Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cok guzel konu malum egitim sezonunun acılmasına bisey kalmadı yerimizi alalım
  • mesaj
  • KFC'deki gibi kanat veya butları hazırlamak için de tarif bekliyoruz
  • @mehmetferhat çiğ köfteden vazgeçtiniz heralde

    KFC Tavuğu

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler

    3 adet tavuk göğsü, but ya da kanat ne isterseniz
    1 su bardağı un
    1su bardağı mısır unu
    2 yumurta
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kekik
    2 diş sarımsak
    zeytinyağı

    Yapılışı

    Öncelikle tavukları suyun altında yıkıyoruz ve eğer göğüs eti kullanacaksanız şeritler halinde doğruyoruz. Sonra doğradığımız tavukları una buluyoruz. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıyoruz ve içerisine rendelenmiş sarımsak, pulbiber, tuz, kekik, karabiber (İsterseniz sadece tuz ve pul biber olabilir) ekleyip iyice karıştırıyoruz. Unlanan tavukları bu karışıma ilave ediyp, iyice yediriyoruz ve karıştırıyoruz.

    Una ve yumurtaya bulanmış olan tavuklarımızı en son mısır ununa bulayarak, derin tavada çok fazla olmayan yağda kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını alıyoruz ve birazcık soğuduktan sonra direkt ellerle dalıyoruz kendisine.

    Afiyet, bal ve şeker olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusty -- 25 Temmuz 2011; 11:57:35 >




  • gerçekten yararlı konu. mercimek köftesinin de tarifini alabilirmiyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty_

    @mehmetferhat çiğ köfteden vazgeçtiniz heralde

    KFC Tavuğu

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler

    3 adet tavuk göğsü, but ya da kanat ne isterseniz
    1 su bardağı un
    1su bardağı mısır unu
    2 yumurta
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kekik
    2 diş sarımsak
    zeytinyağı

    Yapılışı

    Öncelikle tavukları suyun altında yıkıyoruz ve eğer göğüs eti kullanacaksanız şeritler halinde doğruyoruz. Sonra doğradığımız tavukları una buluyoruz. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıyoruz ve içerisine rendelenmiş sarımsak, pulbiber, tuz, kekik, karabiber (İsterseniz sadece tuz ve pul biber olabilir) ekleyip iyice karıştırıyoruz. Unlanan tavukları bu karışıma ilave ediyp, iyice yediriyoruz ve karıştırıyoruz.

    Una ve yumurtaya bulanmış olan tavuklarımızı en son mısır ununa bulayarak, derin tavada çok fazla olmayan yağda kızartıyoruz. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını alıyoruz ve birazcık soğuduktan sonra direkt ellerle dalıyoruz kendisine.

    Afiyet, bal ve şeker olsun


    Yok çiğköfteden hiçbir zaman vazgeçmem. Çünkü çok seviyorum Tarif için teşekkürler.




  • Bir tarif de ben isteyeyim.

    Bu sıcak yaz günlerinde ne gider. Ayranlı çorba :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raskol

    Bir tarif de ben isteyeyim.

    Bu sıcak yaz günlerinde ne gider. Ayranlı çorba :)


    Offffffff şimdi olsaydı bir saldırırdım o biçim
  • O zaman hemen geliyor tarifi. Akşama da eve gider gitmez yapacağım kendime, felaket canım istedi

    Ayran Çorbası/Ayran Aşı Çorbası/Soğuk Çorba/Yarma Çorbası/Sizin Yörenizde Adı Neyse

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler:

    1 ya da 2 su bardağı aşurelik buğday
    4 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı nohut
    Nane
    Tuz
    Su
    İsteğe göre sarımsak
    Zeytinyağı

    Yapılışı:

    Nohutları ve buğdayları pişirmeden birkaç saat önce ıslatsanız iyi olur. Sonra derin bir tencereye su koyup, aşurelik buğdayı (yarma) ve nohutu koyup, orta ateşte iyice yumuşayana kadar kaynatın. Kaynama işlemi bittikten sonra bir kenara alıp iyice soğuması için bekleyin. Yarma ve nohut soğuduktan sonra ayrı bir kapta yoğurdu çırpın ve çırptığınız yoğurdun üzerine yarma ve nohutları ekleyin. Daha sonra da soğuk su ilave ederek tuzunu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. İsterseniz bu sırada bir iki diş sarımsağı dövüp, içine atabilirsiniz.

    Sonra bir tavada yağı kızdırın ve üzerine nane ekleyin. Çok fazla kavurmanıza gerek yok, nanenin kokusu çıksın yeter. İsterseniz ocaktan aldıktan sonra yağın içine pul biber ekleyin ama dikkat edin. Pul biberi ocaktayken koyarsanız çok çabuk yanabilir.

    Sonra kaseye çorbanızı alın, üzerine naneli yağı dökün ve oturup bir güzel yiyin bu sıcak havalarda.




  • Konu çok bombaymış mesajım bulunsun.
  • Ayari tutturmak cok onemli mi?
    Gecen bi makarna yapayim dedim sadece kotu oldu o derece beceriksizim
  • Tabii ki, o yüzden tarifleri hep bardak, kaşık ölçüsüyle veriyorum ben. Yemek yapacağınız zaman sorun burdan eğer forumdaysam anında tarif ederim. Bu arada makarna bile mi kötü oldu? Nasıl başardınız?
  • PATLICAN EZMESİ
     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

    Malzemeler
    Domates , Sivri Biber(Acılı daha güzel oluyor) , Patlıcan , Sarımsak,Tuz ,Sıvıyağ
    Patlıcanı aynı patates kızartır gibi kabuklarıyla beraber bol yağda kızartıyoruz.Bir iki delik delin Patlamasın
    Kızarmış patlıcanı alıp soyuyoruz 2 parçaya bölüp sonra havanda sarımsak döver gibi eziyoruz.Çokta fazla ezmeyin lifli halde olsun yine.
    Biberi Tost makinasında közlüyoruz en iyi orda oluyor biberide eziyoruz aynı patlıcan gibi havanda ezmemiz daha iyi bunu.
    Sonra domatesleri menemen yapar gibi kare kare doğruyoruz yağda kızartıp menemen kıvamını alınca indiriyoruz. Bir kaba patlıcan , domates , biberi karıştırıyoruz tuzunu atıyoruz birazda yağ gezdirin üstünde fena olmaz.Sarımsağı dövün ve onuda karıştırın yemeğiniz hazır En güzeli ekmek batırıp yemek




  • ton balıklı makarnayla bir yere kadar

    okul dönemi lazım olur bu konu
  • Kısır tarifi yok yalnız, bu konuda kırgın olmak üzereyim size dusty_
  • Peki techraven, henüz istediğiniz içli köftelerin SS'lerini göremedik ama olsun, kısır tarifini de vereyim

    Kısır

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler:

    1 su bardağı ince bulgur. (Esmer bulgur olursa daha iyi olur, çiğ köftelik bulgur diye de satılabiliyor.)
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası (bu şart)
    1 diş sarmısak
    4 yeşil soğan
    2 kuru soğan
    2 domates
    Yarım demet maydanoz
    1.5 kahve fincanı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı nar ekşisi (bu olmazsa olmaz)
    1 adet limon suyu (damak tadınıza göre kontrol ederek ekleyin, hepsini bir anda dökmeyin)
    2 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    2 yemek kaşığı kuru nane

    Yapılışı:

    Bir tencereye bulguru koyun ve üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve ocağa koyun. Beş dakika sonra tencerenin kapağını açın ve bulgur suyu çekmişse tahta bir kaşıkla karıştırın. Sonra bulgurdan bir parça yiyip sertliğine bakın. Eğer sert geliyorsa yarım su bardağı sıcak su daha ekleyin. Kapağı kapatıp suyu çektirin ve tencereyi ocaktan alın. Bu ocakta pişirme işlemi daha çok değirmende öğütülmüş bulgurlar için gerekiyor çünkü onlar sadece ıslatmakla yumuşamıyor. Eğer fabrika tipi bulgur aldıysanız bu işleme gerek kalmayabilir. O zaman sadece sıcak suyu ekleyip, ağzı kapalı olarak dinlendirmeniz yeterli gelir.

    Tahta kaşıkla karıştırıp bulguru biraz soğutun. Biber ve domates salçasını ekleyin. İyice özümsenene kadar hafifçe bastırarak karıştırın. Kimyonu, toz kırmızı biberi, kuru naneyi ekleyin ve karıştırın. En son sarmısağı, yeşil soğanı, kuru soğanı, minik minik doğranmış domatesleri, maynanozu, taze naneyi ekleyin karıştırmaya devam edin. Nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ekledikten sonra biraz soğumasını bekleyin ve oturup afiyetle yiyin.




  • favorilere aldım
  • Mesajım bulunmazsa ayıp eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rüzgar81

    Diğer konudan çopy paste yapıyorum. Yemek cok basit okuduğunuzda anlayacaksınız.
    --------------

    Size Alman usulü Schnitzel ve yaninda patates kavurmasi tarifi vereyim. Olculerle uğraşmıyorum ben :)

    Kesinlikle tavsiye ederim.

    İstediğiniz kadar tavuk göğsü(sinirsiz olmasına dikkat edin)
    Tavuklar biftek seklinde kesilir eğer hazır degilse. Büyük olmalı tercihen.
    Tuz ve karabiberle harmanlanir.
    Tavukları su sıralama ile hazırlayın.
    Una bandirin, sonra çırpılmiş yumurtaya ve en son galete ununa.
    Galete unu kurumuş ekmegi robottan geçirerekde elde edebilirsiniz.
    Sıvı yağ ve margarini geniş bir tavada ısıtın ve tavukları orta derece ateşte kizartin.
    Kizartirken sürekli yağ azalacağından ara ara hem sıvı yağ hemde margarin ekleyin.

    Yanına patates kavurması
    Patatesleri haslayin(suya tuz) ve soyduktan sonra küçük parçalara bölün. Yağda önceden kavrulmuş soğanlara ilave edin. Tadına bakıp tuz ekleyebilirsiniz. Biraz karabiberle 20 dakika orta ateşte kavurun.

    Yemek hazır ve cok lezetlidir gercekten. schnitzellerin üzerine limon sıkılır. Yanına kendinize göre birde salata yapın.

    Bu arada patates kavurması daha uzun sürdüğünden önce yapılmalı.



    O bahsettiğiniz patates kavurmasının üzerine (ki patatesleri parça parça kalacak, yani ezilmeyecek) patates miktarına göre 1,2 veya 3 yumurta kırıp tavanın üzerini bir kapakla kapatıp 2-3 dakika daha pişirmeyi deneyin. Almanya'da bu şekilde de yeniyor (Bratkartoffel).

    Konu çok güzelmiş. Takibe bugün başladım.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.