmüyor sadece paralarını düşünüyor. eger biraz olsun vatanı ve türk insanını düşünselerdi bugün hyundai,samsung,lg,kia gibi büyük türk firmaları dünyada var olurdu dostum....HERKES VE HER MİLLET MUSTAAK OLDUĞU GİBİ YAŞAR VE BİZLER BUNLARA MUSTAAKIZ................

• quote:

umutcan kardeşim yanlış anlama sana kötü bir şey demedim dememde kimseye, sadece lg-beko şikayet çok onu söylemek istedim. the gate arkedaş; şimdi bende çok istiyorum ülkemizin firmaları tüm dünyada satış rekorları kırsın en iyi teknolojik cihazları yapsınlar ama ne yazık ki beko-arçelik ve vestel gibi büyük türk şirketleri tam bir fasoncudur bunu herkes biliyor. ayrıca bu firmalar ar-ge ye önem vermez ve toplama kötü devreler kullanırlar, bende elektronikçi olarak bunları iyi bilenlerdenim. rahmi koç a sordular televizyonda; neden kendi ismiyle türk ve teknolojisi türk marka otomobilimizi üretmiyoruz diye? ne dedi dostum biliyormusun? ne gerek var ben zaten fason fiat ve ford üretimi yapıp para kazanıyorum dedi. şimdi bu adamın yaptığı mala ve markaların ben hiçbirini almam neden? çünkü adamın elinde imkanı var ama o senin dediğin vatan millet ruhu yok, adamın türkiye ve türk işçisi umrunda değil dostum ve bu aynı şekilde ahmet zorlu denen kişi de aynı, varsa yoksa para. vestel gibi bir firma hayatta ne kadar başarılı elemanı olursa olsun 3 seneden fazla çalıştırmaz neden? çünkü çıkış üçreti yüksek olucakta ondan. adamlar teknoloji veya üretim düşünmüyor sadece paralarını düşünüyor. eger biraz olsun vatanı ve türk insanını düşünselerdi bugün hyundai,samsung,lg,kia gibi büyük türk firmaları dünyada var olurdu dostum....HERKES VE HER MİLLET MUSTAAK OLDUĞU GİBİ YAŞAR VE BİZLER BUNLARA MUSTAAKIZ................

Alıntıları Göster
    izmirli ahmet doğru söylüyor.
    bir ülkeyi kalkındıracak ve zengin edecek faktörlerin başında bilim-teknoloji gelir .
    ülkemiz de ar-ge ye önem verilseydi böyle olmazdı.
    size yaklaşık 70-kg ağırlığında bi gaz kompresörü döner fan grubunu yurt dışından 750 milyara aldığımızı söyliyeyim.
    kilosu 10 milyar ..... gramı 10 milyon...
    malzeme çelik alaşımı......
    yolda görse kimse yüzüne bakmaz.......

bizim de -klima olayına dönersek- yurtdışı klimaları kendimizin yapabileceği teknolojimiz olsaydı
    şimdikinden çok daha ucuza klima sahibi olurduk...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 14 Ocak 2010; 15:46:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 65

izmirli ahmet doğru söylüyor.
    bir ülkeyi kalkındıracak ve zengin edecek faktörlerin başında bilim-teknoloji gelir .
    ülkemiz de ar-ge ye önem verilseydi böyle olmazdı.
    size yaklaşık 70-kg ağırlığında bi gaz kompresörü döner fan grubunu yurt dışından 750 milyara aldığımızı söyliyeyim.
    kilosu 10 milyar ..... gramı 10 milyon...
    malzeme çelik alaşımı......
    yolda görse kimse yüzüne bakmaz.......

bizim de -klima olayına dönersek- yurtdışı klimaları kendimizin yapabileceği teknolojimiz olsaydı
    şimdikinden çok daha ucuza klima sahibi olurduk...

Alıntıları Göster
    samet007tr arkadaşım parasını veren veya kendi evine alan ben olsaydım büyük ihtimal ile ECA alırdım....ama baba evi olunca sadece fikir beyan edebiliyorsun ama kabul edilmeyip düdüğü öttüren başkası olabiliyor....belki sende bunları yaşamışsındır umarım anlarsın :) ....dikkatin için tebrik ederim ama ayrıca birde yazıda birinci tekil şahıs ifadesi kullanmadığımı gördün sanırım :) açıklayıcı olmuştur umarım :)

birde şöyle bir atasözümüz vardır, ne güzeldir "hocanın dediğini yap yaptığını yapma"....

sağlıcakla

• quote:

samet007tr arkadaşım parasını veren veya kendi evine alan ben olsaydım büyük ihtimal ile ECA alırdım....ama baba evi olunca sadece fikir beyan edebiliyorsun ama kabul edilmeyip düdüğü öttüren başkası olabiliyor....belki sende bunları yaşamışsındır umarım anlarsın :) ....dikkatin için tebrik ederim ama ayrıca birde yazıda birinci tekil şahıs ifadesi kullanmadığımı gördün sanırım :) açıklayıcı olmuştur umarım :)

birde şöyle bir atasözümüz vardır, ne güzeldir "hocanın dediğini yap yaptığını yapma"....

sağlıcakla

Çoğul şahıs eki yükünü hafifletti tam buna benzer bir yanıt bekliyordum (bir arkadaşa, babama yada kayınbabama) Bu bir kaç hafta takipteyim ona gore yazarken sakın ola yabancı marka yazmayın.... Birde Allahtan profil görüntülenemiyor varya

Ama bakın şu var herhalde su an bu yazıyı okurken bakmış oldugunuz monitör arçelik degildir, PC de arçelik laptop yada masaüstü bilgisayar degildir herhalde diye düşünüyorum, arçelikte bir ara kendi adında cep telefonu satma gibi bir gaflette bulundu belkide hala bulunuyordur 4-5 sene öncesini söylüyorum kimbilir hangi kalitede ve hangi markaya yaptırmıştı. Yerli malı arçelik diyip onu mu alalım şimdi... Biz istemesekte teknoloji ve bazı şeyleri hayatımız boyunca bir kaç kez alabilme hakkımız olması (Şu anda o hakkımızda kalmadı gibi birşey zamcı zihniyet sagolsun) ve yerli mallarının bir bölümündeki sık arızalar, kalitesiz malzemeler, servisi bol fakat işlevi düşük ürünler bizi kaliteli yabancı mal almaya mecbur ediyor saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 15 Ocak 2010; 8:04:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr
    Çoğul şahıs eki yükünü hafifletti tam buna benzer bir yanıt bekliyordum (bir arkadaşa, babama yada kayınbabama) Bu bir kaç hafta takipteyim ona gore yazarken sakın ola yabancı marka yazmayın.... Birde Allahtan profil görüntülenemiyor varya

Ama bakın şu var herhalde su an bu yazıyı okurken bakmış oldugunuz monitör arçelik degildir, PC de arçelik laptop yada masaüstü bilgisayar degildir herhalde diye düşünüyorum, arçelikte bir ara kendi adında cep telefonu satma gibi bir gaflette bulundu belkide hala bulunuyordur 4-5 sene öncesini söylüyorum kimbilir hangi kalitede ve hangi markaya yaptırmıştı. Yerli malı arçelik diyip onu mu alalım şimdi... Biz istemesekte teknoloji ve bazı şeyleri hayatımız boyunca bir kaç kez alabilme hakkımız olması (Şu anda o hakkımızda kalmadı gibi birşey zamcı zihniyet sagolsun) ve yerli mallarının bir bölümündeki sık arızalar, kalitesiz malzemeler, servisi bol fakat işlevi düşük ürünler bizi kaliteli yabancı mal almaya mecbur ediyor saygılar...

hocam elbette her şartta gözünü kapat yerli malı kullan demedim....
    ama daha ucuza veya aynı kalitede yerli malı varsa yerli malı tercih edilmeli
    forumda ismi cismi duyulmamış ithal mallarını veya ucuz kalitesiz çin mallarını yerli malından daha iyi tutan veya öneren gördükçe hem kızıyorum hemde çok üzülüyorum

lafı eden çoluk çocuk diyorum ama bir yandan da o çoluk çocuklar büyüyüp hayata atılmak istediklerinde sanayisi olmayan bir ülkede nerede iş bulacaklar diye de düşünmekteyim....yani o çoluk çocukların bile kendi gelecekleri için artık akıllanması gerekiyor, büyümesi gerekiyor

kimse bunun sonucunun kendine dokunacağını düşünmeden laf ediyor........şöyle düşünün

bir iş yerinde çalışıyorsanız, ürettiğiniz ürünü alan yoksa patronun sizi ne kadar daha çalıştıracağını düşünüyorsunuz?
    eğer hayata atılmayı düşünen bir genç iseniz fabrikaları üretmeyen yerli sanayisi tükenmeye başlamış bir ülkede nerede iş bulacaksınız?
    ya da babanız, anneniz, kardeşiniz çalıştığı şirketin malı satılmadığı için zarar ettiğinden işten çıkartılıp eve gönderilirse ne yapacaksınız?

bu yazdıklarım hayal ürünü değil, Türkiye'nin son 5 yıl içinde yaşadığı ve içinde bulunduğu ortamdır....sanayi ve yerli üretim bitmek üzere, işşsizlik hat safhada...ve iyileşme yok durum daha da kötüleşiyor..................neden acaba diye düşündünüzmü?....

elbette tek neden değil ama çok önemli bir nedeni halkın yerli mala olan talebinin azalmasıdır....ithal ve lüks tüketime olan ilginin artmasıdır
    hükümetin neresine dokunsanız dökülüyor, herşeyin kötü gittiği böyle bir hükümet dönemi geçmişte hiç yaşanmamış, bu bir gerçek, ama biraz da halkın bu kötü gidişata ne kadar katkısı var diye bakmak lazım, üretmeyen bir ülke olmamızda bizlerin hiç mi suçu yok acaba? kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz, nasrettin hoca gibi kendi oturduğumuz dalı kesiyoruz....ürettiğimizi kullanmadığımız için üretmeye gerek kalmadığı gibi sahip olduğumuz değerleri de gün geçtikçe yitiriyoruz

akıllanmadıkça bu gidişatın sonu kötüdür, kendi değerlerini yitiren toplumlar, güçlü toplumlar tarafından yönetilir, aynen köleler gibi....
    denecek tek laf var "sonumuz hayırlı olsun"

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim Ayında İşsizlik Oranınını Yüzde 13 Olarak Açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) üçer aylık dönemler itibariyle her ay açıkladığı Hanehalkı İşgücü Araştırması, "Eylül-Ekim-Kasım 2009" dönemini kapsayan "Ekim" sonuçlarına göre, Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 569 bin kişi artarak, 3 milyon 299 bin kişiye yükseldi.

İşsizlik oranı ise 1,8 puanlık artış ile yüzde 13 seviyesinde gerçekleşti. Kentsel yerlerde işsizlik oranı 2,5 puanlık artışla yüzde 15,5, kırsal yerlerde ise 0,6 puanlık artışla yüzde 8,2 oldu.

Ekim 2009 döneminde işgücüne katılım oranı ise yüzde 48,8 olarak hesaplandı.

2005 yılından itibaren Hanehalkı İşgücü Anketinin tahminleri, hareketli üçer aylık dönem ortalamaları esas alınmak kaydıyla aylık olarak yayınlanıyor. Bu seride ilgili üç aylık dönemin ağırlıkları, dönem ortası aya ilişkin nüfus projeksiyonları esas alınarak hesaplanırken, ifade kolaylığı açısından tahminler de dönem ortası ay adıyla ifade ediliyor.

kafanızı şişirdiysem affola.....
    ama fiyatıydı, teknik özelliğiydi derken bunların da arasıra konuşulması ve birşey alınırken gözönüne mutlaka alınması gerekiyor inancındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 15 Ocak 2010; 15:08:09 >

• quote:

Dostum ben de birşey demiyorum zaten diğer klimaları hakkında. Fakat durum şu ki küçük oda için 300-384 tl'ye en satın alınabilir klima bu ürün olmalı diye düşünüyorum.
    Çin malı klimalardan çok daha iyi performansı var en azından lg parçaları ile. Yani gidip de rubenis vs. almaktansa aynı fiyata Arçeliğin bu klimasını tercih etmek daha mantıklı geldi.
    Olaya yerli malı olarak bakmıyorum, ben aynı fiyata hangi ürün daha kaliteli ise onu alırım. Eğer salona 1500-2000 tl'lik klima alacak olsaydım mitsubishi daikin vs. düşünülebilirdi.
    Ama araştırınca 350 tl civarındaki klimalardan servis desteği ve ürün kalitesi olarak en iyi bunu buldum ve satın aldım. Ben sırf yerli marka diye daha kötü bir ürünü hayatta satın almam.
    Örneğin daha yeni lcd tv aldım, arçelik/beko/vestelin de ürünleri yaklaşık aynı fiyat seviyelerindeydi ama ben sony'nin bu işteki kalitesine güvenerek sony tercih ettim.
    Kısacası burada bahsettiğimiz klima ucuz bir model ve çinli rakiplerinden daha iyi bir tüketim/verim değeri var. 1000-2000 liralık klimalarda tabi ki daha çok seçenek var ve
    çoğu zaman da arçelik/beko ile uğraşmaya bile gerek yok bu işin piri markalar dururken.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.