Mozillafirefox eklentileri o kadar çok ki bir iki gündür uğraşmaktan başım ağrıdı internette yapacağım normal işleri bile yapamaz oldum ve paylaşmaya karar verdim. Kurup beğenmeyip kaldırdığınız firefox eklentileri nelerdir ve kaldırma sebebiniz nedir paylaşırsanız bunu okuyanların belkide gereksiz yere kurulum yapmasını engellemiş olursunuz. hem zaten ne kadar çok eklenti o kadar yavaş açılan firefox (özellikle ilk başlarken)
Benim yükleyip kaldırdığım eklentiler:
flashgot eklentisi: internet download manager zaten yüklü, aynı işi yapıyor ve daha hızlı.
Adblock plus: bu eklentiyi herkes kullanıyormuş diye kurdum ama btün reklamları engellediğini görünce hoşuma gitmedi neticede reklamlar bizler için bazen reklam da görmek istiyor insan.
download statusbar: bu eklentide hiç hoşuma gitmedi.
autopager: buda gereksiz bir çok resime bakarken tıklama ile diğerine geçiliyor resimlerde işe yarasa güzel ama google aramalarında yarıyor gereksiz bence.
noscript: herşeyi engeliyor internette gezmek yerine engellediği şeylerin neler olduğu hangilerine izin vermeniz gerektiği gibi konularla meşgul ediyor sizi virüs tarama programları ne iş yapıyor bu eklentise gereksiz bence.
BUNLARDA BEĞENDİKLERİM VE KULLANMAYA DEVAM ETTİKLERİM
fireftp: ftp ye bi şeyler atıyorsanız süper bi eklenti
webmail notifier: tek tıklama ile e mail hesaplarınızı kontrol edin kullanışlı bir eklenti
faviconize tab: bir çok sayfa açıyorsanız tabları küçülten güzel bir eklenti kullanışlı
New tab homepage: yeni sekme açınca boş sayfa yerine google sayfası açılıyor bence güzel
IE tab. tek tıklama ile firefox ta düzgün görünmeyen sayfayı firefox içerisinde ie gibi açıyor.