Şimdi Ara

BBE NEDİR??? YOKSA ARADIĞIM ŞEY BUMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdiye kadar denediğim hiçbir mp3 çaların sesinden memnun olmamıştım çünkü aiwa kasetçalarımın verdiği müzik hazzını veremiyordu.

COWON markasını incelerken dikkatimi çekti BBE sertifikasına sahip tek mp3 çalarmış.
    COWONun ses kalitesi çok iyi diye duymuştum.zamanında kullandığım aiwa kasetçalarda da BBE özelliği vardı ama ne işe yarar nedir hiçbir fikrim yoktu.SONYnin rakip modelinde BBE yoktu ama çok iyi bir modeldi.aiwanın kalitesini daha çok beğeniyordum.

Bu BBE ne işe yarıyorki acaba? Belkide benim mp3çalarlarda aradığım şey bumu?

http://www.bbesound.com/technologies/BBE%5FHDS/

eskiden kullandığım aiwa hs jx899 kasetçalar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 19 Ekim 2010; 20:53:22 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BBE Nedir?

BBE (Biyolojik Belirtileyici Etkenler), bir organizma için zararlı veya toksik maddelere maruz kaldığını gösteren belirteçlerdir. Bu belirteçler, maruziyetin derecesini ve süresini değerlendirmek için kullanılır.

BBE'ler, kan, idrar veya doku örneklerinden alınabilir. İnsanlarda en sık kullanılan BBE örnekleri arasında şunlar yer almaktadır:

• Kurş seviyeleri
    • Cıva seviyeleri
    • PCB'ler
    • Dioksinler
    • Pestisitler

BBE'ler, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanılır:

• Çevresel maruziyet kaynağını belirlemek
    • Maruziyetin sağlık üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendirmek
    • Hijyenik standartları izlemek
    • Bireylerin maruziyet seviyelerini yönetmelerine yardımcı olmak

BBE'ler, çevresel sağlık ve toksikolojik araştırmalarda önemli bir araçtır. İnsanların çevresel kirleticilere maruziyetini anlamamıza ve sağlıklarını koruma önlemleri almamıza yardımcı olurlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • BBE, (bana kalırsa tizleri açılmış equalizerden başka birşey değil) mp3'lerin tipik sorunu olan tiz frekans kesimlerini bir nebze giderebilmeyi amaçlamış bir filtredir. Sitede yazdıklarına göre de birçok enstruman sesini güzelleştirebiliyormuş. Software olarak Jetaudio programını indirirseniz, bu programın BBE özelliği var. Nasıl birşey olduğunu duyarak daha iyi anlayabilirsiniz, benim verdiğim bilgi sizi yanıltmasın. Belki de seveceksinizdir. Kolay gelsin.
  • hımm bi arkadaş da bahsetmişti.. cowon un içinde ses i kaliteli vermesi için işlemci var diye duymuştum sanırım o işlemci bu BBE denen şeyi yaratıyo
  • Zaten Jetaudio yazılımı da Cowon firmasının ürünü değil mi? Öyleyse bu mp3 çalar kaliteli bir ürün olsa gerek. BBE ise sanırım X-Fi'daki Crystalizer 24'e benzer bir filtre.
  • mp3leri daha bi güzelleştiriyor bu iki bbe effect i

• JetAudio programının tam sürümünü nerden bulabiliriz?

Hep basic sürümüne rastladım.
  • BBE ses sistemi açıkken dinlediğiniz bir müzik ile BBE ses sistemi olmayan/kapalı bir müzik dinlemeniz stereo ile mono arasındaki fark gibidir.
  • tabi burada bahsi geçen yazılımsal BBE ses sistemi değildir tamamen donanımsal ses sistemleridir.BBE ses sistemleri donanımsal test edin olayın kaset dinlerken CD kalitesinde ve kristalliğinde ses dinlemek gibi olduğunu anlayacaksınız.
  • Gerçek BBE deneyimi ve tadı almak istiyorsanız kesinlikle aiwa nın walkman ve/ya müzik setlerini(BBE sistemi olan) muhakkak test edin.Bugüne kadar hiç müzik dinlememişim(özellikle BBE sistemi mevcut olan) derken kendinizi bulursanız kesinlikle şaşırmayın.Bu güne kadar BBE sistemlerini müzik sistemlerinde aiwa kadar sağlam kullanan görmedim; -ki AİWA BBE sistemlerini ilk kullanan firmadır.Ne SONY, ne Cowon sadece aiwa nın BBE tesellisi olarak yer aldı cihazlarında.Sistemi geliştirdik deme yalanları ise mevcut sistem eq parametrelerinde oynama yapmalarından başka bir şey değil(mid ve tiz frekanslarda).Daha internette bulanabilirken kendinize muhakkak evladiyelik bir AİWA müzik seti(BBE sistemine sahip) almanızı şiddetle öneririm.Kendim şu an bilgisayarımda creative 7.1 hoparlör seti+Audigy2 ZS kullanmama rağmen ( -ki çok ta başarılıdır audigy serilerinde) asla AİWA müzik setinin yerini tutmadığını görüyorum ve her zaman BBE sistemli,uydu hoparlör takımına sahip bir AİWA müzik seti almayı düşünüyorum.Umarım sizlere bir fikir verebilmişimdir(bana +/- herhangi bir faydası olmayan bir şirket hakkında yazmakta biraz garip geliyor ancak insanların kulaklarının hakkını alması gerektiğini düşünüyorum.)

• aradan 4 sene geçmiş ama :) hala bahsettiğim gibi bir vay be dedirtirecek bir cihaza rastlayamadım maalesef. kasetten müzik dinlemek gerçekten büyük keyifti.
  • Şimdi dinlediğimiz mp3 yalanı da teneke ses olmaktan, ruhumuzun müzikal açlığını tadımlık dindirmeye yarayan ağrı kesiciden başka bir şey değil.Gerçek ses kalitesini ancak flac,wav, v.b kayıpsız formatlarda ancak CD kalitesinin yerini tutmayan bir kalitede dinleyebilirsiniz.BBE sistemlerinin katkısı ise dinlediğiniz müziğin cennet kıyılarından başka bir şey değil.Tarifi imkansız tatlardan, deneyimlerden bahsetmek istiyorsak sadece "Bir aiwa müzik setinde BBE deneyimini yaşadım" diyebilmek hissettiklerimizin tam karşılığı olsa gerek.Sevgi ve saygılarımla ..
  • sanırım hiç bi iphone yada ipod nano yada touch ın sesini dinlemedin bi cx300-ep630-sony mdr serisi kulaklıklar ile şiddetle tavsiye ederim o zaman aradıgın sesi ve daha fazlasını bulacaksın
  • onları da dinledim ancak yanından bile geçmediler keşke geçselerdi en azından alternatifim olurdu.
  • BBE den daha çok, ses chiplerine bakmak lazım bence. Sony x serisinde BBE yok ama sesi gayet doğal (Cowon S9 kullanıyorum bu arada). Ayrıca iPod, iPhone ses konsuunda ancak sıradan müzik dinlemek isteyenleri tatmin edebilir.
  • kullanmış olduğun cowon da zaten ses işlemcisi olarak BBE kullanmakta.Sony nin x serisini ben de bugünlerde test etme fırsatım olacak ancak açıkçası sony kalitesini ucuz çin mallarının piyasayı düşürmesinden dolayı düşürmek zorunda kaldı.Açıkçası piyasada ucuz çin mallarını insanlar sony ile arasında pekte fark duyamadıkları! için almakta.Adam gibi sese çoğu insan 2 katı parayı seve seve verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nativen

kullanmış olduğun cowon da zaten ses işlemcisi olarak BBE kullanmakta.Sony nin x serisini ben de bugünlerde test etme fırsatım olacak ancak açıkçası sony kalitesini ucuz çin mallarının piyasayı düşürmesinden dolayı düşürmek zorunda kaldı.Açıkçası piyasada ucuz çin mallarını insanlar sony ile arasında pekte fark duyamadıkları! için almakta.Adam gibi sese çoğu insan 2 katı parayı seve seve verir.

20tlye bestbuydan mp3 çalar almıştık kuzenimin kızı için. o paraya verdiği ses muhteşemdi. malzeme kalitesi inanılmaz kötüydü doğal olarak ama ses kalitesi fiyatına göre 10 numaraydı diyebilirim. eskiden sony, aiwa açık ara kalite farkı ile öndeydiler ama şimdi insanlara aradığım tam da bu dedirtetecek kadar mükemmel cihazları yok diye düşünüyorum.

• zira sony aiwa gibi firmalar üretim maliyetini onlarla aynı hizaya çekmek zorunda kaldı kaliteyi de haliyle düşürmek zorunda kaldılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.