Şimdi Ara

Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
27.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    işi bilen adam PC kullanır. işten anlayaman adamda MAC kullanır bu kadar basit.




    Şu ana kadar duyduğum en sığ düşünce.



    quote:

    Orjinalden alıntı: ecarpar

    evdeki g4 üne intel olmayan mac ine CS 3 kurmayı dene.



    g4'ü bilgisayardan saymıyorum, her işimi sorunsuz hallediyor. ayrıca bahsettiğim gibi masaüstümden çok daha hızlı. sizin için üşenmedim saydım. tam 70 tane program kurulu mac'imde, kesinlikle az bir sayı değil. eminim birçok kişinin bilgisayarında oyunlar hariç 70 program yoktur.

    Bu arada en son orta 2.sınıfta Duke Nukem oynamıştım. o günden bugüne internetteki basit flash oyunlardan başka oyun oynamadım. benim için NFS oynamış, crysis oynamamış hiçbir önemi yok. after effect'i açınca HD videoyu gerçek zamanlıya yakın hızda keyleyip render alsın, tasarladığım afişlerin ortasında "geçersiz bir işlem" yürütmesin yeterli. Bu arada bahsettiğim işler tabii ki g4'de değil g5'de yapılmakta.


    Unutmadan Apple'a o kadar para vermekten hoşlanmadığımı belirttim zaten yazımda. Fiyat/perf. konusundaki görüşünüze katılıyorum. çok daha ucuza çok daha hızlı bir pc alınabiliyor. zaten benim problemim pc ile değil. windows' ile, işyerindeki windows pc'leri ayda bir ghost alırken, Mac'lere aylardır dokunmuyoruz.

    Keşke Pc konfigürasyonu üzerinde Mac sistem sorunsuz çalışsa ve her donanımı tanısa, dakika durmam. neden 1gb ram yükseltmek için 40 dolar vermek varken 220 dolar vereyim.

    tartışma PC - Apple tartışması değil, intel - PowerPC de değil. benim açımdan tartışma windows - mac os tartışmasıdır.


    Saygılar.
    Özgür




  • G4 G5 ten oldukça yavaş bir alet bu arada ama meret adamlar bir işletims istemi yapmış çalıştımı çok güzel çalışıyor ama oda çöküyor çökmez diye birşey yok.
    Bwnim tartışmam donanımsal olaraktı Fiyat - performans idi bu konuda sana sonunakadar katılıyorum zaten katılmasam ve katılmasak toplu olarak diyorum :)) eminim bir çok pc kullanıcısı mac os kurmak istemiştir sürümleride mevcut zaten piyasada bolca bulunuyor (pc ye mac kurmak için aparat bile yaptı adamlar). Donanım olarak pc daha iyi ama işletim sistemi olarak MAC daha iyi buna sözümyok.

    Ahh o apple yokmu o apple fiyatları yakıyor insanı.
  • bu ne çelişkidir ya. hem pahalı diyorsun yakınıyorsun. aynı fiyata kat kat üstün pc alırım diyorsun ama hala mac denen uydurma aleti savunuyorsun. donanım olarak 0 bir alet. bi kaç devir önceden takip ediyor donanımları. ama fiyat olarak yeni çıkan teknolojilerden daha pahalı. bi lcd ekrana bilmem kaç bin dolar istiyor. oled ekran satın alıyoruz sanki.

    gel gelelim yazılıma. mac de çalışanlar sistemle uğraşıyormu? hiç sistem dosyalarına girip temizleme yapıyormu? yapmıyor çünkü kullandığı programlar belli yapacağı iş belli. windows sistemde yeni başlayan biri bile hemen windows klasörüne dalıyor. zart zurt programları indiriyor. oyun yüklüyor bilmem ne yüklüyor. mac os x sistemi aptal terminallere benzer. son kullanıcının sistem ayarlarıyla oynayıp sisteme müdahale etmesini istemez ön planda basit uygulamalar vardır. büyük şirketlerde yüzlerce bilgisayar olur. eğer windows sistem hergün çökseydi hata verseydi kimse yüzlerce bilgisayarı windows almazdı. kullanıcı izinlerini ayarlarsan sadece kullanacağın yazılımları yüklersen WINDOWS ÇÖKMEZ. hp nin kurumlara yaptığı pc lerin çöktüğünü görmedim. 1 sene staj yaptım igdaşta bi gün bile kimse gelmedi şu pc çktü diye. ama hergün 2-3 pc geliyordu çöken. hepside bilgiişlemin admin şifresini verdiği bilgisayarlardı. kursta mac kullanıyoruz hergün 2-3 tanesi cortluyor. ofiste yeni topladığımız bi bilgisyar var 2.5milyara maloldu. bi kez olsun hata raporu almadım. neden? çünkü sadece ben kullanıyorum sadece kullandığım yazılımlar var.

    hala söylüyorum. işi bilen işten anlayan pc kullanır.




  • Elbet PC kullanır ama 2.5000 ytl lik olanından bende evimde pc kulalnıyorum ve o pc aşşağıda donanımsal olarak imzamda mevcut. ayrıca modding e de girdim olayı iyice abarttım. Savunmuyorum bak aleti savunmadım :) yazılımı dedim güzel. Belli programlar kurulduğunu biliyorum basit arayüzü var sisteme dalamıyorsun istesende bulman nerdeyse imkansız aptal kutusu ama o meret bak gene diyorum 3000 tl verip mac alacağıma 3000 verir kat kat daha iyi bir pc toplarım asla İntel ve Nvidia dan vaz geçmem mac de yazılım konusunda microsofttan daha iyi aletin ne yapacağı belli onu yapıyor belki pc deki en başlıca sorun budur önüne gelen sisteme dalıp bişeyler siler ve saymadım ama 70 den fazla oyunlarda dahil program kuruludur Şu an bilgisayarımda ve max de mayada henüz zart zurt hatasıda görmedim mac dede siler isteyen pc de çöker mac de çöker Ben halen pc den yanayım :)

    ozgurozane arkadaşım zaten güzelce cevaplamış Bilgisayar lar Fİyat performans olarak MAc den daha iyi diye ve eklemiş ama evimdeki mac imde 70 program senelerdir kurulu. gerçi iş amaçlı 70 program neymiş merak etmedim değil ama gereksiz uzatmaya değmez konu ben ozgurozane den istediğim cevabı aldım fiyat performasta bilgisayar :) tutup kendi yazmadığım bidi bidi Windows sürümlerini savunacak değilim. Çöküyo meret 3000 tl verip koca makine yaptım aylardır format atmadım ondan önce tri vidi bi makinem vardı ayda bir format istiyordu cor2duo 6300 müdür 6800 müdür 1.80 ghz lik eski modellerdendi her ay formattan gına gelince gittim bunu aldım şimdi buda çökmüyor. Core2duo mac den ucuza geldi bu arada makinem. :))

    Buradanda sonuç olarak ortaya donanımsal olarak aynı özelliklerdeki bir pc aldığınızda Fiyat olarak daha ucuz olur ama aynı özelliklerdeki bir mac den daha çabuk çöker ve yavaş olur (İşletim sistemi sayesinde). Yarısından az para verirsiniz ama MAC kadar iyi çalışmaz. Ha mac e vereceğiniz parayla alacağınız pc de o mac i performasta ezer geçer ve oda kolay kolay çökmez. Hepimiz laptop yada pc alırken aynı özelliklerdeki cihazların kat kat fiyat farkı olduğunu biliriz buda onun gibi bişey Sonny yapar 100 e satar casper yapar 50 ye satar Apple yaptı işte 350 ye satıyor :))..

    Lİste.

    Core2duo kulanırlar macler aynı mhzde daha pahalıdır aynı özelliklerde olduklarında mac performansta iyidir ama fiyatta kötüdür.
    Aynı fiyata o özelliklerin üzerinde pc alınabilir ama niyeyse mac kullanıcıları bunu birtürlü kabul etmez yada mac ciler matematik bilmez :))...

    matematiği.

    q6600 işlemci 300$ civarıdır standart 2.4 ghz de gelir 8 mb cache belleği vardır intel mac için özel bir q6600 üretmemiştir. O işlemcili bir mac 5091 tl dir fama bilgisayar 3000 tl yi bulursa zaten o mac i performansta geçer.
    2+2 = 4
    1+1 = 2
    4+2 = 6
    :)):. daha ne diyim yani mac cilere özel matemetik dersimi versek

    Ayrıca halen MAC iğrenç bir firma benim için ve intel kullanmaya başladığından beride Toshiba yada Asus gibi markalı bir bilgisayar olduğunu düşünüyorum sadece. Sadece o işletim sistemi işe yarar. Başka bişeyide 5 para etmez :).
    Umarım konu kapanır gereksiz uzadığını düşünüyorum çünki.




  • bencede kapansın artık. hergün yeni biri çıkıp mac dio başka bişey demiyor. şu mac e kurduğu 70 programı çok merak ettim doğrusu. mac osx in içindeki uygulamalarıda saydın galiba. mac için 70 adet program varmı orası bile muamma.(onun bunun yazdığı çitlenbik programlarsa bilemem)
  • windows rezaletini kabul etmiyorum ben sadece, RockMyC anlamamakta ısrar ediyor.

    Herneyse belirtmek istediğimi ecarpar anladı zaten, aynı görüşleri paylaşıyoruz onunla hemen hemen.


    Saygılar...
  • marka sevdasına gerek yok, herşey ihtiyaca göre şekillenir,
    tasarımcıların mac kullanmasının sebebi, ekranının renkleri baskıdaki renklere yakın göstermesidir. yoksa pc de de mac dede aynı işlemci aynı ekran kartı aynı ram kullanılıyor farklı bişey yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgurozane

    windows rezaletini kabul etmiyorum ben sadece, RockMyC anlamamakta ısrar ediyor.

    Herneyse belirtmek istediğimi ecarpar anladı zaten, aynı görüşleri paylaşıyoruz onunla hemen hemen.


    Saygılar...


    windowsun mükemmel bir işletim sistemi olmadığını bende biliyorum. ama macosx mükemmel değil. aptal terminal olarak sunuyor sana işletim sistemini. eğer sen bunu windowsda uygularsan windowsda hata vermez çökmez.

    tüm kuruluşlarda windows aptal terminal sistemi ile kullanılır sisteme girişe izin verilmez. eğer zırt pırt çökseydi hata verseydi sistem yüzlerce bilgisayar olan kuruluşlar her pc başına bi teknisyen verirdi dimi? ama durum ne? diyelimki 1000 adet pc var. bilgi işlemde kaç kişi var? 15-20 yi geçmez. zaten bunların yarısından fazlası geliştirme bölümüdür. madem windows zırt pırt çöküyor neden bu kadar az kişi o kadar çok pc ile başaçıkabiliyor?

    steve in gazına gelmeyin mac ler intele ne zaman geçti o zaman MAC dönemi bitti. artık MAC=PC




  • Macintosh'a ve OS x'i beğenmeyip kötü diyenlerin, ciğere uzanamayan kedilerden farkı yoktur..
    grafik tasarım işiyle profesyonel uğraşan Mac kullanır.
    Baba parasıyla oyun oynayanda mac'i kötüleyip yarı fiyatına en kral PC yi toplarım diye çamur atıp durur.

    Mac mercedes ise PC tofaştır..

    ayrıca mesajı bold karakterle yazmak insanı daha inandırıcı ve haklı yapmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zaymins

    grafik tasarım işiyle profesyonel uğraşan Mac kullanır.




    tüm mesajlarımda anlatmak istediğim bu. ben video ve grafik üzerinde çalışıyorum, mac daha istikrarlı çalıştığı için onu tercih ediyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zaymins

    Macintosh'a ve OS x'i beğenmeyip kötü diyenlerin, ciğere uzanamayan kedilerden farkı yoktur..
    grafik tasarım işiyle profesyonel uğraşan Mac kullanır.
    Baba parasıyla oyun oynayanda mac'i kötüleyip yarı fiyatına en kral PC yi toplarım diye çamur atıp durur.

    Mac mercedes ise PC tofaştır..

    ayrıca mesajı bold karakterle yazmak insanı daha inandırıcı ve haklı yapmaz.


    kimseyi tanımadan yargılama. mac book pro sahibiyim. 5 kuruş para vermedim vermemde bi etklinlikten kazanmıştım.
    grafik tasarım işiyle uğraşıyorum hemde senin tahmin etmediğin düzeyde.
    baba parasıylada oynarım kendi paramlada oynarım bu seni alakadar etmez.
    MAC in en kral modelinin yarı fiyatına mac den kat kat üstün PC toplarım evet.
    mac ve pc karşılaştırman bu ise mac inde bir pc olduğunu kafana sok.
    karakterleri bold yazmamın sebebini o olarak algılıyorsan iyi geceler....

    tüm dünya devi şirketler video için pc kullanır. grafik için mac kullananların sayıları yok denecek kadar azdır. çünkü mac lerin super mac modeli yoktur. ibm ve birkaç firma tarafından özel olarak üretilen super bilgisayarlarda render alır gerçekten profesyonel şirketler.

    işi bilmeyene iş anlatmaktan bıkkınlık geldi. ne haliniz varsa görün gidin yüzü makyajlı olan PClere mac diye tonlarca para verin. ben kendi tasarladığım kasalarda kendi tercihim olan monitörle ve istediğim donanımla ergonomi sorunu yaşamadan tasarımlarımı yapar keyfime bakarım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    tüm dünya devi şirketler video için pc kullanır. grafik için mac kullananların sayıları yok denecek kadar azdır. çünkü mac lerin super mac modeli yoktur. ibm ve birkaç firma tarafından özel olarak üretilen super bilgisayarlarda render alır gerçekten profesyonel şirketler.




    O yüzden büyük film şirketleri Final Cut Pro'u kullanıyor...İnternette Final Cut Pro ile hazırlanmış olan ünlü filmlerin listesini bulabilirsiniz...

    Maclerin süper modeli yok mu Mac Pro nedir peki ?

     Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır.


    Özellikleri için;

    http://www.apple.com/macpro/specs.html




  • zaymins yav ağır konuşmuşsun bak orada ne dedim ben MAC ve PC için

    3.167,49 YTL+KDV

    Stokta Yok !
    iMac 20" 2.66GHz/2GB/320GB/SD
    2.66GHz Intel Core 2 Duo..1066MHz önveri yolu..6MB L2 paylaşımlı ön
    bellek..2x1GB (maks. 4GB)..320GB 7200rpm Seri ATA..8x çift-katman
    SuperDrive..ATI Radeon HD 2600 PRO 256MB bellek

    ayn ı özelliklerdeki pc 1000 ytl den biraz fazla tutar. BU özelliklerdeki pc işe NAc kadar yararmı ? YAramaz. :)). ÇÖptür ama mac aynı özelliklerdeki pc den daha iyi işler

    Aynı zamanda ben sana 3.167,49 YTL+KDV ye bir bilgisayar toplarım o bilgisayar G5 den donanımsal olarak kat kat daha iyi olur.

    Gidip Asus P5GC-MX/GBL LGA-775 Intel 945GC + ICH7 Micro ATX Intel Anakart (55026) gibi en alt seviyede bir anakartla bilgisayar toplayıp sonra ağlayıp mac daha iyi demeyin. O fiyata daha iyi pc toplanır orası kesin.

    Sana acilen matematik kursu vermek lazım :)) Profesyoneller maalesef mac kullanmıyor artık o senin dediğin 10 sene önce pc ler mac lerden çok çok yavaşken adobe un uygulamaları ve bir çok diğer program pc ler için uyarlanmamışken quark ve birkaç adobe uygulaması sırf MAC de çalışıyor diye mac tutuldu ve satıldı ama maalesef Cihazını teklelinde tutmaya çalışan MAc bile pişman olup intel işlemciye geçmek zorunda kaldı çünki artık motorola adam gibi işlemci üretemez oldu :). (gidip biraz araştırsan Apple ve bilgisayar tarihini bunu bilirdin. Öyle sıkmakla o iş olmuyor senelerin kullanıcıları var forumda malesef.)
    Senin bu demene göre piyasada profesyonel iş yapan adam maalesef yok yandıkki ne yandık ben onlarca ajansta arkadaşım çalışır gider yardımcı olurum ya 3 tane mac gördüm ya 4 tane :) fazlası olandada köşede ezik ezik duruyordu gariban arada birBaskılı işe tasarım yaparsak diye bekletiyorlardı üstelik.

    Ayrıca o baba parası lafı pek güzel olmadı sırf onun üstüne yazıyorum yoksa cevap yazmıyacaktım. Sen benim kim olduğumu yada ne iş ile uğraştığımı bilirmisinki ? Kafadan saldırıyorsun ne iş yaparsın sen yada iş yaparmısın yoksa baba parasımı yersin ben 5 senedir babamdan borç almamışım. sırf ortalığı ateşe vermek içinmi girip yazarsın. Ayıp o laf kimseyi tanımıyorsun kimsenin ne iş yaptığınıda bilmiyorsun o laf yakışmadı forumdada yakışmaz lütfen saygı çerçevesini aşmayalım dostum.
    Senin mac ci dediğin onlarca mac mağduru gidip 2.494,48YTL+KDV ye 20"2.4 ghz ye mac alan onlarca insana (Marmara güzel sanatlar da okuyan) 3d max da ve maya da render alıyorum üstelik onlarınkinden daha ucuz bir makine ile. :))

    RocKMyC üstadım ben konuyu kendimce bundan sonra kapatıyorum zaten işin matematiği artısı eksisi ortada.

    Ha konun başına döner kargaşadan uzaklaşırsak defalarca yazdım yukarıdada var zaten.
    Grafikerler neden mac kullanır ın cevabı mac ilk çıkan grafik arayüzlü bilgisayar modelidir ve programlar ilk onun için yazılmıştır fakat bu bir alışkanlık olmuştur sigara gibi rakı gibi :) eski alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değildir çırağın eline ilkin tornavida diye çekiç verir sen o çırak artık çekiç dediğinde sana torna vida getirir o kolay geliyor adamlar mac kullanıyor kullanmayada pek gerek yok büyük anne makinesi işte alet ultra kolay kullanımı olan bi cihaz daha ne olsun.
    Ama halen diyorum artık MAC ler de Asus gibi toshiba gibi markalı toplama bir bilgisayar olmuştur intele geçtiğinden beri FİYAT -PERFORMANS aralığında garian aletler fiyat olarak çok yukarıda kalmıştır fiyatına oranla performansı çok diplerde sürünmektedir.

    zaymins güveniyorsan 3000 küsür ytl lik mac ine (zaten minicik bişey koltuğunun altına alsan gelir 5 kilomudur nedir en çok) getirirsin bir gün ikimizede sıfırdan vista kurar teste sokar resim ve verileri burdan yayınlarız ha bu arada benim makine halen 3000 ytl yi bulamadı kasasını modladım sıvı soğutmaya geçtim ekran kartımı 500 ytl lik aldım genede bulmadı. :) (3000 i ben pc ye versem senin 3000 lük mac in yakınından bile geçemez benim derdim budur. )
    2.4 ghz 2 çekirdekli 2 mb cacheli bir işlemcimi daha hızlıdır yoksa
    2.4 ghz 4 çekirdekli 8 mb cacheli bir işlemcimi matematik bu abicim gerilmeye saldırmaya hiç gerek yok.
    Konu benim için kapanmıştır. İstediğin vakit senin 3000 ytl lik mac inle benim pc yi kapıştırırız ortayada güzel bir veri çıkar insanlarda gerçeği testi ile görür. ha sende varsa mac için MAC OS artık X mi olur leopard mı olur bilgisayara tam anlamıyla kurulacak bir versiyonu ve test programları onlada sokarız benim için oda sorun olmaz. ikisinide yayınlarız site üzerinden.

    Hatta site sahiplerine sesleniyorum varmıdır imkanınız İntel işlemcili mac ile aynı fiyata toplana bilecek bir pc yi test etme imkanınız yapada yayınlarsanız her 2 işletim sistemi ile süper olur. En azından Forumda bu konu artık tartışılmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shady


    quote:

    Orjinalden alıntı: RocKMyC

    tüm dünya devi şirketler video için pc kullanır. grafik için mac kullananların sayıları yok denecek kadar azdır. çünkü mac lerin super mac modeli yoktur. ibm ve birkaç firma tarafından özel olarak üretilen super bilgisayarlarda render alır gerçekten profesyonel şirketler.




    O yüzden büyük film şirketleri Final Cut Pro'u kullanıyor...İnternette Final Cut Pro ile hazırlanmış olan ünlü filmlerin listesini bulabilirsiniz...

    Maclerin süper modeli yok mu Mac Pro nedir peki ?

     Bazı tasarımcılar neden Mac kullanır.


    Özellikleri için;

    http://www.apple.com/macpro/specs.html


    Aynı özelliklerdeki pc nin fiyatınıda koyarsan seviniriz. adamlar bağıra bağıra kazıklıyo milleti yav sizde savunuyosunuz halen adamları. MAc pro 8 çekirdekli bir makinedir içersinde de en çok
    3.2GHz Quad-Core Intel Xeon 5400 series işlemci barındırır. o işlemcinin fiyatıda pardon artık core İ7 var ona gerek kalmadı mac lerde artık intel oldukları için bu kategoride teknolojinin gerisinde kaldılar. Fİyatıda İ7 den daha pahalı :) o praya 2 i7 takarım ben makineye gene FİYAT - Performans aralığında mac i geçerim.
    en yükseğinin fiyatı.. apple storeden alıntıdır bütün fiyatlarım.

    10.566,16 YTL+KDV

    Mac Pro 2xQC 3.2GHz/2GB/320GB/SD/NVIDIA
    2 x 3.2GHz Quad-Core Intel Xeon işlemci..2GB (2x1GB) 800MHz DDR2
    fully-buffered DIMM ECC)..NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB GDDR3..320GB
    7200-rpm Serial ATA 3Gb/s..16x çift katman SuperDrive
    o model ekran kartının en babası 300 $ be 8800 gt oda eskidi S i var X i var AMP ı var :) 9800 ler çıktı çifter çifter hemde tek PCI EX için. 320 gb hdd sata 2 nin fiyatı benb u gün 500 gb aldım 130 ytl idi :). 1 tb lerde 300 ytl felan civarındalar. 2 gb ram toplasan 50 $ eder ya etmez farklı adam gibi ram de alırsan 200-300 $ etsin. o 10 566 ytl değilmi KDV siz hemde ben ona gider bi anakart takarım :) 500 $ lık adam gibi bak gör nasıl çalışıyor o makine. İşlenci teki 400 $ :D toplam 8000 $ daha benim sistem 7 000 i bulamadı dostum ?? sen 10 566 tl verdin ama aynı alete biraz daha kasıp üzerine 3-5 ek yaparak meselaa İ7 topluyarak 10 566 tl yi bulurum ondada mac pro da geride kalır.

    Gene diyorum Mac ler intele geçti markalı toplama bilgisayar oldu artık bir değeri kalmadı aletin.

    Umarım ceza almam yazdıklarım için ama testin yapılmasını gerçekten isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecarpar -- 21 Ocak 2009; 0:41:13 >




  • artık düşündüklerimi söylersem kesin ceza alıcam. susuyorum mecburen ama şu kısıma güle güle bi hal oldum.


    "tüm dünya devi şirketler video için pc kullanır. grafik için mac kullananların sayıları yok denecek kadar azdır."


    bende grafikerim yıllardır. kanal d haber merkezi grafik servisinde çalıştım, birçok ajansla çalıştım, ama o bahsettiğin pc kullanan grafikere rastlayamadım ben pek. geneli mac sistem kullanıyordu... senin grafikerlik dediğin photoshop yada illustrator'de logo çizmek, video grafikerliği dediğin movie maker'de iki efekt eklemekse bilemeyeceğim. ama olur da bir gün işin ileri boyutunu, renk ayrımı ve renk düzenlemesi kısmı ile alakadar olursan karşına çıkacak sadece 2 marka var. sistem olarak Mac, monitor olarak da spektrofotometreli bir EIZO...


    Benden bu kadar, sinirlerim bozuluyor artık bu başlığa girdikçe...

    Herkese Saygılar, Sevgiler
    Özgür...




  • ozgur rahat ol..
    hatta keyfini çıkar bu topiğin..
    ben öyle yapıyorum..
    fıkra gibi bir topik, yazılanları okudukça sinirlenmek yerine neredeyse kahkaha atıyorum..

    Mac'e çamur atan birinin ne kadar doğru bir zihniyete sahip olduğunu anlamak için yazdıklarını mantık süzgeçinden geçirmek lazım..
    Mesela ben onun grafik ve tasarımla uğraşma düzeyini tahmin bile edemezmişim.. iyide banane.. bunu tahmin etme gibi bir zahmete girmedim ki.. Herkesin düzeyi kendine :)

    ecarpar sen daha bir aklıselim yazıyorsun.. baba parasıyla oyun uzmanı olma lafı seni incittiyse kusura bakma.. ama mantıklı bak..
    iki kişi düşün.. biri bilgisayar cihazıyla tanıştığından beri en iyi yaptığı iş babasından aldığı parayla kurduğu sistemler ve oyunlar üzerine uğraşsın, diğeride yoklukların içinde hayatını grafik tasarım işiyle kazanmaya çalışarak ortayaşı geçmiş olsun.. sence hangisi "Grafik-Tasarım işindeki en iyi donanım" konusunda daha söz sahibidir ?
    Benim kastım kesinlikle burada mesaj yazan herhangi bir şahıs değildi. Genel olarak çevremizdeki insanları gözlemleyerek bu söylemde bulundum.

    Daha önce kim yazmıştı unuttum ama Mac'in en önemli özelliği "stabil" oluşudur..
    isterseniz ortaya birde "Silicon Graphics" diye birşey atayım onu tartışalım..
    yada yok tartışmayalım.. bazıları tartışma kelimesini "kişisel atışma, aşşağılama ve hakaretleşme" olarak algılıyor..

    selametle..




  • zaymins
    tamam biri bilgisayar cihazıyla tanıştığından beri en iyi yaptığı iş babasından aldığı parayla kurduğu sistemler ve oyunlar üzerine uğraşsın, :)

    diğeride yoklukların içinde hayatını grafik tasarım işiyle kazanmaya çalışarak ortayaşı geçmiş olsun..

    ilkine sözüm yok bilgisayar para delisi bir alettir bende hatırlarım ilk opengl destekli kartımı driver diye bir oyun için almıştım ki halende oyunlar için ekran kartı ve ram yetiştirememekteyim hatta şimdi abartıp dx11 çıkartıyoruz dediler iyice gıcık oldum olaya. İkincisini yapan gariban kişi mac lemi yapıyor yoklukların arasında :) ozman pekde gariban olmak gibi bir lüksü yok sanırsam. yukarıdaki fiyatlara bakarsak garibanlık seviyesi orada değil.

    Sağol dostum ozaman ben oyazı yıyanlış yorumlamışım. gözlemleyerek bu söylemde bulundum diyerek kalbimi kazandın. :) sağol.

    O tartışma olayını "kişisel atışma, aşşağılama ve hakaretleşme" olarak algılayan arkadaşlar aramızdan elenirler merak etmesen :) evet kesinlikle üstteki yazımda zaten bende stabilliği ve kullanılabilirliği konusunda MAC i severim (Çevremdeki bütün mac kullanıcıları aynı şeyi söylüyor Büyük anne makinesi abi bu alet kullanımı çok rahat) ben demedim valla bence karışık bi yapısı var yada bana kolaylığından geliyor karışıklığı ) bütün yazılarımda bu var zaten fiyat olarak (3000 müş 5000 müş diye değilde) değil donanım olarak bakarsak aynı özelliklerdeki mac pc den daha iyi çalışıyor orası kesin. ama aynı fiyata çok daha iyi bir bilgisayarda alınmıyor değil meret çok pahalı ülkemizde.

    ekanı kaliteli orası kesin yani samsung bi 1000 ytl lik lcd den daha iyi renk konusunda baskıdada renkler en az kayıpla çıkıyor. Halen fiyat - performans tayım ben :) kimse mac i övmüş demesin yada germiş ben ortaya verileri koyuyorum ikiside pc sonuçta artık karar kendinizin.
    ben kodan ayrıldım. konu bence açıklığa kavuştu artık sıkılmaya başladım.




  • artık ne yapmaya çalıştığınızı anlayamıyorum. gereksiz konulara giriyorsunuz amacınız nedir?

    Kendimi bildim bile PC kullanırım ama PC yi oyun için kullanmam. Herkes karşısındakini kendi gibi görüyor ne diyeyim ben daha.

    Bu konuşan çokbilmişler hiç sony stüdyolarına gitmişlermi? hiç biometre ile modelleme yapan stüdyo görmüşlermi? kanald bilmem neyinde çalışmışsın iyi güzel bravo. bende diyorum neden bu reklamlarda görsellik yok.

    sizin istediğiniz ne anlayamadım. neden uydurma mac sistemi bu kadar benimsediniz? yoksa verdiğiniz o kadar paranın kuyruk acısımı var?
    eee tonla para veriyorsun performans yok :) napıcaksın? yanına başka kurbanlar çekip kendi tarafını güçlendiriceksin.

    MAC OS X sistemi WINDOWS sistem ile karşılaştırdığında (macosx gibi aptal sisteme çevireceksin) o zaman göreceksinki devleştirdiğin işletim sistemi kötülediğiniz yerden yere vurduğunuz ama seve seve kullandığınız ve kullanmaya devam edeceğiniz windows ile aynıymış.




  • :)

    fıkra gibi...


    neyse

    ecarpar o bahsettiğim gariban kendi Mac'inde değil, bir yerde maaşlı çalışıyor, yada çalışmış olabilir.. hatta evinde de parası ancak yettiği için bir winzort olabilir.. bu yüzden mac ile pc arasındaki farkı iyi biliyor olabilir..

    ha bu arada PC demek Personal Computer yani kişisel bilgisayar anlamına gelir.. bunuda biliyoruz çok şükür.. ama memleketimizde PC demek IBM uyumlu ve ekseriyetle üzerinde winzort işletim sistemiyle kullanılan kişisel bilgisayar anlamında kullanılıyor..
    yoksa macintoshta "Personel Computer"dir..
    hatta commodore 64 te kişisel bilgisayardı..
    hatta sinclair de öyle
    ve hatta atari ve amigada öyleydi..
    ama örneğin bir silicon graphics'i PC sınıfına koyamayız....
    öylesine yazdım.. şahsınıza alınmayın sakın ha :)
  • Selamlar!

    Buyurun ufak bir inceleme. Bir MAC mini'ye XP kurmuşlar. XP'de dosya sistemi bile en az %25 daha hızlı!

    http://compreviews.about.com/od/general/ss/MacXP.htm

    MAC hiç bir şekilde iyi değildir! Sadece Universal programlar (iTunes gibi) aynı performans verir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 23 Ocak 2009; 17:56:32 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.