Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Listede güzel tarifler var. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 26 Mayıs 2012; 11:55:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Tam kilo verme çalışmalarına başlamışken Fondü tarifi çok güzel geldi.
    Tenks!
    Çok ağır değil ama bak bu tatlı. Tek olayı Nutella'da. O da kalorisi çabuk yakılan bir şey. Bir kase yersen hiçbir şey olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Levopron

Dusty Prenses kardeşim bende sizden un kurabiyesi tarifi isyitorum bugün yapmaya çalışacağım dışarıda çok pahalı

Çok kolay bir un kurabiyesi tarifi geliyor o zaman.

Un Kurabiyesi

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi

Malzemesi

1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    1 su bardağı Pudra çekeri
    3 su bardağı Un
    Vanilya

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarinin üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekliyoruz. Un kurabiyesinin güzel olmasının sırrı iyi yoğurmak. Bu margarinle pudra şekerini iyice karışıncaya kadar yoğuruyoruz. Sonra üzerine yavaş yavaş 3 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. İlk başlarda çok kıvamsız, dandik görünecektir ama siz yoğurmaya devam edin. Ne kadar yoğurursanız o kadar hamur kıvamına gelir. Kollarınız yorulacaktır biraz ama yorulmak yok. Unu koyduğunuz sırada 1 paket vanilyayı da eklemeyi unutmayın. Bu margarinin kokusunu ve tadını bastıracaktır.

Hamur kıvamına geldikten sonra istediğiniz gibi şekil verin. Ben genelde kalın ve uzun rulo yapıp dikdörtgen olarak kesiyorum. Yuvarlak da yapabilirsiniz, kalıpla da kesebilirsiniz. Tercihinize kalmış.

Fırını 160 derecede ısıtıyorsunuz şekil verme işlemi sırasında. Sonra ısınmış fırının orta gözüne tepsiyi yerleştirip 25 dakika kadar hiç kapağını açmadan pişiriyorsunuz. Zaten maksimum 30 dakikada pişer un kurabiyesi. Altı ve üstü kızarmayacak. Kızarırsa da sorun değil. Üstüne pudra şekeri döker kapatırsınız

Yaptım valla.Mükemmel ötesi birşey oldu.Yanlız birdahaki sefere margararini biraz daha az koyacağım.Birde bu kurabiyenin pastanelerde neden pahalı olduğunu anlamadım.O kadar zor birşeyde değil.(ben yaptığıma göre)

Fotoğrafı:

Tarif için de teşekkürler.

• reserved
  • bulunsun
  • Benim mesajım yok muymuş bu konuda hayret.
  • Çok iyi konu, teşekkürler.
  • gurbetteyiz yav , yapmayın böyle
  • Yok mu yeni tarif isteyen?
  • Faydalı bir konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunmalı. 10 numara konu.

• Mesajım otlansın
  • Konu benim için çok iyi seneye eve çıkmamdan dolayı, acaba italyan salatasının tarifini alabilir miyim?
  • bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

shanke@ bizim yörede ekmek aşı denir bu yemeğe, ben de çok severim. Çok kolay ve güzel bir yemektir.

evet :) ben geçen evde anneme yaptım. Annem sahte mantı olmuş bu dedi :):)

@dusty

ana sayfaya eklemiyomusun tarifi mi? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanke -- 29 Mayıs 2012; 19:52:30 >
  • kalsın şurada, muhteşem konu, @dusty_ ellerine sağlık
  • İtalyan Salatası

Mazlemeler:

1 kutu garnitür konservesi
    Jambon veya salam
    Kornişon turşu
    Yarım bardak mayonez
    Tuz

Yapılışı:

Bir kutu hazır garnitürü yıkayıp, iyice suyunu süzdükten sonra yarım su bardağı mayonez, küçük kesilmiş jambon veya salam ve kornişon turşu ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. İşte bu kadar basitttir İtalyan salatası.

• KEKİKLİ TAVUK SALATASI

Malzemeler:
    1 adet tavuk göğsü
    1 tutam roka (olmasa da olur)
    1 adet hıyar
    istediğin kadar siyah zeytin
    Yarım göbek marul
    4 adet kiraz domates (kiraz domates olmak zorunda değil ama küçük küpler halinde doğranmalı)
    1 çorba kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı tane mısır

Yapılışı:
    Tavuk göğsünü küçük parçalara doğradıktan sonra kekikle kaplıyoruz. Fırında pişiriyoruz ya da az yağda teflon tavada kızartıyoruz. Et piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta göbek salatayı ve rokayı yıkıyoruz. Göbek marulu istediğimiz büyüklükte doğruyoruz üzerine rokayı kırma olarak koyuyoruz. Kenarlarına kiraz domatesleri küçük küpler halinde doğrayıp salataya ekliyoruz. Hıyarı da dilimledikten sonra dilimleri dörder parça halinde kesiyoruz. Siyah zeytinleri de ayıklayıp ekliyoruz. Üzerine mısır taneleri serpiyoruz. Üzerine nar ekşisi döküyoruz. karıştırdık mı tamam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pronefroz -- 30 Mayıs 2012; 17:32:27 >

• Bu arada uzun zamandır canım fırında makarna istiyor :) zahmet olmazsa tarif alabilir miyiz :))

• zerde biliyosan anlatabilirmisin
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.