|
BDDK’dan sıfır ve yenilenmiş telefonlara taksit düzenlemesi (3. sayfa)
-
-
234
-
Yanlış hatırlamıyorsam abd’de operatörler telefonu bedava veriyordu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu hükümetin yaptığı her düzenleme ve vergilendirme zengini ve kendi işi olan patron kesimi sevindiriyor, normal maaşlı çalışan fakir ve orta gelirli kesim ise
hep ezilen tarafta. Alt ve orta gelirli kesimden paraları çekip zenginlere akıtıyorlar. Firma ve medya patronlarının, müteahhit ve tüccarların AKP'ye aşkı boşa değil.
Şu yurtdışı alışveriş engeli bile vatandaş ucuz mal alamasın, yine Çin'den aynı malı alıp 3-4 katına satan zengin tüccarlar servetine servet katsın diye.
Uberin gönderilmesi plaka sahipleri para kazansın diye vs. Hep halkına düşman, zengine ve patrona dost.
Senin benim ise 3-5 kuruş ek gelir elde edeceğimiz birşey bulsunlar anında kapatırlar ya yasak ya vergi gelir. Bunun sonucu ise bölgede gelir eşitsizliğinde zirveye
çıkmışız. Ülkenin en tepe %1'i servetin %37'sini elinde tutuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Aralık 2024; 19:47:3 >
-
Türkiyede bu akp belası yüzünden cep telefonlarındaki peşin fiyatına ya da çok az faizle 24 taksit alabiliyorduk eskiden lakin şuan 3 taksitten fazla yapmıyor şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz. Ayda 3k ödemeyle 24 ay içinde 16 pro 256gb alabilecektik. Üstüne ÖTV vergisini de ödüyor bu haliyle. Hem deli gibi ÖTV vergisi getirdiler telefona hem de 24 taksitten düşüre düşüre 3 taksite düşürdüler. Eski kanunlarla yasalarla devam etseydik iphone 16 proyu şuanda bir memur hatta üniversite okuyan öğrenci bile part-time çalışarak ayda 3.5k civarı 24 ay ödeyip sıfır 16 pro alabilecekti kendine. Geri kalan 2-3-4 sene de cebine kalacaktı 2 senede taksiti bittikten sonra 3-4 sene krallar gibi 16 pro kullanacaktı. Lakin ülke nerden nereye geldii... Şuan tanıdığım hiçibir memur çalışan vs iphone pro falan alamıyor bir memur arkadaşım iphone 14 aldı o da bulgardan yarı fiyatına emıe kayıdı falan yaptı yarı fiyatına gelmişti nerdeyse 3 sene önce. Şimdi o bile hayal...
-
ABD'deyi geçtim çoğu Singapur, Malezya, Gürcistan gibi ülkelerde bile bu cihazlara erişim ve ulaşım çok basitken, burada 5 aylık asgari ücrete satılıp üstüne bir de %60 faizli kredi çektirip satmak tam anlamıyla, vatan hainliğidir.
-
Millet robot çağında. Bilimle şov yapıyor. Bizim mevzular ise telefonu nasıl alırız. Nasıl taksit yaparız nasıl kredi kullanırız. Hepsinden önce üretenlerden daha çok kazanıp bizi soyuyorlar! Bu kadar vergi ile gelinen nokta Doların 35 lira olduğu bir ekonomi. Biz bence öldük. Ve malûm tarafa gittik.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ee nasıl oluyo peki çoğunlukta olan fakir en az olan zengin seçiyor her seferinde ?
yada diğer şekilde ülkede milyonlarca asgari ücretli çalışan var hepsi neden oylarını işçi partisine atmıyor
-
Din ile beyinleri yıkandığı için. Halkın yaşam kalitesi günden güne çökerken başka türlü katlanmalarının mantıklı bir açıklaması yok.
Dünyada kendine zarar veren bir hükümeti başta tutan başka bir örnek de yok zaten. Kötü Gürcistan bile protesto için sokağa çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Aralık 2024; 23:48:44 > -
Arkadaşlar lütfen ülkemizi USA ve gelişmiş Avrupa ülkeleri ile kıyaslamayınız. Biz 3.dünya ülkesiyiz. Birçok 3 dünya ülkesinde Apple ürünlerine ve amiral gemisi sınıfındaki cep telefonlarına ulaşım kolay değil. Bizde ekstra pahalı tabi, orası ayrı :) Cari açığı arttırıyorsunuz. Ucuz telefon kullanın işte.
-
Para cahilden kazanılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Demekki alışveriş kredisini telefon alıcaz diye başvurmayacaz. Bu kadar basit :)
-
Bu fikri üreten bakanların hiç biri bizim için çalışmıyor. Bir kere telefona bu kadar vergi olmaz. Hem vergiyi yükselt hem de taksit sınırı getir.
Yani diyor ki, vatandaş cep telefonu ve otomobil almasın, şirketlere serbest.
-
yillardir teknik konular haric bir sey yazmiyordum cunku alan memnun veren memnun yazdigimiz her sey de malumun ilami gibi oluyor. papagan gibi ayni seyleri tekrar ediyoruz. ne dinleyen var ne anlayan var.
oncelikle bir arkadas nokta atisi tespit yapmis. telefon yenileyen malum firmayla kustuler herhalde demis. ben de aynisini dusunuyorum. bu kararlarin altinda mantikli bir neden yok. sen kalk nas de faize savas actim de kredi kartim oldugu halde telefon almak icin banka kredisi alip FAHIS oranda faiz odememi sart koy. hangi oran biliyor musunuz enflasyon %18 faiz %18 civarindayken yani faiz ve enflasyon esit olup dusme egilimindeyken bizim damat da bir denesin deyip faiz dusurulup enflasyon %200'lere cikinca sonra boyle olmayacak deyip nihayetinde simdilerde %50'ye cikan ama hala negatif olan faiz. madem telefon almamizi istemiyorsunuz alisveris kredisi diye icat ettiginiz sacma krediyi de yasaklayin. ihtiyac kredisi diye bir sey var zaten alisveris kredisi de neyin nesi? tek amac faizle milleti soguslemek. soyledigiyle yaptigi bu kadar tutarsiz bir yonetim gorulmemistir. insanlar oyle de ya da boyle bir telefon alacak. akilli telefonu olmayani basta devlet adam yerine koymuyor. akilli telefonunun yoksa devlet ve bankalarla hicbir isini halledemiyorsun. nasilsa millet telefon almak zorunda ya ne yapiyorlar sifir telefon almayi zorlastirip "yenilenmis" telefon satan isletmelere her turlu avantaji sagliyorlar. 12 taksitle alinabildigi icin millet artik gozunu karartip aliyor bir sekilde. buraya kadar anliyorum yani o firmalara yuru ya kulum demis olsalar da bir mantigi var. sonra kalk durduk yere bu "avantaji" kaldir kalitesiz, dandik sifira yonlendir. neden?
bir de ucuz telefon al diyen ucuz telefon kadar akli olup millete akil dagitan bos adamlar var. kardesim ben isim geregi akilli telefonun tum ozelliklerini agzina kadar kullaniyorum. it saha teknisyeni olarak calisiyorum. gps ile yol buluyorum. bu ne demek? ekran surekli acik, data surekli acik ve kullanimda, gps acik demek. surekli isyeri ve musterilerle gorustugumuz icin bluetooth acik ve arac ile baglanti halinde. harita calisirken telefon gorusmesi yapiyoruz. yaptigimiz isin belgerini fotograflayip merkeze gonderiyoruz. kamera super olacak demek bu. yeri geliyor ftp ile dosya indiriyor ssh ile baglanti sagliyoruz. otg destegi olacak. usb'den ethernet ile cihazlara mudahale ettigimiz de oluyor. neyse sonuc olarak bana sizin bahsettiginiz @@$%@@#!kufur....... 100 dolarlik olmasina ragmen turkiye'de 20 bin liraya satilip bir de 3 aylik banka kredisi faiziyle maliyeti 25 bin tl olan boktan cihazlar yaramiyor. ucuza mal alacak kadar zengin de degilim. 2012 model macbook pro ile hala calisiyorum her isimi de goruyor. zamaninda pahaliydi bu sayede ekrani hala super, hoparlorleri super, kasasinda en ufak eskime belirtisi yok. donanimi da idare ediyor. isimi goruyor. 2012 yilinda 250 dolarlik acer alsaydim en fazla 2-3 yil kullanip cope atacaktim. o yuzden millete akil vermeyi kesin!
ekonomiyi oldurmussunuz 3 kurusa esek gibi calisiyoruz. gelecegimiz yok ev, araba alma imkanimiz yok. calistigimiz ev sahibine gidiyor. dunyanin en kalitesiz besinlerini fahis fiyatlara alarak karin doyurup nefes alip veriyoruz. karin doyurmak meseleyse sokaktaki it, kedi, marti ve fare de karin doyuruyor. tabi bununla ovunebilirsiniz siz utanmiyorsaniz ben mi utanacagim? her neyse bu yasam kosullarina ragmen benden kat kat zengin amerikalinin avrupalinin 700 dolara aldigi seyi bize 1500 dolara pesin fiyatina kakaliyorsunuz yetmiyor onu almak icin bankaya domalirsak 2000 dolara geliyor. neymis cari acik kapatacakmis. ya bizim oglan amerika'da kurs falan aldi soyle bir ekonominin basina gecirelim de teorik bilgilerini bir denesin deyip ulkeyi batirdiktan sonra kici kirik cep telefonuyla mi kurtaracaksiniz? yurt disi alisveris serbest, kredi kartina telefon serbestken ekonomi de iyiydi. bunlar yillardir yasak da duzelme var mi? yoksa sorun baska yerde mi?
he kardes sirketin eline niye guzel telefon vermiyor? bilmem acaba neden vermiyorlar? sen zombi sirketlere kaynak akit, parti devlette memura %100 zam yap ondan sonra ozel sektoru oldur, gercekten is yapip katma deger saglayan firmalar da bu kosullarda ayakta kalmaya calisirken sana iphone 16 puro max ulti action verirdi zaten.
bazen diyorum ki hic calisma otur evde belediye, cemaat cart curt yardimiyla bulgur pilavi yiyip su icerek gecin. bir enayi biziz herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 8 Aralık 2024; 2:17:20 >
-
Tek sebebi, her halta susan, andavallar olmamız. Başka sebebi yok. Mevzunun sadece telefonlarda olmadigini da biliyorsunuzdur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biliyorum ama senin ve benim bilmem bir şey değiştirmiyor. Millet alışmış suçu en zayıfın üstüne yıkmaya kendi tek başına tepede kalsın diye altta kalanı aşağı itmeye. Biz böyle oldukça birlik olamayız birlik olmadıkça güç olamayız güç olmadıkça konuşsak ta sesimizi duyuramayız.
-
Sonuç olarak, biz konussak da bir sey degiştiremeyiz. Cogunluk koyunumsu bir yasami benimseyi şiar edinmiş.
Stres etmeye gerek yok. Guzel demişler, ya bu suruyu gudeceksin ya da bu diyari terk edeceksin. Bu suruyu de gudemedigimize gore, diyari terk etmek tek seçenek ya da susup, stres etmeye sinir olmaya luzum yok.
Bu zamlarla telefon araba ne alabiliyorsa oldugu kadarini alacagiz artik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X