Şimdi Ara

Beko LG BKE 5465 D Diye bir klima modeli varmış. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
28.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nutritionist

arkadaşlar bu beko Lg klima çok ses yapıyormu,alan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim???

Binayı inletiyor 2 senedir sorun yaşıyoruz komşumuzla nerede ise mahkemelik olacaz. Avukatlarla bile görüştüm. Servisleride sallıyor. zaten ucuz olması da gayet düşündürücü. ne yalan söyleyeyim komşumun bol bol kulaklarını çınlatıyorum. Size önerim sorun yaşamak istemiyorsanız araştırın ve kaliteli bir klima alın.
  • ben bugun aldım taktırdım sorunsuz daha önce de yatak odası için alöıştık fazla sesi yok.
  • sesli degil 31 db de ic unite icin gayet normal. Dis uniteden de rahatsiz edici anormal kavga nedeni olacak bir ses cikmiyor sonucta 7000btu bir aletten bahsediyoruz.
  • Evet arkadaşlar bekodan 5465D modelini almıştım fakat bayi bir türlü getiremedi ve iptal ettik. Yerine aynı model olan arçelik 70110 modelini aldım ve montajı yapıldı.
    Özellikleri-fiyatı beko 5465D ile tamamen aynı, gürültü olayına gelince sadece hava sesi geliyor, motor sesi gürültü yapmıyor. Hatta fan devrini daha da düşürürseniz hava sesini bile duymak çok zor.
    Ama tabi ses kavramı kişiden kişiye değişebilir, daha önce ayaklı vantilatör kullandıysanız diyebilirim ki bu klima kesinlikle daha az ses yapıyor.
    Kullanım klavuzunda enerji sınıfı ısıtma/soğutma A sınıfı olarak yazılmış, oranları ise 3.21/3.69 şeklinde.
    Soğutma elektrik tüketimi 640w, merak ettiğim konu bu elektrik faturasına fazladan ne kadar yansır ? Mesela en kötü senaryo günde 10 saat çalışsa diyelim.
    İlk izlenimlerim bu fiyata satılan bir klima için gayet iyi gibi geldi. Küçük odalar için ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 29 Haziran 2009; 19:52:27 >

• Arkadaşlar buradaki tavsiyeler ve yönlendirmeler genellikle şu şekilde oluyor 500tl ye klima var nasılsır? Aman aman sakın alma 2000 lira ver şunu al. Zaten bu soruyu soran kişi onu alma gücünde olsa sormadan alır. Ama bu şekilde soruyorsa ki Asınıfı bir klima için c sınıfı deniyorsa ben nasıl anladın diye sorarım yada hesabını nasıl yaptın derim? Netice olarak birbirimize yönlendirme yaparken mantıklı ve karşı tarafı yönlendirme amaçlı cevaplar verelim.

İyi geceler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Arkadaşlar buradaki tavsiyeler ve yönlendirmeler genellikle şu şekilde oluyor 500tl ye klima var nasılsır? Aman aman sakın alma 2000 lira ver şunu al. Zaten bu soruyu soran kişi onu alma gücünde olsa sormadan alır. Ama bu şekilde soruyorsa ki Asınıfı bir klima için c sınıfı deniyorsa ben nasıl anladın diye sorarım yada hesabını nasıl yaptın derim? Netice olarak birbirimize yönlendirme yaparken mantıklı ve karşı tarafı yönlendirme amaçlı cevaplar verelim.

İyi geceler...

Yazdıklarınız tamamen doğru. Şahsen 9-10 metrekare oda ve sadece yazın soğutma için kullanılacak bir klimaya 1000-3000 tl arası bütçe ayıramazdım.
    Isıtma özelliğini kullanmayacağım, kaç derecenin altında çalışıp çalışmaması, veya randımanlı ısıtıp ısıtmaması beni ilgilendirmiyor. Ben sadece soğutmasına bakarım.
    Diğer klimaları araştırdım, zaten diğer markalarda 7000 lik cihaz bulmak zor, hatta yok denilebilir. 9000lik cihazlar da en az 750-900w çekiyor. (o da pahalı cihazlar)
    Zaten dikkatinizi de çektiyse burada satın almayı düşünenler küçük odasına soğutma sağlamak için satın almak istiyor, bunu da gayet başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.
    Örneğin kışın doğalgaz ile ısınıyorsanız ve sadece küçük bir odaya yazın soğutma sağlamak amacıyla almak istiyorsanız bence iyi bir seçim. Şu an keyfini çıkarıyorum
    640w'ın günlük sürekli kullanım ile ay sonunda faturaya ne kadar etki edebileceğini hesaplayabilirseniz, klimanın tüketimi hakkında düşünen arkadaşlara yardımcı olabilir.

• Merhaba 384 TL'ye klima bulmuşsunuz, hala alınırmı diye tartışılıyor, istanbulda butun koçtaşları, gungoren ve bakirkoy bayilerini aradım, hiç birinde şu an bu klima yok. yakin zamanda alan varsa lutfen yardim istiyorum, silivride gebzede bile olsa gidip alabilirim. bayiler 1 aydır yok satiyomuş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bofbo

Merhaba 384 TL'ye klima bulmuşsunuz, hala alınırmı diye tartışılıyor, istanbulda butun koçtaşları, gungoren ve bakirkoy bayilerini aradım, hiç birinde şu an bu klima yok. yakin zamanda alan varsa lutfen yardim istiyorum, silivride gebzede bile olsa gidip alabilirim. bayiler 1 aydır yok satiyomuş...

Dostum sadece bekoya bakma ben de bekoda bulamadım arçelikten aldım. Sadece üstündeki marka yazısı değişik, aynı cihaz. Arçelik-Beko aynı firmalar.
    Beko 5465D veya arçelik 70110 modelini araştır bayilere sor. Benim aldığım bayide de son bir tane cihaz kalmıştı onu ben aldım.
  • Tekrar merhabalar, bulamadım dediğim gün yenibosnada bir bayide buldum, atladim arabaya gittim aldim hem de 2 tane, biri yatak odasına digeri salona... hafta sonu montajını yaptılar, yatak odasına fazla bile geliyor (12m2), mecburen yatarken kapatmak zorunda kalıyoruz. salondaki ise içeriyi yeterince ferahlatıyor (16m2) vantilator parasina 10 taksitle klima kucuk odalar icin mutlaka tavsiye ederim, bu fiyata baska A sınıfı klima yok. (arcelik 70110 hariç tabii)
  • merhabalar arkadaşlar. ben manisa/akhisar da oturuyorum. UMUTCAN, sen beko gelmediği için arçelik 70110 modelini almışsın. bende bunu araştırıyorum ve senin verdiğin bir bilgi benim için çok önemli ; o da : EER: 3,21 ve COP: 3,69 olduğu bilgisi.

bu sana gelen klimanın kullanım kılavuzun da net olarak yazıyor mu? ben arçelik sitesinde bu modelin kullanım kılavuzunu bulamadım. ama 70020 modelinin kılavuzunu buldum o modelde de senin verdiğin değerler yazmakta. acaba karıştırıyor olabilir misin? yani kılavuzda 70110 modelinin özelliklerinde mi bu değerler yazıyor yoksa 70xxx serisi için mi yazıyor. yakın zamanda cvp verirsen çok sevinirim.

ya da bu değerler hakkında bilgisi olan başka arkadaşlar varsa ve ilgilenirlerse sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: seboist

merhabalar arkadaşlar. ben manisa/akhisar da oturuyorum. UMUTCAN, sen beko gelmediği için arçelik 70110 modelini almışsın. bende bunu araştırıyorum ve senin verdiğin bir bilgi benim için çok önemli ; o da : EER: 3,21 ve COP: 3,69 olduğu bilgisi.

bu sana gelen klimanın kullanım kılavuzun da net olarak yazıyor mu? ben arçelik sitesinde bu modelin kullanım kılavuzunu bulamadım. ama 70020 modelinin kılavuzunu buldum o modelde de senin verdiğin değerler yazmakta. acaba karıştırıyor olabilir misin? yani kılavuzda 70110 modelinin özelliklerinde mi bu değerler yazıyor yoksa 70xxx serisi için mi yazıyor. yakın zamanda cvp verirsen çok sevinirim.

ya da bu değerler hakkında bilgisi olan başka arkadaşlar varsa ve ilgilenirlerse sevinirim...

Kullanım klavuzunda yazıyor evet. Ama EER COP şeklinde değil. Soğutma / Isıtma verimlilik oranı şeklinde geçiyor.
    Fotoğraf çekebileceğim bir cihaz bulabilirsem o sayfanın ve enerji stickerının fotoğrafını çekebilirim. Enerji sticker'ında da A sınıfı (çok verimli) olarak gözüküyor.
    Soğutma 640W, Isıtma 620W olarak yazıyor. Bir klima için uygun değerler sanırım, 9000'likler 800w+ civarı çekiyor çünkü.
    70020 olayına gelince evet özellikleri tamamen aynı sanırım. 70020 pdf kullanım klavuzunu şimdi inceledim kumandası bendeki 70110 ile aynı, tüketim değerleri tablosu da aynı.(elimdeki 70110 kullanım klavuzuyla karşılaştırdım)
    Yani 70020 klavuzunu inceleyerek 70110 hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Arada tam ne fark var ben de bilmiyorum, kampanya için aynı seriyi farklı model altında çıkarmış olabilirler.(5465D ve 70110 şeklinde)

• Beko LG BKE 5465 D modelinde uyku modu var gözüküyor fakat arçelik 70110 modelinde yok görünüyor, bu ürünler aynı olduğuna göre birisinin özelliklerinde yanlışlık var, uyku modu özelliği var mı arkadaşlar?

Birde 20 mt2 çatı katı bir odaya yeter mi? Öyle buz gibi olmasını beklemiyorum zaten serinletsin yeter bana...
  • Uyku modu(timer ve fuzzy modu) da var 24 saat açılma/kapanma programı da var. İnternette bazı şeyler eksik yazılmış.
    Dediğim gibi 70020'nin kullanım klavuzunu inceleyin, elimdeki 70110 kullanım klavuzu ile tamamen aynı, bir fark göremedim.

Link :http://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR%5C8962831100.pdf

20mt2 ve çatı katı için yetersiz kalabilir, sonuçta yine soğutur ama kompresör sürekli çalışacağı için daha fazla elektrik tüketir diye düşünüyorum.
    9000'lik bir cihaz daha uygun olur gibi.(keşif hizmeti zaten ücretsiz çağırın kontrol etsinler derim) 10mt2 odadaki performansından fazlasıyla memnunum buz gibi yapabiliyor odayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Temmuz 2009; 5:09:26 >

• Peki çok teşekkür ederim @umutcan

Bende 9000 lik tam gelir hatta 12000 lik mi alsam diye düşünüyorumda, ucuz yolluda bişeyler arıyorum kirada olduğum için çok sağol tekrar.
  • umutcan bilgilendirdiğin için çok teşekkürler. uyku modu olması ve zaman ayarının 7 değil 12 saat olduğunu da senden öğrenmiş olduk. peki senin tecrübene dayanarak birşey daha sormak istiyorum. sonrasında bende artık siparişi vericem. sorum şu: benim dairede 5. yani en üst kat ama üzerinde komple çatı var. ayrıca odamın büyüklüğü 14 metrekare. çok bende sadece sıcaktan bunalmasam yeterli,ısıtmasını zaten düşünmüyorum. ne dersin yeterli olur mu?
  • Zaman ayarı bu modellerde 2 şekilde; birincisi 7 saatlik olan geri sayım timer fonksiyonu. 2. si ise 24 saat içinde herhangi bir saate ayarlayabileceğiniz açılma kapanma fonksiyonu.
    Mesela gece yattınız gece 3.00 da çalışsın sabah 5.00 da dursun gibi ayarlayabiliyorsunuz. 24 saat açılma + kapanma programı var yani. Ama geri sayım timer'ı tüm modellerde 7 saat.

@seboist
    Odanın ısınma durumu ve çevresel faktörler bu konuda önemli. Oda aşırı sıcak oluyorsa yetersiz gelebilir, ama güneş almayan ortalama sıcaklıktaki oda için 15mt2'ye kadar yeterli olur sanırım.
    Bunu işin uzmanlarına bırakırsanız daha iyi olur bence, ücretsiz keşif yaptırın en doğrusunu onlar söyleyecektir size. Zaten durum soğutmama durumu değil, 7000'likle 20-24mt2 bile belki soğur ama cihaz hiç durmadan çalışmak zorunda kalır. Cihazın soğutma kapasitesiyle odanın alanının orantılı olması gerekiyor. Mesela benim odam 10mt2 ama güneş alıyor + çok ısı üreten bir kasam var. Bu odayı soğutabildiğine göre 14mt2 aşırı güneş almayan bir odayı rahat soğutması gerekir. Hatta odada yüksek ısı yayan pc kasası gibi faktörler yoksa daha da rahat yetecektir.

• 2 gün önce klimayı siteden okuduğum kadarıyla verdiğim karar ve "gaz" ile aldım :) odam yaklaşık 10m2 ve pek güneş almıyor. Klima gayet yeterli oldu. Ama bütün gece çalıştırdım. 26-28 derece arasında çalıştırıyorum uyku boyunca ve tersiz gayet güzel bir uyku sağlıyor. Başlangıçta jet cool özelliğini de kullanıyorum 15-20 dk yeterli oluyor (hatta daha az) dediğim gibi çok performans zorlaması yapmadan kullanıyorum.. Şimdi kafamdaki soru şu ki acaba bu ay faturam nasıl gelecek? ortalama bir hesap yapabilecek biri var mı?
    babamlarda arçeliğin a sınıfı 9000lik bir modeli var. 12 saatte 3tl yakar demişler ama neye göre? hep 18dereceye ayarlayınca mı? yoksa ortalama kullanımla mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cerbeyn

2 gün önce klimayı siteden okuduğum kadarıyla verdiğim karar ve "gaz" ile aldım :) odam yaklaşık 10m2 ve pek güneş almıyor. Klima gayet yeterli oldu. Ama bütün gece çalıştırdım. 26-28 derece arasında çalıştırıyorum uyku boyunca ve tersiz gayet güzel bir uyku sağlıyor. Başlangıçta jet cool özelliğini de kullanıyorum 15-20 dk yeterli oluyor (hatta daha az) dediğim gibi çok performans zorlaması yapmadan kullanıyorum.. Şimdi kafamdaki soru şu ki acaba bu ay faturam nasıl gelecek? ortalama bir hesap yapabilecek biri var mı?
    babamlarda arçeliğin a sınıfı 9000lik bir modeli var. 12 saatte 3tl yakar demişler ama neye göre? hep 18dereceye ayarlayınca mı? yoksa ortalama kullanımla mı?

Bu konuyu ben de merak ediyorum, ayrı bir topic açmıştım 640w 10 saatte ne kadar yakar şeklinde. Durum tarifeye göre değişir tabi ama standart tarife üzerinden en pahalı gelebilecek değeri hesaplamak lazım.
    Elbetteki 25 derecede çalışması ile 18 derecede çalışması aynı olmayacaktır. Çünkü oda sıcaklığını 25-28 derecede tutmak daha rahat olduğu için klima daha az çalışıp duracaktır.
    Ben en düşük 24 derecede kullanıyorum, gerisi çok soğuk geliyor bu sefer de hasta olunabilir aşırı soğuk yüzünden. En mantıklısı da sanırım gece %50 indirimli tarifeye geçip çalışmasının büyük kısmını saat 10'dan sonraya almak.

Akıllı sayaç 3lü tarife :
    * (06:00 - 17:00) arası gündüz, normal tarife.
    * (17:00 - 22:00) arası puant, pahalı tarife.
    * (22:00 - 06:00) arası gece, ucuz tarife.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 14 Temmuz 2009; 11:47:44 >

• bu klimayi kullanan arkadaşlardan klimanın üretim yerinin neresi olduğunu belirtirse iyi olur..
    çin mali mı yoksa kore malı mı?

Arçelik ve beko klima sınıfını genellikle uzakdoğu ülkelerinden tercih ediyor.

Eğer ürün kore malı ise tercih edilebilir.

Çin malı ise aslla tercih etmem..
  • Teknik servisin dediğine göre parçaları koreden gelip Türkiyede montajlanıyormuş. Parçaları lg klimalar ile aynı. Hatta kullandığı kumanda da lg tipi.
    Üstünde Türkiye'de üretildiği yazıyor kore veya çin hakkında bilgi yok. Arçelik-Beko klima teknolojisini ve parçalarını lg'den alıyor deniliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.