Şimdi Ara

Bazılarının, hiçbir kanun, kural, etik değerlere uymaması, başkalarını rahatsız etmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
7.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
204 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bulunduğum bölgede bir sürü site var. Bu sitelerin ortasında vadi var, burası imara açık değil ve kamu arazisi, planda park, sosyal alan olarak gözüküyor. Ancak doğudan gelenler, bu alana habire gecekondu yapıyor, devletin hiçbir kurumu da bir şey yapmıyor, çöplerini ortalığa atıyorlar. Ben mart ayında bu bölgedeki sitelerden birisinden ev aldım. Fiyatlar 600 bin ile 1,5 milyon, hatta 2 milyona bile satılanlar var. Ama o kadar sitenin ortasında bunlar keyif sürüyor. Kendi evim olmasına rağmen, üstelik yeni almama rağmen gerçekten bıktım. Beni asıl rahatsız eden, çok gürültü yapmaları. Her gün, son ses etnik müzik dinliyorlar, tüm vadi, bu garip müzik ve zılgıt sesleri ile inliyor. Bu durum sadece akşam değil, bazen sabahın 10 unda, bazen öğleden sonra, bazen gece 01 de devam ediyor. Onların çoğu akraba ve hemşehri, ancak bu sitelerde binlerce insan yaşıyor, kimse bir şey demiyor veya korkuyorlar. Yarın çocuğun ALES sınavı var, Eylül de de KPSS var, bunlar yüzünden ne çalışabiliyor, ne de uyuyabiliyor. Ben de kronik hastayım, geçen cuma hastaneden taburcu oldum, uyuyamıyorum, psikolojik olarak çöktük. Kimse bu durumu, ırkçılık olarak algılamasın, amacım ırkçılık değil, kendi evimde insanca yaşamak..Ben çöpümü atmıyorsam, başkaları da atmayacak, gürültü yapmayacak, diğer insanlara saygılı olacak, toplum içinde yaşamayı öğrenecek, kamu arazisini işgal etmeyecek...Şuan sinir bozucu olay, son ses devam ediyor, halaya da başladılar, Evet forum ahalisi, bir önerisi olan var mı? Yarın o tarafa geçip, tatlı dille söylesem anlarlar mı?? Polis buralara pek gelmiyor, belediye görevlileri de.....Başka önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazım55 -- 16 Ağustos 2020; 15:21:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Doguya ait bir sey degil bu. Tipik ortadogu kafasi.

Colden gelen ruzgar mi, suyu mu havasi mi bilmiyorum ama ortadogulu kafasi boyle oluyor.

Kurt veya 'dogu' meselesi degil bu. Turklerin de asagi kalir yani yok.

Ayni sekilde Iraklisi da, Suriyelisi de, Iranlisi da, Afrikalisi da ayni mokun degisik tonlari sadece.

Yedikleri yere pisleme, 0 cevre bilinci, 0 saygi, 0 sosyal bilinc.

Benim işyerim Beyoğlu-İstiklal caddesinde..

Yaklaşık 30 senedir özellikle yaz ayları olmak üzere her gün İstiklal caddesinde gezenleri gözlemlerim.

Gözlemlerken "Acaba Türk halkı hangi millete benziyor?1 diye merak ederdim..

İstiklal Caddesi turistik bir yer olduğu için Alman, İngiliz, Fransız, Amerikalı hatta Japon, Çinli ve Koreli bile gördüm..

Ne zaman Araplar gelmeye başladı, işte o zaman Türk halkının Ortadoğu karakterli olduğunu farkettim, dikkat edersen konuşmalar, davranışlar, yaşam tarzı, kısaca her şey Ortadoğulular gibi..

Bence bunun sebebi 600 yıldan uzun zaman Osmanlı İmparatorluğu içinde yaşamaları.

Atatürk Kurtuluş Savaşı sonrası yaptığı devrimlerle Türk halkını sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan geliştirmeye çalışmış..

Ancak yaşım itibarıyla gördüğüm ve yaşadığım için şunu söyleyeyim; 1980 ihtilali sonrası Türk halkı yozlaştı. 1980 öncesi çekilen film ve fotoğraflara bakarsan durumu farkedersin..

An itibariyle yurtdisinda yasiyorum, dolayisiyla sadece kurtlerle sinirli kalmadigini soyleyebilirim. Ortadogu, musluman veya afrika ulkelerinden gelenlerin alayinda ayni sekilde davrandigini goruyorum. Hepsi ayni yerden, sanki fabrikadan cikmis gibi, ayni sekilde davraniyorlar.

Dogal olarak tipik ortadogu kafasi demek gayet yerinde.

Gelibolu ve Çanakkale'deki şehitlikleri gezdim 1 ay önce. Orada dahi bakın şehitlerin mezar taşlarının yanına dahi çöp atılmış. Bak utanmayı falan geçtim o kesin yok da onu yapan kişi lan biri görür beni gelip agzımı burnumu kırabilir diye de mi korkmuyor? İstisnasız nereye gitsem çer çöp içerisinde ormanlık alanlar, milli tabiat parkları... Kırklareli longoz ormanları var aşırı sık ormanlık biraz içine girince nefes alamıyorsun resmen çok bogucu havası var... Ben de bayagı bir derine gittim kayboluyorduk az daha. Lan adam oraya bira şişesi atmış?

İlk fırsatta kaçıcam istanbuldan.
    Daha bugün davarın biri çekmiş arabayı bir yere. Cam açık çekirdek çitliyor. Puuu dışarı.

Sokaklarda neler var.
    Kaldırımda dikilip karı kız kesen mi.
    Bir liracısı mı, tinercisi mi, dilencisi mi. Yürümesini bilmeyen mi. ayısı mı. Balkondan aşağıya çöp sallayan mı. Dolu.

Bazı şeyler için çok geç kalınmış.
  • Doguya ait bir sey degil bu. Tipik ortadogu kafasi.

Colden gelen ruzgar mi, suyu mu havasi mi bilmiyorum ama ortadogulu kafasi boyle oluyor.

Kurt veya 'dogu' meselesi degil bu. Turklerin de asagi kalir yani yok.

Ayni sekilde Iraklisi da, Suriyelisi de, Iranlisi da, Afrikalisi da ayni mokun degisik tonlari sadece.

Yedikleri yere pisleme, 0 cevre bilinci, 0 saygi, 0 sosyal bilinc.

• Haklı olabilirsiniz, ancak bunların hepsi ayni kent ve geldikleri bolge belli, köken belli, aralarında, ic Anadolu, Karadeniz i bırak, doğudan başka kentlerden gelen yok. Bugün çocuk arkadaşının nisanina gitti, yasak diye eğlence bile olmamış, oysa bunların yaptığına bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

Haklı olabilirsiniz, ancak bunların hepsi ayni kent ve geldikleri bolge belli, köken belli, aralarında, ic Anadolu, Karadeniz i bırak, doğudan başka kentlerden gelen yok. Bugün çocuk arkadaşının nisanina gitti, yasak diye eğlence bile olmamış, oysa bunların yaptığına bak.

An itibariyle yurtdisinda yasiyorum, dolayisiyla sadece kurtlerle sinirli kalmadigini soyleyebilirim. Ortadogu, musluman veya afrika ulkelerinden gelenlerin alayinda ayni sekilde davrandigini goruyorum. Hepsi ayni yerden, sanki fabrikadan cikmis gibi, ayni sekilde davraniyorlar.

Dogal olarak tipik ortadogu kafasi demek gayet yerinde.

• İlk fırsatta kaçıcam istanbuldan.
    Daha bugün davarın biri çekmiş arabayı bir yere. Cam açık çekirdek çitliyor. Puuu dışarı.

Sokaklarda neler var.
    Kaldırımda dikilip karı kız kesen mi.
    Bir liracısı mı, tinercisi mi, dilencisi mi. Yürümesini bilmeyen mi. ayısı mı. Balkondan aşağıya çöp sallayan mı. Dolu.

Bazı şeyler için çok geç kalınmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 15 Ağustos 2020; 23:27:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelibolu ve Çanakkale'deki şehitlikleri gezdim 1 ay önce. Orada dahi bakın şehitlerin mezar taşlarının yanına dahi çöp atılmış. Bak utanmayı falan geçtim o kesin yok da onu yapan kişi lan biri görür beni gelip agzımı burnumu kırabilir diye de mi korkmuyor? İstisnasız nereye gitsem çer çöp içerisinde ormanlık alanlar, milli tabiat parkları... Kırklareli longoz ormanları var aşırı sık ormanlık biraz içine girince nefes alamıyorsun resmen çok bogucu havası var... Ben de bayagı bir derine gittim kayboluyorduk az daha. Lan adam oraya bira şişesi atmış?

• Onların öğrenme eğrisini eşzamanlı şekilde yaşamak istemezsiniz. Taşının oradan ve bir sünger çekin. Ne kadar erken, o kadar iyi. Düzelmez onlar.

Hatamız, şimdiye kadar kültür farkını çok hafife aldık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baba bas fırçayı gitsin ya eşkiyalık yapmasın davarlar en kötü polislik olursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keske guzel bi semtten ev alsaydiniz hocam.

• Türk ve Kürt aynı etnik ve biyolojik kökene sahiptir (bknz hint-avrupa). Aradaki kısmı fark tamamen eğitimdir. Eğitimsiz her kitle istisnasız bu şekilde tavırlar sergiler. Hepimiz temelde hayvanız ve eğitilmediğimiz sürece temel içgüdülerimiz ile sığ şekilde yaşarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therkut -- 16 Ağustos 2020; 6:35:6 >
  • Buyuksehirler cok kalabaliklasti , egitimsiz çomarlar her yere göç etti . istanbula kocaeliye izmire ankaraya girisler belgeyle olmalı hes kodu gibi vizeyle girilsin .işi olmayan boş kalabalik yapan defolup gitsin multecileride acimadan ulkeden atilmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF52D74F -- 16 Ağustos 2020; 13:4:31 >
  • Sabah, sabah gene Kortizol salgısı uyutmadi, hastalık ayri dert. Daha açık yazayım. İzmirin en güzel ilçelerinden birinde ikamet ediyorum, oturdugum mahallede guzel, hep luks evler var, en düşük kira 2000, ortalama kira da 3500 TL civarında. Gecekondular dışında sorun yok, Ön taraf deniz, arka taraf dağ, Dün Ankara dan kardeşim geçmiş olsun ziyaretine geldi, orada da durum aynıymış. Çankaya da oturuyorlar, Yozgatlı, Çorumlu gecekondu yapmış, o da ayrı bir işgal. Gürültü, çöp, pislik olayına bu kadar duyarsız olmalarına şaşırıyorum. Hem onların, hem de burada ikamet eden 4-5 sitede bulunan, en az 200 konut sahibinin... Taşınma durumuna gelince, insan yeni aldığı evden hemen tasinamiyor, ancak ben şanslı sayılırım, Muğla'da yazlık evim var, oraya gidecegim, ayda bir gelip, tedavimi olup, geri donerim. İzmir'deki evi sırf tedavim için almistim, hastaneye yakin ve rahat olur diye.. Ama yanılmışım. Belediyenin sitesinde o konutların kentsel dönüşüme uğrayacağı, bu işlemin 2-3 yilda bitecegi yazıyor. Buraya ben taşınalı bile 4-5 tane gecekondu yapıldı. Bu kentsel dönüşüm olayı bana guven vermiyor. Kentsel dönüşüm tapusuzlari da kapsıyor mu?

• therkut kullanıcısına yanıt

Çok doğru bir tespit. Altına İmzami atarım.

• Mahalle muhtarına gitmeyi düşünüyorum. Dışarıdan bakınca, bölgedeki grup ve muhtar, dini değerlerine bağlı, muhtar her zaman camide, rahatsızlık veren grup ise kapalı giyiniyor. Belki etkisi olabilir. Ancak bir tezat var. Mutaassıp görüntüye rağmen, ezan okunurken bile müzik kapanmıyor, Kürtçe müzikten sonra, en son roman havasında oynuyorlar. Çok garip.... Tam bir kültür karmaşası.

• Başlığı ve kürtleri suriyelilerle birlikte kovacagini iddia eden arkadaşı cimer e şikayet ettim. Umarim savcı bu ırkçılar la ilgili bir şey yapar.

• Bu konuda haklısın ama doğuda yaşayan insanlar bana daha samimi ve içten geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rengar Bot kullanıcısına yanıt

Nasıl güzel semt??? İzmir Narlıdere deyim. Ön taraf deniz, arka taraf orman. Her yer yüzme havuzlu site, binalar akıllı. Herkesin oturmak istediği, talep gören bir yer. Devlet kurumları görevini yapmıyor, ortalığı gecekonduculara teslim ediyorsa, ben yapayım... Narlıdere de nüfusun yarıya yakını doğudan gelme, ancak yıllar önce geldikleri için topluma adapte olmuşlar, bunlardan bir sürü arkadaşım var. Ancak bu bahsettiğim grup hem yeni gelenler, hem de mutaassıp aileler. Topluma uymak, değişmek bir kenara, kendi baskın kültürlerini başkalarına kabul ettirmek istiyorlar. Örnek muzik. Kürt müziğinde, hiç kadın sanatçı yok mu? Bunların dinlediği hep erkek... Ses olarak hiçbir özelliği olmayan, bagirtidan başka birşey değil.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.