Şimdi Ara

Beko Led tv , Aydınlatma arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkse iyi akşamlar, TV seyrederken birden görüntü gitti ama ses gelmeye devam ediyordu . bende telefonun flaşını TV ekranına tuttum ve ekranın çalıştığını gördüm . yani sorun led aydınlatmada.
    Acaba soketi falan mı gevşemiştir , kendim açsam kurcalasam yapabilir miyim , yoksa tamirci mi çağırmalıyım ,
    birde piyasayı bilen arkadaşlar , bu LED aydınlatma tamiri ne kadar tutar acaba ???



  • Led barlarınız arıza yapmıştır.

    Bu arıza durumunda %20 olasılıkla Besleme kartı converter hattı arızası
    %80 olasılıkla led barların chip arızası ile karşılaşırsınız.

    Barların fiyatına göre değişmekle birlikte ortalama 160-250Tl arası değişir. Tabi hizmeti veren kişi veya işletmeye göre de değişir.

    Led bar değişimlerinde hücre kırılma risklerinin yüksek olması, Kırıması durumunda genelde karşılaşılan ''Abi şimdi senin bu panel zaten kırıkmış da biz ışık gelince fark ettik'' gibi mahalle esnafı durumlarına maruz kalıp mağdur olmamak adına işlemlerinizi Yetkili Serviste yaptırmanızı tavsiye ederim. En azından resmi ve kurumsal bir muhatap var karşınızda. Lakin normal tamirciye göre kısmen yüksek bedel ödeyeceğiniz aşikar.

    Bu yüksek bedelin arkasında yatan gerçek neden tamircilerin ucuz yapıp yetkili servislerin pahalı yapması değil, yetkili servislerin kaç çhip veya kaç bar arıza yaparsa yapsın led chip ömrü nedeniyle barların TAMAMINI değiştirmesi, ancak normal tamircide chipe bypass uygulaması veya arızalı olan kısmın değiştirilmesi durumlarının olduğunu da hatırlatmak isterim.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ledler bozulmuş , yaptırdım.
  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beko led tv de ses var goruntu yoksa televizyonun icerisindeki aydinlatmaya yarayan led bar patlamis olabiliyor.başima . geldi televizyon tamircisine goturdum.1tane led bari degistirdim dedi.150 tlye yapti 6ay sonra başka diger ledlerden bir tanesi patladi .seri baglanti oldugu icin 1tanesi patladiginda hic biri yanmiyor.ve goruntu aydinlatma olmadigi icin gelmiyor. bende beko yetkili servise goturdum.yetkili servis te 200tlye butun led barlarin tamamini degistirdiler. orjinal malzemeyle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.