Şimdi Ara

Beko Bulasik Makinesi PCB Yanmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beko DVN04X20W model bir bulasik makinem var ve dun calisirken bir anda kapandi ve salter atti. Tekrar actigimda programi iptal ettikten sonra suyu bosaltti ve ekrandaki tum isiklar yanmaya basladi ve makine ondan sonra hic calismadi. Ben de anakartini soktum ve resimlerdeki gibi bir yanik gordum. Sizce anakart alip taksam duzelir mi yoksa baska bir sorun olma ihtimali daha mi yuksektir?

Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektronik arızası var.
    Yeni anakart takarsanız, makine yine eski günlerdeki gibi çalışacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin cok tesekkurler Muhsin Bey. Icimi rahatlattiniz. Umarim o sekilde hallolur. Peki sizce neden olmus olabilir bu problem? Oturdugum bolgede voltaj problemi de olmuyor pek.
    Tesekkurler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Smps kartlarda genel arıza türüdür.
    Pwm çip arızası dır. çipin değişmesi gerekir.
    Teknik bilginiz olmadığından, kartın değişimi uygundur.
    Kolay gelsin.

• Tecrübeye itibar edin ama her ihtimali göze alın. Başka sorun da hazırda bekliyor olabilir ve kartın aynı ya da başka yerinin yanmasına sebep olabilir. Genelde tereddütlü işlerde "seri lamba" ile enerji verilir ve seri lambanın sistem boştayken tam parlaklıkta yanması arızanın devam ettiğini gösterir, seri lambasız patlar demektir.

Pek tabii seri lamba da gerilim düşüklüğüne sebep olur ve acaba hassas devrelerde başka soruna sebep olur mu diye düşündürür.

Var olan kartın tamir edilebilme ihtimalinin değerlendirilmesi lazım. Eğer arızadan sonra işlevine devam etmişse, kısmi tamir ile düzeltilebilir belki. Ölçüm yapılması lazım. Kart üzerindeki yolları uçuran patlama güç unsurunun/yolunun arızasını düşündürmekte. Mini/smd parçalardan 3 ayaklı olanlar transistör olsa gerek, karttaki güç işlerini halleder.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler Muhsin Bey.

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler hocam yorumunuz icin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhabalar. Dun yeni kart elime ulasti ve degisimini yaptim. Su an sorunsuz calisiyor. Tekrar tesekkurler arkadaslar.

• LuckySlevin kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanılsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.