Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam.

Ben de gelecek kusaklar icin endiseliyim.

Ben sana baska bisey soylim.

İnsan kalitesi inanilmaz dustu.

Hani ikili iliskiler neyse, bir tesekkur etmeyi bilmeyen, bir yayaya yol vermeyi bilmeyen, hayvan sevmeyen kalitesiz insanlarla doldu ortalik.

Ben nerde benden buyuk biriyle karsilassam hemen actiriyorum eski defterleriEski insanlari dinledikce kendi kusagimdan sogudum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Piri Reis üniversitesinde okuyorum ve iktisada giriş dersimizin hocası Prof. Dr. Kaya Ardıç. Ben şahsına münhasır bazı bilgiler ile piyasada dolaşan ve 2015 te kullanım telifi biten parayı amerika geri çektiğinde başta bizim gibi ekonomik özgürlüğünü borç al borç öde sistemi ile geçiştiren ülkeler çok büyük sıkıntı çekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Aynen hocam.

Ben de gelecek kusaklar icin endiseliyim.

Ben sana baska bisey soylim.

İnsan kalitesi inanilmaz dustu.

Hani ikili iliskiler neyse, bir tesekkur etmeyi bilmeyen, bir yayaya yol vermeyi bilmeyen, hayvan sevmeyen kalitesiz insanlarla doldu ortalik.

Ben nerde benden buyuk biriyle karsilassam hemen actiriyorum eski defterleriEski insanlari dinledikce kendi kusagimdan sogudum.

evet bu gözlemledikleriniz maalesef doğru ama emin olun buna da sebep Akp. oldu

aile yapımızı mahvettiler ama sorsan kabul etmezler

cuma günleri hocalar vaaz veriyor ,şunu yapmayın bunu yapmayın diye ama bakıyorsun caminin cemaatinin yaş ortalaması 35-40 falan ancak ,hele 60-70 yaşına gelen dedeler bu yaşta zaten ne yapabilecekse :)

düşünüyorum ve diyorum ki ,yahu bu dünyada sadece erkekler mi yaşıyor ,tüm boşanmaları erkekler mi istiyor (içimden tabi)

sanki cani kadın hiç mi yok bu dünyada ?

işi öyle bir hale getirdiler ki ,çocuğuna ses çıkartamayan ,eşine öf bile diyemeyen pısırık bir erkek modeli

ha ilk başlarda böyle erkekleri kadınlar çok seviyor ama sonrasında onlarında genlerinde olan dişilik ortaya çıkınca sen nasıl erkeksin deyiveriyor

özetle erkekler paspas durumuna getirildi ve buna dayanamayan erkek ya boşanıyor yada aslan damarı ortaya çıkıp her şeyi yapıyor

işin ilginci haber7 gibi bir sitede dahi bu kanunlar çıkmadan önce bir kadın yazar ,yapmayın etmeyin bunun sonucu çok kötü olabilir dedi ama kim dinler

• ekonomik krizin sorumlusu akp degil cehape zihniyeti ve cemaatin oyunlari olacaktir.
    o sebeple boşverin ekonomi falan, yollar duble , arabalar var bak bissuru, her yer bina olmuş ekonomi muthis.
    cehape istemiyor tabi bunu, onlar sorumlu olur birseyler olursa

• Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    kötü olan olaylara sorumlu bulmakta üstlerine yok , o konuda haklarını yememek lazım

ama övünme olunca ,olum siz ne diyorsunuz duble yollar ,köprü ,hızlı tren ,havaalanı yapıyor derler

yani kısaca iyi olanı onlar ,kötü olanı hep başkaları yapıyor

ustalık dönemi dedikleri bu olsa gerek
  • Dışarıya satabileceğimiz hiçbir ürün var mı? bence yok. Modası geçmiş askeri oyuncakları satamayız. Tramway,hafif raylı tren, otobüs gibi yeni üretmeye çalıştığımız ürünler tam anlamıyla satabileceğimiz halde değil. Eh üretebileceğimiz bütün ürünleri de daha ucuz olduğu için Çin'den getirtiyoruz.

İhracat yapabileceğimiz bir konumda değiliz bu yüzden dış açık iyice büyüyecek ve BENCE DE GLOBAL BİR KRİZDEN KURTULAMAYIZ.
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    kötü ürünü artık günümüzde Afrika'ya bile satamayacağımız bir gerçek

artık tüm dünya ucuzu ve kaliteliyi öğrendi , tabi aynı zamanda bir ürünün daha iyisini daha ucuza almanın yöntemlerini de öğrendiler

misal biz dahi gerekirse bir ürünü yurt dışından kendimiz alıp getirtebiliyoruz

çağ övünme çağı değil ,teknoloji ve sürat çağı ama asıl önemlisi bunu anlayacak /anlatacak insan sayısı önemli

duble yol yaptık diye göklere çıkabilen bir millete bunları anlatabilmek pek kolay olmuyor
    artık üretimde aranan ekonomi, ekonomi noktası aşıldıktan sonra sürdürülebilirlik. Bizimkiler ise hala doğaya zarar verip beton dikme peşinde, akılları sıra kendileri dünyalıklarını doğrultup günü kurtaracaklar
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    başka bir şey yapamadıkları için olabilir mi acaba :)

ben böyle bir ülke insanı görmedim

eline akıllı telefonu alır ,evine lcd. televizyonu alıp hiç düşünmeden kullanırken nasıl olur da yapılan betonlara hayranlık duyar ?

bunu çözdüğümde zaten herkes gibi normal bir Türk vatandaşı olacağıma inanıyorum :)
  • Arkadaşlar lütfen şu harika yazıyı okuyun

Futbol yazısı değildir

http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/yilmaz-ozdil/alo-fatih-alo-imparator-fatih-648528/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Arkadaşlar lütfen şu harika yazıyı okuyun

Futbol yazısı değildir

http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/yilmaz-ozdil/alo-fatih-alo-imparator-fatih-648528/

Çok iyi

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    sadece başlığını ve sonunu alınca olay ortaya çıkıyor :)

burası yazının başı ;

Alo Fatih… Alo imparator Fatih

Medyayı “Alo Fatih”lerle yönetmeye çalışan asrın lideri, futbolu da “Alo imparator Fatih”le yönetmeye kalkınca, folluk olduk.
    Gelen takıyor, giden takıyor.

burası sonu :)

Futbol, asla sadece futbol değildir.
    Top, AKP’nin ağlarında…
    Haberi yok.
  • ABD'de Avrupa'da sosyal konut sınıfında yüzüne bakılmayan dikey mimarı 1+1 konut , rezidans diye milyonluk fiyatla bizim beyaz Türklere yedirenler oldukça Türkiye'de beton sevdası mı biter la haha
  • Gidişat hepimizce kötü art niyetle düşünmeyen herkes farkında şimdi tek tek esnafın çiftçinin emeklinin durumunu yazmaya memurun borçluluk oranından bahsetmeye gerek yok görmek isteyen görür diyecegim o ki inşallah bir kriz çıkmaz çıksa da buradaki kimsenin önleyecek gücü yok bu durumda herkes olasi bir krizden önce kendi ekonomisini ayarlayıp borçları bitirip mümkünse tasarrufa geçmeli

Bu arada 7 yılda bir oranı çok ilginç geldi. Bir açıklaması var mı ? Ve neden 2015 ?

• Büyük ihtimal ekonominin çarkları ile alakalı çünkü belli bir cari açığımız var ve bu açık hep devam ediyor.Belli noktadan sonra sanırım sürdürebilir hale gelmiyor. Yani şöyle düşünün sizin maaşınız ile harcamalarınız arasında fark var, kredi çekiyorsunuz,borç alıyorsunuz,kredi kartı ile ödüyorsunuz ama belli noktadan sonra bunlarda işe yaramıyor. Tabi bu süre 7 mi dir 10 yıl mıdır bilemem ama belli aralıklar ile krize girdiğimiz aşikar.

Kriz olmasını kimse istemez ama durum gerçekten iç açıcı hale doğru ilerlemiyor, keşke ilerlese.
  • Yok yok 7 dogrudur.

Ben de konuyu acarken bunu dusunmustum.

Sonucta batiyoruz, borc aliyoruz, ozellestiriyoruz ve sonra tekrar kriz.

Yilmaz Ozdil'in de bana katilmasina sevindim

• Bende merak ettim bu 7 yıl nedir , yoksa yeni bir element mi doğdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photographer Boy

Bu arada 7 yılda bir oranı çok ilginç geldi. Bir açıklaması var mı ? Ve neden 2015 ?

bilmem belki alışkanlık olmuştur
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.