Şimdi Ara

Behçet hastalığı olan biri askerlikten muhaf olabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
12.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim 20 yaşında ve 1 sene önce behçet teşhisi konuldu.
    Normalde 30 40 yaşlarında ortaya cıkmasına ragmen genetik olup tedavisi yok
    Stres hastalığı ilerletiyor ben bu durumundan dolayı askerlikte sıkıntı çekeçeğini düşünüyorum
    Çünkü sürekli temiz olmalı vücüdunu korumalı stres yapmaması gerekli bunlar askeriyede zorlanacagını ve hastalıgının ilerliyecegini dusunuyorum ki haklıyımda acaba askerlikten muhaf olma gibi bir durumu olabilirmi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Behçet Hastalığı Olan Kişiler Askerlikten Muaf Olabilir Mi?

Behçet hastalığı kronik bir inflamatuar hastalıktır ve çeşitli semptomlara neden olabilir. Askerlik hizmeti fiziksel ve zihinsel zorluklar barındıran bir süreç olduğundan, Behçet hastalığına sahip kişilerin askerlikten muaf edilip edilmeyeceği merak konusudur.

Behçet hastalığının askerliğe engel olup olmadığı, hastalığın şiddeti ve semptomlarına göre değişir. Hastalık hafif seyrediyorsa ve günlük aktiviteleri önemli ölçüde etkilemiyorsa, askerlik hizmeti için uygun görülebilir. Ancak hastalık şiddetliyse ve önemli sağlık sorunlarına neden oluyorsa, askerlikten muaf olma olasılığı yüksektir.

Askerlik muayenesi sırasında, Behçet hastalığı tespit edilirse, hastalığın şiddeti bir sağlık kurulu tarafından değerlendirilir. Sağlık kurulu, hastalığın askerlik hizmetine uygunluğu etkileyip etkilemeyeceğine karar verir.

Behçet hastalığına sahip kişilerin askerlikten muaf olup olmayacağını belirlerken, hastalığın aşağıdaki semptomlarının şiddeti göz önünde bulundurulur:

• Ağız içi yaraları
    • Genital yaralar
    • Cilt lezyonları
    • Göz iltihabı
    • Eklem ağrısı
    • Bağırsak sorunları
    • Nörolojik semptomlar

Şiddetli Behçet hastalığına sahip kişilerin askerlikten muaf olma olasılığı daha yüksektir. Hastalığın tedavisi için kullanılan ilaçların yan etkileri de askerlik hizmetine uygunluğu etkileyebilir.

Behçet hastalığı olan kişiler, askerlik muayenesi sırasında hastalıklarını sağlık kuruluna bildirmelidir. Sağlık kurulu, hastalığın askerlik hizmetine uygunluğunu değerlendirmek için gerekli tıbbi belgeleri isteyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • guncel arkadaslar
  • büyük ihtimalle olur.takip gerektiren bir hastalık.bence olmalı
  • evet askerlikte zorlanacaktır hastalıgı ilerliyecektir kesin bir tedavisi olmayan hastalık ilerlememesi için uğraşıyoruz bizde o yüzden
  • vallaha hocam şunu söyleyimki eğer behçet hastalığından dolayı askerliğe elverişsiz raporu alabilecekse bunu hiç gitmeden önce alması gerekir.gittikten sonra hepatit c olsan nafile daha geri göndermezler.bizzat asker arkadaşım vardı hepatit c. tabağı kaşığı ayrıydı gündüz yoğun güneş ışığına maruz kalamıyodu ve şırnak gibi bi yerde gece nöbet tutarak ve ayrı kaplarda yemek yiyerek askerliğini bitirdi. çok yanlış ve olmaması gereken bişey ama gittikten sonra çürük alır mantığıyla göndermeyin.
    ikinci olarak bildiğim kadarıyla behçet hastalarının genel olarak ağzında,gözünde ve cinsel organında yaralar çıkabiliyo.tahminen söylüyorum bi bilgiye dayanmadan eğer gözlerinde yara çıkıyosa çürük alabilir.ama ağız yada cinsel organsa kolay kolayına alamaz.tabi yinede bi doktora sormak en mantıklısı
  • Psikolojik hastalıklarda muafiyet veriliyor (delilerde falan) diye biliyorum ben ama hiçbir sağlık sıkıntısı yoksa fiziken askere alırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumak

vallaha hocam şunu söyleyimki eğer behçet hastalığından dolayı askerliğe elverişsiz raporu alabilecekse bunu hiç gitmeden önce alması gerekir.gittikten sonra hepatit c olsan nafile daha geri göndermezler.bizzat asker arkadaşım vardı hepatit c. tabağı kaşığı ayrıydı gündüz yoğun güneş ışığına maruz kalamıyodu ve şırnak gibi bi yerde gece nöbet tutarak ve ayrı kaplarda yemek yiyerek askerliğini bitirdi. çok yanlış ve olmaması gereken bişey ama gittikten sonra çürük alır mantığıyla göndermeyin.
    ikinci olarak bildiğim kadarıyla behçet hastalarının genel olarak ağzında,gözünde ve cinsel organında yaralar çıkabiliyo.tahminen söylüyorum bi bilgiye dayanmadan eğer gözlerinde yara çıkıyosa çürük alabilir.ama ağız yada cinsel organsa kolay kolayına alamaz.tabi yinede bi doktora sormak en mantıklısı

hocam agzında ve cinsel organında yaralar oldugundan teshis konuldu yaraları onlemek icin ilac alıyor ama askerde ilaç alsada stress ve duzenli yıkanıp duzenli beslenemezse ilaç içsede nafile bu durumda.

yani hastalık ilerledimi geri dönüşü çok zor zaten durduramıyoruz tedavisi yok yavaslatmak icin cabalarken askerde ilerlemesinden korkuyorum tamam kısa donem yapacak cok zeki bir cocuk sosyal hizmetler okuyor universitede ama kısa dönem oldugundan uzun donemler tarafından cok sıkıntıya itilecegini biliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Psikolojik hastalıklarda muafiyet veriliyor (delilerde falan) diye biliyorum ben ama hiçbir sağlık sıkıntısı yoksa fiziken askere alırlar.

Fiziki açıdan tamam sorunu yok sadece vucudunda yaralar olusuyor suan ama askeriyede stresse ve düzensiz beslenme ile hastalıgı ilerler ve daha kötü sonuclara sebep olur yani demek istedigim zaten tedavisi yok durduramıyoruz yavaslatmaya calısırken bu kadar emek bosa gitmesin eger oluyorsa onun yerine ben yapim dicem ama yaptırmazlar biliyorum.
  • Bendede alerjik astım ve alerjik rinit var, tozlu ortamlara giremiyorum zaten ama böyle topraklı yollarda koşunca kalkan toz bile nefes almamı engelliyor. Nemli ortamlarda yaşamıyorum. Askerlikte bana büyük problem cıkarmı, mıntıka temizliğinde oto çimene değmeden yapılıyorsa toprak yoksa sorun yok ama çimenlere değersem kaşınma vs hemen başlıyor
  • quote:

vallaha hocam şunu söyleyimki eğer behçet hastalığından dolayı askerliğe elverişsiz raporu alabilecekse bunu hiç gitmeden önce alması gerekir.gittikten sonra hepatit c olsan nafile daha geri göndermezler.bizzat asker arkadaşım vardı hepatit c. tabağı kaşığı ayrıydı gündüz yoğun güneş ışığına maruz kalamıyodu ve şırnak gibi bi yerde gece nöbet tutarak ve ayrı kaplarda yemek yiyerek askerliğini bitirdi. çok yanlış ve olmaması gereken bişey ama gittikten sonra çürük alır mantığıyla göndermeyin.

Enteresanmış o da, benim babam 2 ay yaptı, kilodan dolayı geri gönderdiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Bendede alerjik astım ve alerjik rinit var, tozlu ortamlara giremiyorum zaten ama böyle topraklı yollarda koşunca kalkan toz bile nefes almamı engelliyor. Nemli ortamlarda yaşamıyorum. Askerlikte bana büyük problem cıkarmı, mıntıka temizliğinde oto çimene değmeden yapılıyorsa toprak yoksa sorun yok ama çimenlere değersem kaşınma vs hemen başlıyor

kilodan dolayı muhaf olunabiliyorsa tedavisi olmayan ve senin gibi hastalıgını kotu yonde etkileyen durumlardada muhaf olması lazım bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: One Piece - Ace

quote:

Psikolojik hastalıklarda muafiyet veriliyor (delilerde falan) diye biliyorum ben ama hiçbir sağlık sıkıntısı yoksa fiziken askere alırlar.

Fiziki açıdan tamam sorunu yok sadece vucudunda yaralar olusuyor suan ama askeriyede stresse ve düzensiz beslenme ile hastalıgı ilerler ve daha kötü sonuclara sebep olur yani demek istedigim zaten tedavisi yok durduramıyoruz yavaslatmaya calısırken bu kadar emek bosa gitmesin eger oluyorsa onun yerine ben yapim dicem ama yaptırmazlar biliyorum.

eğer sağlık sorununa dahil bir rapor varsa elinde zaten konuşsun orada şubede en yakın askeri hastaneye yönlendirirler ordanda sonuç belli olur ama direk gidip işlem yaparsa birşey söylemeden alırlar büyük ihtimal

• quote:

quote:

quote:

eğer sağlık sorununa dahil bir rapor varsa elinde zaten konuşsun orada şubede en yakın askeri hastaneye yönlendirirler ordanda sonuç belli olur ama direk gidip işlem yaparsa birşey söylemeden alırlar büyük ihtimal

Hocam aslında heyet raporu çıkarılacaktı ilaçlarım için ama ben istemedim, heyet raporu çıkarsaydım ygs-lys de ayrı sınıflarda değişik puanlamada filan sınava giricektim, hem ileride sorun olur diyede çıkarmadım. Askere gitmeden önce muaneye alırsalar geçemem büyük ihtimal

• Aramızda behçet olup askere giden biri olsaydı yardım edebilirdi belki neyse yarın askeriyeye gidip bir danışacagım
  • emin değilim ama behçet hastalığının askerlik açısından bir engel olmadığını düşünüyorum. askerdeyken bizzat başımızdaki komutan behçet hastasıydı.
    askerliğe başlamadan önce çürük alması için uğraşın, askere alındığında acemi birliğinde askerlik için elverişsiz görülürse gönderirler ancak bildiğim kadarıyla birliğine belirli sürelerle uğrar diye düşünüyorum.
    45 günlük acemilikte bölükteki hepatit hastaları hava değişimine iznine gönderiliyordu ancak en az 2 kere aynı adamların bölüğe ellerinde çeşitli evraklarla dönüp yeniden hava değişimi aldıklarını gördük.
    Ayrıca bölükteki bütün komutanlar onları tanıyordu ve yoklamaları alınıyordu. Artık ne kadar uzun süre ve sık bölüğe geldiklerini siz düşünün.
    ///////////// Epilepsi için bile hemen çürük vermiyorlar. Hatta askerliğini bitirmiş epilepsi hastaları bile varken bir kaç defa epilepsi hastası olup çürük alanına da rastladım.
    Yani aynı hastalıktan heö çürük alanı hemde askerlik yapanı varsa sizin yapmanız gereken şey, araya sağlam birilerini sokup askerlikten çürük almanızdır.
    Sonuçta hasta birisini askere göndermek çok zor bir durumdur. O kötü hissi biliyorum.

• şunuda eklemek istiyorum aşırı kilo askerde ciddi bir problemdir.sizin için olması bi yana tsk için problemdir. özlük haklarınızı alamamanıza sebep olabilir.yada altı sunta olan bir ranzada kırılıp alttaki askerin üstüne düşebilirsiniz.veya kiloyla ilgili bunun gibi bir çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. bu yüzden kilo diğer rahatsızlıklara benzemez. aşırı kilonuz varsa zaten kendileri sizi çürüğe ayırır.ama ciddi söylüyorum diğer rahatsızlıklarınız pek takmazlar. allerjim var astımım var felan dinlemezler mıntıka temizliğinide başınızdaki bi asker yaptıracağı için kaytardığınızı düşünebilirler.taki siz fenalaşıp revire kaldırılana kadar.
    revirinde durumu malum zaten cem yılmazdan dinlemişsinizdir.pek abartmıyo o konuda :D. o yüzden hocam ciddi rahatsızlığı olan bi kişi askere gitmeden önce bunun üzerine iyice gitsin.
  • quote:

şunuda eklemek istiyorum aşırı kilo askerde ciddi bir problemdir.sizin için olması bi yana tsk için problemdir. özlük haklarınızı alamamanıza sebep olabilir.yada altı sunta olan bir ranzada kırılıp alttaki askerin üstüne düşebilirsiniz.veya kiloyla ilgili bunun gibi bir çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. bu yüzden kilo diğer rahatsızlıklara benzemez. aşırı kilonuz varsa zaten kendileri sizi çürüğe ayırır.ama ciddi söylüyorum diğer rahatsızlıklarınız pek takmazlar. allerjim var astımım var felan dinlemezler mıntıka temizliğinide başınızdaki bi asker yaptıracağı için kaytardığınızı düşünebilirler.taki siz fenalaşıp revire kaldırılana kadar.
    revirinde durumu malum zaten cem yılmazdan dinlemişsinizdir.pek abartmıyo o konuda :D. o yüzden hocam ciddi rahatsızlığı olan bi kişi askere gitmeden önce bunun üzerine iyice gitsin.

hoca behçet hastalığının tedavisi yok kanser gibi birşey ölğm var sonunda alttaki askerin üstüne düşşen bacagını kırarsın ama behçette ilerleme olursa gözünü kaybeder karacigeriki kaybedersin

• hocam,ailemde bu hastalık mevuct,amcamın oglu behcet oldugu halde,askerlıgını yaptı,muaf falan sayılmadı.
  • quote:

quote:

şunuda eklemek istiyorum aşırı kilo askerde ciddi bir problemdir.sizin için olması bi yana tsk için problemdir. özlük haklarınızı alamamanıza sebep olabilir.yada altı sunta olan bir ranzada kırılıp alttaki askerin üstüne düşebilirsiniz.veya kiloyla ilgili bunun gibi bir çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. bu yüzden kilo diğer rahatsızlıklara benzemez. aşırı kilonuz varsa zaten kendileri sizi çürüğe ayırır.ama ciddi söylüyorum diğer rahatsızlıklarınız pek takmazlar. allerjim var astımım var felan dinlemezler mıntıka temizliğinide başınızdaki bi asker yaptıracağı için kaytardığınızı düşünebilirler.taki siz fenalaşıp revire kaldırılana kadar.

hoca behçet hastalığının tedavisi yok kanser gibi birşey ölğm var sonunda alttaki askerin üstüne düşşen bacagını kırarsın ama behçette ilerleme olursa gözünü kaybeder karacigeriki kaybedersin

biliyorum. ben yapılan işin mantıklı olduğunu savunmuyorum.ama maalesef durum böyle.
    bak diyorumki hepatit c hastası adama askerlik yaptırıyodular.es kaza kan bize bulaşsa diğer arkadaştan bizde hepatit c oluruz.maalesefki askereyenin işinde mantık olmuyo bazenbiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumak -- 30 Eylül 2011; 21:34:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

hocam,ailemde bu hastalık mevuct,amcamın oglu behcet oldugu halde,askerlıgını yaptı,muaf falan sayılmadı.

peki hastalıgında bir ilerleme oldumu nasıl durumu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.