Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Yapan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bedelli askerlik 3 hafta sanirim nasıldı rahat mıydı kac para ödediniz nerede yaptınız ne sorunlar yasadiniz anlatir mısınız?

Yas yaklasti yuksek lisans mi yapsam yoksa 6 ay mi gitsem 1 sene yari rutbeli mi gitsem hatta askerde mi kalsam (bazen cidden düşünüyorum) yurt disina mi gitsem okusam kafam çok karışık

Bedelli en son 37 bin diyorlardi bu rakam cok ucari yav hani gidip operasyon falan yapsak zamani da sallamam çocukluktan beri bu kafadayım ama askerligin yuzde 95i savasa hazirlanmak ve bu hazirlik safhasi en zor en sıkıcı is ben buna gelemem sabah kalk sacma sapan şeyler yap yorul kotu yemekler ye falan öfff çok kötü

Ne yapacagim bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşımla ben geçen sene yaptık. Ben tatilde gibiydim Erzincanda. Bölük komutanı sorardı sabah iştimalarında sorununuz var mı diye. En basit örnek adam sıvı sabunluklar bozuk dedi birisi 1 saat sonra anında tamir edildi. O zamanlar korona yok ve burası askeriye. Miktir git toprakta yıka elini yüzünü derler adama. Bizim orda bedellileri el üstünde tutarlardı. Arkadaşım Burdurda yaptı. Anlattığına göre bölük komutanı emdikleri sütü burunlarından getirmiş. Komanda eğitimi vermiş. Çamurda bile süründürdüler diyo. Tamamen gidiceğin yerde ki başınızda ki adamın keyfine kalmış. Bu arada biz 15 bin tl verdik 3 hafta yaptık. Şu an 1 ay oldu diye biliyorum rakamda dediğin gibi 37k.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hiç gitmemek olsa 37 bini hemen basarım da,27 gün yapmak biraz koyuyor adama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smoche.

Arkadaşımla ben geçen sene yaptık. Ben tatilde gibiydim Erzincanda. Bölük komutanı sorardı sabah iştimalarında sorununuz var mı diye. En basit örnek adam sıvı sabunluklar bozuk dedi birisi 1 saat sonra anında tamir edildi. O zamanlar korona yok ve burası askeriye. Miktir git toprakta yıka elini yüzünü derler adama. Bizim orda bedellileri el üstünde tutarlardı. Arkadaşım Burdurda yaptı. Anlattığına göre bölük komutanı emdikleri sütü burunlarından getirmiş. Komanda eğitimi vermiş. Çamurda bile süründürdüler diyo. Tamamen gidiceğin yerde ki başınızda ki adamın keyfine kalmış. Bu arada biz 15 bin tl verdik 3 hafta yaptık. Şu an 1 ay oldu diye biliyorum rakamda dediğin gibi 37k.
    EyvAllah hocam

Rakam cok fazla yav

20 25 olsa tamamda 37 diyince insan ulan gidip yapsam mi hem belki doguya duserim hayatimda bi ani bi ise yaramislik olur diyor

Bazen de diyorum ulan ne askerligi benim 1 haftada olsa yapmamam lazim gidiyom yurt disina ben

Garip kafalardayim reis sen ne tavsiye edersin

• Ben 15k yı 20k olarak ödedim bankaya o bile maddi olarak zorladı. Zamanında gitseydim yapardım 1 sene.(27imde gittim) Eğer şu an gidicek olsam 37k vermem gider 6 ay yaparım. O parayı geri ödemesi faiziyle nerden baksan 55-60k yı bulur. Bu devirde güzel rakamlar. Aylık kazancınız ne, ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama biraz daha erteleyin öyle gidin 6 ay yapın. (aşı falan çıkar belki hastalık vakalar biraz daha azalır öyle gidin) Şimdi gitmekte sağlık açısından risk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

hiç gitmemek olsa 37 bini hemen basarım da,27 gün yapmak biraz koyuyor adama.

Kanka benim yas 23 uni uzadi uni bitene kadar tecil yaptirmama luzum yok degil mi

Ulan be askerlik cok uzak bir sey gibi gelirdi sonunda bizim de kapimizi caldi seneye askerim bu zamanlar belki

• 15 bin / 18 gün ocak ayında gittim şansızlığı kayseriye düşmemdi komple bedelliler vardı ve askeriyenin şartları kötüydü. Bir çay için en az 20 dk sıra beklemen gerekiyordu tuvaletlerde yerler idrar gölü falan oluyordu gibi.ilk 3-4 gün kabullenme evresinden sonra zaman bir şekilde geçiyor. Şahsen durumum iyinin üzerinde değilse 6 ay için o parayı vermem gider yaparım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bedelli çok pahalı git gel hocam, tecrübe olur. artık bu çağda askerlik tecrübesi olan fazla insan yok dünyada.

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalimanı seks ofisi

bedelli çok pahalı git gel hocam, tecrübe olur. artık bu çağda askerlik tecrübesi olan fazla insan yok dünyada.

Knk ypg ile savasmaya yollasinlar ok gitmeyen nonoştur ama Erzurumda sogukta karda kista kislaya kapatip bos boş isler yaptiracaklarsa 1 gun bile gitmeme gerek yok

• BN YAPTM

İZMİR BORNOVA

GÜZELDİ, SARDI

• Hamza uzman çavuş ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerden geleli 5 gün oldu. İmkanın varsa hiç düşünmeden bedelli yap. Artık askerlik diye birşey kalmadı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: the__executioner__

Hamza uzman çavuş ol
    Usta bee jöh olacak adamdım anasini satayim cocukken bana askerligi yakistirirdi insanlar su geldigim hale bak bamya gibi bedelli kovaliyorum

Hayat saglam top etti beni

Not: bedellilere laf etmiyorum benim kaderim cok abuk subuk yollara sapti bunu diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Riktinyo

Askerden geleli 5 gün oldu. İmkanın varsa hiç düşünmeden bedelli yap. Artık askerlik diye birşey kalmadı zaten.

Nasil kalmadi reis

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Usta bee jöh olacak adamdım anasini satayim cocukken bana askerligi yakistirirdi insanlar su geldigim hale bak bamya gibi bedelli kovaliyorum

Hayat saglam top etti beni

Not: bedellilere laf etmiyorum benim kaderim cok abuk subuk yollara sapti bunu diyorum

Alıntıları Göster

Yedek subay nası oluyoz

• 8 celp eğitim verdim, sorularını alabilirim

• Ben ilk çıktığında 15bine yaptım. Öğretmen olduğum için MEB sömestr ve yaz tatili olarak iki seçenek sunmuştu. Ağustosta gittim. Zaten ilk hafta tüm düzenin farkına varıp sorgulamayı bırakıyorsun. Sonrasında 10 yıl da devam etsen seni şaşırtacak bir yenilik fark edeceğini sanmıyorum. Bizde erler biraz sorun çıkarıyordu. 70 kişilik koğuş vardı küçük bir cam vardı. Oksijensiz solunum yaparak yaşadım. Sabah 5te kalkıp traş oluyordum çünkü sık sık sular kesiliyordu. Duşlar 5dk yürüme mesafesindeydi. Oraya bakan erler gıcıklık olsun diye biz duştayken sıcak suyu kesiyorlardı. 3 haftanın sonunda hayatımdaki en önemli şey yürürken nizami yürümek ve bağırmaktı.
    Eğer işin yoksa uzun dönem yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulan Musk

Ben ilk çıktığında 15bine yaptım. Öğretmen olduğum için MEB sömestr ve yaz tatili olarak iki seçenek sunmuştu. Ağustosta gittim. Zaten ilk hafta tüm düzenin farkına varıp sorgulamayı bırakıyorsun. Sonrasında 10 yıl da devam etsen seni şaşırtacak bir yenilik fark edeceğini sanmıyorum. Bizde erler biraz sorun çıkarıyordu. 70 kişilik koğuş vardı küçük bir cam vardı. Oksijensiz solunum yaparak yaşadım. Sabah 5te kalkıp traş oluyordum çünkü sık sık sular kesiliyordu. Duşlar 5dk yürüme mesafesindeydi. Oraya bakan erler gıcıklık olsun diye biz duştayken sıcak suyu kesiyorlardı. 3 haftanın sonunda hayatımdaki en önemli şey yürürken nizami yürümek ve bağırmaktı.
    Eğer işin yoksa uzun dönem yap.
    Öfff bu ne ya

• 15 verip 1.5 sene önce yaptım.
    17 gün sürdü.
    İl Jandarma da yaptım ısparta.
    İl Jandarma olunca bir hayli rahattı.
    Hergün sıcak su vardı.
    Komutanlarla aynı karavana dan yediğimiz için yemekler muazzam dı.
    2avuç ceviz zeytin ve tahin pekmez en kötü kahvaltımızdı.
    Komutanlar evladım bir ihtiyacınız varmı derdi hergün.
    Bazı aklı evveller hiçbirşey getirmemişti. Onlarada yardım ettiler. Don atlet alıverdiler. (parasını aklı evveller verdi)
    Kasım Aralık arasında gittim ben. Yağmur çiselediğinde içeri aldılar.
    45 dakika çalısma 15 dakika mola şeklinde eğitim yapıldı.
    Zaten 1 hafta neredeyse sol sağ eğitimi ile geçti.
    1 hafta silah eğitimi.
    Son hafta salonda yemin töreni.
    1 hafta dediğime bakma 5 gün olarak eğitim verildi.

Telefon akşamları serbest bırakıldı. İlk hafta 2gün sağlık kontrolü ile geçti. 1 1.5 gün de grip oldum diye geçti. Hastane de.
    Zorlandım dediğim 1gün olmadı yani.

Gitmeden herşeyini bavuluna koyarak git. Ben 10 çift olarak götürmüştüm iç çamaşırlarını. 6 çift ini kullandım sadece. 3 güne bir kıyafetleri yıkama imkanımız vardı.
    Hergün duşa girdiğimizden sorun yaşamadım açıkçası.

• Şuan gidersen sadece Istanbul maltepe veya Ankara da yapacaksın
    Istanbul da ki bedelliler çok rahattı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.