Şimdi Ara

'bebe' lafı sadece Ankara'da kullanılıyormuş :) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burdada cok birbirlerine ''gadam'' diyor son moda bu herhalde veya ben ilk kez duyuyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slang_1903

aye:genelde tipini begenmedıgın adamlara soylenır örnek: (aye nin saçlara bak) bu cümle sonucunda genelde kavga cıkar dıger adam mahallenın adamı olmadıgı ıcın dövülür

cine:güzel kızlara söylenir örnek:(cinelere bak be)

11 yıldır Ankaradayım.. hiç duymadım
  • Ankaraya ilk gittigimde bebe lafını duyunca şaşırmıştım çünkü istanbulda maytap geçmek için kullanılan kelime orada "çocuk - evlat" gibi manalarda kullanılıyordu ve yaygındı.
  • arkadaşlar yenidoğan veya çinçinde oturan var mı? ben yenidoğanın göbeğindeyim. bakalım teknoloji bizim buralara ne kadar uğramış
  • Ankara ' da kaldığım 1 yıl süre zarfında bolbol duymuştum '' BeBe '' .
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoktuguA

Online oyunlar oynayıp "Noob" "Lol" vs. gibi kelimeleri kullanan ve ne dediğini bilmeyen çocukların konuşma stilinden daha iyidir yine

katılıyorum.çok haklısın. çoğu pokemon onların zaten öyle yetiştiler çünki, knightonline gençliği.
  • bende bebem lafını kullanıyom ankarayla alakam yok
  • Bende ilk defa askerde ankaralı bi arkadaşta duydum. ne diyon lan sen felan dedim sanki hakaret eder gibi geliyo bana bebe felan.
    Sonra e biz çok kullanırız. İlk defa duydum diyince şaşırdı. Ama abartılı bariz ankaralıların kullandığı kesin yani...
  • ben ilk defa ankarada duydum ve ankara dişinda biyerde duymadim
  • Ankaragücünde oynayan BEBBE ninde adı bu değilmiş Ankaralılar adama bu şekilde hitap ediyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E1965 -- 19 Şubat 2008; 10:00:21 >

• Başka bi okula takılıyo onlar daha çok. Bentderesindeki okula

quote:

Orjinalden alıntı: Posthuman0

quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Ünide tanıdığım ankaralıların hepsi kullanıyor bu lafı
    Bi kaç istisna var tabi. Kullananlar genelde çinçin ya da demetli falan oluyolar

Üniversite okuyan çinçinli

• quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

11 sene önce Ankaraya bi geldim... herkesin şivesi bi garip herkes derken normal ve daha alt seviye insanların çocuklarında ,gençlerde bu tür kaba garip laflar kol geziyodu ..ve aynen en çok kullanılanlar "la" "bebe" gibi laflar ve ben bu laflara uyuz oluyorum... ne komik ne hoş ne de sempatik.. tamamen itici ... zaten nerde sevmediğim insan tipi çıksa Ankarada bu lafları kesin kullanan tipler.. buradan da yola çıkıp bazı genellemelere bile gidebiliriz...

En çok kullanıldığı semtler:

Sincan
    Etimesgut
    Eryaman
    Demetevler
    Ulus vs..

Anadolunun en has adamları ankarada bulunur.
  • La,bebe,anüüüüü gibi laflar kombinasyon halinde çok kullanılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Method Man

La,bebe,anüüüüü gibi laflar kombinasyon halinde çok kullanılır

anüüüüüüü beni bitiren kelimedir karsımdakinden o anlamsız laf bütününü duydugum anda gülme krizine girerim

bide onaylama stili war

"hææ la"
  • ASKERDE DE OLMUSTUR
    BIZIM BEBELER LE SUNLARI YAPMISTIK FILAN DIYE KONUSURUZ .

OLAYA FRANSIZ KALAN COKTU

BEBE
  • doğma büyüme angaralıyım.
    benimde bazen arkadaşlara la bebe bi dur la,la bebe malmsın diye seslediğim olur. ilk defa duydum sadece ankarada kullanıldığını.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi

yozgatlılarınki daha super

sobayı yakıyımda geliyim =sobaya bi kayıyımda geliyim

birde bu sıracalı ne demak ?

hastalıklı demek
  • istanbullu biri olarak has angaralı bi arkadaşım var bana ilk tanıştıgımıxda la bebe nasılsın demişti bende bunu beni aşağılamak için söylediğini düşünerek senin mına korum la ne biçim laf o demiştim tam dalıyodum başka bi angaralı arakdaş olm dur la diyip durumu açıklamıştı :)
  • askerde angaralı arkadaşım çok kullanırdı.. ( aslen çorumluydu gerisini siz düşünün )
  • bende ilk defa duydum sadece ankarada kullanıldığını, bende kullanırım ama sanki herkes kullanıyor gibime geliyor :))

BEBE ruhi

BEBE extree=)))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.