Şimdi Ara

Bedelli sevk tarihi ile KPSS tarihinin çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Bilindiği üzere pandemi dolayısıyla sınav tarihleri ileri alınmıştı.(Sınavlar Eylül ayında) Ancak bedelli askerlik sevk tarihlerinde yalnız Nisan ayı için bir erteleme söz konusu oldu. MSB'nin açıklaması üzerine önümüzdeki süreçte sevk tarihinden 4 gün önce CoVid testi uygulanacak test sonucu negatif çıkanlar belirtilen tarihte birliğine katılacaklar. Bedelli başvurusunda (salgın hastalıktan önce) lisans sınavı ve ÖABT'yi göz önünde bulundurup sevk tarihini (29 Ağustos) sınavdan sonraya alanların şimdi sınavları ile sevk tarihi çakışmaktadır. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? Sınava girmek için birlikten ayrılıp tekrar birliğe nasıl dönüş olacak? Herhangi bir bilgisi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omrkse -- 26 Mayıs 2020; 23:26:51 >



  • benimde yks sorunum var.Ne yapacağım bilmiyorum hiçbir esneklik payı bırakılmamış. Sınavım askerlikten 7 gün sonra ve de virüs testi varmış 4 gün evvelden test dolduruyormuşsun vs. Ya emeklerim boşa gidecek ya da 30bin küsur para
  • Normal zamanda askerliğini yaptığın yerleri tercih edip günü birlik sınava gidip gelmek problem yaratmıyordu.
    Şu anda kışlandan memleketine gidecek olman problem.
    Sınava girip kışlaya girmen daha da problem covid 19 dan dolayı.
    Bizi yöneten insanlar bizden önce bu sorunu düşünüp nasıl bir çözüm bulduklarını paylaşmaları gerekirken buralarda yakınıyoruz.
    Yazık gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende sınav Temmuzda diye Ağustos ayını tercih etmiştim, şimdi ise çakışıyorlar. Normalde askerde iken sınava girmek sıkıntı olmuyormuş ama malum pandemi dönemi giriş çıkışta sıkıntı çıkarma ihtimalleri var. Sizin bölümünüz ne ÖABT ya de girecek misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen ÖABT'ye gireceğim. Her iki sınavda da askerde oluyorum son durumda. Belirttiğim gibi nasıl bir uygulamaya geçilecek fikrimiz yok. En azından celp erteletme ihtimali için şubeden bilgi almak gerekiyor galiba. Yoksa birlikten iki defa çıkıp tekrar girmek büyük sıkıntı. Ayrıca lisans sınavı her yerde olabiliyor ama ÖABT için yalnızca 15-16 il var. Şehirler arası sirkülasyon olacağını düşünürsek bu da ayrı bir sıkıntı. Her şey muallak şu anda.
  • Evet hocam ÖABT için çok daha sıkıntı ki bir kereye bile izin verirler mi muallak. Bi ihtimal Ağustos a kadar belki tehlike ortadan kalkarsa sıkıntı olmaz ama riske atmamak lazım. Bizim durumda olan bir çok arkadaş var, MSB yı arayıp bilgi alabiliriz belki ya da dilekçe falan yazabiliriz. Bir kaç kere dilekçe ile celp ertelen olduğunu okumuştum Facebook ta gruplarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam bir arayıp bilgi almakta fayda var yoksa bizlerin sınav işi şu durumda zor görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omrkse

    Aynen hocam bir arayıp bilgi almakta fayda var yoksa bizlerin sınav işi şu durumda zor görünüyor.
    2-3 gün öncesinden giriş belgesini ibraz et izin verirler sorun yok.Hatta kışlana sor kayıt kabule onlar seni aydınlatır.Sınav yasal izine giriyor 2 gün süren vardır bir sıkıntı yaşamazsın.

    Ben galiba bunu demiştim sana.Kaç oturuma giriyorsunuz süresi nedir bunu belirleyin ama.2 günü aşarsa askerliğiniz uzar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 13 Haziran 2020; 2:54:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.