Şimdi Ara

BEETHOVEN- AY IŞIĞI SONATI ( MOONLIGHT) HİKAYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birgün Beethoven bir arkadaşıyla birlikte viyana sokaklarında dolaşmaktadır. Tam bu sırada bi apartmandan piyano sesi geldiğini duyar ve kafasını kaldırıp bakar.

Apartmanın 2. katındaki cam açıktır ve ses ordan gelmektedir. Arkadaşına çalan kişinin muhteşem çaldığını ve onu görmesi gerektiğini söyler. İkisi birlikte ikinci kata çıkıp kapıyı çalarlar. Kapıyı bir kadın açar ve beethoven'ı hemen tanır şok olur. Beethoven, piyano sesine geldiğini ve mutlaka çalan kişiyi görmek istediğini söyler. Kadın, piyanoyu çalanın kızı olduğunu ve tanışmaktan mutlu olacağını belirterek onları içeri alır..

Beethoven, piyano çalan kızın olduğu odaya girer. Annesi kıza, beethoven'ın geldiğini söyler ve kız çok heyecanlanır, hemen ayağa kalkar, fakat.. kız, kördür..

Bunu gören beethoven, "lütfen benden birşey isteyin" der, maddi birşey isteyeceklerini düşünerek..

Kızın cevabı şu olur ; "ben hiç ay ışığı görmedim, bana ay ışığını anlatır mısınız ?"

Bunun üzerine beethoven piyanonun başına geçerek şu eserini doğaçlama olarak bestelemeye başlar..

• Uydurma hikaye.

Moonlight Sonata ismini Beethoven koymamış, Beethoven öldükten sonra Alman bir eleştirmen parçanın kendisine göl üstünde yansıyan ayışığını anımsattığını söylemiş ve parçanın ismi böyle kalmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.