Şimdi Ara

Beast of Reincarnation | PC ANA KONU | (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
3.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Film grain sorun değil artık alıştık, konfig ayarı ile kapatılır direkt. Konsolculara geçmiş olsun tabii. İğrenç bir efekt film grain. Ama diğer dediğin şeyler üzdü. Previewlar hep olumluydu. Çok merak ettim ne alacak meta'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 2 Ağustos 2026; 12:39:27 >

Şimdilik oynadığım kadarıyla bence 70 ile 75 arası bir şey alır en fazla. Görsel tarzını wild hearts diye bir oyun vardı ona benzettim biraz. Yaratıklar filan benziyor. Karakter hareket kabiliyeti hoşuma gitti. Sarmaşık oluşturarak yatay ve dikey hareket güzel. Combat fena değil sadece çok basit gibi. Ayrıca mortal shell 2'deki vurduğun zaman aldığın oturaklı hissi bunda alamadım sanki boşluğa vuruyormuşum gibi hissettirdi biraz. Kamera açısı problemleri de var ve hikaye anlatımı pek hoşuma gitmedi benim. Herhangi bir stutter filan yaşamadım performans stabil o konuda başarılı diyebilirim.

Birileri bir kampanya filan açsın bişey yapalım şu geliştiricilere film grain'in berbat bir efekt olduğunu söylemeliyiz hep birlikte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Sinematik deneyim" düşüncesi ile bırakıyorlar bunu ama her zaman optional olması gereken bir şey. Hadi Pc'de istediğin efekti kapatabiliyorsun ama konsolda yapacak hiçbir şey olmuyor. Clair Obscur da rezaletti bu efektlerden. Konsolda olsa dayanamazdım. 70-75 arası alırsa maksimum 6-7'lik bir oyun çıkar gibi. Çünkü meta'da oyunlara filmlere kıyasla daha çok puan veriliyor. Zaten mesela film 70 alınca yeşil oluyor, oyun ise 75. Bu durumu bilip ona göre ayarlamışlar. Oyun 75 altındaysa turuncu oluyor. Bakalım ne yapacak. Biraz iş bilmezlik var gibi adamların reklam, pazarlama bilgilendirme kısımlarında. Mesela 4 Ağustos diyorlar ama Steam'e göre halen bizde yarın akşam çıkıyor oyun. Sistem gereksinimlerine başta RTX 1070 Ti, 5500X falan yazmışlar. Böyle kart ve işlemci yok. Şu an yazdıkları gereksinimlerle de performans örtüşmüyor. Çok daha az gereksinimi aslında görünene göre. Aynı hatayı Lego Batman de yapmıştı. Bakalım.

Mortal Shell 2 başka seviye ya. Yani oyunun tamamı beta gibiyse en azından. Öyleyse aşırı sağlam bir oyun geliyor. Az kaldı ona da bakalım. 17'si.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 2 Ağustos 2026; 13:6:15 >

• Türkçe yaması çıkmış

Beast of Reincarnation | PC ANA KONU |

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

> Create engine.ini (Make sure its not a .txt it has to be .ini)
    > Add the below
    > Make it read only (Right click on the file and go to properties. Read only should be at the end)

---

[SystemSettings]

; Film grain
    r.FilmGrain=0
    r.Tonemapper.GrainQuantization=0

; Chromatic aberration
    r.SceneColorFringeQuality=0

; Extra cleanup
    r.Tonemapper.Quality=0

; Mild Lumen denoising help
    r.Lumen.ScreenProbeGather.Temporal.MaxFramesAccumulated=12
    r.Lumen.DiffuseIndirect.Temporal.MaxFramesAccumulated=12

Şu ayarları yapmadan başlamamanızı öneririm oyuna bayağı görsel olarak fark ediyor. Netleşti oyun sonunda. Ekstra olarak post processing ayarını oyun içinden kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 2 Ağustos 2026; 14:2:2 >

ToneMapper 1 olursa daha iyi olur.

Her UE oyununda direkt şunları kullanırsanız cam gibi olur;

r.BloomQuality=0

r.LensFlareQuality=0

r.DepthOfFieldQuality=0

r.Tonemapper.Grain=0

r.Tonemapper.Vignette=0 

r.MotionBlurQuality=0

r.Tonemapper.Quality=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 2 Ağustos 2026; 14:8:20 >

Bu forum.donanimhaber deki kullanıcılar 007 first light a oyun çıkmadan kötü diyorlardı, muhteşem bi oyun çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blendw -- 2 Ağustos 2026; 15:5:9 >

PC Gamer
  • DarknessSeeker kullanıcısına yanıt

hocam nasıl yapılıyor konfig ile ? ben pek anlamıyorum da bu tarz işlerden

Pc'de şu konuma git: C:\Users\Username\AppData\Local\BeastOfReincarnation\Saved\Config\Windows

Burada Engine.ini dosyası yoksa "Yeni Metin Belgesi" oluştur içine şunu yapıştır;

[SystemSettings]

r.BloomQuality=0

r.LensFlareQuality=0

r.DepthOfFieldQuality=0

r.Tonemapper.Grain=0

r.Tonemapper.Vignette=0 

r.MotionBlurQuality=0

r.Tonemapper.Quality=1

Engine.ini olarak kaydet. (txt olmayacak .ini yazacaksın sonuna.)

Sonra dosyaya sağ tıkla özellikler kısmından "Salt okunur" olarak seçip kaydet.

Sonra oyunu açınca tertemiz bir görüntü ile karşılaşacaksın.

diğer oyunlarda nasıl yapıcaz?

Aynı. Aynı konumda Local altında oyunun klasörü oluşuyor. Dosya da bazen oluşmuş oluyor. Yoksa kendimiz oluşturuyoruz. Bazı oyunlarda config kitleyebiliyorlar, yani yapıyorsunuz ama işe yaramıyor. FF 7 Rebirth gibi. Ama genelinde yarıyor. UE oyunu olacak tabii. Klasör oyunu bir kez açınca oluşur bu arada. Hiç açmazsanız oluşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 2 Ağustos 2026; 21:13:14 >

peki teşekkürler

• Oyun ilerledikçe zorlaşıyor ve düşman çeşitliliği biraz daha artıyor. Bir şekilde kendini oynatıyor yani şu sıralar oynanabilecek bir oyun , ay ortasına kadar yeni pek bir şey yok zaten. Geniş ekran desteği yok bu arada oyunda 1600p yerine 1440p de oynuyorum mecburen. Gamepass versiyona geçtiğim zaman save'im gidecekse baştan hiç oynayamam ya silerim ya da bu şekilde oynarım artık.

Gidebilir malum yolla oynadığın için Beast of Reincarnation | PC ANA KONU |  Ultrawide için mod yaparlar hemen.

Bu arada Steam'deki saat yanlış demişler. 03:00'da çıkacak oyun, bu akşam değil.

Grafikler güzel daha doğrusu manzaralar ve renk paleti güzel bazı yerlerde grafikler çok iyi gözükürken bazı yerlerde kötü duruyor bir de oyun net değil ayar yaptım yine net değil bulanıklık çok fazla.

6 saat kadar oynadım yukarda da bahsedildiği gibi 3-4 boss geçtim ama birbirinin aynısı gibi zaten aynı bossu 2 defa kesiyoruz aynı zamanda değil aradan bir saat geçince tekrar karşılaşıyoruz. Hatta oyundaki kombolar da aynı. Skill ağacından özellik açıyoruz ama hep aynı anlamadım.

Yani özetlemek gerekirse oyunun en zayıf yeri çeşitliligin az olması . Ama eğer oyun 30 saat falan sürüyor, ilerde çeşitlilik artiyorsa oynanır ve 8-8.5 not alir ama bu şekilde devam ediyorsa maks alacağı skorlar 7yi geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuon -- 3 Ağustos 2026; 11:24:29 >
  • Ben akşam 8 gibi akıcam Steam den saati ister doğru ister yanlış olsun

Nasıl oluyor o?

Engine.ini ayarlarını yaptınız mı hocam üstte bahsettiğimiz?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.