Şimdi Ara

BEDELLİNİN ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR 10 000 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
4.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bedelli konusunda her görüşe saygım var ama vatan millet konusunda nutuk atanlar bilmeli ki bu ülkede cidden bedelliye ihtiyaç duyan bir kesim mevcut.



    Şimdi 20 yaşında olup da bedelli bekleyen tiplere diyecek birşeyim yok, onlar boş hayallere devam edebilirler. Ama 30lu yaşlarına girmiş ve çeşitli nedenlerle askerliği tecil ettirmiş, evlenmiş çoluğa çocuğa karışmış bir kitle de var. Bu insanların bedelli hakkını kullanması lazım.



    Kendi adıma konuşmam gerekirse 30lu yaşlara merdiven dayamış bir hekimim. Bizde üniversite zaten 6 yıl ek olarak uzmanlık eğitimi 5 yıl. Sonrasında zorunlu hizmet vs derken askere 32 yaş civarında gidiyorsun. Bu saatten sonra aile kuran adamı o yaşta askere almaktansa belli bir bedel karşılığı askerlikten muaf tutmak en doğrusu. Askere gidip Şırnak'ta terörist peşinde koşmak ne kadar kutsalsa bir doktorun Hakkari'deki devlet hastanesinde hastaların hayatını kurtarması o kadar kutsaldır. Ki devlet bizi zorunlu hizmet adı altında o bölgelere gönderdiği gibi şu anda o da yetmez aileni bırak gel 1 sene de askerlik yap diyor.



    Diyeceğim o ki baba parası ile bedelli bekleyenler olduğu kadar gerçekten ihtiyaç duyanlar da var. Bedelli daha önce geldi ve yine gelecektir en geç 2018 sonuna kadar. Bu yol bir kere açıldı mı daha kapatılmaz. Yaklaşık 3.5 milyona yakın tecilli ve bakaya insan var bu ülkede. Bir şekilde bu sayı eritilmeli yoksa hepsi birden silah alınması mümkün değildir. Önemli olan gerçekten ihtiyacı olanların yararlanması. Esas adalet bunu gerektirir, kimsenin 20 yaşındakiler bastırsın parayı, askerden muaf olsun garibanlar gitsin dediği yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    37 yaşındaki israilli iş arakdaşım ülke sınırlarına girdiği an askere aldılar 2012 de 30 lu yaşları dede gibi görmenizde bir alem bizene ailesinden sex hayatından, devletin gözünde herkes eşit olmalı...iyi ozaman 30 larında olup 5 kuruşu olmayan gariban kişi neyapıcak ?? askerde ölen bir kişin parası yoktu öldü anasının eşinin yüreğini yaktı gariban olduğu için, gariban olmak senin suçun olayı devletçe nekadar etik? bildiğin bill gates kafalı bir devlet karşımızda sanki devlet vatandaşını suçluyor gariban olduğu için ülkeye gel ülkeye limon sık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2017; 19:9:29 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    İsrail'in nüfusu ile Türkiye'nin nüfusu bir değil. Türkiye'nin 20li yaşlarındaki nüfusu çok rahat ordu ihtiyacını karşılar.



    30lu yaşlarında olup da gariban diye tariflediğin adam zaten o yaşa kadar çoktan gitmiş olur askere. Benim dediğim kesimin bedelli parasını karşılayamayacak durumda olduğunu düşünmüyorum.



    Gerçi insanların aile bütünlüğü ihtiyacını banane seks hayatlarından diyerek seviyeni belli ettin ya neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    devlet gözünde eşitlik ilekesi her gelimiş toplumda vardır bu dediğim olay irandada var zaten en jon jon en zengin çocuklarına bile öpe öpre askerlik yaptırılır paran yok ölecen tutumu muz tutumudur kimse kusurbakmasın...hemde günde okadar şehit verirken...

    +30 lu yaşlarında olup bir sürü işsiz karnını zor doyuran dolu bu ülkede çok komik yazmışsın ha bu konuyu açan bile düne kadar işsizdi ne oldu bilmem anasından babasından alıp ödüycek herhalde...

    şehitlerin çıktığı muşambalı evleri gömrüyon herhalde ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2017; 19:20:37 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Her eşitlik adalet değildir. Sen eşit olacağım diye 4 nüfuslu bir aileye ve 10 nüfuslu bir aileye aynı miktarda ekmek veremezsin en basitinden. Gelişmiş toplum olarak İran'ı örnek vermek saçma ki dediğim bu bu ülkede ilk defa bedelli çıkmıyor ve yine çıkacak. Millet gidip para ile muaf olacak siz sadece nutuklarınızla kalacaksınız. Ben de senin gibi bir baltaya sap olamamış birilerinin bundan yararlanmasına karşıyım, özel bazı kısıtlamalarla uygulandığı takdirde bedelli askerlik öcü değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bekliyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    haha param var yırtıcam diyon yani..inş çıkmaz nediyim...askerliği zorunlu olup boyle bir muz yasa çıkaran bir ülke daha yok dünya üzerinde...

    nasıl olsa muşambalı çatısı bile olmayan evlerden çıkıyor şehitler senin açından no problem bastırır parayı yaparsın senin için sorun yok tabi nasıl olsa senin anan ağlamıycak, diğer fakir analar ağlarsa ağlasın kime ne dimi...biz garibanık eziğik sap olmadık...ezme beni..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2017; 19:19:31 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede bir evden şehit çıktı mı senin anan da benim anam da ağlar, ağlıyordur da haberleri izlerken eminim. Ben hiç bir zaman parası olan askerlik yapmasın garibanlar ölsün demedim demem de. Bir baltaya sap olup olamamak kişinin kendi problemidir. Bu ülkede doktor, hakim vs olanların çoğu devlet okullarında milyonlarca kişi ile aynı koşullarda okuyarak o mesleği kazanıyor. Kimsenin özel kolejlerde yabancı hocalarla ders çalıştığını görmedim ben, varsa da sayıları çok azdır. Neyse konu bu değil. Benim demek istediğim doğuda görev yapan savcı, doktor, hakim, öğretmen en az askerlik yapanlar kadar kutsal bir görev icra ediyor ve belli şartlar ve maddi bir bedel karşılığında muaf tutulabilir, bu kadar net yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    ha çok ağlar bir haftada ülkenin %90 nı şehtilerin adlarını bile unutuyor ateş düştüğü yeri yakar şehit akrabam var hiç saçmalama istersen bedeli askerlik bu ülkenin vatadaşına hakeretidir inş bidahada çıkmaz sosyal eşitlik devlet ilkesini tamamen çiğneyen bir yasadır umarım boyle rezilliği ülke bir daha görmez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Nisan 2017; 19:27:57 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Allah rahmet eylesin akraban için, başınız sağolsun.



    Bu senin temennin elbette ama ben ileride daha çok bedelli geleceğini düşünüyorum. Ne zaman gelir onu artık zaman gösterecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kahraman asker kaçakları konusuna hoş geldiniz.
  • Gidin yapın askerliğinizi fazla tantana yapmayın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daldan_dala


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9600_G_T

    Akp doneminde milliyetcilik tavan yapmis

    Yıllara Göre Türkiye Nüfusu Tablosu

    1985 50.664.458
    1990 56.473.035
    2000 67.803.927
    2011 74.724.269
    2014 77.695.904


    http://nufus.mobi/turkiye/nufus

    Nüfus 87'nin 10 katı mı




  • Bedelli şartlarını sağlayan böyle bir olguyu devlet eli ile sunuyorsa isteyen kullanır. Burda devlet asl olandır. Bu işi çıkartmaz ise askerede gidin bişey olmaz. Öğrenilen şeyler de var çok gözünüzde büyütmeyin kısa dönem çabuk bitiyor.

    Ancak devletin bukadar para akıtması doğru mu tartışma konusu. Askerlik ile ilgili burda yazsam sayfaya sığmaz o yüzden takıllmayın böyle şeylere. Ayrıca her türk asker de doğmaz

    Syg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın bir gün çocuğunuz soracak baba sen askerliği nerede yaptın diye ? sizde ne diyeceksiniz vakıfbank atmsinde nöbet tuttum mu diyeceksiniz
  • profesyonel orduya geçilmeli zorunlu askerlik kaldırılmalı.

    bu olamayacaksa bile askerlik herkese eşit 6 aya düşürülmeli ve bedelli seçeneği her zaman açık olmalı ücreti de (asgari ücret) *(ay sayısı) olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    bedelli askerlik bu ülkenin vatandaşına en büyük hakeretidir ne demak yahu parası olan yırtsın parası olmayan ölsün devlete gel kan parasının modern hali askerlik meslediğine ergenken çok ozenerdim ama şu darbelerden şu beddelli askerlik olayından en antipatik kurum gozumde..

    O sandıklarının askeriyeyle alakası yok yalnız hükümet işleri onlar darbe bedelli falan illa bişeyde uzaklaşmak istiyorsan hükümetten uzaklaş askeriyeye bahane arama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan israilde kadınlar bile askerlik yapıyor. Askerlikten kaçmak için bahane arayıp bedelli yapan ve yapmak isteğenler erkek diye dolaşmasın etrafta. Bir de bu konuları aktrollerin açması ayrı bir ilginç. Osmanlıyı kuracaklarını hayal ediyorlar ama askerlikten kaçıyorlar. Komiksiniz lan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkangelevo

    Ulan israilde kadınlar bile askerlik yapıyor. Askerlikten kaçmak için bahane arayıp bedelli yapan ve yapmak isteğenler erkek diye dolaşmasın etrafta. Bir de bu konuları aktrollerin açması ayrı bir ilginç. Osmanlıyı kuracaklarını hayal ediyorlar ama askerlikten kaçıyorlar. Komiksiniz lan.

    İsrail askerleri kadın-erkek 6-8 kişilik koğuşlarda kalıyorlar, akşamları müzik-eğlence-internet-tv serbest oluyor. Nöbet süreleri bizle kıyaslanmayacak kadar makul üstelik plajlarda-turistik yerlerde vs nöbet tutabiliyorlar, yemekler bizden 8-10 kat daha kaliteli, bir yaramazlık yapmazlarsa hafta sonu izinliler, üstleri onlara insan muamelesi yapıyor, vs vs vs.. Sen ne kıyaslıyorsun İsrail'de askerlik yapmakla burda yapmayı ???












    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bedelli yeterince çıkarıldı.

    Artık ihtiyaç kalmadı.

    Zamanında asker kaçağı it kopuk bolca vardı.

    Şimdi asker kaçağı kalmadığı için böyle birşeye gerek yok.

    Belki 15-20 sene sonra bir daha çıkarılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.