Şimdi Ara

Bedava tavuk burger yeme yolu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
6.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında bizim milletin kafası çok keskin çalışıyor ama yanlış şeylere çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63DBB8E76

Aslında bizim milletin kafası çok keskin çalışıyor ama yanlış şeylere çalışıyor.
    Aslında çok derin bir zeka gerekmiyor böyle şeylere, o yüzden zeka gerektiren konularda fayda sağlamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol kardeşim yarın denicem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçek DH ölücüsü tebrikler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okurken utandım
  • Yapmam ama acımak yok. Ayıp değil adam onu oraya koyuyorsa kullanacaksın ki şu devirde bunları yapanlar aç gezmiyor. Fazla gurur öte vurur. Soy sop karıştırıp şov yapmayın burada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmm bugun bi yüzsüzlük yapayım diyodum gidip böyle bi yüzsüzllük yapabilirim aslında :)

ben burger kingde oluyo diye biliyodumda demekki popeyesdede var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Utanılmasına dair yargıya varıp şahsa yönelterek şahsı da yargılamış oluyorsun, şahsa yöneltmesen yargılamış olmazdın, vardığın yargıyı şahsa yönelterek onu yargılamış oluyorsun. Mesela biri bir şey yapınca "nasıl yaparsın, hiç mi utanmıyorsun" gibi şeyler söylense yargılanmış olur, soru gibi gözükse bile yargılayıcı varsayımlar saklı.

Alıntıları Göster
    Mesela sen adam değilsin ve bu yaptığın adamlık değil çok farklı şeyler. Ben sana adam değilsin dersem doğrudan sana laf atmış oluyorum. Ama yaptığın adamlık değil dersem adam değilsin demiş olmuyorum yaptığın herhangi bir harekete laf söylemiş oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Pegasus

İnsanda azıcık utanma azıcık haysiyet olur. Açta açıkta değilsen böyle bir şey yapmak ney la 10 tl bi menü yanında da 10 tane nugget var ekonomix
    Sanane la bı de hakaret etmiş boş herif. Cebinde parasi olmaz aç olur insanın başına her şey gelebilir, arkadaş anlatmış yaparsın yapmazsın sana kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Mesela sen adam değilsin ve bu yaptığın adamlık değil çok farklı şeyler. Ben sana adam değilsin dersem doğrudan sana laf atmış oluyorum. Ama yaptığın adamlık değil dersem adam değilsin demiş olmuyorum yaptığın herhangi bir harekete laf söylemiş oluyorum.

Alıntıları Göster
    O durumda da kişiyi yargılamış oluyorsun hareketinden dolayı ama o hareketten dolayı mutlak bir sıfat vermiyorsun, sadece yargılamış oluyorsun, hareketini yargılamak kişiyi yargılamak oluyor bu durumda, kişiye atıf yapmadan salt hareket yargılanmıyor çünkü. Yani kişinin hareketinden kişiye sıfat bazı durumlarda öne süremesek bile yargılamak oluyor, sonuçta belli bir şahıs ve eylemleri söz konusu oluyor ve yargımız ona yöneltiliyor.

Ayrıca sıfat takmadan soru şeklinde de yargılama oluyor. Direk şusun busun demeden de soru esaslı gidilebiliyor ki arkadaş da soru esaslı sorup yargılamadığını iddia etmiş.

Bir diğer nokta ise bazı durumlarda o eylemi yapmak sıfat haline gelir. Mesela hırsızlık yapan hırsızdır. Ama bazı durumlarda tek sefer yapmak o sıfatı almak için yetmez, mesela bir kaç kere yazan kişi yazar olmaz, ama genellikle yazarsa yazar olabilir. Fakat burdaki meselemiz genellikle yapıp yapmamasına indirgenmemeli, bir kere yapıp yapmaması söz konusu olup bir kere yargımız ona yöneltiliyorsa ve sıfat olmuyorsa bile yargılanmış oluyor. Yargılamamak için şahısı katmadan kimseye ait olmayan eylemler gibi almak lazım. Mesela falanca kişinin yaptığı bir eylem diye değil de salt eylem diye alınabilir.

Bir diğer nokta ise sıfat olmama durumlarında metafor, mecazilik söz konusu oluyor. Adamlık gibi şeyler burda biyolojik ve fiziksel olarak değil de davranışsal olarak olduğu için metaforik bir ifade. Daha başka birçok örneği var, metaforik eylemi yapınca o metaforik sıfatı almıyor kişi, adı üstünde metafor ama yargılama var sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Sanane la bı de hakaret etmiş boş herif. Cebinde parasi olmaz aç olur insanın başına her şey gelebilir, arkadaş anlatmış yaparsın yapmazsın sana kalmış.

Alıntıları Göster
    Kardeşim sen sorunlu musun 'hakaret etmiş' ve 'boş herif'i nasıl aynı cümlede kullanıyorsun nasıl bi kafa.d açta açıkta değilsen dedim, başka yere havla

• Ben bunu çok aç kalmadıkça , param da varsa yapmam herhalde

• öğrenci olsam denerdim. ama düşünüyorum da, değmez sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: november27

Çok zekice ama değer mi yau?

Sipariş veren birini bulacan da rica filan edecen

Bana denk gelirsen,bu kadar uğraştırmam seni "kardeşim gel karnını doyuracam" derim,ciddiyim
    Hocam ne yaptın senin için de sıcak fırsat başlığı açarlar şimdi
  • quote:

Kardeşim sen sorunlu musun 'hakaret etmiş' ve 'boş herif'i nasıl aynı cümlede kullanıyorsun nasıl bi kafa.d açta açıkta değilsen dedim, başka yere havla

Alıntıları Göster
    Havlayan sensin kardeş farkındaysan. Forumda aç ve açıkta olanlar da olabilir. Adam bir şey anlatmış belki birilerinin işine yarar diye hemen gerzek yorumunu yapmışsın. Git kumunda oyna hadi
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Havlayan sensin kardeş farkındaysan. Forumda aç ve açıkta olanlar da olabilir. Adam bir şey anlatmış belki birilerinin işine yarar diye hemen gerzek yorumunu yapmışsın. Git kumunda oyna hadi

Alıntıları Göster
    gerzek yorum mu şerefinizi iki paralık etmeye yer arıyorsanız bilemem. ihtiyacınız varsa en kötü part time çalışın. ben de yazın sanayide fabrikada çalışıyorum 10 tl için bu kadar küçük düşmeye değmez.

• Sonuc ne yiyen oldu mu?

• İroniye bak reklam olarak la casa de papel çıktı hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Psikososyal

İroniye bak reklam olarak la casa de papel çıktı hocam

hak ediyorlar sanırım, bu bir işaret olabilir

yarın bi gidin madem

• quote:

İnsanda azıcık utanma azıcık haysiyet olur. Açta açıkta değilsen böyle bir şey yapmak ney la 10 tl bi menü yanında da 10 tane nugget var ekonomix
    0 TL ye alıyor adam, niye 10 TL versin ki mantıken?

Ha ben yaparmıyım, yapmam tabiki. Uğraşmaya, milletle yüz göz olmaya değmez.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.